Groot-Brittannië - Northern Lake District, 5 dagen Self guided walking aan Derwent Water

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit HF Derwent Bank House

Overnacht in een schitterend gelegen landhuis aan Derwent Water, geniet van de geheel verzorgde maaltijden, kies voor rustige wandelingen langs meren en door dalen of voor 'scrambling' naar een van de spitse Pike's, huur een bootje of breng een dag door in het levendige Keswick. Met gebruik van de Engelstalige wandelroutes en gedetailleerde wandelkaarten verken je op eigen houtje de prachtige bergwereld van het Lake District.

Uniek aan deze reis

 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Een van de mooiste landschappen van Engeland
 • Gebruik van wandelroutes en kaarten uit HF Discovery Point
 • Geweldig hotel aan Derwent Water
 • Wandelingen van verschillende zwaarte
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Northern Lake District

Het Lake District is een van de meest populaire bestemmingen in Engeland. Van over de hele wereld komt men kijken naar de combinatie van typisch Engels landschap, fraaie dorpjes en heldere meren in de dalen en de ruige Fells (bergen) eromheen.
Vanuit Derwent Bank House maakt u op eigen gelegenheid wandelingen van een zelf te kiezen lengte en zwaarte. Er zijn wandelingen in de dalen en langs de meren, maar ook pittiger wandelingen in de Fells, met flink wat hoogteverschil. Voor een  een deel van de wandelingen heb je een auto nodig, andere kunnen per openbaar vervoer bereikt worden of starten vanuit de accommodatie.
Daarnaast biedt de cruiseboot op het meer de mogelijkheid om u makkelijk te verplaatsen en wat tijd door te brengen in Keswick, met gelegenheid tot shoppen (buitensport spullen zijn hier goedkoper dan thuis) of een voorstelling in het Theatre by the Lake bij te wonen.

HF Holidays
SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië, waarvan uw hotel er één is.
Het concept is steeds hetzelfde en volgens een beproeft recept volledig ingesteld op wandelaars: u overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). In het 'discovery point' dat in elk huis aanwezig is, vindt u Engelse routebeschrijvingen en kaartmateriaal van diverse wandelingen. Er is keuze uit meerdere wandelingen van verschillende lengte en zwaarte.  U krijgt een geweldig lunchpakket mee. Na thuiskomst maakt u uw wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt een kopje thee met uw medewandelaars. Engelser kan het niet....

Dag 1

Langs het huis loopt een populaire wandelroute en vanuit de tuin loopt u in enkele minuten naar een jachthaventje met Tearoom. Hier vertrekt ook de boot die rondjes over Derwent Water vaart en u in 10 minuten naar het levendige stadje Keswick kan brengen.

Na het diner staat er koffie en thee klaar. Op dinsdagavond is er vaak een voorstelling van een rock-koor in Derwent Bank House.

U kunt de ter plekke voorhanden kaarten, routebeschrijvingen en andere informatie (zoals vertrektijden van openbaar vervoer, weerbericht) bestuderen om een plan voor de komende dagen te maken. U kunt hierbij ook de hulp van het hotel-personeel en de aanwezige wandelgidsen inroepen.

Overnachting in

Portinscale

Dag 2-4

Het Lake District is een van de populairste wandelbestemmingen in Engeland. HF Holidays biedt een range van wandelingen aan, van relatief licht tot behoorlijk pittig, die u op eigen houtje kunt doen, meestal vanuit het hotel.

Er zijn 8 lichte wandelingen (waarvan 4 alleen per auto, 1 per auto of o.v.. te bereiken  is, 1 wandeling is een lijnwandelingen waarbij  u gebruik maakt van o.v., 2 wandelingen zijn vanuit het hotel), 8 middelzware wandelingen (waarvan 1 alleen per auto  te bereiken is, 1 wandeling is een lijnwandelingen waarbij  u gebruik maakt van o.v., en 5 vanuit het hotel starten), en 6 zwaardere wandelingen (waarvan 2 alleen per auto  te bereiken zijn, 2 per auto of o.v.. te bereiken zijn en 2 vanuit de accommodatie starten).

Als u laag blijft, in de dalen, langs de meren en in de bossen, kunt u ontspannen wandelingen maken over goede paden, karrensporen en verharde weggetjes. Dit zijn de Easier Walks.
Maar je kan ook de hoogte in en dan wordt het meteen een stuk inspannender met stevige stijgingen, zompige paden en rotsige klauterpartijen. Bij sommige van de Harder Walks kunt u maar beter geen hoogtevrees hebben.

Easier Walks zijn ca. 10-14 km lang met 200-300m hoogteverschil
Medium Walks zijn ca. 12-16 km lang met max. 750m hoogteverschil
Harder Walks zijn ca. 12-19 km lang met max. 1200m hoogteverschil

Overnachting in

Portinscale

Dag 5

Uw arrangement eindigt na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Country House Derwent Bank combineert aan de voorzijde het mooiste ‘waterfront’ en een schitterend uitzicht op de noordpunt van het meer Derwentwater en het aan de overkant gelegen Keswick. De achterzijde ziet uit op de verderop gelegen bergen Cat Bells en de Grizedal Pike. Derwent Bank en enkele ‘garden chalets’ staan op het terrein met grote tuinen, aflopende gazons, bomen en struiken, een aangelegde tuin met bloemperken en een aanlegsteiger.

In het hoofdgebouw en de bijgebouwen zijn standaardkamers en duurdere ‘premium’ kamers (ruimer of met buitengewoon uitzicht, eenpersoons- of familiekamers) met toilet/douche-/badruimte. Deze accommodatie heeft beperkte mogelijkheden voor mensen in rolstoelen of met voortbewegingsbeperkingen.

Binnen zijn oa. een gezellige lounge, een aantrekkelijke eetruimte en een ballroom/schilder- en spelruimte, bar en serre met uitzicht op het meer. Buiten bevinden zich een ‘putting green’ (minigolf), een ‘croquet lawn’ (beugelen) en een terras. Derwent Bank heeft een publiek 'Dandelion' Café met terras (elke dag geopend van 10.00-17.00 uur).
In Keswick (ca. 3,5 km) zijn banken, supermarkten, een postkantoor, een ruime keus uit verschillende winkels, pubs en cafés.

De meeste gasten in het hotel zijn deelnemers aan de wandelgroepen, die het hele seizoen door, in het hotel verblijven. Het hotel is hier dan ook volledig op ingesteld, met vaste tijden voor de maaltijden en op enkele dagen in de week een avondprogramma.

Bij dit arrangement verblijft u op individuele basis in het hotel, dwz. u bepaalt elke dag zelf wat u gaat doen. Maar bv. bij de maaltijden sluit u zich aan bij de rest van de gasten. U bent misschien niet de enige die niet volledig met de groep meedoet, maar wel een minderheid.
Heeft u tijdens de vakantie liever zo min mogelijk met andere gasten te maken en eet u graag op een zelf bepaald tijdstip aan een eigen tafel? ....dan bent u in de HF hotels niet op uw plek. Wilt u juist kennis maken met andere wandelaars, 's avonds een biertje drinken aan de bar en daarna doorkletsen aan de eettafel?....dan heeft u hier een heerlijke vakantie en gaat u waarschijnlijk volgend jaar mee met een HF groepswandelreis.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals Wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar u uw modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat....

De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, TV en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wilt u een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een premium toeslag.

In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème. Een aantal hotels die bv. aan een wandelroute liggen, hebben een sfeervol Dandelion Café, waar de hele dag door aanloop is.

Over de maaltijden

Tijdens uw  verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijgt u sandwiches mee plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als u een thermosfles meeneemt kunt u die op uw kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kunt u elke dag kiezen uit 5 heerlijke menu keuzes van 3 gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen
 • 4 ontbijten
 • 4 diners
 • 3 uitgebreide lunchpakketten 
 • reisdocumentatie 
 • gebruik informatie Discovery Point: Engelse routebeschrijvingen en gedetailleerd kaartmateriaal van diverse wandelingen (ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele entrees of transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens dit arrangement maakt u op eigen houtje mooie wandelingen, met behulp van de informatie die in het 'Discovery Point' in het hotel aanwezig is. Dit zijn geplastificeerde routebeschrijvingen met gedetailleerde wandelkaarten met de route daarop ingetekend. Verder zijn er gedetailleerde wandelkaarten en andere informatie, zoals openbaar vervoer schema's en weerbericht. Er zijn wandelingen beschreven van verschillende lengte en zwaarte, voor ieder wat wils.

Er zijn 8 lichte wandelingen (waarvan 4 alleen per auto, 1 per auto of o.v.. te bereiken  is, 1 wandeling is een lijnwandelingen waarbij  u gebruik maakt van o.v., 2 wandelingen zijn vanuit het hotel), 8 middelzware wandelingen (waarvan 1 alleen per auto  te bereiken is, 1 wandeling is een lijnwandelingen waarbij  u gebruik maakt van o.v., en 5 vanuit het hotel starten), en 6 zwaardere wandelingen (waarvan 2 alleen per auto  te bereiken zijn, 2 per auto of o.v.. te bereiken zijn en 2 vanuit de accommodatie starten).

Wandelingen en andere activiteiten
De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil, de Medium Walks tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen, beiden in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschil en zijn soms zelfs ronduit pittig te noemen,met wat klauterwerk (scrambling).

Wilt u een dag niet wandelen? U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of zwemmen.

Over de groepssamenstelling

In het hotel zult u andere wandelaars treffen. De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en u zult dan ook snel aansluiting hebben. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement extra nachten bijboeken.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De meest ontspannen route naar Noord Engeland begint met de nachtelijke oversteek per veerboot van IJmuiden naar Newcastle. De route Newcastle - Derwent Bank is ca. 150 km. Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Treinreis

Treinreizigers raden we aan om met de nachtelijke oversteek per veerboot van IJmuiden naar Newcastle te reizen. Van Newcastle neem je de trein naar Penrith (frequent, 2,5 uur reistijd). Vanuit Penrith neem je de bus naar Keswick (elk uur, 45 min reistijd) en de laatste 5 km naar Derwent Bank per taxi.

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Penrith Norh Lakes   08:52 - 18:47 3
Penrith Norh Lakes – Amsterdam CS 13:04 - 22:12  1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Manchester.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Manchester Airport (station is op het vliegveld) gaan er directe treinen naar Penrith (reistijd 2 uur).

Vanuit Penrith neemt u de bus naar Keswick (elk uur, 45 min reistijd) en de laatste 5 km naar Derwent Bank per taxi.

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement op  maandagen starten in de periode van 19 februari t/m 12 november. Het Lake District heeft een wispelturig klimaat. Het kan heerlijk stil weer zijn, maar ook stormen en regenen. Wees op alles voorbereid.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Lake District ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ter plekke kunt u geen Britse ponden pinnen. Het beste pint u gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heeft u alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.

Voor 7 van de beschikbare wandelingen heb je een (huur)auto nodig. 6 wandelingen kun je per openbaar vervoer bereiken en 8 wandelingen beginnen en eindigen bij de accommodatie.

 • stevige hoogsluitende (berg)wandelschoenen met vibram zool; waterdicht
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (30 liter)
 • veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel thermosfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
 • gamaschen
 • insecten werende middelen en eventueel muskietennetje
 • klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

HF-Lake-District-1045.jpg

Groot-Brittannië - Northern Lake District

Self guided walking aan Derwent Water

Wandelvakantie vanuit HF Derwent Bank House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen