SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 115075 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Griekenland - Peloponnesos * fotoreis, 8 dagen

Het Griekse licht in al haar facetten, fotografiecursus vanuit traditionele hotels

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en gastvrije ontvangst in authentieke dorpen. Van een professionele fotograaf leer je de lijnen in het landschap te zien en het beroemde Griekse licht te vangen, om sterke landschapsfoto’s te maken. We bezoeken de fotogenieke rotsstad Monemvasia en gaan aan de slag met ‘rural exploring’ in Xirokambi en Sparta. De reis wordt afgesloten met twee dagen stads- en straatfotografie in Athene.

 
Wat heb ik genoten van de Griekse sfeer bij het Paasfeest in Xirokambo. Ik voelde me gastvrij ontvangen en vrij om te...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • Nederlandse professionele begeleiding
 • het Griekse Licht
 • verblijf in historisch landhuis
 • historische locaties
 • straatfotografie Athene
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Heb je best zin om een prachtige fotoreis naar Griekenland te maken, maar heb je geen idee wat je daar te wachten staat? SNP stelt je gerust: je wordt op het vliegveld afgehaald en rechtstreeks naar het prachtige schiereiland van de Peloponnesos gereden en er is professionele begeleiding die thuis is in Griekenland en ook de taal spreekt.
Het eerste gedeelte van de fotoreis vindt plaats vanuit Xirokambi, een gezellig dorp in de vallei van Sparta. Het landschap wordt gedomineerd door hoge toppen van het Taigetos-gebergte. Tussen de eeuwenoude olijfbomen liggen opgravingen en grazen de schapen. We staan vroeg op om te fotograferen in de boomgaard, bezoeken het nabijgelegen Sparta, het bergdorpje Arna en de prachtige Byzantijnse stad Monemvasia. ‘s Avonds worden we in het dorp steevast getrakteerd op een heerlijke Griekse maaltijd. Het tweede gedeelte van de fotoreis vindt plaats in Athene. Akropolis en Syntagma zijn heerlijke plekken voor het maken van eigen en eigentijdse straatbeelden in een eeuwenoud decor.

De begeleiding is in handen van de Nederlandse fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Zij hebben zes jaar in Griekenland gewoond en kennen de Peloponnesos en Athene goed. Hun kennis van de taal en de locaties maakt het makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking en op plekken te fotograferen, waar dat anders niet zo voor de hand zou liggen. Met enthousiasme delen ze hun kennis over fotografie én Griekenland met de deelnemers aan deze fotoreis.

Tijdens deze fotografiereis combineren we dagelijkse (buiten)sessies over techniek en compositie met fotosessies op bijzondere locaties. Het motto van de reis is: van elkaar leren, terwijl iedereen kan genieten van het Griekse buitenleven. Het is dus een combinatie van fotografiecursus en een ontspannen vakantie. De te bezoeken locaties zijn gevarieerd en daarmee ook de fotografie. Landschappen, panorama's, natuur, details, stadsgezichten en straatleven: het komt allemaal aan bod. We spelen met licht, met scherpte-diepte, met lijnen. Na een volle dag in het veld worden de foto's bekeken en besproken.
Het verblijf is al even speciaal als deze reis. In Xirokambi slaap je in een traditioneel en ecologisch gerund klein hotel, helemaal gerestaureerd met behoud van de oude stijl van het landhuis. In Athene slapen we in een goed hotel in het centrum zodat we te voet snel bij bezienswaardigheden zijn.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Griekenland

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 0 Grieks Pasen, vertrek 12-4-2017

 • NB Programma

 • kaart

 1. Welkom bij het hotel in Xirokambi
Welkom bij het hotel in Xirokambi
Programma

Heenreis en aankomst in Athene. Met een minibus rijden we in zo’n 3,5 uur naar het pittoreske Xirokambi. Onderweg maken we een korte stop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthe. Bij aankomst in het fraaie Taleton hotel maken we kennis met de reisbegeleiders om vervolgens gezamenlijk te gaan eten in het dorp.Overnachting in
Xirokambi, Hotel Taleton

 1. Oude brug
Oude brug
Programma

Xirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden met eeuwenoude bomen. We gaan hier de wonderlijke boomstronken in beeld brengen. Na koffie op het gezellige plein maken we een wandeling door het dorp. Op onze route komen we fotogenieke ramen en deuren tegen en nemen we een kijkje in het kerkje van de heilige Nikonas.
Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.Overnachting in
Xirokambi, Hotel Taleton

 1. Griekenland - Peloponnesos * fotoreis
Programma

We pakken vandaag de lokale bus naar het nabijgelegen Sparta (20 min). Via de moderne stad lopen we naar de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht richting het imposante Taigetos-gebergte. We lopen via de boomgaarden terug naar het centrum. Na de lunch bij een beroemd souvlaki-tentje staat een bezoek aan het olijfoliemuseum op het programma.
Na het avondeten gaan we aan de slag met nachtfotografie op het plein van Xirokambi.Overnachting in
Xirokambi, Hotel Taleton

 1. Griekenland - Peloponnesos * fotoreis
Programma

Vandaag gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan Monemvasia. Deze fascinerende Byzantijnse stad is op een rotseiland gebouwd. Tegenwoordig zorgt een dam voor verbinding met het vasteland. Het is een feest om te fotograferen in de benedenstad met zijn nauwe straatjes met trappen, huizen met mooie dakpannendaken en bijzondere schoorstenen. Overal staan potten met bloemen.
Via een zigzaggend pad bereiken we de bijna geheel vervallen bovenstad. Alleen de Agia Sofia-kerk - een kleine versie van haar naamgenoot in Istanbul - staat fier overeind. Vanaf de bovenstad hebben we een fantastisch uitzicht op de benedenstad en de Aegische Zee.Overnachting in
Xirokambi, Hotel Taleton

 1. Griekenland - Peloponnesos * fotoreis
Programma

Op 22 km afstand van Xirokambi ligt het bergdorpje Arna. Op de weg hierheen stoppen we een paar keer om te genieten van het uitzicht op de top van het Taigetos-gebergte. In het voorjaar kleurt het landschap wit, roze en paars van de bloesem. In de najaar vinden we hier de eerste herfstkleuren. We lopen een klein stukje van de lange-afstandswandelroute E4 van Spartia naar Arna, drinken koffie onder de 2000 jaar oude plataan en gaan fotograferen in het dorp. Op de terugweg picknicken we op een plateau met uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier het eiland Kythira zien liggen.Overnachting in
Xirokambi, Hotel Taleton

 1. Griekenland - Peloponnesos * fotoreis
Programma

In de ochtend vertrekken we vroeg richting Athene. Net als op de heenweg is er een stop bij het Kanaal van Korinthe, deze keer bij de ingang van het kanaal. De lage brug zakt onder water om de boten door te laten. Het is hopen op een groot schip, zodat goed te zien is hoe krap de doorgang is.
Na het inchecken in ons hotel in Athene gaan we meteen op stap. Ons verblijf in de Griekse hoofdstad staat in het teken van markten en pleinen. We beginnen met een bezoek aan de centrale markt, waar het wemelt van de kleuren en geuren. Via Syntagma, het plein voor het parlement, en Ermou, dé winkelstraat van Athene, lopen we terug naar ons hotel. Vanaf het dak hebben we zicht op de Akropolis: een mooie plek voor nachtfotografie.Overnachting in
Athene

 1. Griekenland - Peloponnesos * fotoreis
Programma

We sluiten de fotoreis af met een fotowandeling langs de oudheden waar de stad beroemd om is: het theater van Herodus Atticus, de Akropolis, de Griekse Agora (markt) en de Romeinse Agora. Een prachtig en eeuwenoud decor voor hedendaagse straatfotografie.Overnachting in
Athene

 1. Griekenland - Peloponnesos * fotoreis
Programma
Terugreis naar Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Programma

Naast het centrale thema 'voorjaarsfotografie' heeft deze vertrekdatum een bijzonder programma rondom Grieks-Orthodox Pasen. Pasen is het belangrijkste religieuze feest in Griekenland, een feest waar iedereen aan mee doet en dat prachtige fotomomenten oplevert.
Het programma voor deze reis wijkt af van het gewone programma.

Dag 1 – 'Grote' Woensdag
Aankomst (zie dag 1 van het 'normale' programma )

Dag 2 – 'Grote' Donderdag

We gaan vandaag naar Arna (zie dag 5).

Dag 3 - 'Grote' vrijdag
We staan vanochtend vroeg op om voor het ontbijt te fotograferen in de olijfboomgaarden om het dorp. Met de dauw nog op het gras en de bloemen is de boomgaard op haar mooist. Na ons ontbijt gaan we fotograferen in het dorp. Inwoners maken zich op voor het belangrijkste feest van het jaar. Er wordt gekookt en gebakken. Bij het plein is een kleine markt en in de kerk versieren vrouwen en kinderen het symbolische graf van Christus met bloemen. Tijdens een indrukwekkende kerkdienst wordt de baar ingewijd. ’s Avonds wordt deze in processie door het dorp gedragen. In de kerk kan gefotografeerd worden. Dit gaat zonder statief, dus we staan uitgebreid stil bij de belichting.

Dag 4 - 'Grote' zaterdag
Vanochtend gaan we met de lokale bus naar het vlakbij gelegen Sparta. We lopen eerst naar de opgraving van de antieke stad. Op de terugweg naar het centrum doen we de zaterdagmarkt aan, die vandaag volop in het teken van Pasen staat. s' Avonds is er een late kerkdienst, waarbij om middernacht het verrijzen van Christus wordt verkondigd en het (kaars)licht wordt doorgegeven vanuit de kerk naar eenieder die buiten staat. Na de kerkdienst breken de Grieken traditioneel de vasten. Hier komen de gisteren beoefende fototechnieken goed van pas.

Dag 5 – Paaszondag

Paaszondag is een echte feestdag. Families komen bij elkaar en roosteren een lam. In de ochtenduren maken we een wandeling door het dorp om de voorbereidingen voor de paaslunch fotograferen. En te proeven: Griekse gastvrijheid op zijn paasbest! Op de route door het dorp komen we ook langs de bakker. Hier staat ons eigen lam zachtjes gaar te worden in de oven. Na de uitgebreide paaslunch en een welverdiende siesta lopen we aan het eind van de dag nog een keer naar het theater boven het dorp.

Dag 6, 7 en 8 zijn identiek aan het normale programma.Overnachting in
Xirokambi, Hotel Taleton

NB Programma

Als je van buitenfotografie houdt moet je flexibel zijn. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling aan de reisleider.
De dagen rond Xirokambi zijn in willekeurige volgorde. In principe worden alle genoemde gebieden bezocht, maar de volgorde van bezoek hangt af van de heersende weersomstandigheden.

Voorjaarsfotografie (rond Grieks Pasen)
Griekenland is prachtig in het voorjaar. Een zee van bloemen strekt zich uit onder de olijfbomen, op steile rotswanden en tussen de oude opgravingen van Mycene, Epidavros en Mystras. De besneeuwde toppen van het 2400 meter Taygetos-gebergte zorgen voor een prachtige omlijsting van de kleurrijke vallei van Sparta. Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan het het in beeld brengen van het Griekse voorjaar; van detailfotografie tot het gebruik van kleurrijke bloemen en bloesem in foto's van landschappen en opgravingen.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties

In Xirokambi overnacht je in het kleine, maar statige hotel Taleton, dat is vernoemd naar de hoogste top van het Taïgetos gebergte; dit hotel draait op ecologische grondslag. Alle kamers zijn voorzien van een zithoek, open haard, telefoon, toegang tot het internet, tv, minibar en kluis. Kamers hebben een verdieping, waardoor je extra privacy hebt als je een kamer deelt. Soms wordt ook gebruik gebruik gemaakt van enkele vlakbij het hotel gelegen kamers (met gedeeld sanitair) in een traditioneel herenhuis in het dorp. De gasten kunnen het gehele bovenhuis met grote veranda gebruiken.

In Athene overnacht je in een goed hotel in het centrum. Het is op dit moment nog niet helemaal zeker waar we zullen overnachten.
Waarschijnlijk is dit het hotel Acropolis Hill in het oude centrum aan de voet van de heuvel der Muzen. Het ligt in een rustig straatje en op loopafstand bent u bij de Akropolis, het Akropolis-museum, een metrohalte en Plaka.

Beide hotels beschikken over een zwembad (dit is in april nog niet in gebruik).Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Ontbijten doet u bij het hotel, zeker in Xirokambi met diverse verse locale producten. Voor het avondeten nemen de begeleiders u mee naar enkele uitstekende en sfeervolle tavernas, waar u kunt genieten van het goede van de Griekse keuken. De lunches kunt u zelf inkopen.


Inbegrepen
 • begeleiding en organisatie door een vakfotograaf en een workshopbegeleider.
 • transfers met minibus, taxi’s en openbaar vervoer
 • dagexcursie ‘Monemvasia' met kleine touringcar
 • overnachtingen in goede hotels op basis van logies en ontbijt
 • diners in locale tavernas
 • (pdf-)bestand met achtergrondinformatie over bezochte locaties en handige fotografielinks


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (w.o. drankjes bij avondeten)
 • entreegelden
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Deze reis/ cursus is geschikt voor beginnende alsook voor gevorderde fotografen met een digitale camera (spiegelreflex camera's en instelbare compact camera's). Tijdens de cursus is de bedoeling om ook van elkaar te kunnen leren. Naast het actief bezig zijn met fotografie bezoeken we diverse oudheidkundige plaatsen, die we te voet uitvoerig verkennen en maken we een enkele wandeling, met name op dag 3 (heuvelachtig terrein rond Xirokambi ca. 6 km en naar Kaap Tenaron, dag 4, ca. 5 km). De lengte en zwaarte van de wandelingen zijn wisselend. We nemen oude wandelpaden en onverharde wegen in heuvelachtig en bergachtig landschap. Soms gaat het behoorlijk omhoog en het terrein is stenig, maar het tempo is rustig, omdat de fotografie centraal staat.


Reisleiding

De fotografiereis wordt begeleid door buitenfotograaf Anton Harfst en workshop begeleider Laurien van den Hoven. Het Nederlandse echtpaar heeft 6 jaar in Griekenland gewoond en geeft de deelnemers een bijzondere kijk op de Griekse samenleving.

Met veel plezier delen Anton en Laurien hun liefde voor fotografie én Griekenland met de deelnemers. In de workshops is er aandacht voor verschillende vormen van buitenfotografie: landschappen, natuurfotografie op detailniveau, dorps- en stadsgezichten, straatleven.
Zij organiseren tijdens deze reis ook het locale vervoer en nemen je mee naar de leukste tavernas.Minimum aantal deelnemers
4


Maximum aantal deelnemers
12


Geschikte reisperiode
De Peloponnesos heeft een Mediterraan klimaat met een lange, warme en droge zomer. In het voor- en najaar is de temperatuur het meest geschikt voor een actieve vakantie. Het kwik loopt in april en oktober overdag op tot ongeveer 20ºC en de nacht is met 10 tot 15 ºC relatief koel. De kans op regen is in deze maanden aanwezig, meestal in de vorm van enkele buien. Doordat er regelmatig wolken zijn, en dus afwisselende lichtcondities, en de zon nog niet loodrecht boven de aarde staat (zo benut u het strijklicht), is deze tijd ook ideaal voor het maken van de mooiste foto's.


Klimaattabel


Extra dagen
Het is op aanvraag mogelijk uw verblijf in Nafplion te verlengen. Wel dient u dan op eigen gelegenheid terug naar Athene/ vliegveld te reizen.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).Veiligheid
Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
 • digitale camera met toebehoren (nb: mét instructieboekje van de camera)
 • optioneel: statief (liefste een klein inschuifbaar statiefje, maar dit is niet noodzakelijk)
 • eventueel: laptop/ notebook (of ander opslagmedium) voor bekijken en selecteren foto's ter plekke
 • Extra geheugenkaart(en), batterij-oplader en extra batterijen
 • Kaartlezer en/of USB-kabel
 • Kleine rugzak of fototas
 • wandelschoenen met stevige zool
 • warme en luchtige kleding (incl. lange broek)
 • regenkleding
 • zonnebrandcreme, zonnebril, pet of zonneklep
 • reservebril voor dragers van contactlenzen
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: zwemkleding, kompas, verrekijker, planten-, dieren- en stenengids


Geld mee op reis

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Reken voor entreegelden (Athene), lunch en drankjes op ca. € 150,-. Geld opnemen (PIN) kan in Xirokambi, Sparta en Athene.Hoe verplaatst u zich ter plekke

Vanaf het vliegveld van Athene word je per bus naar je accommodatie op de Peloponnesos, Xirokambi, gebracht (ca. drie uur). Ter plekke maak je voor enkele korte verplaatsingen gebruik van een klein busje, taxi's of het openbaar vervoer.

In Athene reis je met het openbaar vervoer. Op loopafstand van het hotel ligt een metrostation. Op de dag van vertrek neem je de metro naar het vliegveld.Meer over deze reis

Een statief meenemen mag wel, maar hoeft niet. Op de opgravingen en in de musea is het gebruik van een statief niet toegestaan. Verder is het handig (indien u die heeft) een kleine laptop of notebook mee te nemen om ter plekke zelf naar uw eigen foto's te kunnen kijken.

Na afloop van deze fotografiereis krijgt u een digetaal informatiepakketje toegestuurd met extra achtergrondinformatie over bezochte locaties, een paar praktische handleidingen en links naar handige websites. • laatste nieuws

Laatste Nieuws
30-5-2016: De oorspronkelijk voor 24 sept. geplande reis is voorbehouden aan een speciale groep en kan daarom niet (meer) geboekt worden. In 2017 zullen we weer nieuwe vertrekdata aanbieden!


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Athene of in de accommodatie in Xirokambi.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Athene v.v.

Vluchtschema
HV 6867 Amsterdam - Athene vertrek om 06.45 aankomst 11.00 uur
HV 6868 Athene - Amsterdam vertrek om 20.35 aankomst 23.10 uur

Vluchtschema - vertrek 14 oktober 2017
HV 6867 Amsterdam - Athene vertrek om 06.45 aankomst 11.00 uur
HV 6868 Athene - Amsterdam vertrek om 11.45 aankomst 14.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • april 2017
 • Wat heb ik genoten van de Griekse sfeer bij het Paasfeest in Xirokambo. Ik voelde me gastvrij ontvangen en vrij om te fotograferen bij het intieme Paasfeest, dankzij de band die Laurien en Anton, de fotografen die daar al jaren wonen, hebben opgebouwd met de bevolking. Een heerlijke week met als bonus een uitbundige voorjaarsflora en aangename temperaturen.
 • mei 2016
 • Een heerlijke week gehad in Griekenland tijdens Grieks Pasen, dankzij de deskundige en enthousiaste begeleiding. Veel geleerd van de opdrachten en fotobesprekingen. Op elke locatie ruim de tijd om te fotograferen, vragen te stellen en iets opnieuw te proberen. En vooral heel veel plezier gehad!
 • april 2015
 • Ik heb een heel leerzame, relaxte en gezellige vakantie gehad, in een heel mooie omgeving. Voor fotografen is deze reis een echte aanrader!
 • april 2015
 • Inspirerende en leerzame reis in een prachtige omgeving!
 • november 2014
 • Een geweldige reis, waarin ik op fotografiegebied veel geleerd heb. Maar ook een reis waarin ik genoten heb van het Griekse landschap, de cultuur, het dorpsleven en het eten! Efgariesto (bedankt)
 • juni 2014
 • Een mooi land en een prachtige omgeving, maar Anton en Laurien maken deze reis! Ze helpen je je eigen stijl in fotograferen te ontdekken en leren je wat je op dat moment nodig hebt. Ze zijn in staat een stel soms best uitgesproken persoonlijkheden samen te voegen tot een fijne groep, waarmee je een heerlijke vakantie hebt.
 • juni 2014
 • Griekenland in april/mei is het beste voor fotografen. De begeleiders zijn heel vriendelijk en professioneel.
 • mei 2014
 • Op een ontspannen en leerzame manier bezig zijn met fotograferen van de Griekse cultuur.
 • mei 2014
 • Leuke, leerzame en actieve reis. Heb er veel van geleerd en was een leuke ervaring.
 • mei 2014
 • Net terug uit Griekenland, Peloppenessos. Erg leuke en leerzame fotoreis. Inspirerende begeleiding door Anton en Laurien. Leuke en mooie locaties om foto's te nemen en te oefenen. Aanrader.
 • oktober 2013
 • Een hele fijne afwiselende reis, met goede, deskundige begeleiding! Een aanrader voor wie meer over fotografie te weten wil komen
 • oktober 2013
 • Heel veel geleerd en gezien tijdens deze fotoreis. De manier van uitleggen en vertellen was perfect en de gezamenlijke maaltijden 's avonds waren telkens weer een hoogtepunt. Doen zou ik zeggen.
 • mei 2013
 • Zeer goed georganiseerde reis!
 • mei 2013
 • Als je goed wilt leren fotograferen in Griekenland op prachtige locaties, Mycene, Mystras, Epidavros, dan in deze reis een absolute aanrader.
 • Deze reis is aan te raden voor iedereen die van fotograferen houdt, ongeacht het niveau. Je krijgt praktisch individueel onderricht in (de fijne kneepjes van) het fotograferen. Wij hebben heel veel geleerd en gaan dit zeker nog eens doen.
 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie is dit zeker een aanrader.
 • prima georganiseerde , echte fotografiereis!
 • Deze fotoreis naar de Peloponnesos is zeer aan te bevelen. Het echtpaar Anton Harfst & Laurien van den Hoven doen het erg leuk en goed. Anton is een zeer bevlogen fotograaf die eindeloos en met enthousiasme over fotografie kan praten. Hij weet al snel wat voor fotograaf jij bent en geeft persoonlijke opdrachten om je niveau te verhogen (wat de bedoeling is van deze fotoreis). Hij laat iedereen in zijn waarde. Laurien houdt het programma en de tijd in de gaten. Als we op de plaats van bestemming zijn (b.v. Mistras, Sparta, Epidavros) geeft ze eerst een uitleg over deze plek, wat ze erg enthousiast doet. Ze vullen elkaar prima aan, blijven zichzelf, en hebben respect voor mens en natuur.
 • Een reis met verhalen...
 • Een aanrader voor degene die veel kennis wil opdoen en tips wil krijgen over digitale fotografie! Het echtpaar dat de cursus verzorgt, doet het werk vanuit grote deskundigheid, met liefde en zorg.

Data en prijzen

14 oktober 2017 - 21 oktober 2017
€ 1590 / € 1935* eenpersoonskamer
€ 1315 / € 1660* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Extra mogelijkheden bij Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Crystal City (Athene) (Athene)

Prima stadshotel met een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Gelegen net aan de rand van het centrum en vlakbij een metrostation. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden en ook de luchthaven snel te bereiken.
Het hotel ligt in een relatief rustige zijstraat bij het Karaiskaki-plein en is modern en smaakvol ingericht. Vanaf het dakterras, met bar en loungebanken, heeft u uitzicht op de Acropolis. Er is een bar en een restaurant.
De kamers zijn voorzien van goede bedden en een degelijke en schone badkamer met wastafel, toilet en een moderne douchecabine. U beschikt over TV, Wifi, safe, minibar airco en telefoon.
vanaf € 32,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden