Seven Sisters

Groot-Brittannië - South Downs, 8 dagen 100% wandelen vanuit Abingworth

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Licht en comfortabel
Groepsreis - Wandelen

lichte groepswandelvakantie vanuit HF Abingworth Hall

Overnacht in een schitterend gelegen Country House bij het vredige gehucht Abingworth, aan de voet van de South Downs in West Sussex. Geniet van de geheel verzorgde maaltijden, laat je begeleiden door toegewijde Engelse wandelgidsen, wandel mee in een internationale groep en maak de keuze uit rustige wandelingen door valleien en over glooiende heuvels. Breng een rustdag door in de badplaats Brighton, het Romeinse Chichester of zoek ontspanning in het verwarmde zwembad en op het terras aan het meer. Een 100% wandelvakantie!

Uniek aan deze reis

 • Dagelijks optionele keuze uit gegidste wandelingen van verschillende zwaarte
 • Prachtig gelegen Country House aan meertje op de grens South Downs-de Weald
 • South Downs National Park
 • Uniek HF concept van verblijf en wandelen
 • Wandelen over de witte kliffen van de Seven Sisters
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - South Downs

De South Downs zijn een National Park met wat de Engelsen een ‘rolling landscape’ noemen: veelal boomloze kalksteenheuvels, zacht glooiend aflopend naar de hoogste en witste kliffen van de Engelse zuidkust, bezaaid met monumenten uit de Bronstijd, Keltische hillforts en Romeinse wegen en villa’s. De steile noordkant vormt de overgang naar de Weald met z’n historische, schilderachtige stadjes, Saksische dorpen en cultuurhistorische landhuizen met prachtig aangelegde tuinen en landschapsparken.
Vanuit het Country House Abingworth Hall maak je gegidste wandelingen van een zelf te kiezen lengte en zwaarte. Er zijn ‘Easier’ en ‘Medium’ Walks over gemarkeerde wandelpaden in de valleien en over hellingen, door glooiend heuvelachtig terrein met af en toe een steilere klim/afdaling. De ‘Harder’ Walks zijn langer met meerdere steile stijgingen/afdalingen en gaan vaker over heuveltoppen.
Op de vrije dag kan je met taxi of het openbaar vervoer naar grotere of historische plaatsen in de wijdere omgeving gaan om te winkelen, voor een bezoek aan een museum of aan een landhuis met park.

HF Holidays
SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben: 100% wandelen!

Deze week maak je deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. Je overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere begeleide wandelingen van verschillende lengte. Je krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt indien nodig met de bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt een kopje thee met je mede-wandelaars. Engelser kan het niet!

 

Dag 1

Aankomst in het hotel en kennismaking met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 uur staat de thee klaar, soms gevolgd door een korte verkenning over het terrein met tuinen en gradvelden.
 
Iedere dag, vóór het avondeten, bespreken de leaders het programma van de dag erna, de zogenaamde ‘leadertalk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz.  Hieraan hoef je uiteraard niet mee te doen, er is altijd een rustige plek om te lezen of kletsen.

 

Overnachting in

Abingworth

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. In het hotel vind je een beschrijving voor elke dag. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen beginnen en/of eindigen bij hotel. Vaak begint en eindigt de wandeling echter met een korte busrit, zodat er een groter gebied bestreken kan worden.
Op één dag in de week (meestal woensdag) is er geen wandelprogramma. Je kan een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiervoor liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.
 
Wandelen over de South Downs
De wandelroutes gaan door het glooiende landschap van de South Downs, bestaande uit afgeronde, meestal boomloze, grassige heuvels en door vochtige en soms natte uiterwaarden in wijde, meanderende rivierdalen. Daarin liggen stadjes, dorpen en venige weilanden, omgeven met hagen en houtwallen. De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn niet groot, maar de ‘Harder’ Walks zijn langer en de stijgingen/afdalingen zijn wat vaker steil. De wandelingen gaan over delen van gemarkeerde lange-afstands-wandelpaden en andere wandelpaden, graspaden, karrensporen en verharde weggetjes.
Je wandelt over de heuvels van de South Downs, de hoogste en witste kliffen van de Seven Sisters, door bossen en uiterwaarden en meanderende rivierdalen van de Rother en de Arun. Je bezoekt pittoreske dorpjes, Petworth en Uppark House, landhuizen en fraaie landschapsparken.
 
Easier Walks zijn 8-11 km lang met 120-240 m hoogteverschil.
Medium Walks zijn 13-16 km lang met 120-420 m hoogteverschil.
Harder Walks zijn 17-21 km lang met 300-450 m hoogteverschil.

 

Overnachting in

Abingworth

Dag 8

Het arrangement eindigt na het ontbijt. Je neemt afscheid van de groep en de leaders.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Abingworth Hall ligt net buiten het gehucht Abingworth en is omgeven door een ruim 3 ha groot terrein met tuinen, een ‘putting green’ (minigolf), een ‘croquet lawn’ (beugelen) en een terras aan het meertje. Binnen zijn drie lounges waarvan een met een bar, een eetruimte en een ballroom, geschikt voor dansen, presentaties, tafeltennis, ed. Buiten is een verwarmd zwembad (open van mei tot september).
In Storrington (ca. 3 km van Abingworth) zijn banken, winkels, een kleine supermarkt, een postkantoor en pubs.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar je je modderige wandelschoenen kan schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat...
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, tv en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wil je een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaal je een premiumtoeslag.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème.


Over de maaltijden

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijg je sandwiches mee, plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als je een thermosfles meeneemt kan je die op je kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kan je elke dag kiezen uit vijf heerlijke menukeuzes van drie gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • Diensten lokale reisbegeleiders
 • Bustransfers tijdens wandeldagen
 • Reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • Eventuele entrees
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Standaard worden er drie wandelingen per dag aangeboden, in oplopende zwaarte, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, vaker worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang (niveau 1), met weinig hoogteverschil. De Medium Walks zijn tussen 13 en 18 km (niveau 1-2), met wat meer stijgen en dalen. Beide gaan in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschil (niveau 2).

In elke wandelweek is er één rustdag (maandag), die je zelf kan indelen. Je kan een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor je klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
Let op: het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts twee wandelingen per dag worden aangeboden, bijvoorbeeld bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en je zal dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De meest ontspannen en kortste route van Utrecht naar West Sussex begint met de nachtboot van Hoek van Holland-Harwich (ca. 85 km). Vanaf hier is het ca. 202 km naar Abingworth (totale reisduur ca. 9 uur en 15 minuten).
De snelste route van Utrecht naar West Sussex is via de kanaaltunnel Calais-Dover (259 km). Vanaf hier is het ca. 165 km naar Abingworth (totale reisduur ruim 6 uur). Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Treinreis

BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Pulborough 08:52 - 16:183
Pulborough – Amsterdam CS   10:23 - 20:052


Prijs p.p. 
(vanaf ieder station in NL):
€ 303,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 455,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

U reist naar station Brussel-Zuid (overstaptijd: minimaal 45 minuten) en vandaar met de Eurostar naar station Londen-St. Pancras.
Neem hier de Underground naar Victoria Station (reisduur: minimaal 35 minuten) en vervolgens de rechtstreekse trein naar Pulborough (totale reisduur ruim 7 uur).

Per taxi reis je van Pulborough Railway Station naar Abingworth Hall (ca. 12 km). Wij raden je aan om van te voren deze taxirit (kosten ca. GBP 14) te boeken (evt. via Abingworth Hall).

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

LET OP
Neem voldoende overstaptijd in Londen (minimaal 1 uur). Je reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden je aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Londen Gatwick, Londen Heathrow of andere Londense luchthavens.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Naast vliegveld Londen Gatwick (LGW) ligt het treinstation. Neem hier de trein rechtstreeks naar Pulborough (reisduur ca. 40 minuten).
 
Neem vanaf Londen Heathrow (LHR) de Underground via Hammersmith (overstappen) naar Victoria Station. Neem hier de rechtstreekse trein naar Pulborough (totale reisduur ca. 2,5 uur).
 
Per taxi reis je van Pulborough Railway Station naar Abingworth Hall (ca. 12 km). Wij raden je aan om van te voren deze taxirit (kosten ca. GBP 14) te boeken (evt. via Abingworth Hall).

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

LET OP
Neem voldoende overstaptijd in Londen (minimaal 1 uur). Je reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten van 30 maart  t/m 19 oktober. De startdag is vrijdag. Engeland heeft een zacht en vochtig Atlantisch klimaat, vergelijkbaar met dat in Nederland en België.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kan deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
Let op: er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Het beste pin je gelijk na aankomst in Groot-Brittannië Britse Ponden. In Storrington (ca. 3 km van Abingworth) zijn banken met pinautomaat. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.

 • Stevige wandelschoenen met vibram zool
 • Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • Regen- en winddichte kleding, bijv. Gore-Tex jack en fleecevest
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Dagrugzakje (30 liter)
 • Veldfles (minimaal 1 à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • Eventueel thermosfles
 • Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • Klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Verder naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Standaard worden er drie wandelingen per dag aangeboden, in oplopende zwaarte, met elk een eigen begeleider. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je wandelvakantie en doen er alles aan om je reisplezier zo groot mogelijk te maken.

 

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

f10_stpeters4_slaughter.jpg

Groot-Brittannië - South Downs

100% wandelen vanuit Abingworth

lichte groepswandelvakantie vanuit HF Abingworth Hall

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen