Griekenland - Pilion, 7 dagen In de sporen van de Centauren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Bijzondere trektocht over oude karavaanwegen, de kalderimia, op het groene en bergachtige schiereiland Pilion. De kalderimia leiden naar verborgen diepblauwe baaitjes en prachtige tuindorpen. De bijzondere architectuur, grote herenhuizen en dorpspleinen met enorme platanen laten de vroegere rijkdom van dit gebied zien. Herleef de mythe van de Centauren, half mens, half paard in de uitgestrekte groene bossen. Of ga terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Pilion-stoomtrein. Bonte bloemenpracht in het voorjaar, genoeg schaduw in de zomer en overal fruit in de herfst maken dit een fijne wandelreis in alle seizoenen. Heerlijke lokale gerechten en kleine gastvrije familiehotels zorgen voor een heerlijk verblijf.

Uniek aan deze reis

 • Dikste plataan van Griekenland
 • Echte wandeltrektocht
 • Geplaveide ezelspaden - de kalderimia
 • Historische smalspoortrein
 • Idyllische strandjes en dorpspleintjes
 • Verblijf in oude herenhuizen
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Pilion

Wandelen over het bergachtige schiereiland Pilion aan de Griekse oostkust, in de sporen van de Centauren; mythologische wezens, half mens half paard, die hier volgens de mythes in de verre oudheid geleefd zouden hebben. In dit weelderig groene landschap, met overal genoeg water en omringd door de diepblauwe Aegeïsche zee met goudgele zandstranden en verscholen baaien moet het toen al buitengewoon goed toeven zijn geweest. Ook de hedendaagse Grieken zien het als een droombestemming. Volgens hen vind je hier de mooiste dorpen van Griekenland en het ook in de zomer groene landschap zorgt dan voor koelte en schaduw. Dat is in optima forma terug te vinden op de unieke dorpspleinen van deze streek. Omringd door fraaie oude herenhuizen en bijzondere kerkjes staan hier altijd één of meerdere enorme platanen, waaronder de oudste en dikste van Griekenland. Op de terrasjes op zo'n plein is het heerlijk uitrusten.

Deze wandeltrektocht 'pur sang' voert over panoramische kustpaden en door verlaten bergvalleien, door appel- en olijfboomgaarden, over oude kalderimia - geplaveide muildierpaden. Ontspannen genieten, want de bagage wordt vervoerd. Overnachten doet u in kleine, sfeervolle hotels in de fraaie dorpen in de heuvels, in de bossen of vlakbij het strand en de zee. De lokale tavernas hebben enige naam en serveren diverse heerlijke streekgerechten.

De tocht in een notendop: je begint in het op 600 m hoogte gelegen bergdorp Portaria; vandaar loopt u via het mooie Makrinitsa langs een oud kloostertje, boomgaarden en bossen terug naar Portaria. Vanaf het koele Chania, net onder de kam en temidden van uitgestrekte bossen, daal je door een verlaten streek af naar Kisos Vanaf de mooie dorpskerk daal je met uitzicht op zee verder af naar het strand bij Agios Ioannis. Langs de kust over een wel heel fraai aangelegde kalderimi, komt u via het idyllische baaitje van Phakistra in het tuindorp Tsangarada, waar u overnacht naast een onwaarschijnlijk grote plataan. Door dit uitgestrekte dorp gaat het verder en wederom de bergkam over naar Miliès, het eindstation van het vermaarde Piliontreintje. Prachtige oude paden brengen u aan het strand bij Kala Nera en vervolgens via het oude spoorlijntje terug naar Miliès, waar u vanuit het zwembad van het hotel kunt namijmeren over uw tocht.

Dag 1

Aankomst in Portaria, een dorp met fraaie landhuizen en een gezellig centraal plein. Over de kleine geplaveide straatjes kunt u het dorp verkennen. Ons hotel ligt aan het fraaie dorpsplein.

Overnachting in

Portaria - Hotel Kritsa

Dag 2

Vandaag maakt u een rondwandeling vanuit Portaria. Via het fraaie bergdorp Makrinitsa met oorspronkelijke natuurstenen huizen met leien daken, wandelt u door geurende maquis naar een idyllisch gelegen kerkje. Via kleine bospaden omhoog, waarna u via een rustig dalende landweg met prachtige uitzichten op de baai van Volos afdaalt naar Portaria. Het laatste deel van de wandeling voert door een romantisch kloofdalletje.
Wandeling: 15 km, 550 m stijgen en dalen, 5 uur. 

Bij boeking van een extra dag, of als ueen lichtere tocht wilt,  kunt u via fraaie ezelpaden naar het lintdorp Chania, op de kam van de Pilion, wandelen. Stukjes bos worden afgewisseld met bloemrijke en geurige maquis en u heeft een wijds uitzicht, o.a. op het dorpje Drakia. Denk er wel aan om via het hotel een taxi terug te regelen (niet inclusief).
Wandeling: 8,5 km, 450 m stijgen, 50 m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Portaria - Hotel Kritsa

Dag 3

U wordt vanaf Portaria op weg gebracht naar het begin van het wandelpad van Chania naar Kissos óf naar het dorp Kissos (u slaat dan de wandeling Chania-Kissos over).
Vanaf Chania gaat u via de oostkant van de bergkam afdalen over het oude ezelpad door beukenbossen. Via een parkachtig landschap belandt u in het fraaie dorpje Kissos. Hier staat de misschien wel mooiste kerk van de Pilion: de Agia Marina uit de 17e eeuw, die u dan ook zeker even moet gaan bekijken. Dit dorpje is ook een prima plek voor de lunch.
Aangesterkt loopt u via een idyllische wandelroute naar het dorp Mouresi. De weelderige begroeiing onderweg maakt dat u zich wellicht afvraagt of u wel in Griekenland bent. In Mouresi vervolgt u de oude kalderimi verder omlaag naar het badplaatsje Agios Ioannis, uw volgende verblijfplaats. Hier wacht een heerlijk zandstrand op u. Dit is daarom een fijne plek voor een rustdag in deze reis.
Wandeling Chania-Kissos: 5,5 km, 650 m dalen,  2,5 uur.
Wandeling Kissos-Mouresi-Agios Ioannis: 9 km, 200 m stijgen, 650 m dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Agios Ioannis - Hotel Eleana

Dag 4

U vervolgt uw tocht langs de kust naar het authentieke gehucht Damouchari. Vandaar loopt u via de best bewaarde kalderimi van de omgeving in grote slingers omhoog. Bij een afslag moet u een keuze maken: óf rechtdoor via de snelste route, of de langere variant.

We adviseren de lange variant die via een fraai kustpad naar een bijzonder grotkerkje, ingemetseld in de kliffen, en naar het idyllische baaitje van Phakistra leidt. Vanaf het strand stijgt u dan over rustige weggetjes, bospaden en kalderimia naar het uitgestrekte dorp Tsangarada, met diverse kernen en kerkpleinen; u gaat naar Agia Paraskevi. Vanaf het terras van uw sfeervolle hotel kijkt u uit op het kerkplein waar een 1000 jaar oude plataan staat met een onwaarschijnlijke omvang. 

Wandeling Agios Ioannis - Tsangarada (kort): 6 km, 500 m stijgen en 100 m dalen, 2,5 uur.
Wandeling Agios Ioannis - Phakistra - Tsangarada: 10 km, duur, 500 m stijgen en 100 m dalen, 3,5 uur 

Overnachting in

Tsangarada - The lost Unicorn

Dag 5

Vandaag maakt u een doorsteek over de 700 m hoge kam naar de zuidkant van de Pilion. Eerst loopt u een hele tijd door het parkachtige dorp Tsangarada met haar drie dorpskernen. Dan gaat u de bergkam over. U volgt een oude muilezelhandelsroute door het kalkstenen landschap met kastanje- en beukenbossen. Met uitzicht op de Pagasitikos Golf daalt u via een mooie route door de maquis af naar het fraaie bergdorpje Miliès, dat omgeven wordt door uitgestrekte oude olijfgaarden.
Wandeling: 14,5 km, 400 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Miliès - Hotel Dryalos

Dag 6

U maakt vandaag een rondwandeling vanuit Milliès. Over oude kalderimia daalt u af richting kust, met fraaie uitzichten. Via landweggetjes en olijfgaarden gaat u via het dorpje Koropi naar het badplaatsje Kala Nera. Onder plantanen is het op het plein heerlijk lunchen. Na eventueel een duik in zee gaat u over oude paden langs prachtige dikke olijfbomen weer omhoog. Via een klein gehuchtje komt u op de oude Pilionspoorbaan; een smalspoor dat op 200-300 meter hoogte boven zeeniveau ligt. Na de klim is het heerlijk lopen op het vlakke spoorbed met uitzicht op de Pagasitische Golf en in het voorjaar allerlei fraai bloemen in de berm. Over de oude spoorbrug komt u bij de prachtige omgeving van het romantische stoomtreinstationnetje van Miliès, vanwaar soms het historische Pilionreintje rijdt. Vandaar door het dorp terug naar uw hotel.
Wandeling: 12 km, 450 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Miliès - Hotel Dryalos

Dag 7

Na uw ontbijt eindigt uw arrangement.

Een leuke reisuitbreiding in Athene is ons 'Stap en Hap' arrangement.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Athene * Stap & Hap

Stappen en Happen langs oudheden vanuit rustig hotel

2 dagen v.a. € 115
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in kleine, sfeervolle en soms bijzondere in lokale architectuur opgetrokken hotels. Overal is douche en toilet op de kamer en de inrichting is in de weelderige stijl van de streek.

 • In Portaria overnacht u in een sfeervol hotel direct aan het knusse dorpsplein met haar platanen en tavernas.
 • In Agios Ioannis ligt het hotel nabij het (zand-)strand. Bij het hotel hoort een prettige tuin.
 • In Tsangarada overnacht u in een meer dan 100 jaar oud Grieks herenhuis, geheel in oude stijl ingericht door de Engels/Griekse eigenaren. De kamers zijn voorzien van alle comfort, er is een goed restaurant en een mooi terras; kortom een heerlijke plek.
 • Het volgende typisch Griekse hotel in Milies is eveneens in de stijl van een typisch oud Pilion-herenhuis gebouwd, ingericht met oog voor traditie en comfort. Er is een terras en een zwembad, dat uitkijkt richting kust. Het is prachtig gelegen in het kleine dorpje Milies, dat een heel erg fraai dorpsplein met wijds uitzicht heeft.

De accommodaties die we hier en bij het dag tot dagprogramma presenteren zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval wordt u ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht u een prima ontbijt, dat ook voor wandelaars ruim voldoende energie levert. Vooral het ontbijt bij ons hotel in Kritsa vormt een ware traktatie. De lunch kunt u steeds makkelijk zelf inkopen of nuttigen op één van de sfeervolle dorpspleinen onderweg en voor de diners kunt u terecht in leuke tavernas of soms ook bij uw hotel.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 3,4 en 5
 • transfer dag 3
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige transfers
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

U maakt stevige tochten over doorgaans stenige paden en onverharde weggetjes. Veel van die paden zijn zogenaamde 'kalderimia' (e.v.: kalderimi): eeuwenoude geplaveide karavaanwegen en ezelpaden. Op een aantal trajecten is het plaveisel nog bijzonder goed bewaard gebleven en is het makkelijk lopen, op andere trajecten kan het pad deels vervallen zijn, met dus meer losse stenen. Het terrein is bergachtig en dus moet er af en toe flink geklommen of gedaald worden. Grote stukken loopt u door bos of olijfgaarden en is er dus regelmatig schaduw. Enig oriëntatievermogen komt van pas, ook al zijn de meeste routes gemarkeerd.
De Pilion is een mooi groen gebied, maar de keerzijde kan soms zijn dat de vegetatie heel erg snel groeit en dus ook sommige delen van de paden (tijdelijk) overwoekert. Regelmatig wordt er gesnoeid of gemaaid, maar het kan dus voorkomen dat u (soms stekelige) plantengroei (helaas doen bramen het in dit gebied ook erg goed) op sommige delen van de route tegenkomt. Zorg er dus bij voorkeur voor altijd een lange broek bij de hand te hebben en een kleine snoeischaar is ook handig.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Vanuit Kritsa is een extra wandeling mogelijk en Agios Ioannis leent zich vanwege de ligging aan zee voor een relaxte dag. Vanwege de bijzondere accommodatie is The Lost Unicorn, gelegen in een erg fraaie dorp Tsangarada, aan te bevelen. Dat laatste geldt ook voor het hotel in Milies, dat bovendien door de aanwezigheid van een zwembad en het nabijgelegen bezienswaardige dorp Vyzitsa uitnodigt voor een langer verblijf. 

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Astoria (Thessaloniki)

Degelijk 3* hotel op een gunstige locatie in Thessaloniki. Er is een ontbijtzaal met ontbijtbuffet en een bar. De kamers hebben allemaal airconditioning, TV, douche of bad met toilet, telefoon en een koelkastje. Wil je meer luxe en rust, boek dan een suite met ruim balkon op de bovenste verdieping! De meeste overige kamers hebben ook een balkon. Gelegen aan de rand, op 5 min. lopen, van het boeiende centrum van de hoofdstad van Noord Griekenland: Thessaloniki. Ook ligt het dichtbij het treinstations en de belangrijkste interregiobusstations.

acc15179att88.jpg

Hotel Crystal City (Athene)

Prima stadshotel in Athene met een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Gelegen net aan de rand van het centrum en vlakbij een metrostation. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden en ook de luchthaven snel te bereiken. Het hotel ligt in een relatief rustige zijstraat bij het Karaiskaki-plein en is modern en smaakvol ingericht. Vanaf het dakterras, met bar en loungebanken, heeft u uitzicht op de Acropolis. Er is een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van goede bedden en een degelijke en schone badkamer met wastafel, toilet en een moderne douchecabine. U beschikt over TV, Wifi, safe, minibar airco en telefoon.

entree.jpg

Hotel Cypria (Athene)

Hotel Cypria in Athene is een goed en rustig gelegen hotel van bescheiden omvang in het centrum van Athene, niet ver van het Syntagmaplein De receptie is in art-decostijl en de kamers zijn ingericht met verschillende blauwtinten en van de moderne faciliteiten voorzien.

Transfers

Transfer Athene airport-busstation & busticket Volos incl. retour

Om zo efficient mogelijk vanaf het vliegveld van Athene naar Volos te kunnen reizen kunnen wij een transfer naar het busstation organiseren en een retourticket van de best aansluitende intercitybus naar/ van Volos voor je reserveren en bestellen. Het busticket naar en vanaf Volos is dus inclusief. Je hebt in de intercitybus gereserveerde stoelen. Deze bus doet er 4 uur over naar Volos inclusief een pauze ongeveer halverwege.
De taxichauffeur wacht je op met een SNP-bord in de aankomsthal van het vliegveld.

Zo verlies je geen tijd met het wachten op de expresbus vliegveld-busstation en word je ook niet onverwacht geconfronteerd met een volgeboekte intercitybus. Met deze service reis je op de snelst mogelijke manier van het vliegveld van Athene naar de Pilion en terug.

Voorwaarden:

Je dient deze transfer + busticket bij boeking te reserveren én te zorgen dat wij je vluchtschema weten; indien je de vlucht bij SNP boekt, weten we dat automatisch.

De prijs is per boeking en inclusief:

 • transfer vliegveld-busstation bij aankomst
 • retourbustticket Athene-Volos.
 • transfer busstation - vliegveld- bij vertrek

NB: Indien je op heen of terugweg naar of vanaf een hotel in Athene centrum wilt reizen kan dat ook. Dit moet bij boeking duidelijk worden aangegeven. De prijs blijft gelijk.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene of Thessaloniki.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis

Vlucht op Athene (ATH):
Indien u op Athene vliegt en uiterlijk begin van de middag aankomt gaat u per openbaar vervoer of een taxi naar het busstation of treinstation voor uw doorreis naar Pilion. Met een lijnbus of per trein reist u van Athene in ca. 4-5 uur naar Volos. De bus gaat ongeveer om het 1,5 uur en de trein gaat 5-6 keer per dag tot rond 18.00 uur. De bus kost ca. € 25,- per enkele reis; de trein is iets duurder.
TIP: we raden u aan een transfer + reservering van de intercitybus bij te boeken: zo voorkom je overbodig wachten en heb je gereserveerde stoelen! Het laatste stuk van Volos naar Portaria kan per lijnbus (1-1,5 uur) of taxi (20 minuten).

Arriveert uw vlucht later in de middag dan is een overnachting in Athene noodzakelijk. Overnacht u na aankomst in Athene, dan neemt u het openbaar vervoer of taxi naar uw hotel.

Vlucht op Thessaloniki (SKG):
Bij een heenvlucht naar Thessaloniki kunt u indien u 's ochtends of ’s middags arriveert per bus of trein nog dezelfde dag de Pilion bereiken. Vanaf het vliegveld Thessaloniki gaat er elk half uur een expresbus naar het treinstation of interregio busstation (circa 45 minuten). De bus is de snelste manier om van Thessaloniki naar Volos te komen, maar ook de trein is een goede optie. De reisduur is ongeveer 1 uur korter dan vanaf Athene; ook het bus- of treinstation ligt er gunstiger ten opzichte van het vliegveld. Het laatste stuk van Volos naar Portaria kan per lijnbus (1-1,5 uur) of taxi (20 minuten).

Terugreis
U eindigt de reis in Miliès. Vandaar reist u per bus of taxi (ca. € 45,-) naar Volos om de bus of de trein naar Athene of Thessaloniki te nemen.

Voor informatie over de busdienstregelingen tussen Athene of Thessaloniki en Volos kunt u kijken op: http://www.ktelvolou.gr; klik vervolgens op 'destinations'.
Voor informatie over de treindienstregelingen kunt u kijken op de website van de Griekse spoorwegen (helaas is de dienstregelingfunctie alleen in het Grieks): http://tickets.trainose.gr/dromologia/.

U kunt dit arrangement in starten van medio april tot medio oktober. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In de maanden juli en augustus kunnen hoge temperaturen het wandelen bemoeilijken, maar vele schaduwrijke plaatsen en de nabije zee maken het toch mogelijk om dan te lopen. Bovendien laten sommige routes zich inkorten. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Pilion ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

pilion-zee.jpg

Griekenland - Pilion

In de sporen van de Centauren

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten