Griekenland - Pilion, 8 dagen In de sporen der Centauren

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Zeg Pilion en vrijwel elke Griek laat je weten dat dit een fantastische bestemming is. Wandelend over de goed bewaarde kalderimia (oude stenen ezelpaden) herleef je hier de mythe van de Kentauren in uitgestrekte groene bossen en fruitboomgaarden. Via enkele van de mooiste bergdorpen van Griekenland lopen we langs stille baaitjes met diepblauw water. We gaan terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Piliontrein. Op idyllische dorpspleintjes drink je koffie onder enorme platanen. We besluiten de reis bij de opgravingen van Dion aan de voet van godenberg Olympos en met een stadswandeling door het interessante centrum van Thessaloníki.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere 'kalderimia' en bergdorpen
 • Groen en waterrijk
 • Dikste plataan van Griekenland
 • Historische Pilion smalspoorbaan
 • Idyllische strandjes en dorpspleintjes
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Pilion

Aan de oostkust van Griekenland ligt het verrassend groene schiereiland Pilion, omringd door de diepblauwe Egeïsche zee. Over de witte zandstranden en door de uitgestrekte bossen galoppeerden eens Centauren, zo zegt de Griekse mythologie. Deze wezens, half paard half mens, wisten dit wandelparadijs al te waarderen. De wijze Chiron had op de top van de Pilion zelfs een school waar helden als Achilles en Aesculapius kwamen. Ook nu nog is Pilion een plek voor fijnproevers. Wie er eenmaal is geweest wil terug!

Op de flanken van de berg Pilion volgen we de kunstig aangelegde oude muilezelpaden -de kalderimia- door kastanjebossen en olijfboomgaarden, langs fraaie boogbruggen, klaterende watervallen en in het voorjaar langs duizenden bloemen. Je bezoekt Miliès met zijn oeroude stenen straatjes, zijn statige herenhuizen en piepkleine smalspoorstation. Door het uitgestrekte tuindorp Tsangarada en langs imposante platanen op idyllische dorpspleintjes wandelen we naar diepblauwe baaitjes en het fraaie zandstrand van Agios Ioannis. In Portaria verblijven we in een historisch herenhuis en hier  maken we tijdens een kookworkshop kennis met de regionale keuken van de Pilion.
De wandelingen tijdens deze reis maakt zijn niet zwaar en soms zijn inkorten of uitbreiden mogelijk zodat zoveel mogelijk deelnemers aan hun trekken kunnen komen. Er is voldoende vrije tijd om te genieten van het relaxte dorpsleven en om de befaamde bergdorpen van de Pilion te ontdekken. Het weer is altijd aangenaam en onderweg zijn er overal de dorpspleinen met terrasjes en het uitzicht over de Pagasitische Golf. Aan het eind de meeste wandeldagen is een duik in zee mogelijk. En in de avond op het terras is er retzina, de Griekse harswijn, en spetzofai, de lokale specialiteit.

Dag 1

Je vliegt naar Thessaloniki. Van het vliegveld reizen we rechtstreeks met een touringcar naar de Pilion. Onderweg is er nog een korte stop en via Volos kom je na zo’n 3 tot 3,5 uur rijden aan in Koropi, een klein badplaatsje. In de tuin, bij het zwembad van ons hotel, is het heerlijk bijkomen van de reis.

Overnachting in

Koropi

Dag 2

Over oude stenen muilezelpaden lopen we vanuit Koropi, via het badplaatsje Kala Nera, door het gefilterde licht van olijfboomgaarden naar een prachtig gelegen smalspoorbaantje. Over gemakkelijk terrein lopend, volgen we de oude spoorlijn over de westelijke hellingen van de Pilion. Muildierpaden kruisen het spoor via fraaie boogbruggen. In het voorjaar is het hier een waar bloemenparadijs. Je komt langs een alkoof met een klaterend watervalletje, waar volgens de mythologie de kentaur Chiron onderricht gaf in de werking van geneeskrachtige kruiden. Tussen enorme platanen eindigt het spoor op het piepkleine emplacement van Milies, één van de fraaie Pilionbergdorpen. In de weekenden rijdt nog regelmatig het historische Piliontreintje tussen Miliès en Ano Lechonia. Indien we hier op een zondag zijn, kan wellicht een ritje met dit treintje ingelast worden voor wie dat wil (niet inclusief); vanaf Ano Lechonia kun je per bus terug naar Koropi. Trein je niet, dan loop je in de namiddag via een oude kalderimi terug naar Koropi. Terug per bus vanaf Miliès kan ook. Wandelduur: 3-5 uur, 8-15 km; 350m stijgen en evt. ook dalen (bij teruglopen vanaf Miliès).

Overnachting in

Koropi

Dag 3

We nemen onze bagage mee en reizen met de openbare bus uur naar het aan de oostkant van het schiereiland gelegen bergdorp Tsangarada, waar we uitstappen in het dorpsdeel Taxiarches. We drinken koffie in een kafeneion en laten onze bagage hier achter; die wordt later opgepikt. Wij lopen door het uitgestrekte tuindorp over oude stenen paden naar het 1 uur verderop gelegen dorpsdeel Agia Paraskevi, waar op het pleintje de misschien wel dikste plataan van Griekenland te vinden is met een stamomtrek van wel 14 meter!
Vervolgens dalen we af via een zeer goed behouden kalderimi, een waar kunstwerk. Dit is een van de mooiste voetpaden in de Pilion! Onder het dichte bladerdak is het net of je door een tunnel van groen loopt. Het laatste stuk van de wandeling is er prachtig uitzicht op de grillige klifkust en de baai van Damouchari. Vanaf Damouchari is het nog maar een klein stukje naar de zandstranden van Agios Ioannis en onze volgende overnachtingsplek.
Wandelduur: ca. 3,5 uur; 650 m dalen en 150 m stijgen.

Overnachting in

Agios Ioannis

Dag 4

Een minibus brengt ons omhoog naar het bergdorpje Kissos. Hier staat de misschien wel mooiste kerk van de Pilion: de Agia Marina uit de 17e eeuw, die we dan ook zeker even gaan bekijken, net als de rest van het dorp.
Vervolgens lopen we via een idyllische wandelroute naar het dorp Mouresi. De weelderige begroeiing onderweg maakt dat je je wellicht afvraagt of we wel in Griekenland zijn. In Mouresi wandelen we via de oude kalderimi verder omlaag naar Agios Ioannis.
Wandeling: 9 km, 200 m stijgen, 650 m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Agios Ioannis

Dag 5

In ca. 45 minuten rijden we de bergkam van de Pilion op. Nabij Chania steken we de ca. 1200m. hoge bergpas over en beginnen onze wandeling omlaag naar het bergdorp Portaria, onze volgende overnachtingsplaats. Chania is een klein lintdorp met enkele hotels. Dit is een populaire verblijfplaats in de winter voor het nabijgelegen kleine skicentrum. In de zomer is het hier heerlijk koel en rustig en ontvluchten de Grieken hier graag de warmte.
De bosrijke omgeving van de kamregio gaat al dalend over in weidegronden. We hebben fraai uitzicht op het diep in het dal gelegen dorp Drakia. We kunnen inmiddels de oude karavaanroute oppikken en stukjes bos worden afgewisseld met bloemrijke en geurige maquis met weidse uitzichten. Uiteindelijk wandelen we via fraai aangelegde ezelpaden het dorp Portaria binnen waar we de komende nachten slapen in een prachtig oud herenhuis. In de namiddag is er tijd om dit bezienswaardige dorp op eigen gelegenheid te verkennen. Het avondeten is speciaal: we worden meegenomen naar een farm en krijgen praktisch inzicht in de Griekse keuken, waarna we ons eigen avondmaal mogen nuttigen.
Wandeling: 9 km, ca. 3 uur, 450m. dalen en 50m. stijgen.

Overnachting in

Portaria

Dag 6

Vanaf Portaria lopen we naar Makrinitsa. Makrinitsa is een van de fraaiste Piliondorpen met prachtige vakwerklandhuizen. Vanaf het dorpsplein, met prachtig uitzicht, voert de wandeling door een landschap van grillige rotsen, steeneikjes, wolfsmelk en cistusroosjes. Door deels verwilderde boomgaarden, stekelige maquis en langs enkele bronnen komen we onderlangs de top van de berg Pilion. Het landschap wordt steeds groener. Na een afdaling met prachtige vergezichten komen we vlak voor Portaria bij een romantisch dalletje. Onder enorme platanen slingert zich een goed voetpad langs een beek omlaag. We dineren vanavond in een vermaarde taverna aan het dorpsplein; de kokkin is degene die gisteren de kookworkshop heeft begeleid, dus nu mogen we 'relaxed' proeven van haar eigen kookkunsten.
Wandeling: 15 km, ca. 5 uur en ca. 550 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Portaria

Dag 7

We nemen afscheid van de Pilion. Een touringcar brengt ons in ca. 2,5 uur naar de voet van de godenberg Olympos. Hier vinden we in een parkachtige omgeving de uitgestrekte opgravingen van de stad Dion. Hier bracht Alexander de Grote vooraf aan zijn veroveringstocht een laatste offer. Nu zien we naast Griekse ook Romeinse overblijfselen.
Na de rondwandeling van ca. 2 uur in Dion reizen we verder naar Thessaloniki, waar we in een prima hotel in het centrum verblijven. Het centrum van Thessaloniki kent diverse bezienswaardigheden en onze reisleider neemt je mee op een korte stadswandeling (ca. 2 uur). We sluiten de reis af in een vermaarde taverna in de stad.

Overnachting in

Thessaloniki

Dag 8

Na nog een vrije ochtend in Thessaloniki gaan we naar het vliegveld van Thessaloniki, vanwaar je terugvliegt naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven gedurende de reis in goede, relatief kleine en gastvrije hotels op kamers met eigen douche/ toilet. Bij de hotels in Koropi en Agios Ioannis  is na afloop van de wandeling verkoeling in het zwembad (of in zee) mogelijk.
Het eerste hotel in Koropi, een klein badplaatsje, ligt op slechts ca. 100 m. van het strand. Hotel Saily Beach ligt heerlijk rustig temidden van veel groen. Er is een terras in de fraaie tuin, waar ook een fijn zwembad is. De kamers zijn goed en hebben een klein balkon. Klasse **. 2 nachten.
Vervolgens verblijf je twee nachten in Agios Ioannis in een prima hotel aan de kleine strandboulevard. Heerlijk terras bij het zwembad en je kunt zo de zee in. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben een balkon met (deels) zeezicht. Klasse *** 2 nachten.
In Portaria overnacht je in een prachtig oud herenhuis 'op stand'. Dit hotel is gebouwd in de locale traditionele stijl, die tot dan toe slechts van buiten hebt kunnen zien. Prachtige houten vloeren en plafonds en sfeervolle ruimtes maken dit een bijzondere verblijfplaats. Voor het hotel is een fijn terras en het ligt rustig middenin het dorp. Klasse ***. 2 nachten.
Thessaloniki is onze laatste verblijfplaats. We overnachten in het uitstekende hotel Capsis in het centrum van deze boeiende stad. Bezienswaardigheden, gezellige terrassen, het winkelcentrum en boulevard zijn op loopafstand. Uitstekende kamers met goede geluidsisolatie, airco en een mooie badkamer. Klasse ****, 1 nacht.

Nota Bene: zwembaden zijn over het algemeen pas vanaf medio mei gevuld en geschikt voor gebruik. Tot dan is het water vaak ook te kil om lekker te kunnen zwemmen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn inbegrepen op basis van halfpension (ontbijt en diner). De maaltijden gebruikt u soms bij het hotel waar u overnacht, of op een terrasje op een sfeervol marktplein, in een echte Griekse taverne of op de kade van een idyllisch haventje. De lunch nuttigt u meestal in het veld. De lunches zijn niet in de prijs inbegrepen; in de dorpjes kunt u hiervoor inkopen doen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • verblijf in hotels op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet
 • halfpension: ontbijt en diner
 • toeristenbelasting
 • alle transfers per touringcar conform het programma
 • diensten 1 SNP reisleider en 1 Griekse chauffeur

Niet inbegrepen

 • lunches
 • verzekeringen
 • entrees
 • treintje op dag 2
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De nadruk ligt bij deze reis zowel op de natuur als op de cultuur. U maakt op deze reis lichte dagwandelingen van 3 tot 5 uur per dag. Sommige wandelingen nemen de gehele dag in beslag, en soms is er alleen een ochtend- of middagwandeling. De hoogteverschillen die u overbrugt liggen tussen 200 en 600 meter, met soms steile stukjes. De paden zijn soms smal of enigzins overwoekerd en vaak liggen er losse stenen. Ook loopt u over makkelijk begaanbare landweggetjes of goede wandelpaden. De aanwezigheid van een touringcar in de Pilion maakt het mogelijk dat u daara naar believen ook slechts een deel van een wandeling mee kunt lopen. Op Skopelos is dit niet steeds mogelijk. Een goede conditie en enige tredzekerheid (vanwege losse stenen op het pad) zijn voor deze reis aanbevolen. Op een aantal dagtochten van deze reis is het mogelijk om slechts een gedeelte van de wandeling te lopen, zodat u de reis naar believen lichter kunt maken. Meer informatie hierover vindt u in het dag-tot-dagprogramma. Natuurlijk kunt u ook in het hotel blijven en uw dag zelf invullen, bijvoorbeeld door een wandeling in de omgeving te maken. Ons programma is immers vrijblijvend.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Thessaloniki of in de eerste accommodatie.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Thessaloniki v.v.

Vluchtschema
HV 5807 Amsterdam - Thessaloniki vertrek om 09.15 aankomst 13.10 uur
HV 5808 Thessaloniki - Amsterdam vertrek om 13.55 aankomst 16.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Hoe klein het Pilionschiereiland ook is, het heeft een heel eigen klimaat, dat vooral gekenmerkt wordt door een grote lokale variatie en milde temperaturen. Mei en september zijn de meest ideale wandelmaanden voor de Pilion, maar april en oktober zijn qua kleuren wellicht nog mooier. 
Deze maanden profiteer je van het stabiele en zonnige Griekse klimaat en de dagtemperatuur varieert van 20º tot 25ºC aan de kust tot 15º à 20ºC in het binnenland. Natuurlijk zijn er ook wel warmere perioden, maar echt hoge temperaturen komen in deze reisperiodes zelden of niet voor. Het weer op het schiereiland wordt beïnvloed door zowel continentale luchtstromen uit het noorden, als door mediterrane uit het zuiden. De nabijheid van de zee maakt dat met name de kust ook in de zomer een relatief mild klimaat heeft. Harde noordenwind kan in de winter en het vroege voorjaar koude lucht met sneeuw in de bergen brengen. Een karakteristieke klimaateigenschap van de Pilion in het zomerhalfjaar is, het grote verschil in temperatuur tussen de warme westkant en de koele bergen. Op grotere hoogte zijn de avonden koel. De grote hoogteverschillen in de bergen zorgen voor grote lokale verschillen. Zomerse onweersbuien blijven meestal beperkt tot de hogere regionen. Het kan aan de ene kant van het schiereiland bewolkt en koel zijn, terwijl het aan de andere kant zonnig en warm is. Dat betekent dat je altijd bedacht moet zijn op zowel warm zonnig weer, als op bewolking en buien met lagere temperaturen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Pilion en Skopelos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien veel in de reissom is inbegrepen hoef je  tijdens het verblijf in Griekenland op weinig bijkomende kosten te rekenen. Wel zijn de lunches voor eigen rekening. Verder zitten drankjes en andere persoonlijke uitgaven niet bij de reissom inbegrepen. Reken hiervoor op ongeveer € 115,- totaal. Koopt je geen souvenirs e.d. dan kun je met minder toe. Geld opnemen kan bij aankomst op het vliegveld. Ook in Kala Nera (bij Koropi) en Portaria kun je geld opnemen via PIN. Ook in Griekenland kun je inmiddels in steeds meer winkels met je PIN-pas betalen.

Vanaf Thessaloniki brengt een kleine touringcar je direct naar het eerste hotel in de Pilion (ca. 4,5 uur). Korte trajecten ter plaatse doen we met de openbare bus of een kleine minibus.Terug naar Thessaloniki gaan we weer met een comfortabele touringcar.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis in de Pilion te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan dat je vermoeid aan de start verschijnt. Door middel van een paar stevige wandelingen in de weken voorafgaand aan de reis kun je eventueel uw wandelconditie wat bijspijkeren. Bovendien kunnen de voeten en bergschoenen weer aan elkaar wennen.

 • luchtige en warme wandelkleding (laatste mn. in voor- en najaar)
 • een rok voor dames (in Kloosters verplicht)
 • zwemkleding en badhanddoeken
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van ziekenfonds/ziektenkostenverzekeringspapieren en van paspoort
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, flora-, fauna- en reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: sporttape (breed), pleisters of tape tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten, iets tegen muggen.

Voor de wandelingen:

 • wandelschoenen met een stevige stugge zool, goed profiel, hoogsluitend en goed ingelopen
 • eventueel wandelstokken (stenige paden)
 • schoenvet
 • regenkleding
 • zonnebrandolie, zonnebril, zonnehoed en lippencrème
 • veldfles(-sen), totaal min. 1,5 liter
 • dagrugzak (min. 25 liter)
 • zakmes en zitmatje voor de lunches in het veld

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Pilion

In de sporen der Centauren

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten