SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121025 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Griekenland - Pilion & Skopelos, 8 dagen

In de sporen der Centauren, wandelvakantie langs hotels

Wandelend over de goed bewaarde kalderimia (oude stenen ezelpaden) herleeft u de mythe van de Kentauren in de uitgestrekte groene bossen van het Pilion schiereiland. Geregeld passeert u tijdens deze wandelvakantie stille baaitjes met diepblauwwater; ideale plekjes voor een heerlijke duik. Ga ook terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Piliontrein. Bewonder de architectuur van de Piliondorpen en proef de eilandsfeer op groen Skopelos.

 
Wederom een heerlijke vakantie met SNP gehad! Ik ga snel weer terug naar de website om mijn volgende reis te kiezen u...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • bijzondere architectuur
 • groen en waterrijk
 • eilandverblijf Skopelos
 • idyllische strandjes en dorpspleintjes
 • dikste plataan van Griekenland
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Aan de oostkust van Griekenland ligt het verrassend groene schiereiland Pilion, omringd door de diepblauwe Egeïsche zee. Over de witte zandstranden en door de uitgestrekte bossen galoppeerden eens Centauren, zo zegt de Griekse mythologie. Deze wezens, half paard half mens, wisten dit wandelparadijs al te waarderen. De wijze Chiron had op de top van de Pilion zelfs een school waar helden als Achilles en Aesculapius kwamen. Ook nu nog is Pilion een plek voor fijnproevers. Wie er eenmaal is geweest wil terug!

Op de flanken van de berg Pilion volgt u de oude muilezelpaden -de kalderimia- door kastanjebossen en olijfboomgaarden, langs fraaie boogbruggen, klaterende watervallen en in het voorjaar langs duizenden bloemen. U bezoekt Miliès met zijn oeroude stenen straatjes, zijn statige herenhuizen en piepkleine smalspoorstation. U wandelt behalve op Pilion ook op het Sporaden-eiland Skopelos. Dit is het groenste eiland van de Sporaden, met tientallen witte kloosters waar gastvrije Grieks-Orthodoxe monniken en nonnen leven volgens strenge regels. In gepaste kledij is een bezoek aan de kloosterlingen zeer de moeite waard.
De wandelingen die u tijdens deze reis maakt zijn niet zwaar. Het weer is altijd aangenaam en de dorpen van de Pilion zijn misschien wel de mooiste van Griekenland. Onderweg zijn er overal de dorpspleinen met terrasjes en het uitzicht over de Pagasitische Golf. Aan het eind de meeste wandeldagen bereikt u de grillige kliffenkust en een stille baai, ideaal voor een duik in zee. En in de avond op het terras is er retzina, de Griekse harswijn, en spetzofai, de lokale specialiteit.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Griekenland

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Bij het hotel
Bij het hotel
Programma
U vliegt naar Thessaloniki. Van het vliegveld reist u rechtstreeks met een touringcar naar de Pilion. Onderweg is er nog een korte stop en via Volos komt u na zo’n 3 tot 3,5 uur rijden aan in Koropi, een klein badplaatsje. In de tuin, bij het zwembad van ons hotel, is het heerlijk bijkomen van de reis.

Overnachting in
Koropi

 1. Griekenland - Pilion & Skopelos
Programma
Over oude stenen muilezelpaden loopt u vanuit Koropi door het gefilterde licht van olijfboomgaarden naar een prachtig gelegen smalspoorbaantje. Over gemakkelijk terrein lopend, volgt u de oude spoorlijn over de westelijke hellingen van de Pilion. Muildierpaden kruisen het spoor via fraaie boogbruggen. In het voorjaar is het hier een waar bloemenparadijs. U komt langs een alkoof met een klaterend watervalletje, waar volgens de mythologie de kentaur Chiron onderricht gaf in de werking van geneeskrachtige kruiden. Tussen enorme platanen eindigt het spoor op het piepkleine emplacement van Milies. In Miliès heeft u gelegenheid om de fraaie bibliotheek of het Pilionmuseum te bekijken (mits open). In de zomermaanden rijdt in de weekends het historische Piliontreintje tussen Miliès en Ano Lechonia. Indien we hier op een zondag zijn, kan wellicht een ritje met dit treintje ingelast worden. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan Vyzitsa, een soort museumdorp met veel fraaie herenhuizen, de beroemde ‘archontika’. Wandelduur: 3 uur; 350 m stijgen; facultatief nog eens 200 meter stijgen en/of dalen; 45 resp. 30 minuten naar Vyzitsa.

Overnachting in
Koropi

 1. Griekenland - Pilion & Skopelos
Programma
Per bus gaat u in ca. 1 uur naar het aan de oostkant van het schiereiland gelegen Taxiarches. Hier begint het restant van een oude kalderimi, die heeft gediend als een karavaanweg voor muilezels, die het stationnetje van Miliès met Tsangarada verbond. Door een wisselend open en gesloten landschap met fraaie dalen, geurige maquis en schaduwrijke bossen steekt u de kam van de Pilion over. U krijgt weer zicht op de Pagasitische Golf. Over muildierpaden en door kastanjebossen bereikt u het dorpje Milies. Wandelduur: 4 uur; 340 m stijgen en 430 m dalen.
Per bus rijdt u in ca 15 min. terug naar Koropi. Voor de doorzetters is er de mogelijkheid om door olijfboomgaarden door te lopen naar het hotel in Koropi (ca. 2 uur; ca. 60m stijgen en 420 m dalen).

Overnachting in
Koropi

 1. Op bezoek bij de nonnen
Op bezoek bij de nonnen
Programma
Met de bus gaat u vandaag naar de haven van Volos (25 min) om in te schepen voor de overtocht naar Skopelos, een van de Sporadeneilanden. U reist met een ferry of draagvleugelboot comfortabel naar het eiland. Aan het eind van de ochtend vaart u de haven van Skopelos binnen. Uw hotel ligt tussen het groen precies tegenover het stadje, zodat u een prachtig uitzicht heeft op dit havenstadje en haar traditionele architectuur. Na de lunch maakt u een wandeling naar enkele van de tientallen kloosters waar Skopelos om bekend is. De groene Aleppodennen, de rode rotsen en de witte kloostergebouwen contrasteren fraai met een diepblauwe zee. ‘En passant’ passeert u enkele fraaie uitzichtpunten op de kust van Skopelos en het nabijgelegen eiland Alonissos. Het gastvrije welkom in de kloosters is een bijzondere belevenis.
Wandelduur: circa 2,5 uur; 320m stijgen en dalen.

Overnachting in
Skopelos

 1. Griekenland - Pilion & Skopelos
Programma
Vandaag is een echte wandeldag, waarop u dwars over het eiland trekt. U begint de wandeling door de kleine straatjes van Skopelos-Chora en passeert prachtige oude Venetiaanse bronnen en een interessant kerkhof. Na een kort, maar pittig klimmetje komt u langs enkele kleine kapelletjes en het gehuchtje Ananias. Door bossen daalt u over landweggetjes af naar de kust. Als einddoel zijn er meerdere mogelijkheden, afhankelijk van weer, seizoen en wandelduur. In elk geval komt u uit bij een van de idyllische baaien, met mooie strandjes en een blauwe zee.
Wandelduur maximaal 5 uur; 450-600 m stijgen en dalen, afhankelijk van het gekozen einddoel. Vanaf hier gaat u met een eilandbus in ca. 45 min. weer terug naar Skopelos-Chora.

Overnachting in
Skopelos

 1. Door boomgaarden
Door boomgaarden
Programma
Vanaf Skopelos gaat u vandaag met de veerboot of draagvleugelboot terug naar het vasteland (2 tot 4 uur, afhankelijk van boottype en route). U vaart langs Skiathos en de zuidpunt van Pilion.
Vanaf Volos gaat u per bus in ca. 30 min. naar het bergdorp Makrinitsa. Van Makrinitsa loopt u naar een volgend bergdorp: Portaria, dit is onze overnachtingsplek voor de komende twee nachten.
Makrinitsa is een van de fraaiste Piliondorpen met prachtige vakwerklandhuizen. Vanaf het dorpsplein voert de wandeling door een landschap van grillige rotsen, steeneikjes, wolfsmelk en cistusroosjes. Door deels verwilderde boomgaarden en stekelige maquis en langs enkele bronnen komt u onderlangs de top van de berg Pilion. Het landschap wordt steeds groener. Na een afdaling met prachtige vergezichten komt u vlak voor Portaria,  bij een romantisch dalletje. Onder enorme platanen slingert zich een goed voetpad langs een beek omlaag.
Wandeling: duur ruim 4 uur en ca. 500 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Portaria

 1. De enorme plataan van Tsangarada
De enorme plataan van Tsangarada
Programma
Per bus steekt u de berg Pilion over en rijdt u in ruim 1 uur naar Tsangarada, aan de oostkant van het schiereiland. Dit ruim opgezette dorp bestaat uit 3 dorpskernen, die tussen bossen en boomgaarden verscholen liggen. De wandeling begint op het dorpsplein van Agia Taxiarches. Via prachtige met stenen ingelegde voetpaden komt u in het Agia Paraskevi-district. Hier staat een grote plataan met een omtrek van 14 meter. Vervolgens daalt u af via een zeer goed behouden kalderimi, die weelderig omzoomd is. Dit is een van de mooiste voetpaden in de Pilion! Onder het dichte bladerdak is het net of u door een tunnel van groen loopt. Het laatste stuk van de wandeling heeft u een prachtig uitzicht op de grillige klifkust en de baai van Damouchari, waar u even kunt zwemmen. Vanaf Damouchari is het nog maar een klein stukje naar de zandstranden van Agios Ioannis. Daar stapt u weer in de bus die u terug naar Portaria brengt (ca. 1 uur rijden).
Wandelduur: ca. 3,5 uur; 650 m dalen en 150 m stijgen. Als alternatief kunt u besluiten slechts het eerste uur mee te wandelen tot aan de dikke plataan en verder wat rond te kijken in het dorp, koffie te drinken en dan per bus naar het strand van Agios Ioannis te gaan.

Overnachting in
Portaria

 1. Griekenland - Pilion & Skopelos
Programma
Vandaag reist u in ruim 3 uur per touringcar terug naar het vliegveld van Thessaloniki, vanwaar u terugvliegt naar Nederland.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

U verblijft gedurende de reis in goede, relatief kleine en gastvrije hotels op kamers met eigen douche/ toilet. Bij elk hotel is na afloop van de wandeling verkoeling in het zwembad mogelijk.
Uw eerste hotel in Koropi, een klein badplaatsje, ligt op slechts ca. 100 m. van het strand. Hotel Saily Beach ligt heerlijk rustig temidden van veel groen. Er is een terras in de fraaie tuin, waar ook een fijn zwembad is. De kamers zijn goed en hebben een klein balkon. Klasse **. 3 nachten.
Vervolgens verblijft u twee nachten op Skopelos in een prima hotel in het hoofdstadje Chora. Dit kan zijn hotel Rigas, nog net in het stadje gelegen, of hotel Skopelos Holidays (op ca. 1 km van het stadje, omgeven door pijnbossen. In beide hotels vindt u fijne kamers, een tuin met terras en zwembad en een rustige ligging. Het toeristische centrum van Skopelos Chora ligt, op ca. 5-15 min. lopen. Op Skopelos gaat u uit eten in een lokale taverna. Klasse *** 2 nachten.
NB:
In Portaria overnacht u in een zeer comfortabel hotel met zwembad, Pelion Resort, gebouwd in de locale traditionele stijl. De kamers zijn hier prima en ruim en ook de opzet van het hotel, een kleinschalig resort, is ruim. Klasse ***. 2 nachten.

Nota Bene: zwembaden zijn over het algemeen pas vanaf medio mei gevuld en geschikt voor gebruik. Tot dan is het water vaak ook te kil om lekker te kunnen zwemmen.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De maaltijden zijn inbegrepen op basis van halfpension (ontbijt en diner). De maaltijden gebruikt u soms bij het hotel waar u overnacht, of op een terrasje op een sfeervol marktplein, in een echte Griekse taverne of op de kade van een idyllisch haventje. De lunch nuttigt u meestal in het veld. De lunches zijn niet in de prijs inbegrepen; in de dorpjes kunt u hiervoor inkopen doen.


Inbegrepen
 • verblijf in hotels op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet
 • halfpension: ontbijt en diner
 • alle transfers per touringcar en/of boot conform het programma
 • diensten 1 SNP reisleider en 1 Griekse chauffeur


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • eventuele entrees
 • treintje op dag 2
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De nadruk ligt bij deze reis zowel op de natuur als op de cultuur. U maakt op deze reis lichte dagwandelingen van 3 tot 5 uur per dag. Sommige wandelingen nemen de gehele dag in beslag, en soms is er alleen een ochtend- of middagwandeling. De hoogteverschillen die u overbrugt liggen tussen 200 en 600 meter, met soms steile stukjes. De paden zijn soms smal of enigzins overwoekerd en vaak liggen er losse stenen. Ook loopt u over makkelijk begaanbare landweggetjes of goede wandelpaden. De aanwezigheid van een touringcar in de Pilion maakt het mogelijk dat u daara naar believen ook slechts een deel van een wandeling mee kunt lopen. Op Skopelos is dit niet steeds mogelijk. Een goede conditie en enige tredzekerheid (vanwege losse stenen op het pad) zijn voor deze reis aanbevolen. Op een aantal dagtochten van deze reis is het mogelijk om slechts een gedeelte van de wandeling te lopen, zodat u de reis naar believen lichter kunt maken. Meer informatie hierover vindt u in het dag-tot-dagprogramma. Natuurlijk kunt u ook in het hotel blijven en uw dag zelf invullen, bijvoorbeeld door een wandeling in de omgeving te maken. Ons programma is immers vrijblijvend.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
5


Maximum aantal deelnemers
20


Geschikte reisperiode
Hoe klein het Pilionschiereiland ook is, het heeft een heel eigen klimaat, dat vooral gekenmerkt wordt door een grote lokale variatie. Het weer op het schiereiland wordt beïnvloed door zowel continentale luchtstromen uit het noorden, als door mediterrane uit het zuiden. De nabijheid van de zee maakt dat met name de kust ook in de zomer een relatief mild klimaat heeft. Harde noordenwind kan in de winter en het vroege voorjaar koude lucht met sneeuw in de bergen brengen. Een karakteristieke klimaateigenschap van de Pilion in het zomerhalfjaar is, het grote verschil in temperatuur tussen de warme westkant en de koele bergen. Op grotere hoogte zijn de avonden koel. De grote hoogteverschillen in de bergen zorgen voor grote lokale verschillen. Zomerse onweersbuien blijven meestal beperkt tot de hogere regionen. Het kan aan de ene kant van het schiereiland bewolkt en koel zijn, terwijl het aan de andere kant zonnig en warm is. Dat betekent dat u altijd bedacht moet zijn op zowel warm zonnig weer, als op bewolking en buien met lagere temperaturen. Mei en september zijn de meest ideale wandelmaanden voor de Pilion. U profiteert dan van het stabiele en zonnige Griekse klimaat en de dagtemperatuur varieert van 20º tot 25ºC aan de kust tot 15º à 20ºC in het binnenland. Natuurlijk zijn er ook wel warmere perioden, maar temperaturen van 30ºC of meer komen in deze reisperiodes zelden of niet voor.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).Veiligheid
Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
 • luchtige en warme wandelkleding (laatste mn. in voor- en najaar)
 • een rok voor dames (in Kloosters verplicht)
 • zwemkleding en badhanddoeken
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van ziekenfonds/ziektenkostenverzekeringspapieren en van paspoort
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, flora-, fauna- en reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: sporttape (breed), pleisters of tape tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten, iets tegen muggen.

Voor de wandelingen:

 • wandelschoenen met een stevige stugge zool, goed profiel, hoogsluitend en goed ingelopen
 • eventueel wandelstokken (stenige paden)
 • schoenvet
 • regenkleding
 • zonnebrandolie, zonnebril, zonnehoed en lippencrème
 • veldfles(-sen), totaal min. 1,5 liter
 • dagrugzak (min. 25 liter)
 • zakmes en zitmatje voor de lunches in het veld


Geld mee op reis
Aangezien veel in de reissom is inbegrepen hoeft u tijdens uw verblijf in Griekenland op weinig bijkomende kosten te rekenen. Wel zijn de lunches voor uw eigen rekening. Verder zitten drankjes en andere persoonlijke uitgaven niet bij de reissom inbegrepen. Rekent u hiervoor op ongeveer € 115,- totaal. Koopt u geen souvenirs e.d. dan kunt u met minder toe. Geld opnemen kunt u bij aankomst in Athene op het vliegvel. Ook in Portaria en Skopelos kunt u geld opnemen via PIN.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Vanaf Thessaloniki brengt een kleine touringcar u direct naar het eerste hotel in de Pilion (ca. 4,5 uur). Naast een drietal langere verplaatsingen van ca. 1 uur, blijven de bustransfers meestal beperkt tot ca. 20 minuten. De gehele reis, behalve op Skopelos zal een kleine touringcar tot onze beschikking staan. Op Skopelos wordt een transfer met de eilandbus uitgevoerd. Vervolgens reist u per ferry naar en van het eiland Skopelos. Terug naar Thessaloniki gaat u per touringcar.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis in de Pilion te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat u vermoeid aan de start verschijnt. Door middel van een paar stevige wandelingen in de weken voorafgaand aan de reis kunt u eventueel uw wandelconditie wat bijspijkeren. Bovendien kunnen uw voeten en schoenen weer aan elkaar wennen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Thessaloniki of in de eerste accommodatie.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Thessaloniki v.v.

Vluchtschema
HV 5807 Amsterdam - Thessaloniki vertrek om 09.40 aankomst 13.30 uur
HV 5808 Thessaloniki - Amsterdam vertrek om 14.10 aankomst 16.15 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • september 2016
 • Wederom een heerlijke vakantie met SNP gehad! Ik ga snel weer terug naar de website om mijn volgende reis te kiezen uit het enorme aanbod.
 • september 2016
 • Uitdagende wandelingen in een prachtige omgeving met een leuke groep! Fijne accomodaties, met name de laatste in Portera.
 • mei 2016
 • Pilion is een verrassend groene streek van Griekenland met aangename temperaturen. In deze (voorjaars)reis viel het Grieks orthodoxe paasfeest. Erg leuk om dit mee te maken.
 • mei 2015
 • Een afwisselende en mooie reis. Veel gezien van de Pilion en Skopelos. Het klimaat in mei was aangenaam warm, nog goed te doen om te wandelen.
 • mei 2015
 • Een mooi wandelgebied in een landschap met 50 tinten groen, zoals beschreven in het SNP reismagazine.
 • mei 2015
 • Heerlijke reis. Indien gewenst zijn verschillende wandelingen in te korten zodat iedereen aan zijn trekken komt.
 • mei 2014
 • Griekenland is zo mooi in het voorjaar. Alles is groen, overal bloeit de brem en heel veel andere bloemen. De wandelingen zijn met een goede conditie goed te doen. Zeer deskundige en prettige reisleidster, woont in Griekenland en spreekt vloeiend Grieks. Leuke accomodaties, lekker eten.
 • oktober 2013
 • Mooie wandelingen in een landelijk gebied
 • oktober 2013
 • m'n reis was anderhalve ster met ontsnappings mogelijkheden afsnij mogelijkheden, daar heb ik gebruik van gemaakt. Volgende reis wordt echt een ster
 • mei 2013
 • Griekenland is een heerlijk land om op vakantie te gaan. Heerlijke eten en een gastvrije bevolking. Heel erg fijn, de wijn is goedkoop en het lokale bier uitstekend.
 • mei 2013
 • mooie reis
 • mei 2013
 • Door warmte best pittig w.b. stijgen en dalen. ook in mei kan het bijna 30 gr zijn!
 • mei 2013
 • wij hebben genoten van de mooie natuur en de wandelingen
 • mei 2013
 • Geen reis voor vakantiegangers met behoefte aan veel nachtrust, wel lekkker pittige wandelingen
 • mei 2013
 • Een mooie reis met afwisselende wandelingen. Sommige wandelingen naar boven zijn soms "pittig", maar zeer de moeite waard. Er is voldoende ruimte in het programma om ook je eigen plan te maken en te besluiten om niet mee te gaan met een wanderling. De accomodaties zijn oké, soms een wat kleine kamer. Overall een goede optie voor een korte vakantie.
 • mei 2013
 • Het centrale plein in Portaria en een pareltje van levendigheid, sfeer en beleving.
 • mooie reis, vooral in het voorjaar door alle bloemen
 • Prachtige natuur!
 • het niveau wandeling is goed ingeschat. De accommodatie vond ik te hoog ingeschaald
 • Mooie reis, niet te zwaar doordat de wandelingen bijna elke dag ingekort kunnen worden.

Data en prijzen

9 september 2017 - 16 september 2017
€ 1190 / € 1455* eenpersoonskamer
€ 965 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

14 oktober 2017 - 21 oktober 2017
€ 1190 / € 1525* eenpersoonskamer
€ 965 / € 1300* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen (voor deze reis per 2015 van toepassing).

Extra mogelijkheden bij Griekenland - Pilion & Skopelos

U kunt deze reis uitstekend verlengen met een stadsverblijf in Athene of één van onze Bed&2Do arrangementen op de Peloponnesos.

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Telioni (Thessaloniki)

Degelijk en eenvoudig middenklassehotel op een gunstige locatie. Vriendelijke service. Er is een ontbijtzaal met ontbijtbuffet en een bar. De kamers hebben allemaal airconditioning, TV, douche of bad met toilet, telefoon en een koelkastje. De meeste kamers hebben ook een balkon. Gelegen aan de rand, op 5 tot 10 min. lopen, van het boeiende centrum van de hoofdstad van Noord Griekenland: Thessaloniki. Ook ligt het dichtbij het treinstations en de belangrijkste interregiobusstations.
vanaf € 28,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden