Olympos

Griekenland - Pindos en Olympos, 12 dagen Bergwandelen en huttentocht in goddelijke gebergten

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Trektocht langs bergpensions en berghutten

Op alpiene trektocht in Griekenland, dat is weer eens een heel andere bergwandelvakantie! Doorkruis de 'Grand Canyon van Griekenland', de Vikoskloof. Zwemmen in natuurlijke 'badkuipen' bij Papingo en over oude herdersroutes op zoek naar de Pindosdraak, die leeft in het mythische Drakenmeer. Hiken over fraai geplaveide 'kalderimia' en oude boogbruggen langs bijzondere bergdorpen. Van hut naar hut de Godenberg Olympos op, met 2917m het hoogste bergmassief van Griekenland. In de verte zie je de zee ziet glinsteren terwijl mythologische verhalen gaan leven op het plateau der Muzen en  bij de imposante 'Troon van Zeus'. Door de imposante en waterrijke Enipeaskloof sluit je deze bijzondere bergwandelvakantie af.

Uniek aan deze reis

 • Alpiene Griekse wandeltochten
 • Griekse godenberg brengt mythologie tot leven
 • De 'Grand Canyon' van Griekenland - de Vikoskloof
 • Twee avontuurlijke huttentochten in één reis
 • Ook zwemmen, raften of chillen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Pindos en Olympos

In het kort ziet het programma voor de komende 12 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Monodendri, overnachting Monodendri
 • Dag 2: wandeling viewpoints Vikoskloof en stenen woud, overnachting Monodendri
 • Dag 3: wandeling door Vikoskloof naar Papingo, overnachting Papingo
 • Dag 4: rondwandeling Mikro Papingo en Kolimbitria, overnachting Papingo
 • Dag 5: wandeling Drakenmeer en Astrakashut, overnachting Astrakashut
 • Dag 6: wandeling over Astrakas hoogvlakte, overnachting Tsepelovo
 • Dag 7: transfer naar Olympos, bezoek Vergina, overnachting Litochoro
 • Dag 8: transfer Gortsia, wandeling Petrostrounga, overnachting Petrostrounga hut
 • Dag 9: wandeling naar Muzenplateau, overnachting berghut Muzenplateau
 • Dag 10: wandeling langs de toppen van Olympos, overnachting hut 'A'
 • Dag 11: wandeling via Prionia naar Dionysiosklooster, overnachting Litochoro
 • Dag 12: vertrek
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Je vliegt naar Thessaloniki. Met een kleine touringcar reizen we over de Egnatia - snelweg dwars door Griekenland naar de Pindos en de streek Zagoria. Vanaf Ioannina bereiken we ons startpunt Monodendri via slingerende bergwegen. De busreis duurt ca. 5 uur, inclusief een maaltijdstop onderweg. In Monodendri verblijf je een een mooi natuurstenen guesthouse, middenin het dorp.

Overnachting in

Monodendri

Dag 2

Na de lange reis van gisteren beginnen we vandaag relaxed, maar wel gelijk spectaculair. Vanuit Monodendri kun je vandaag naar drie bijzondere uitzichtpunten over de imposante Vikoskloof lopen. Wie durft bij het verlaten van het kleine klooster Agia Paraskevi een stukje over het uitgehakte kluizenaarspad te lopen? Het meest bekende uitzichtpunt, Oxia, bereik je door een bizar rotsendoolhof (het ‘Stenen Woud’) en een in het voorjaar met bloemen bezaaide weide.
Wandeling: maximaal 11 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Monodendri

Dag 3

Vanaf Monodendri daal je over een beboste kalderimi steil af in de diepe Vikoskloof. Na bijna 400m dalen verder ben je bij de bedding en torenen de rotswanden boven je uit. Je volgt een doorgaans goed begaanbaar pad net boven de kloofbodem en soms even de bedding. De kloofwanden worden steeds indrukwekkender. Geleidelijk aan daal je nog zo’n 200 meter tot je bij de indrukwekkende karstbronnen van de Voidomatis bentdie een complete nieuwe rivier vullen. Het smalle zigzag pad stijgt nu snel, later volgt het meer de hoogtelijnen. Door een laatste kloofje en weer omhoog kom je uiteindelijk in Mikro Papingo, een volgend juweel van een bergdorp.
Wandeling: 15 km, 940 m stijgen en 1020 m dalen, 7,5 uur.

Overnachting in

Mikro Papingo

Dag 4

Vlak onder Mikro Papingo ligt de Agios Charalambos kapel: vanaf hier kun je heen en weer naar twee iconostases bij de ‘Kokkino Lithari’ ofwel Rode Rots. Zo heb je prachtig uitzicht over beide Papingo dorpen en de omgeving. Via Megalo Papingo naar de ‘Kolimbitria’, een serie natuurlijke poelen in een klein kloofje, waarvan de grootste ‘s zomers met een sluisje tot zwembad kan worden
omgetoverd: een verkoelend en groen paradijsje! Iets omlopend kun je ook een pad volgen langs een mooi klein boogbrugje.
Wandeling: 8,5 km, 720 m stijgen en  dalen, 3 uur.

Overnachting in

Megalo Papingo

Dag 5

Je neemt het hoogst noodzakelijke mee voor de overnachting in de Astrakashut. Via een lange stijging over een kam loop je naar de hut. Gaandeweg verlaat je het bos, kom je over bloemrijke bergweides langs 4 bronnen en wordt het uitzicht steeds weidser. Bij de hut kun je vast een deel van je bagage stallen, alvorens je verder loopt naar het mythische Drakenmeer. De ‘draakjes’ zijn een bijzonder soort Alpenwatersalamanders. Iets verderop kijk je bijna loodrecht omlaag de diepe Aoöskloof in. Langs hetzelfde pad terug naar de berghut, waar je overnacht op een slaapzaaltje.
Wandeling: 12 km, 1375 m stijgen en 450 m dalen, 7 uur.

Overnachting in

Astrakashut

Dag 6

Vanaf de pas waar de berghut ligt daal je af en loop je tussen de toppen van de Astrakas en de Gamila door. Hier voelen gemzen zich thuis. Over bergweides en kale karstvlaktes kom je bij de ‘Megas Lakkos’, een diepe de zijkloof van de Vikoskloof. Vervolgens zet je de afdaling in naar Tsepelovo, dat je al van ver in de diepte ziet liggen. 
In Tsepelovo ligt je bagage op je te wachten. Tijd om de tocht te laten bezinken bij een hapje en drankje op het gezellige dorpsplein.
Wandeling: 13,5 km, 350 m stijgen, 1180 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Tsepelovo

Dag 7

We bekijken nog een bijzonder oud pad en enkele fraaie boogbruggen, voor we afscheid van de Zagoria nemen. Via de nieuwe Egnatia snelweg rijden we richting de Olympos. We maken een stop bij de onderaardse Macedonische koningsgraven van Vergina, één van de meest bijzondere opgravingen in Noord Griekenland. In het eveneens ondergrondse museum zijn de rijke kunstschatten van de graven te zien. Op het eind van de middag bereiken we Litochoro aan de voet van de Olympos, waar we onze intrek nemen in een fijn guesthouse.

Overnachting in

Litochoro

Dag 8

In de ochtend is er nog tijd om je rugzak voor de komende dagen te pakken en om wat inkopen te doen. In de loop van de ochtend staat de taxi voor je klaar die je naar het beginpunt van onze tocht brengt. Zo sla je in elk geval een steil stuk door het bos over. Bij Gourtsia (1100m) begint de trail naar de berghut op de Petrostroungaweide, die op ruim 1900 m ligt. Na een tocht door een mooi bos, af en toe een uitzichtpunt en een pittige klim bereik je de berghut. Er is dan nog tijd genoeg om te bekomen van de relatief korte etappe en te genieten van de omgeving en het fantastische uitzicht richting zee en laagvlakte.
Wandeling 7 km, 820 m stijgen en 20 m dalen, 3,5 uur. 

Overnachting in

Petrostroungaweide

Dag 9

Vandaag begint het serieuze werk. Via de trail stijg je langzaam tussen de bomen uit en het terrein wordt ruiger. Via een rotsige kam komt het pad uit op het imposante plateau der Muzen. Op dit stuk is er een grote kans om gemzen te zien. In de verte heb je zicht op de toppen van de Olympos. Op deze mythische hoogvlakte vind je je knusse berghut. Vandaag kun je het eerste topje bedwingen, vlakbij de hut: de met een rotskapelletje getooide Profitis Ilias (2803 m).
Wandeling: 6 km, 760 m stijgen en 60 m dalen, 3,5 uur. 

Overnachting in

Muzenplateau

Dag 10

In de ochtendzon maakt de imposante Troon van Zeus een onvergetelijke indruk. Onderlangs deze rotswand traverseer je de Zonaria; spectaculaire horizontale rotsformaties die onder de hoogste toppen doorlopen. Het pad is prima, maar stenig en de uitzichten op de afgronden van Zonaria en (bij helder weer) de zee in de verte zijn bijzonder. Zeker in juni zul je hier nog enkele sneeuwveldjes moeten traverseren en kan het pad nog winterschades hebben. Na een geleidelijke daling klim je weer steil naar Skala. Vanaf dit pasje klimmen wij via een steil pad naar de op één na hoogste top van het massief: Skolio (2911m). Hiervandaan heb je het mooiste zicht op de overige toppen; als de soms onvoorspelbare nevels en oppergod Zeus dit goedvinden tenminste. Een flinke afdaling brengt je weer onder de boomgrens naar de fijne berghut Spilios Agapithos.
Wandeling: 11 km, 580 m stijgen en 1170 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Spilios Agapithos

Dag 11

Vandaag daal je via een bospad en de uitspanning Prionia af in de ruige, groene en waterrijke Enippeuskloof. Na de woeste en stenige hoogten zal dit aanvoelen als een oase. De kloof is een eldorado voor plantenliefhebbers, met vele bijzondere bloemen die alleen hier voorkomen. Wil je helemaal door de kloof terug naar Litochoro lopen, dan is dit de zwaarste dag van de trektocht. Maar als je vroeg genoeg op pad gaat is de tocht in een rustig tempo te volbrengen. De beloning is groots, met ruisend water, idyllische watervallen met poelen en heerlijke uitzichten. Ook het Agios Dionysios klooster is een prachtige plek.
Optioneel is een taxitransfer af te spreken (niet inclusief) vanaf Prionia (na 1000 m dalen) of vanaf het verlaten klooster Agios Dionysios (na 1200 m dalen, 3 uur lopen). Dan hou je nog tijd over voor een bezoek aan het strand (nb: ook per taxi).
Wandeling: 19 km, 330 m stijgen en 2090 m dalen, 7,5 uur.

Overnachting in

Litochoro

Dag 12

Wie de tocht gisteren helemaal heeft uitgelopen zal waarschijnlijk met spierpijn wakker worden, maar ook met een hopelijk voldaan gevoel. Geniet van koffie met de plaatselijke specialiteit, Bougatsa (creme in bladerdeeg met kaneel). En dan is het tijd om de goden van de Olympos vaarwel te zeggen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Bij het algehele comfort is de waardering '2'. Dit is een gemiddelde van de goede guesthouses in de dorpen (comfort '3') en de eenvoudige berghutten, die op comfortlevel '1' zitten!

Je overnacht in de Pindos in de bergdorpen van Zagoria in prachtige natuurstenenen 'Archontika'. Dit zijn oude herenhuizen die na renovatie als onderkomen dienen. Door de traditionele stijl ontbreekt vaak wel een balkon, maar er is altijd een fijn terras en/ of binnenplaats of tuin waar je heerlijk kunt zitten. Ook ons hotel in Litochoro heeft fijne kamers met eigen badkamer.

In de berghutten (1 nacht in de Pindos en 3 nachten op de Olympos) zijn de voorzieningen eenvoudig. Er is gedeeld sanitair met alleen koud water en er is geen douche, behalve in hut 'A' van de Olympos. Je slaapt op kleine slaapzaaltjes. Dekens en kussens zijn aanwezig. Een lakenzak of slaapzak en kussensloop neem je zelf mee.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn inbegrepen op basis van halfpension (ontbijt en diner). Het ontbijt is bij de accommodatie, dus ook in de berghutten. Avondeten doe je in de dorpen vaak bij een Griekse taverne. In de bergen zorgen de hutten voor stevige Griekse bergkost. De lunch nuttig je meestal als picknick in het veld. De lunches zijn niet in de prijs inbegrepen; in de dorpjes kun je hiervoor inkopen doen. In de berghutten zijn lunchpakketten te regelen, maar als je op tijd in een hut bent, kun je er ook lekker lunchen. 

Inbegrepen

 • heen- en terugreis inclusief aansluitende transfers (optioneel)
 • overige transfers per touringcar conform het programma
 • verblijf in de dorpen op basis van twee tot vierpersoonskamers met douche en toilet
 • verblijf in de berghutten op slaapzaaltjes en gedeeld sanitair
 • halfpension: ontbijt en diner
 • diensten 1 SNP reisleider

Niet inbegrepen

 • lunches
 • verzekeringen
 • entrees
 • transfers naar en van de plaats van een eventuele reisuitbreiding

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting in hotels vanaf 2*

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De pittige wandelingen op deze avontuurlijke trektocht spelen zich af in bergachtig terrein met op de lagere hellingen bos, hogerop de bergweides is het kaal en rotsig en is het terrein alpien. Je loopt over stenige, soms steile, bergpaden met af en toe een stukje rivierbedding. Gemiddeld loop je ca. 10-15 km per dag en zijn er hoogteverschillen tussen 700m en 1000m. Maar op sommige dagen is dit meer en de laatste dag op de Olympos daal je 2000m op één dag. In de tocht zitten enkele langere steile trajecten. Rond de dorpen in de Pindos/ Zagoria vind je zogenaamde ‘kalderimia’, aangelegde en met stenen ingelegde paden. Ervaring met bergwandelen is aan te raden en tredzekerheid, géén hoogtevrees en doorzettingsvermogen zijn vereist.

Je moet voor de huttentochten (1x 2 dagen, 1x 4 dagen) enige bagage zelf meenemen; bagagetransport tussen de hutten is niet mogelijk. Een rugzak van ca. 35 liter volstaat. Zie 'bagage op reis' voor wat je mee moet nemen.
Zorg ook midzomer voor een alpiene uitrusting en warme en wind- en waterdichte kleding: het weer kan snel omslaan en ook bij temperaturen van 25-30 graden op zeeniveau is het boven op de berg met stevige wind en wolken soms maar 5-10 graden! 

Geschikt voor kinderen

Door de grote afwisseling en een spectaculair landschap zal deze alpiene wandeltrektocht ook tot de verbeelding van kinderen en tieners spreken. Bovendien zijn er rond Papingo enkele zwemmogelijkheden in natuurlijk water en kun je er zelfs raften. Nabij de Olympos kun je naar het strand. Qua niveau is de reis geschikt vanaf ca. 12 jaar, maar lees goed de vereisten voor deze tocht. Met name de tochten langs het Astrakasmassief en op de Olympos zijn soms lang in verlaten terrein, met grote hoogteverschillen. Zware dagen worden afgewisseld met meer relaxte dagen met ook ruimte om te zwemmen en uit te rusten.

 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Thessaloniki of in de eerste accommodatie.

De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Thessaloniki v.v.

Vluchtschema - vertrek 25 juni 2023
HV 5807 Amsterdam - Thessaloniki vertrek om 09.40 aankomst 13.30 uur
HV 5808 Thessaloniki - Amsterdam vertrek om 16.20 aankomst 18.25 uur

Vluchtschema - vertrek 17-september 2023
HV 5807 Amsterdam - Thessaloniki vertrek om 09.40 aankomst 13.30 uur
HV 5806 Thessaloniki - Amsterdam vertrek om 21.20 aankomst 23.25 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Een groot voordeel van een trektocht in de Griekse bergen ten opzichte van de Alpen is natuurlijk de veel grotere kans op mooi weer. Ook hoog in de bergen van Griekenland begint het voorjaar echter laat. Dus zijn de zomermaanden de beste tijd voor het maken van trektochten op hoogte. Op hoogte blijft de temperatuur meestal aangenaam, maar boven 2000m kan het ook hier 's nachts in de zomer vriezen. Zon of bewolking zorgt voor grote temperatuurverschillen. In de beschutte dalen kan het 30 graden worden, maar rond de toppen van de Olympos kan het maar 5-10 graden zijn. Zorg dus voor kleding die alle weersvariaties aankan.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Griekenland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.  

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.  

Carmacal Pindos Olympos 101039

Aangezien veel in de reissom is inbegrepen hoef je tijdens het verblijf in Griekenland op weinig bijkomende kosten te rekenen. Wel zijn de lunches voor eigen rekening. Verder zitten drankjes en andere persoonlijke uitgaven niet bij de reissom inbegrepen. Reken hiervoor op ongeveer € 150,- totaal. Koop je geen souvenirs e.d. dan kun je met minder toe. Geld opnemen kan bij aankomst op het vliegveld. Ook in Litochoro, aan de voet van de Olympos, kun je geld opnemen via PIN. Ook in Griekenland kun je inmiddels in steeds meer winkels met je PIN-pas betalen. Maar in de berghutten kun je uitsluitend contant betalen; zorg dus voor voldoende contant geld.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis in de Pindos en de Olympos te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat je vermoeid aan de start verschijnt. Door middel van een paar stevige wandelingen in de weken voorafgaand aan de reis kun je eventueel je wandelconditie wat bijspijkeren. Bovendien kunnen de voeten en bergschoenen weer aan elkaar wennen.

De dagrugzak die je voor deze reis nodig hebt, moet voldoende ruimte hebben voor een setje schone kleding voor 3 nachten, toiletspullen, lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en een drinkfles. Wij raden dan ook een dagrugzak aan van ca. 35 liter. De overige bagage kan worden opgeslagen in ons guesthouse in Litochoro.  

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn) in laagjes; een ondershirt van merinowol is perfect
 • regen- en winddichte kleding
 • zonnebrandcreme, lippenbalsem
 • zonnebril en pet/zonnehoed
 • eventueel: handschoenen, sjaal en muts
 • zwemkleding
 • dagrugzak (35 liter)
 • evt. sloffen of hutslippers
 • lakenzak/kussensloop (of slaapzak)
 • zaklamp
 • handdoeken
 • grote drinkfles (minimaal 1,5 liter)
 • mueslirepen en andere tussendoortjes
 • zitmatje voor lunch in het veld
 • aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fotocamera
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Pindos en Olympos

Bergwandelen en huttentocht in goddelijke gebergten

Trektocht langs bergpensions en berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)