Freshwater Bay

Groot-Brittannië - Isle of Wight, 5 dagen Self guided walking Freshwater Bay

« Terug naar overzicht
Licht en comfortabel
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Overnacht in een schitterend gelegen landhuis aan zee en geniet van de geheel verzorgde maaltijden. Volg het Isle of Wight Coastal Path en verken het glooiende binnenland. Bezoek pittoreske dorpjes en ga een dag mee met een gegidste wandeling. Breng veel tijd door aan het zwembad of op het strand. Met gebruik van de Engelstalige wandelroutes en gedetailleerde wandelkaarten verken je op eigen houtje dit vriendelijke eiland met haar witte kliffen.

Uniek aan deze reis

 • Alle maaltijden inclusief
 • Gebruik van wandelroutes en kaarten uit HF Discovery Point
 • Geweldig hotel aan zee
 • Keuze uit lichte wandelingen van verschillende lengte
 • Kustwandelingen boven kalkkliffen
 • Mild en zonnig klimaat
 • Veel bezienswaardige dorpjes en landhuizen
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Isle of Wight

Het Isle of Wight is ideaal voor het maken van lichte wandelingen aan de kust. Maar ook om door dorpjes en havens te slenteren, te fietsen over oude spoorlijntjes, te shoppen in het middeleeuwse Newport en mooie stranden en tuinen te bezoeken. Het eiland heeft veel natuur, maar is ook redelijk dicht bevolkt, zodat je je goed per bus kan verplaatsen en regelmatig een pub tegenkomt.
Voor een  een deel van de wandelingen heb je een auto nodig, andere kunnen per openbaar vervoer bereikt worden of starten vanuit de accommodatie.

HF Holidays
SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal, tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië, waarvan je hotel er één is.
Het concept is steeds hetzelfde en volgens een beproefd recept volledig ingesteld op wandelaars: je overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). In het 'discovery point' dat in elk huis aanwezig is, vindt u Engelse routebeschrijvingen en kaartmateriaal van diverse wandelingen. Er is keuze uit meerdere wandelingen van verschillende lengte en zwaarte.  Je krijgt een geweldig lunchpakket mee. Na thuiskomst maak je je wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drink je een kopje thee met je medewandelaars. Engelser kan het niet!

 

Dag 1

Aankomst in het hotel boven de kust van het Isle of Wight. Hopelijk is er nog tijd voor een verkennende wandeling naar het strand en het dorpje Freshwater Bay.

Na het diner staat er koffie en thee klaar. Je kan de ter plekke voorhanden kaarten, routebeschrijvingen en andere informatie (zoals vertrektijden van openbaar vervoer, weerbericht) bestuderen om een plan voor de komende dagen te maken. Je kan hierbij ook de hulp van het hotelpersoneel en de aanwezige wandelgidsen inroepen.

 

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 2-4

Het Isle of Wight is een heerlijk wandeleiland met relatief lichte wandelingen. Rondom het eiland loopt het Isle of Wight Coastal Footpath (van in totaal 107 km). Tijdens deze week kan je daarvan de mooiste delen lopen, met zicht op zee. Soms loop je hoog boven het water over spierwitte kalkkliffen, vaak over groene weiden of paarse heide, door bossen en langs akkers. Af en toe kruist de route een levendig haventje.
Daarnaast zijn er glooiende wandelingen in het groene binnenland met vele heggen en houtwallen. Je wandelt langs pittoreske dorpjes, boerderijen, landhuizen en bezienswaardigheden als Carisbrooke Castle. Isle of Wight kent een glooiend landschap met als hoogste punt St.Boniface Down (240m). De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn dus niet bijzonder groot en de stijgingen zijn meestal niet steil (behalve korte stukjes bij de kliffen). Je wandelt over wandelpaden, graspaden, karrensporen en verharde weggetjes.

HF Holidays biedt een range van wandelingen aan, van heel licht tot middelzwaar, die je op eigen houtje kan doen. 
Er zijn 6 lichte wandelingen (waarvan 1 alleen per auto, 1 per auto of o.v.. te bereiken zijn, 2 wandelingen zijn lijnwandelingen waarbij  u gebruik maakt van o.v., 1 wandeling is vanuit het hotel), 6 middelzware wandelingen (waarvan 2 alleen per auto  te bereiken zijn en 4 vanuit het hotel starten), en 7 zwaardere wandelingen (waarvan 2 alleen per auto  te bereiken zijn, 3 lijnwandelingen zijn waarbij  u gebruik maakt van o.v.,  en 2 vanuit de accommodatie starten).

Easier Walks zijn ca. 10 km lang met max. 250m hoogteverschil.
Medium Walks zijn ca. 13 km lang met max. 350m hoogteverschil.
Harder Walks zijn ca. 18 km lang met max. 450m hoogteverschil.

Mogelijke bezienswaardigheden voor de vrije dag:

 • Osborne House, het enorme buitenhuis van Queen Victoria met verfijnde interieurs en 'extensive gardens', op de noordpunt van het eiland. Tegen een kleine vergoeding kan er vervoer naar Osborne House geregeld worden.
 • Carisbrooke Castle, een middeleeuws kasteel in het centrum van het eiland.
 • Ventnor Botanical Gardens aan de zuidkust van het Isle of Wight.

Overnachting in

Freshwater Bay

Dag 5

Het arrangement eindigt na het ontbijt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Freshwater Bay House ligt direct aan de kust, boven de kliffen, in het westen van het Isle of Wight. Het karakteristieke landhuis uit 1790 ligt in een enorme tuin. Om te zwemmen kan je het openlucht bad induiken of afdalen naar het strand.
 
De meeste gasten in dit wat grotere hotel zijn deelnemers aan de wandelgroepen, die het hele seizoen door in het hotel verblijven. Het hotel is hier dan ook volledig op ingesteld, met vaste tijden voor de maaltijden en op enkele dagen in de week een avondprogramma.
Bij dit arrangement verblijf je op individuele basis in het hotel, dat wil zeggen: je bepaalt elke dag zelf wat je gaat doen. Maar bijvoorbeeld bij de maaltijden sluit je je aan bij de rest van de gasten. Je bent misschien niet de enige die niet volledig met de groep meedoet, maar wel een minderheid.
Heb je tijdens de vakantie liever zo min mogelijk met andere gasten te maken en eet je graag op een zelf bepaald tijdstip aan een eigen tafel? Dan ben je in de HF hotels niet op je plek. Wil je juist kennis maken met andere wandelaars, 's avonds een biertje drinken aan de bar en daarna doorkletsen aan de eettafel? Dan heb je hier een heerlijke vakantie en ga je waarschijnlijk volgend jaar mee met een HF groepswandelreis.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar je je modderige wandelschoenen kan schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat...
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, tv en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wil je een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaal je een premiumtoeslag. De eenpersoonskamers zijn relatief klein.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème.

Over de maaltijden

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijg je sandwiches mee, plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als je een thermosfles meeneemt kan je die op je kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kan je elke dag kiezen uit vijf heerlijke menukeuzes van drie gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen
 • 4 ontbijten
 • 4  diners
 • 3 uitgebreide lunchpakketten 
 • reisdocumentatie 
 • gebruik informatie Discovery Point: Engelse routebeschrijvingen en gedetailleerd kaartmateriaal van diverse wandelingen (ter plekke)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Eventuele entrees of transfers
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens dit arrangement maakt u op eigen houtje mooie wandelingen, met behulp van de informatie die in het 'Discovery Point' in het hotel aanwezig is. Dit zijn geplastificeerde routebeschrijvingen met gedetailleerde wandelkaarten met de route daarop ingetekend. Verder zijn er gedetailleerde wandelkaarten en andere informatie, zoals openbaar vervoer schema's en weerbericht. Er zijn wandelingen beschreven van verschillende lengte en zwaarte, voor ieder wat wils.

Er zijn 6 lichte wandelingen (waarvan 1 alleen per auto, 1 per auto of o.v.. te bereiken zijn, 2 wandelingen zijn lijnwandelingen waarbij  u gebruik maakt van o.v., 1 wandeling is vanuit het hotel), 6 middelzware wandelingen (waarvan 2 alleen per auto  te bereiken zijn en 4 vanuit het hotel starten), en 7 zwaardere wandelingen (waarvan 2 alleen per auto  te bereiken zijn, 3 lijnwandelingen zijn waarbij  u gebruik maakt van o.v.,  en 2 vanuit de accommodatie starten).

Wandelingen en andere activiteiten
De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang (niveau 1), met weinig hoogteverschil. De Medium Walks zijn tussen 13 en 18 km (niveau 1-2), met wat meer stijgen en dalen. Beide gaan in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen meer hoogteverschil (niveau 2).

Wil je een dag niet wandelen? Je kan een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen, zwemmen en fietsen.

Over de groepssamenstelling

In het hotel zal je andere wandelaars treffen. De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en je zal dan ook snel aansluiting hebben. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement extra nachten bijboeken.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Lymington is ca. 650 km (via de Kanaaltunnel). Van Lymington neem je de veerboot naar Yarmouth op het Isle of Wight (elk half uur, overtocht 35 min), dan is het nog 7 km naar Freshwater Bay. Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Klik hier voor informatie over en reservering van de veerboot naar Isle of Wight.
Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

Treinreis
LET OP dat er voldoende overstaptijd in London is (minimaal 1 uur). Je reist hier altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Je neemt de trein naar Brockenhurst (ten zuidwesten van Southampton) en vandaar een boemel naar Lymington Pier, die aansluit op de veerboot naar Yarmouth op het Isle of Wight. Op het Isle of Wight neem je de bus of een taxi voor de laatste 7 km naar Freshwater Bay. 

Klik hier voor informatie over en reservering van de veerboot naar Isle of Wight.
Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Lymington Pier  08:52 - 17:23 3
Lymington Pier– Amsterdam CS 13:57 - 22:12   2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden je aan om je overtocht pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Southampton. Diverse "low cost airlines" bieden deze bestemmingen non-stop en voordelig aan. Flybe vliegt dagelijks vanaf Amsterdam. SNP kan deze vluchten niet voor je boeken. Zie www.flybe.com

Goed om te weten als je zelf een low cost vlucht boekt.
• Je boekt en betaalt deze vluchten direct aan de "low cost airline" middels een creditcard.
• Print de vluchtgegevens en geef het vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd aan ons door.
• Controleer regelmatig en in ieder geval daags voor de heen- en terugvlucht de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt in verband met mogelijke vluchtwijzigingen.
• Wij raden aan om een annuleringsverzekering af te sluiten voor je ticket. De annuleringskostendekking van SNP dekt namelijk niet de kosten van een zelf geboekt ticket bij annulering.
• Wij raden aan deze vluchten pas te boeken nadat wij het landarrangement hebben bevestigd. De annuleringskosten voor een ticket kunnen oplopen tot 100% van de ticketprijs

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Het vliegveld van Southampton heeft een eigen treinstation. Vandaar neem je de trein, via Brockenhurst, naar Lymington Pier (45 min).
Van Lymington Pier neem je de veerboot naar Yarmouth op het Isle of Wight (elk half uur, overtocht 35 min). Dan is het nog 7 km naar Freshwater Bay per bus of taxi.

Klik hier voor informatie over en reservering van de veerboot naar Isle of Wight.
Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië.
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement op zaterdag  starten in de periode van 5 mei  t/m 21 oktober. 
Zuid-Engeland heeft een zeer zacht klimaat. Aan de kust is er meer zonneschijn en wind, dan landinwaarts.
 
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kan deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
Let op: er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Isle of Wight ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Het beste pin je gelijk na aankomst in Groot-Brittannië. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heb je alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc. Eventueel kan je later in Freswater Bay (bij Sainsbury) geld pinnen.

Voor 6 van de beschikbare wandelingen heb je een (huur)auto nodig. 6 wandelingen kun je per openbaar vervoer bereiken en 7 wandeling beginnen en eindigen bij de accommodatie.

 • Stevige wandelschoenen met vibram zool
 • Warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
  eventueel zwemkleding
 • Regen- en winddichte kleding, bijv. Gore-Tex jack en fleecevest
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Dagrugzakje (30 liter)
 • Veldfles (minimaal 1 à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • Eventueel thermosfles
 • Eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • Klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Veder naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor het afplakken blaren bv. "compeed"

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

houseFWmet_pool.jpg

Groot-Brittannië - Isle of Wight

Self guided walking Freshwater Bay

Wandelvakantie vanuit HF Freshwater Bay House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen