Groot-Brittannië - Shropshire, 8 dagen 100% wandelen vanuit Church Stretton

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht

lichte groepswandelvakantie vanuit HF Longmynd House

Overnacht in een schitterend gelegen hotel boven het plaatsje Church Stretton in de Shropshire Hills, geniet van geheel verzorgde maaltijden, laat u begeleiden door toegewijde Engelse wandelgidsen, wandel mee in een internationale groep, kies voor rustige wandelingen door valleien of, wat inspannender, over de heuvels en breng een rustdag door in Shropshire’s hoofdplaats Shrewsbury, het 18e eeuwse Ironbridge Gorge of in het verwarmde buitenzwembad van het hotel. 100% wandelvakantie!

Uniek aan deze reis

 • Dagelijks keuze uit 2 of 3 gegidste wandelingen van verschillende zwaarte
 • Engels landschapspark - tuinen
 • Historie: Bronstijd - Kelten - Offa's Dyke - kastelen - industriële geschiedenis
 • Prachtig hotel boven Church Stretton
 • Shropshire Hills: Area of Outstanding Natural Beauty
 • Uniek HF concept van verblijf en wandelen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Shropshire

De bij Nederlanders nagenoeg onbekende Shropshire Hills zijn een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ met wat de Engelsen een ‘rolling landscape’ noemen van afgeronde, boomloze heuvels, venig boerenland en bewoonde valleien. Gelegen op de grens van Engeland en Wales (Offa’s Dyke) vind je er Keltische hillforts, historische boerderijen, middeleeuwse kastelen en marktplaatsjes en oude lood- en barietmijnen.
Vanuit hotel The Longmynd maakt u gegidste wandelingen van een zelf te kiezen lengte en zwaarte. Er zijn ‘Easier’ en ‘Medium’ Walks over gemarkeerde wandelpaden in de valleien en over hellingen door heuvelachtig terrein. De ‘Harder’ Walks zijn langer met flinke hoogteverschillen en over soms steile, ongelijke wandelpaden door heidevegetatie over de heuveltoppen.
Op de vrije dag kunt u met taxi of het openbaar vervoer (trein, bus) naar grotere of historische plaatsen in de wijdere omgeving gaan om te winkelen, voor een bezoek aan een museum of een landhuis met park.

HF Holidays

SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië, waarvan dit hotel er één is. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben, vandaar 100% wandelen.

Deze week maakt u deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. U overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere, begeleide wandelingen van verschillende lengte. U krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt, zo nodig, met een bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maakt u uw wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt u een kopje thee met uw mede-wandelaars. Engelser kan het niet....

Dag 1

Aankomst in het hotel en kennismaking met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 staat de thee klaar, vaak gevolgd door een korte verkennings-wandeling rond het hotel.

Iedere dag, vóór het avondeten en bij het genot van een glas wijn of Ale, bespreken de wandelgidsen het programma van de dag erna, de zgn. ‘leader talk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz.  Hieraan hoeft u uiteraard niet mee te doen, er is altijd een rustige plek om te lezen of met anderen te kletsen.

Overnachting in

Church Stretton

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij het hotel, op andere dagen is er voor en/of na de wandeling een korte busrit, zodat er een groter gebied bestreken kan worden.
Op één dag in de week (meestal woensdag) is er geen wandelprogramma. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

Wandelen in de Shropshire Hills
De wandelroutes gaan door het glooiende landschap van de Shropshire Hills, bestaande uit afgeronde, boomloze en met heide, gaspeldoorn en adelaarsvarens begroeide heuvels en wijde valleien met daarin stadjes, dorpen en venige weilanden omgeven met hagen en houtwallen. De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn niet groot en soms pittig (‘Harder’ Walks). De stijgingen/afdalingen zijn soms steil. U wandelt over aangegeven wandelpaden, graspaden, karrensporen, veepaadjes en verharde weggetjes, over de flanken van het Long Mynd plateau, de hellingen van oa. de Caer Caradoc en Ragleth Hill en andere heuvelruggen. U bezoekt historische stadjes en pittoreske dorpjes, landhuizen en fraaie tuinen.

Easier Walks zijn 9,5-13 km lang met 120-390 m hoogteverschil
Medium Walks zijn 13-16 km lang met 270-510 m hoogteverschil
Harder Walks zijn 16-19 km lang met 300-780 m hoogteverschil

Overnachting in

Church Stretton

Dag 8

Uw arrangement eindigt na het ontbijt. U neemt afscheid van de groep en de leaders.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

The Longmynd Hotel ligt op een uitgestrekt bebost terrein, halverwege een helling boven het levendige marktplaatsje en voormalig kuuroord Church Stretton met uitzicht over de Carding Mill Valley. Kamers aan de achterzijde van het hotel geven uitzicht op het beboste terrein, kamers aan de voorzijde over de vallei. Sommige kamers hebben een balkon. Binnen zijn een lounge bar, eetruimte en meerdere ruime lounges. Buiten is een verwarmd zwembad (open van mei tot september).

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals Wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar u uw modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat....
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, TV en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wilt u een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een premium toeslag.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème. Een aantal hotels die bv. aan een wandelroute liggen, hebben een sfeervol Dandelion Café, waar de hele dag door aanloop is.

Over de maaltijden

Tijdens uw  verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijgt u sandwiches mee plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als u een thermosfles meeneemt kunt u die op uw kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kunt u elke dag kiezen uit 5 heerlijke menu keuzes van 3 gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • diensten lokale wandelgidsen
 • bustransfers tijdens wandeldagen
 • reisdocumentatie (grotendeels Engelstalig)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele entrees
 • eventuele transfers anders dan in het programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, op andere dagen worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil, de Medium Walks tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen, beide in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen wel meer hoogteverschil.
NB. De zwaarte van de wandelingen is uiteraard afhankelijk van het gebied waar de wandelvakantie plaatsvindt. In een glooiend gebied zijn ook de Harder Walks niet overdreven zwaar, in een bergachtig gebied kennen zelfs de Easier Walks flink hoogteverschil en kunnen de Harder Walks soms ware klauterpartijen zijn..

In elke wandelweek is er één rustdag (op maandag), die u zelf kunt indelen. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
NB. Het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts 2 wandelingen per dag worden aangeboden, bv. bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en u zult dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De meest ontspannen en kortste route van Utrecht naar Shropshire begint met de nachtboot van Hoek van Holland-Harwich (ca. 85 km). Vanaf hier is het ca. 363 km naar Church Stretton (totale reisduur ca. 12 uur).
De snelste route van Utrecht naar Shropshire is via de kanaaltunnel Calais-Dover (259 km). Vanaf hier is het ca. 357 km naar Church Stretton (totale reisduur ca. 8.15 uur). Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Treinreis

BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Church Stretton 08:52 - 18:433
Church Stretton – Amsterdam CS   10:39 - 22:053


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 315,50 (2e klas, retour)
€ 425,50 (1e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

U reist naar station Brussel-Zuid (overstaptijd: minimaal 45 minuten) en vandaar met de Eurostar naar station Londen-St. Pancras.
Ga naar station London-Euston (800 m lopen of per taxi; overstaptijd minimaal 25 minuten) en neem hier de trein via Crewe (overstappen), soms via Shrewsbury (overstappen), naar Church Stretton (totale reisduur ruim 9 uur).
Het hotel ligt op ca. 1500 m van het station, maar wel pittig omhoog. Een taxi kan helpen.

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

LET OP
Neem voldoende overstaptijd in Londen (minimaal 1 uur). U reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Birmingham of Manchester.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Naast het vliegveld van Birmingham (BHX) ligt het treinstation Birmingham International. Neem hier de trein via Shrewsbury (overstappen) naar Church Stretton (reisduur ca. 2 uur).

Het vliegveld van Manchester (MAN) heeft een eigen treinstation. Neem hier de trein via Crewe (overstappen), soms via Shrewsbury (overstappen), naar Church Stretton (reisduur ca. 2 uur).
Het hotel ligt op ca. 1500 m van het station, maar wel pittig omhoog. Een taxi kan helpen.

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 6 april t/m 26 oktober. De startdag is vrijdag. In de zomer kleuren de heuvels groen, paars en geel, in de herfst vooral kastanjebruin. Engeland heeft een klimaat dat vergelijkbaar is met Nederland en België.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie in het Verenigd Koninkrijk.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Het beste pint u gelijk na aankomst in Groot-Brittannië Britse Ponden. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heeft u alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc. Eventueel kunt u in Church Stretton pinnen.

 • stevige wandelschoenen met vibram zool
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (30 liter)
 • veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel thermosfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband en sporttape

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw wandelvakantie en doen er alles aan om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

318315_church_stretton-002.jpg

Groot-Brittannië - Shropshire

100% wandelen vanuit Church Stretton

lichte groepswandelvakantie vanuit HF Longmynd House

Zwaarte
Comfort

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen