Griekenland - Peloponnesos, 8 dagen Het klassieke Hellas

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelreis langs hotels

De Peloponnesos is een ideale bestemming voor een combinatie van natuur én cultuur. Hier beleefde het Klassieke Hellas haar culturele hoogtepunt en de schoonheid van het landschap is legendarisch. In dit klassieke land van melk en honing bezoeken we beroemde opgravingen als Olympia en Delphi, maar we ontdekken ook minder bekende mythische en antieke plaatsen. Maak lichte wandelingen door het arcadische landschap met ruige bergkammen en vruchtbare landbouwgebieden met boomgaarden. We overnachten in kleinschalige en rustig gelegen hotels op de mooiste locaties van landelijk Griekenland. Onder begeleiding van een gespecialiseerde SNP wandelgids.

Uniek aan deze reis

 • Bijzonder gelegen accommodaties
 • Klassieke rondreis in de natuur
 • Mythen en sagen gaan leven
 • Naast bekende ook onbekende opgravingen
 • Wandelen op historische plekken
Zwaarte
Comfort

Cultuurreis naar de Peloponnesos

Dwalen door het arcadische landschap of een sprintje trekken op de antieke atletiekbaan in Olympia. Tijdens deze cultuurreis naar de Peloponnesos gaan cultuur en natuur hand in hand. Lees verder...

Dag tot dag

Griekenland - Peloponnesos

Het binnenland van de Peloponnesos is een onbetreden landstreek vol mooie bergen en typisch Griekse dorpen, maar ook met de meest beroemde Griekse oudheden als Mykene, Epidauros en Olympia. Hier vind je het klassieke Arcadië. Het ideale decor voor een "Groene Cultuurreis".

Deze rondreis voert je vanaf de omgeving van Nafplion via de zanderige baaien en stranden van Pylos naar Olympia. We eindigen de reis bij de opgravingen van het orakel van Delphi, gelegen in een schitterende vallei. Natuurlijk is er onderweg ook tijd om te genieten op een beschaduwd dorpsplein, te zwemmen in zee of te relaxen bij een zwembad.
Je ontdekt niet alleen de grote opgravingen, maar ook minder bekende mythische en antieke plaatsen. Je hebt de vrijheid om op eigen gelegenheid de omgeving, een stadje of een opgraving te verkennen. Voor de wandelliefhebbers zijn er diverse ontspannen natuurwandelingen te maken langs bijzonder gelegen cultuurhistorische locaties. Om de paar dagen verplaats je je naar een volgend interessant gebied en oude mythische verhalen over Herakles, mysterieuze orakels en antieke spelen, waarin natuur en cultuur zo nauw verbonden zijn, komen tot leven.

SNP zorgt voor reisleiding die thuis is in de natuur en daar ook veel over kan vertellen. Hij of zij is ook de 'gids' op de te maken wandelingen. De SNP reisleiding is niet bevoegd om rond te leiden over de opgravingen of in musea, maar zal vooraf aan de bezoeken daar wat over vertellen zodat je goed geïnformeerd rond kunt kijken.

Je overnacht in goede, comfortabele, kleinschalige en gastvrije hotels. Geen doorsnee hotels maar elke locatie heeft een eigen sfeer. Ontbijt is overal inbegrepen evenals de diners, die we soms in een taverna, soms in het hotel nuttigen.

Dag 1

Aankomst in Athene en in ca. 2,5 uur naar Nafplion. Vanaf het vliegveld rijden we per touringcar via de snelweg naar het Kanaal van Korinthe, waar de Peloponnesos begint. Na een korte stop rijden we verder naar het mooie stadje Nafplion. Gesierd door twee enorme forten en met een zeer goed bewaard gebleven oud centrum geldt dit als een van de mooiste Griekse stadjes. In de smalle straatjes zijn diverse kleine en goede kleine tavernas waar het sfeervol dineren is. De reisleiding heeft een paar goede tips.

* Nota bene programma dag 1: bij een vroege vlucht is er wellicht nog gelegenheid om het fort van Akrokorinthe of de opgravingen bij Antiek Nemea te bezoeken. Bij een late vlucht zullen we pas tegen het einde van de avond in Naflplion kunnen zijn en kunnen we niet meer dineren. Omdat er dan ook een late terugvlucht is, kunnen we op dag 8 in dat geval nog afsluiten met een lunch in een taverna in Delphi om het gemiste diner van dag 1 te compenseren.

Overnachting in

Nafplion

Dag 2

Na het ontbijt rijden we in ca. 20 min. naar Mykene. De oude vesting ligt strategisch op een hoogte tussen olijven en citrusbomen. Hier kwam Agamemnon thuis na de Trojaanse oorlog om daarna vermoord te worden door zijn vrouw Clytaemnestra en haar minnaar. Rondwandelend over oude trappen en door de beroemde leeuwenpoort komen de ruïnes tot leven. Ook het museum is zeer de moeite waard.
Na de drukke opgraving van Mykene hebben we de eveneens Mykeense burcht van Tyrins bijna voor ons zelf. Het aardige is dat we hier ongestoord kunnen rondkijken.
In de middag staat een bezoek aan het beroemde antieke theater van Epidauros op het programma. Maar er is hier meer te zien, want deze locatie was in de oudheid een van de belangrijkste cultusplaatsen van het oude Griekenland met o.a. het heiligdom van Asklepios, de god van de geneeskunst. De 'zieken' lieten zich hier vertroetelen door medici, priesters en kunstenaars.
In de namiddag en avond is er tijd om Nafplion te verkennen. Dit is misschien wel het mooiste stadje van Griekenland met een nog intact oud centrum.

Overnachting in

Nafplion

Dag 3

We verlaten Nafplion en vervolgen onze route richting Kalamata, de huidige hoofdstad van Messini en de beroemde olijven. Maar op onze reis zijn we vooral geïnteresseerd in Antiek Messini, de hoofdstad in de Griekse oudheid. De goed verborgen opgravingen zijn uitgestrekt en liggen verscholen in een prachtige natuurlijke omgeving. Met name de oude Agora (markt) en het stadion zijn de moeite waard.
Vervolgens zetten we koers naar de westkust van de Peloponnesos waar we het 'zanderige Pylos' uit de Odyssee kunnen vinden en tevens het Mykeense paleis van Nestor. Nestor en zijn zoon Telemachus spelen een rol in het verhaal van de Odyssee; de opgraving heeft enkele fraaie details en is weer heel anders dan die in Mykene.

De avond brengen we door in het gezellige stadje Pylos.

Overnachting in

Pylos

Dag 4

Na een rustig begin van de dag met nog een kopje koffie op het heerlijke plein van Pylos gaan we naar de kust ten noorden van het stadje. Hier zijn prachtige stranden met duinen, waar we bij voldoende tijd nog een leuke (vrijwel vlakke) wandeling kunnen maken. Bij het strand van Voidokilia kan gezwommen worden.
Op deze dag zijn we flexibel in wat er nog meer te zien is op weg naar Olympia, afhankelijk van openingstijden en rijroute.
Hoe dan ook dalen we op het eind van de middag af richting de groene riviervallei van de Alfios, waar Antiek Olympia gelegen is.

Overnachting in

Olympia

Dag 5

Vandaag heb je de hele dag om antiek en modern Olympia te bekijken. Voor wie wil is er een korte wandeling door het lieflijke landschap langs de rivier de Alfeios met stiekeme doorkijkjes op de oude Olympische atletiekbaan waar je later een sprintje kunt trekken. De opgraving is magnifiek en ook het bijbehorende museum is indrukwekkend. Ook een dag om eens even te luieren bij het zwembad van je comfortabele hotel dat net buiten Olympia ligt.
Wandeling: 6 km (2 uur), 100 m dalen

Overnachting in

Olympia

Dag 6

Vandaag wacht je een interessante busrit richting Delphi (ca. 260 km). Het eerste stuk geeft een van de weinige vlakke delen van van Griekenland te zien, daarna passeer je de havenstad Patras en steekt u via een indrukwekkend grote brug de Golf van Korinthe over. Langs de noordkust van deze binnenzee voert de weg langs diverse strandjes en fraaie vergezichten naar Delphi. De opgravingen bezoek je morgen. Vandaag rijd je door naar Livadia, een hoogvlakte boven het bergdorp Arachova. We verwachten hier halverwege de middag aan te komen. Voor de wandelliefhebbers staat een klassieke wandeling op het programma. Via kleine landweggetjes ga je onderlangs 'de grot van Pan' naar het begin van de ‘Kaki Skala’. Dit is een magnifiek staaltje antieke architectuur. Deze ‘weg’ is in de oudheid gebouwd om de aanbidders van Pan toegang tot zijn Heilige Grot te verschaffen. Over dit getrapte en geplaveide pad loop je omlaag om bij het antieke orakel van Delphi uit te komen. Het uitzicht op de vallei en de opgravingen is adembenemend in het strijklicht van de namiddag.  Wandeling: 10 km (3 uur), 50 m stijgen en 500m dalen

Overnachting in

Delphi

Dag 7

We nemen na het ontbijt ruim de tijd om de opgravingen van Delphi te bezoeken, zowel qua ligging als wat er te zien is één van de meest indrukwekkende antieke locaties. Omdat je vlakbij (10 min. lopen) overnacht kun je er zijn vóór de excursiebussen komen en dus is het heerlijk rustig. Ook het museum is een bezoek meer dan waard. En we vergeten daarna ook de vrij toegankelijke opgravingen beneden de hoofdopgraving niet.

In de middag is er een wandeling te maken over de oude verbindingsweg tussen Delphi en de kust bij Itea. Je daalt door maquis en tussen een zee van olijfbomen af richting kust. De totale wandeling helemaal tot aan zee is ruim 11 km, en 550 m dalen.

Overnachting in

Delphi

Dag 8

Vanaf het hotel in Delphi worden we per bus in ca. 2,5 uur naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Nederland.

Wil je meer zien van de oudheden, musea en fraaie stadsparken van Athene, dan raden we aan om je verblijf met een of meer nachten in deze stad te verlengen; de bus zet je (nadat de groep naar het vliegveld is gebracht) af bij het hotel. Ook leuk om te doen is ons 'Stap en Hap' arrangement.

Nota bene: indien we door late aankomst op dag 1 niet meer hebben kunnen dineren, zullen we nu een late terugvlucht hebben. We sluiten dan Delphi af met een lunch in een taverna.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Athene * Stap & Hap

Verken de groene longen en de oudheden van Athene tijdens dit bijzondere SNP 'walking-dinner'. Verspreid je diner over 3 bijzondere tavernas en geniet van het moois dat de hoofdstad van Griekenland te bieden heeft. Na dit 'lopend buffet' lekker slapen in een centraal gelegen hotel.

NB Programma

De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden en de openingstijden van de archeologische opgravingen en musea. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met je, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Daar wij onze programma’s en reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede, soms in lokale stijl gebouwde, gastvrije hotels op tweepersoonskamers voorzien van douche en toilet, telefoon, airconditioning of verwarming. Sommige hotels hebben tevens een zwembad. De hotels zijn met zorg uitgekozen op bereikbaarheid, rustige en mooie ligging, comfort en service.
In Nafplion en Pylos verblijf je in een goed hotel nabij het oude centrum. Het hotel in Olympia en Delphi ligt in een groene omgeving net buiten het toeristisch dorp en heeft een mooie tuin met buitenzwembad. In Delphi ligt ons hotel net buiten het centrum.

Over de maaltijden

Alle ontbijten zijn inbegrepen, net als de diners; je verblijft dus op basis van halfpension. De lunches zijn voor eigen rekening. In Olympia eten we bij ons hotel, verder kiezen we voor een lokale taverna. Met name in Nafplion is een keur aan leuke eetgelegenheden.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis inclusief aansluitende transfers (optioneel)
 • overig lokaal vervoer en transfers per touringcar conform programma
 • verblijf in hotels *** tot ****
 • halfpension: ontbijt en diners
 • entrees archeologische opgravingen en musea (Mykene, Tyrins, Epidauros, Oud Messini, Olympia, Nestorpaleis, Delphi)
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • overige entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers van en naar een eventuele reisuitbreiding

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Bij deze lichte wandelreis ligt de nadruk op excursiebezoeken aan archeologische sites, alsmede lichte wandelingen door het afwisselende landschap van de Peloponnesos.
Er is geen specifieke conditie vereist. De meeste wandelingen zijn optioneel en voeren je over het algemeen over goede paden en landweggetjes. Ook oude geplaveide, nu in onbruik geraakte voetwegen kom je tegen. Omdat Griekenland bergachtig is, zijn er wel regelmatig enige hoogteverschillen te overwinnen. Het tempo is zodanig dat je onderweg genoeg tijd hebt om te fotograferen of om je heen te kijken. De duur van de wandelingen ligt gemiddeld tussen de 2 en 3 uur (zuivere wandeltijd). De hoogteverschillen per dag variëren gemiddeld tussen 50 en 400 m stijgen en/of dalen een enkele keer wat langer en tot rond 500m hoogteverschil. Meestal is er alleen een ochtend- of een middagwandeling gepland. Een bezoek aan een opgraving wordt regelmatig gecombineerd met een korte rondwandeling in de omgeving.
Meer informatie hierover vind je in het dag-tot-dagprogramma. Meedoen aan de wandelingen is geheel vrijblijvend! Natuurlijk kun je ook af en toe een dag zelf invullen. De reisleiding heeft diverse tips voor je.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Athene of in de eerste accommodatie.

De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.
NB: afhankelijk van de aankomsttijd op dag 1, mis je zonder transfer ook het eventuele programma op dag 1.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Athene v.v.

Vluchtschema - vertrek 18 april 2023
HV 6867 Amsterdam - Athene vertrek om 16.20 aankomst 20.35 uur
HV 6868 Athene - Amsterdam vertrek om 21.20 aankomst 23.55 uur

Vluchtschema - vertrek 16 september 2023
HV 6709 Eindhoven - Athene vertrek om 13.45 aankomst 17.50 uur
HV 6710 Athene - Eindhoven vertrek om 18.35 aankomst 21.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

In de periode april- begin mei alsmede september/ oktober is het weer in het te bereizen gebied het meest geschikt voor een actieve reis als deze. In de tijd waarin wij reizen profiteer je van het stabiele en zonnige Griekse klimaat. Toch wordt het nergens te warm (ca. 25 ºC). Een enkele bui is in deze maanden mogelijk. In de avond klaart het dan vaak weer op en zult u weer buiten kunnen zitten. 

September en oktober geven de meeste rust. Je komt dan niet veel andere toeristen tegen en de schitterende bruine, rode en gele kleuren, in combinatie met het zachte herfstlicht, geven het landschap een aparte sfeer. In het voorjaar zijn de Griekse bergen en ook de diverse opgravingen één grote bloemenzee en is alles nog fris en groen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Peloponnesos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Omdat de meeste kosten bij deze reis inclusief zijn, hoeft slechts op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor een picknicklunch ben je hooguit enkele euro's kwijt en Griekse tavernas zijn nog steeds goedkoop: voor ca. € 8 tot € 12 kun je hier prima lunchen. Uiteraard zitten ook andere persoonlijke uitgaven en drankjes bij het eten niet bij de reissom inbegrepen. De meeste entrees zijn bij de reis inclusief, kijk bij 'inbegrepen' voor details. Geld opnemen is vrijwel overal mogelijk. Rekent u in totaal op ca. € 150,- tot € 200,-

Op de Peloponnesos hebben we voor de verplaatsingen een eigen touringcar tot onze beschikking. Deze brengt je ter plaatse indien nodig naar het beginpunt van een wandeling of naar een culturele bezienswaardigheid en aan het einde van de dag terug naar het hotel.

http://www.aia.gr/ (het vliegveld incl. transport vliegveld-Athene v.v.)

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.

 • warme- en luchtige kleding
 • een rok voor dames (in Kloosters verplicht)
 • zwemkleding, badhanddoek
 • pinpas, credit card
 • GELDIG paspoort
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, flora-, faunagids, reisgids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: sporttape (breed), sporttape, pleisters of tape tegen blaren, middelen voor maag- en darmklachten, iets tegen muggen


Voor de wandelingen:
 • wandelschoenen met een stevige stugge zool met goed profiel en hoogsluitend (dus over de enkels) i.v.m. stenige paden
 • lichte regenkleding
 • zonnebrandolie, zonnebril, lippenvet, zonnehoed
 • veldfles(-sen), totaal min. 1,5 liter
 • dagrugzak (min. 25 liter)
 • zakmes, mok en zitmatje voor lunch in het veld

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

voorjaar_in_olympia.jpg

Griekenland - Peloponnesos

Het klassieke Hellas

Lichte wandelreis langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.