Nythfa House

Groot-Brittannië - Brecon Beacons, 8 dagen 100% wandelen vanuit Brecon

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Nythfa House

Overnacht in Nythfa House, een prachtig Country House aan de rand van het gezellige oude centrum van het marktplaatsje Brecon met op de achtergrond de tot de verbeelding sprekende bergrand van de Brecon Beacons en Black Mountains gelegen in het gelijknamige National Park. Ga op in het contrastrijke open landschap van Wales met groene valleien, een plotseling oprijzend, komvormig, groen en boomloos bergmassief gemodelleerd door gletsjers, smeltwater en watervallen, met ongerepte heidevelden, verlaten en nieuwe steenkoolmijnen en karakteristieke mijnwerkersdorpen en met schitterende uitzichten. Geniet van geheel verzorgde maaltijden, binnenzwembad en wellness, laat jebegeleiden door toegewijde Engelse wandelgidsen en wandel mee in een internationale groep. Maak de keuze uit rustige wandelingen door dalen of, wat inspannender, over bergflanken en de toppen Pen y Fan, Corn Du en Fan Fawr en breng een rustdag door in Brecon, het boekenstadje Hay-on-Wye, ga ondergronds in de heuse steenkoolmijn Big Pit en/of druipsteengrot Dan Yr Ogof of bezoek Tretower Court. 100% wandelvakantie!

Uniek aan deze reis

 • Brecon Beacons National Park
 • Dagelijks keuze uit 2 of 3 gegidste wandelingen van verschillende zwaarte
 • Het unieke HF concept van verblijf en wandelen
 • Nythfa House: comfortabel Country House - wellness – binnenzwembad
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met HF Holidays

In samenwerking met SNP biedt HF Holidays fraaie wandelreizen aan in Engeland, Schotland en Wales. Wandelen vanuit historische landhuizen die zijn omgebouwd tot comfortabele hotels, met heerlijke en overvloedige maaltijden en elke dag keuze uit meerdere wandelingen met verschillende niveaus.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Brecon Beacons

De Black Mountain in het westen, de Brecon Beacons in het midden en de Black Mountains in het oosten vormen de noordelijke, opstaande bergrand van een uitgestrekte, komvormige gesteenteplooiing (soepbord) bestaande uit devonische ‘Old Red Sandstone’. In de kom liggen op niet al te grote diepte rijke carbonische kalk- en steenkoollagen (‘coal measures’). Deze worden vooral sinds de 19e eeuw op grote schaal gewonnen. Gletsjers hebben in de IJstijden aan de noordkant van de steilrand keteldalen, morenen en kaarmeren achtergelaten.
Het scherpe contrast tussen het glooiende heuvellandschap (‘rolling landscape’) met weidse rivierdalen en de spectaculaire, recht opgaande steilrand met bergtoppen als Fan Brycheiniog, Pen y Fan en Waun Fach (‘dramatic scenery’) blootgesteld aan zon, wind, bewolking en regen, vormt een indrukwekkend prachtig landschapsdecor. De rivier de Afon Wysg (Usk) meandert door het glooiende heuvellandschap. In idyllische, hier en daar met loofbos begroeide rivierdalen met af en toe een waterval liggen schilderachtige stadjes en dorpen, boerenland omzoomd met hagen- en houtwallen, met tegen de hellingen ook uitgestrektere bossen met aangeplante naaldbomen.
Binnen het Brecon Beacons National Park (Parc Cenedlaethol Bannau Brycheiniog) bevinden zich nog extra beschermde natuurreservaten, van belang voor de instandhouding van leefgebieden van zeldzame en/of bedreigde plant- en diersoorten, en het Brecon Beacons Dark Sky Reserve om te genieten van een prachtige sterrenhemel.
Dit landschap was sinds prehistorische tijden een gewilde woonplaats voor Kelten en Romeinen. Net buiten het National Park vormen het 18e eeuwse Monmouthshire and Brecon Canal, de 19e eeuwse steenkoolmijnen en mijnwerkersdorpen en de huidige steenkoolafgravingen de meest karakteristieke landschapselementen uit het industriële tijdperk.
Vanuit Nythfa Haouse, een ideale uitvalsbasis om het Brecon Beacons National Park te leren kennen, maakt u gegidste wandelingen van een zelf te kiezen lengte en zwaarte. Er zijn ‘Easier’ Walks zijn korte wandelingen met kleine hoogteverschillen over goede wandelpaden door valleien en bossen. De ‘Medium’ Walks zijn langer met grotere hoogteverschillen en gaan over meestal goede paden, over hellingen en door veen-, heide-achtig en bergachtig terrein. De ‘Harder’ Walks zijn het langst met de grootste hoogteverschillen, gaan vaker over goede, maar ook rotsige paden of struinen door soms moerassig terrein, met meerdere steile stijgingen/afdalingen en gaan vaker over hoge bergtoppen.
Op de vrije dag kunt u met taxi of het openbaar vervoer naar grotere of historische plaatsen in de wijdere omgeving gaan om te winkelen, voor een bezoek aan een museum of een landhuis met park. 

HF Holidays
SNP is een unieke samenwerking aangegaan met de grootste aanbieder van wandelreizen in Engeland, de 100 jaar geleden opgerichte vereniging HF Holidays. Deze organisatie bezit een groot aantal tot comfortabele hotels omgebouwde, historische landhuizen in alle belangrijke wandelregio’s van Groot-Brittannië, waarvan dit hotel er één is. Vanuit deze hotels worden groepswandelreizen georganiseerd die voldoen aan elke wens die een wandelaar maar kan hebben, vandaar 100% wandelen.

Deze week maakt u deel uit van een internationale groep, met Engels als voertaal. U overnacht in een historisch landhuis op een schitterende plek en wordt hier prima verzorgd, met overvloedige maaltijden (ook vegetarisch en glutenvrij). Elke dag is er keuze uit meerdere, begeleide wandelingen van verschillende lengte. U krijgt een geweldig lunchpakket mee en wordt, zo nodig, met een bus weggebracht. De wandelingen gaan in een rustig tempo en er is onderweg tijd om bij interessante zaken stil te staan. Na thuiskomst maakt u uw wandelschoenen schoon in de speciale 'boot room' en drinkt u een kopje thee met uw mede-wandelaars. Engelser kan het niet....

Dag 1

Aankomst in het hotel en kennismaking met de 'leaders' en de andere groepsleden. Om 16.30 staat de thee klaar, vaak gevolgd door een korte verkennings-wandeling rond het hotel.

Iedere dag, vóór het avondeten en bij het genot van een glas wijn of Ale, bespreken de wandelgidsen het programma van de dag erna, de zgn. ‘leader talk’. Na het diner staat er koffie en thee klaar en wordt er vaak  een ‘activity’ georganiseerd. Dat kan van alles zijn: een lezing over de omgeving, dansen, een spel of quiz.  Hieraan hoeft u uiteraard niet mee te doen, er is altijd een rustige plek om te lezen of met anderen te kletsen.

Overnachting in

Brecon

Dag 2-7

De wandelprogramma's van HF zijn mooi en gevarieerd. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden passen de leaders het programma, indien nodig, aan. Een aantal wandelingen begint en/of eindigt bij het hotel, op andere dagen is er voor en/of na de wandeling een korte busrit, zodat er een groter gebied bestreken kan worden.
Op één dag in de week (meestal woensdag) is er geen wandelprogramma. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

Wandelen in het Brecon Beacons National Park

De wandelroutes gaan door het dunbevolkte, open berglandschap van de Brecon Beacons en Black Mountains, gemodelleerd door gletsjers, soms over steile hellingen of hoge bergtoppen, bestaande uit boomloze en met grassen, heide, gaspeldoorn en adelaarsvarens begroeide bergen en door valleien met boerenland omzoomd met hagen en houtwallen, over hellingen met aangeplante bossen en beekdalen met idyllische watervallen. De hoogteverschillen tijdens de ‘Easier’ Walks zijn niet groot, ze gaan door valleien, bossen en soms drassige heidevelden. De ‘Medium’ Walks kennen grotere hoogteverschillen, ze gaan over steilere en rotsachtiger paden in hooggelegen terrein en over aanzienlijk steilere hellingen. De hoogteverschillen tijdens de ‘Harder’ Walks zijn pittig langs vaak steile hellingen, over venige heidevelden en stenige, onbeschermde hoogten blootgesteld aan weer en wind. Een goede wandelconditie is daarom vereist. U wandelt over aangegeven wandelpaden, graspaden, karrensporen, veepaadjes en verharde weggetjes. U bezoekt historische stadjes en pittoreske dorpjes, landhuizen en fraaie tuinen.

Easier Walks zijn 8-13 km lang met 150-330 m hoogteverschil
Medium Walks zijn 13-16 km lang met 210-630 m hoogteverschil
Harder Walks zijn 16-21 km lang met 540-900 m hoogteverschil

Overnachting in

Brecon

Dag 8

Uw arrangement eindigt na het ontbijt. U neemt afscheid van de groep en de leaders.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Nythfa House is een comfortabel Country House gelegen op een stille en rustige locatie en omringd met aantrekkelijke tuinen en gazons tegen het oude centrum van het plaatsje Brecon aan.
Nythfa House is voorzien van kamers met moderne en comfortabele voorzieningen. Hierin zijn standaardkamers ondergebracht en duurdere ‘premium’ kamers (ruimer of met buitengewoon uitzicht, eenpersoons- of familiekamers) met toilet/badruimte en enkele goedkopere ‘value’ kamers (gemeenschappelijke toilet/badruimte). Het hart van het huis is een grote gemeenschappelijke lounge met daarbij een aantrekkelijke eetzaal, een ruime bar, een aangename serre waarin een wijnstok met wijnranken groeit, een ballroom geschikt te maken als spelruimte en een binnenzwembad. Buiten bevinden zich een ‘putting green’ (minigolf), een ‘croquet lawn’ (beugelen) en een gedeeltelijk overdekt terras. Op het terrein van Nythfa House ligt wellnesscentrum ‘The Retreat’ waar u op eigen kosten allerlei behandelingen kunt ondergaan.
In Brecon zijn banken, supermarkten, winkels, drogisterijen/apotheken, een postkantoor, pubs en cafés en andere voorzieningen.

Algemene kenmerken van HF Country Houses
De hotels liggen stuk voor stuk op fantastische plekken in het Britse landschap en zijn uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zoals Wifi. Daarnaast zijn ze volledig ingericht op wandelaars, met een ‘boot room’, waar u uw modderige wandelschoenen kunt schoonmaken en invetten, en een droogkamer, met wasmachine en –droger. Kan van pas komen in het Engelse klimaat....
De kamers zijn comfortabel ingericht, met eigen badkamer, TV en waterkoker voor koffie en thee. In de oude panden zijn de kamers vaak van wisselende vorm en grootte. Soms is er een nieuwe vleugel aangebouwd met meer uniforme kamers. Eenpersoonskamers zijn meestal wat kleiner. Wilt u een van de mooiste kamers (ruimer en/of het mooiste uitzicht), dan betaalt u een premium toeslag.
In het hotel zijn vaak verscheidene lounges met fijn uitzicht, comfortabele stoelen, een kleine bibliotheek en spelletjes. De afgelegen hotels hebben een 'mini-shop', met zaken als ansichtkaarten, postzegels, tandpasta en zonnebrandcrème. Een aantal hotels die bv. aan een wandelroute liggen, hebben een sfeervol Dandelion Café, waar de hele dag door aanloop is.

Over de maaltijden

Tijdens uw  verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en zoals men in Engeland zegt:  ‘you only need to bring beer money’.
De dag begint uiteraard met een stevig Engels ontbijt met toast, eieren, spek, worstjes en champignons, maar yoghurt met muesli of alleen brood kan ook.
Als lunchpakket krijgt u sandwiches mee plus een ruime keus aan energierijke snoepjes, repen en  fruit.  Als u een thermosfles meeneemt kunt u die op uw kamer vullen.
Voor het diner, dat aan grote ronde tafels wordt geserveerd, kunt u elke dag kiezen uit 5 heerlijke menu keuzes van 3 gangen, waaronder altijd een vegetarische. Op aanvraag wordt er een glutenvrij menu verzorgd.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • 6 uitgebreide lunchpakketten (op wandeldagen)
 • diensten lokale wandelgidsen
 • bustransfers tijdens wandeldagen
 • reisdocumentatie (grotendeels Engelstalig)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele entrees
 • eventuele transfers anders dan in het programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Soms beginnen en eindigen de wandelingen bij het hotel, op andere dagen worden de verschillende groepjes met een bus afgezet en later opgehaald.

De Easier Walks zijn ruwweg tussen de 9 en 13 km lang, met weinig hoogteverschil, de Medium Walks tussen 13 en 18 km, met wat meer stijgen en dalen, beide in een rustig wandeltempo. De Harder Walks zijn meestal niet veel langer dan de Medium Walks, maar kennen wel meer hoogteverschil.
NB. De zwaarte van de wandelingen is uiteraard afhankelijk van het gebied waar de wandelvakantie plaatsvindt. In een glooiend gebied zijn ook de Harder Walks niet overdreven zwaar, in een bergachtig gebied kennen zelfs de Easier Walks flink hoogteverschil en kunnen de Harder Walks soms ware klauterpartijen zijn..

In elke wandelweek is er één rustdag (maandag), die u zelf kunt indelen. U kunt een bezienswaardigheid of plaatsje in de omgeving bekijken, een boek lezen of alleen (of met wat gelijkgestemden) een wandeling maken. Hiertoe liggen in elk hotel wandelkaarten en routebeschrijvingen voor u klaar.

De keuze uit verschillende wandelingen maakt HF wandelreizen zeer geschikt voor stellen, waarvan de een graag wat langer of zwaarder wandelt dan de ander.
NB. Het kan een enkele keer voorkomen dat er slechts 2 wandelingen per dag worden aangeboden, bv. bij een kleine groep of als geen belangstelling voor een bepaalde variant is.

Over de groepssamenstelling

De groepen bij HF Holidays bestaan voor het grootste deel uit Britten, aangevuld met andere Europeanen, Amerikanen, Canadezen en Australiërs. De voertaal is Engels, met de nodige Britse humor en ‘understatement’. De groepen bestaan meestal uit 15 tot 30 personen. In wat grotere hotels, in het hoogseizoen, kan dit oplopen tot 40 personen.
Naast wandelen is ‘socializing’ bij HF een belangrijk onderdeel van de vakantie. Groot voordeel is dat onbekenden elkaar in de Angelsaksische cultuur makkelijk aanspreken en u zult dan ook snel aansluiting hebben bij de rest van de groep. De sfeer in de hotels is buitengewoon ontspannen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De meest ontspannen en kortste route vanaf Utrecht naar Zuid-Wales begint met de nachtboot Hoek van Holland-Harwich (ca. 85 km) en van daar 433 km naar Brecon (totale reisduur ca. 13 uur). Een andere mogelijkheid is vanaf Utrecht via de kanaaltunnel Calais-Dover (259 km) en van daar 421 km naar Brecon (totale reisduur ca. 9 uur). Bij het hotel is parkeergelegenheid.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Abergavenny laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Je reist naar station Brussel-Zuid (min. overstaptijd 45 minuten) en vandaar met de Eurostar naar station Londen-St. Pancras. Neem de Underground naar Londen Paddington Station (min. 50 minuten). Neem hier de trein via Newport Gwent (overstappen) naar Abergavenny ( totale reisduur ca. 8 uur en 45 minuten).

Neem vanaf Abergavenny Railway Station de bus (http://www.traveline-cymru.info/) naar Brecon (reisduur ca. 50-70 minuten) en ca. 10 minuten lopen naar Nythfa House of neem vanaf Abergavenny Railway Station een taxi naar Nythfa House (kosten ca. GBP 38; van te voren boeken aanbevolen).

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor overig openbaar vervoer in Groot Brittannië

LET OP
Neem voldoende overstaptijd in London (minimaal 1 uur). Je reist hier (bijna) altijd per metro van het ene naar het andere station. Het is ook mogelijk om op de heen- of terugreis in London te overnachten en een stadsbezoek aan de wandelreis te koppelen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –Abergavenny 07:55 - 17:59 1
Abergavenny– Amsterdam CS 09:56 - 21:06 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Klik hier voor informatie over veerbootverbindingen naar Groot-Brittannië.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bristol of Cardiff.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Neem vanaf Cardiff International Airport (CWL) de bus naar Cardiff Central Railway Station (elke 20 minuten; reisduur 40 minuten). Neem hier de bus naar Brecon (1,5 uur) of de rechtstreekse trein naar Abergavenny (reisduur ruim 35 minuten).

Neem vanaf Bristol Airport (BRS) de bus naar Cardiff, reisduur 1,5 uur). Neem hier de bus naar Brecon (1,5 uur) of de rechtstreekse trein naar Abergavenny (reisduur ruim 35 minuten).

Neem vanaf Abergavenny Railway Station de bus naar Brecon (reisduur ca. 50-70 minuten) en ca. 10 minuten lopen naar Nythfa House of neem vanaf Abergavenny Railway Station een taxi naar Nythfa House (kosten ca. GBP 40).

NB. bestudeer vooral de Traveline website (zie hieronder) om de voor u beste OV-route te vinden.

Klik hier voor treininformatie in Groot Brittannië
Klik hier voor openbaar vervoer in Wales (Cymroe)

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 20 april  t/m 19 oktober. Startdag is vrijdag. In de zomer kleuren de valleien en bergen van de Brecon Beacons groen, paars en geel. Wales heeft een zacht en vochtig Atlantisch klimaat met soms vier seizoenen op één dag.

De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie in het Verenigd Koninkrijk.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Wales ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Het beste pint u gelijk na aankomst in Groot-Brittannië Britse Ponden. In Brecon zijn banken met pinautomaten. Omdat alle maaltijden zijn inbegrepen heeft u alleen geld nodig voor drankjes (in het hotel en tijdens de wandelingen) en eventuele entrees, excursies, etc.

 • stevige wandelschoenen met vibram zool
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (30 liter)
 • veldfles (minimaal 1à 1,5 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel thermosfles
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • klein zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • vreemde valuta: Engelse Ponden
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts naar keuze: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband en sporttape

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Standaard worden er 3 wandelingen per dag, in oplopende zwaarte aangeboden, met elk een eigen wandelgids. Deze ‘leaders’ zijn enthousiaste, goed opgeleide, Britse vrijwilligers, met mooie verhalen over de omgeving. Behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw wandelvakantie en doen er alles aan om uw reisplezier zo groot mogelijk te maken.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

318390_Brecon.jpg

Groot-Brittannië - Brecon Beacons

100% wandelen vanuit Brecon

Internationale groepswandelvakantie vanuit HF Nythfa House

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen