Griekenland - Peloponnesos * fotoreis, 8 dagen Het Griekse licht in al haar facetten

De website van SNP maakt gebruik van cookies. Meer informatie Akkoord & sluiten
« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fotograferen

fotografiecursus vanuit traditionele hotels

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en gastvrije ontvangst in authentieke dorpen. Van een professionele fotograaf leer je de lijnen in het landschap te zien en het beroemde Griekse licht te vangen, om sterke landschapsfoto’s te maken. We bezoeken de fotogenieke rotsstad Monemvasia en gaan aan de slag met ‘rural exploring’ in Xirokambi en Sparta. De reis wordt afgesloten met twee dagen stads- en straatfotografie in Athene.

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende fotogenieke omgeving
 • Elke reis haar eigen thema
 • Het Griekse Licht
 • Historische locaties
 • Nederlandse professionele begeleiding
 • Straatfotografie Athene
 • Verblijf in historisch landhuis
Comfort
Zwaarte

Dag tot dag

Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Heb je best zin om een prachtige fotoreis naar Griekenland te maken, maar heb je geen idee wat je daar te wachten staat? SNP stelt je gerust: je wordt op het vliegveld afgehaald en rechtstreeks naar het prachtige schiereiland van de Peloponnesos gereden en er is professionele begeleiding die thuis is in Griekenland en ook de taal spreekt.
Het eerste gedeelte van de fotoreis vindt plaats vanuit Xirokambi, een gezellig dorp in de vallei van Sparta. Het landschap wordt gedomineerd door hoge toppen van het Taigetos-gebergte. Tussen de eeuwenoude olijfbomen liggen opgravingen en grazen de schapen. We staan vroeg op om te fotograferen in de boomgaard, bezoeken het nabijgelegen Sparta, het bergdorpje Arna en de prachtige Byzantijnse stad Monemvasia. ‘s Avonds worden we in het dorp steevast getrakteerd op een heerlijke Griekse maaltijd. Het tweede gedeelte van de fotoreis vindt plaats in Athene. Akropolis en Syntagma zijn heerlijke plekken voor het maken van eigen en eigentijdse straatbeelden in een eeuwenoud decor.

De begeleiding is in handen van de Nederlandse fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Zij hebben zes jaar in Griekenland gewoond en kennen de Peloponnesos en Athene goed. Hun kennis van de taal en de locaties maakt het makkelijk om in contact te komen met de lokale bevolking en op plekken te fotograferen, waar dat anders niet zo voor de hand zou liggen. Met enthousiasme delen ze hun kennis over fotografie én Griekenland met de deelnemers aan deze fotoreis.

Tijdens deze fotografiereis combineren we dagelijkse (buiten)sessies over techniek en compositie met fotosessies op bijzondere locaties. Het motto van de reis is: van elkaar leren, terwijl iedereen kan genieten van het Griekse buitenleven. Het is dus een combinatie van fotografiecursus en een ontspannen vakantie. De te bezoeken locaties zijn gevarieerd en daarmee ook de fotografie. Landschappen, panorama's, natuur, details, stadsgezichten en straatleven: het komt allemaal aan bod. We spelen met licht, met scherpte-diepte, met lijnen. Na een volle dag in het veld worden de foto's bekeken en besproken.
Het verblijf is al even speciaal als deze reis. In Xirokambi slaap je in een traditioneel en ecologisch gerund klein hotel, helemaal gerestaureerd met behoud van de oude stijl van het landhuis. In Athene slapen we in een goed hotel in het centrum zodat we te voet snel bij bezienswaardigheden zijn.

Dag 0 Grieks Pasen, vertrek 12-4-2017

Naast het centrale thema 'voorjaarsfotografie' heeft deze vertrekdatum een bijzonder programma rondom Grieks-Orthodox Pasen. Pasen is het belangrijkste religieuze feest in Griekenland, een feest waar iedereen aan mee doet en dat prachtige fotomomenten oplevert.
Het programma voor deze reis wijkt af van het gewone programma.

Dag 1 – 'Grote' Woensdag
Aankomst (zie dag 1 van het 'normale' programma )

Dag 2 – 'Grote' Donderdag

We gaan vandaag naar Arna (zie dag 5).

Dag 3 - 'Grote' vrijdag
We staan vanochtend vroeg op om voor het ontbijt te fotograferen in de olijfboomgaarden om het dorp. Met de dauw nog op het gras en de bloemen is de boomgaard op haar mooist. Na ons ontbijt gaan we fotograferen in het dorp. Inwoners maken zich op voor het belangrijkste feest van het jaar. Er wordt gekookt en gebakken. Bij het plein is een kleine markt en in de kerk versieren vrouwen en kinderen het symbolische graf van Christus met bloemen. Tijdens een indrukwekkende kerkdienst wordt de baar ingewijd. ’s Avonds wordt deze in processie door het dorp gedragen. In de kerk kan gefotografeerd worden. Dit gaat zonder statief, dus we staan uitgebreid stil bij de belichting.

Dag 4 - 'Grote' zaterdag
Vanochtend gaan we met de lokale bus naar het vlakbij gelegen Sparta. We lopen eerst naar de opgraving van de antieke stad. Op de terugweg naar het centrum doen we de zaterdagmarkt aan, die vandaag volop in het teken van Pasen staat. s' Avonds is er een late kerkdienst, waarbij om middernacht het verrijzen van Christus wordt verkondigd en het (kaars)licht wordt doorgegeven vanuit de kerk naar eenieder die buiten staat. Na de kerkdienst breken de Grieken traditioneel de vasten. Hier komen de gisteren beoefende fototechnieken goed van pas.

Dag 5 – Paaszondag

Paaszondag is een echte feestdag. Families komen bij elkaar en roosteren een lam. In de ochtenduren maken we een wandeling door het dorp om de voorbereidingen voor de paaslunch fotograferen. En te proeven: Griekse gastvrijheid op zijn paasbest! Op de route door het dorp komen we ook langs de bakker. Hier staat ons eigen lam zachtjes gaar te worden in de oven. Na de uitgebreide paaslunch en een welverdiende siesta lopen we aan het eind van de dag nog een keer naar het theater boven het dorp.

Dag 6, 7 en 8 zijn identiek aan het normale programma.

Overnachting in

Xirokambi

Dag 1

Heenreis en aankomst in Athene. Met een minibus rijden we in zo’n 3,5 uur naar het pittoreske Xirokambi. Onderweg maken we een korte stop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthe. Bij aankomst in het fraaie Taleton hotel maken we kennis met de reisbegeleiders om vervolgens gezamenlijk te gaan eten in het dorp.

Overnachting in

Xirokambi

Dag 2

Xirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden met eeuwenoude bomen. We gaan hier de wonderlijke boomstronken in beeld brengen. Na koffie op het gezellige plein maken we een wandeling door het dorp. Op onze route komen we fotogenieke ramen en deuren tegen en nemen we een kijkje in het kerkje van de heilige Nikonas.
Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.

Overnachting in

Xirokambi

Dag 3

We pakken vandaag de lokale bus naar het nabijgelegen Sparta (20 min). Via de moderne stad lopen we naar de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht richting het imposante Taigetos-gebergte. We lopen via de boomgaarden terug naar het centrum. Na de lunch bij een beroemd souvlaki-tentje staat een bezoek aan het olijfoliemuseum op het programma.
Na het avondeten gaan we aan de slag met nachtfotografie op het plein van Xirokambi.

Overnachting in

Xirokambi

Dag 4

Vandaag gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan Monemvasia. Deze fascinerende Byzantijnse stad is op een rotseiland gebouwd. Tegenwoordig zorgt een dam voor verbinding met het vasteland. Het is een feest om te fotograferen in de benedenstad met zijn nauwe straatjes met trappen, huizen met mooie dakpannendaken en bijzondere schoorstenen. Overal staan potten met bloemen.
Via een zigzaggend pad bereiken we de bijna geheel vervallen bovenstad. Alleen de Agia Sofia-kerk - een kleine versie van haar naamgenoot in Istanbul - staat fier overeind. Vanaf de bovenstad hebben we een fantastisch uitzicht op de benedenstad en de Aegische Zee.

Overnachting in

Xirokambi

Dag 5

Op 22 km afstand van Xirokambi ligt het bergdorpje Arna. Op de weg hierheen stoppen we een paar keer om te genieten van het uitzicht op de top van het Taigetos-gebergte. In het voorjaar kleurt het landschap wit, roze en paars van de bloesem. In de najaar vinden we hier de eerste herfstkleuren. We lopen een klein stukje van de lange-afstandswandelroute E4 van Spartia naar Arna, drinken koffie onder de 2000 jaar oude plataan en gaan fotograferen in het dorp. Op de terugweg picknicken we op een plateau met uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier het eiland Kythira zien liggen.

Overnachting in

Xirokambi

Dag 6

In de ochtend vertrekken we vroeg richting Athene. Net als op de heenweg is er een stop bij het Kanaal van Korinthe, deze keer bij de ingang van het kanaal. De lage brug zakt onder water om de boten door te laten. Het is hopen op een groot schip, zodat goed te zien is hoe krap de doorgang is.
Na het inchecken in ons hotel in Athene gaan we meteen op stap. Ons verblijf in de Griekse hoofdstad staat in het teken van markten en pleinen. We beginnen met een bezoek aan de centrale markt, waar het wemelt van de kleuren en geuren. Via Syntagma, het plein voor het parlement, en Ermou, dé winkelstraat van Athene, lopen we terug naar ons hotel. Vanaf het dak hebben we zicht op de Akropolis: een mooie plek voor nachtfotografie.

Overnachting in

Athene

Dag 7

We sluiten de fotoreis af met een fotowandeling langs de oudheden waar de stad beroemd om is: het theater van Herodus Atticus, de Akropolis, de Griekse Agora (markt) en de Romeinse Agora. Een prachtig en eeuwenoud decor voor hedendaagse straatfotografie.

Overnachting in

Athene

Dag 8

Terugreis naar Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.

NB Programma

Als je van buitenfotografie houdt moet je flexibel zijn. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling aan de reisleider.
De dagen rond Xirokambi zijn in willekeurige volgorde. In principe worden alle genoemde gebieden bezocht, maar de volgorde van bezoek hangt af van de heersende weersomstandigheden.

Voorjaarsfotografie (rond Grieks Pasen)
Griekenland is prachtig in het voorjaar. Een zee van bloemen strekt zich uit onder de olijfbomen, op steile rotswanden en tussen de oude opgravingen van Mycene, Epidavros en Mystras. De besneeuwde toppen van het 2400 meter Taygetos-gebergte zorgen voor een prachtige omlijsting van de kleurrijke vallei van Sparta. Tijdens deze week besteden we extra aandacht aan het het in beeld brengen van het Griekse voorjaar; van detailfotografie tot het gebruik van kleurrijke bloemen en bloesem in foto's van landschappen en opgravingen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Xirokambi overnacht je in het kleine, maar statige hotel Taleton, dat is vernoemd naar de hoogste top van het Taïgetos gebergte; dit hotel draait op ecologische grondslag. Alle kamers zijn voorzien van een zithoek, open haard, telefoon, toegang tot het internet, tv, minibar en kluis. Kamers hebben een verdieping, waardoor je extra privacy hebt als je een kamer deelt. Soms wordt ook gebruik gebruik gemaakt van enkele vlakbij het hotel gelegen kamers (met gedeeld sanitair) in een traditioneel herenhuis in het dorp. De gasten kunnen het gehele bovenhuis met grote veranda gebruiken.

In Athene overnacht je in een goed hotel in het centrum. Het is op dit moment nog niet helemaal zeker waar we zullen overnachten.
Waarschijnlijk is dit het hotel Acropolis Hill in het oude centrum aan de voet van de heuvel der Muzen. Het ligt in een rustig straatje en op loopafstand bent u bij de Akropolis, het Akropolis-museum, een metrohalte en Plaka.

Beide hotels beschikken over een zwembad (dit is in april nog niet in gebruik).

Over de maaltijden

Ontbijten doet u bij het hotel, zeker in Xirokambi met diverse verse locale producten. Voor het avondeten nemen de begeleiders u mee naar enkele uitstekende en sfeervolle tavernas, waar u kunt genieten van het goede van de Griekse keuken. De lunches kunt u zelf inkopen.

Inbegrepen

 • begeleiding en organisatie door een vakfotograaf en een workshopbegeleider.
 • transfers met minibus, taxi’s en openbaar vervoer
 • dagexcursie ‘Monemvasia' met kleine touringcar
 • overnachtingen in goede hotels op basis van logies en ontbijt
 • diners in locale tavernas
 • (pdf-)bestand met achtergrondinformatie over bezochte locaties en handige fotografielinks

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (w.o. drankjes bij avondeten)
 • entreegelden
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

Deze reis/ cursus is geschikt voor beginnende alsook voor gevorderde fotografen met een digitale camera (spiegelreflex camera's en instelbare compact camera's). Tijdens de cursus is de bedoeling om ook van elkaar te kunnen leren. Naast het actief bezig zijn met fotografie bezoeken we diverse oudheidkundige plaatsen, die we te voet uitvoerig verkennen en maken we een enkele wandeling, met name op dag 3 (heuvelachtig terrein rond Xirokambi ca. 6 km en naar Kaap Tenaron, dag 4, ca. 5 km). De lengte en zwaarte van de wandelingen zijn wisselend. We nemen oude wandelpaden en onverharde wegen in heuvelachtig en bergachtig landschap. Soms gaat het behoorlijk omhoog en het terrein is stenig, maar het tempo is rustig, omdat de fotografie centraal staat.

Extra dagen

Het is op aanvraag mogelijk uw verblijf in Nafplion te verlengen. Wel dient u dan op eigen gelegenheid terug naar Athene/ vliegveld te reizen.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Athene of in de accommodatie in Xirokambi.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Athene v.v.

Vluchtschema
HV 6867 Amsterdam - Athene vertrek om 06.45 aankomst 11.00 uur
HV 6868 Athene - Amsterdam vertrek om 20.35 aankomst 23.10 uur

Vluchtschema - vertrek 14 oktober 2017
HV 6867 Amsterdam - Athene vertrek om 06.45 aankomst 11.00 uur
HV 6868 Athene - Amsterdam vertrek om 11.45 aankomst 14.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Praktische informatie

De Peloponnesos heeft een Mediterraan klimaat met een lange, warme en droge zomer. In het voor- en najaar is de temperatuur het meest geschikt voor een actieve vakantie. Het kwik loopt in april en oktober overdag op tot ongeveer 20ºC en de nacht is met 10 tot 15 ºC relatief koel. De kans op regen is in deze maanden aanwezig, meestal in de vorm van enkele buien. Doordat er regelmatig wolken zijn, en dus afwisselende lichtcondities, en de zon nog niet loodrecht boven de aarde staat (zo benut u het strijklicht), is deze tijd ook ideaal voor het maken van de mooiste foto's.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Reken voor entreegelden (Athene), lunch en drankjes op ca. € 150,-. Geld opnemen (PIN) kan in Xirokambi, Sparta en Athene.

Vanaf het vliegveld van Athene word je per bus naar je accommodatie op de Peloponnesos, Xirokambi, gebracht (ca. drie uur). Ter plekke maak je voor enkele korte verplaatsingen gebruik van een klein busje, taxi's of het openbaar vervoer.

In Athene reis je met het openbaar vervoer. Op loopafstand van het hotel ligt een metrostation. Op de dag van vertrek neem je de metro naar het vliegveld.

 • digitale camera met toebehoren (nb: mét instructieboekje van de camera)
 • optioneel: statief (liefste een klein inschuifbaar statiefje, maar dit is niet noodzakelijk)
 • eventueel: laptop/ notebook (of ander opslagmedium) voor bekijken en selecteren foto's ter plekke
 • Extra geheugenkaart(en), batterij-oplader en extra batterijen
 • Kaartlezer en/of USB-kabel
 • Kleine rugzak of fototas
 • wandelschoenen met stevige zool
 • warme en luchtige kleding (incl. lange broek)
 • regenkleding
 • zonnebrandcreme, zonnebril, pet of zonneklep
 • reservebril voor dragers van contactlenzen
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: zwemkleding, kompas, verrekijker, planten-, dieren- en stenengids

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

De fotografiereis wordt begeleid door buitenfotograaf Anton Harfst en workshop begeleider Laurien van den Hoven. Het Nederlandse echtpaar heeft 6 jaar in Griekenland gewoond en geeft de deelnemers een bijzondere kijk op de Griekse samenleving.

Met veel plezier delen Anton en Laurien hun liefde voor fotografie én Griekenland met de deelnemers. In de workshops is er aandacht voor verschillende vormen van buitenfotografie: landschappen, natuurfotografie op detailniveau, dorps- en stadsgezichten, straatleven.
Zij organiseren tijdens deze reis ook het locale vervoer en nemen je mee naar de leukste tavernas.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

_DSC0389-zoom.jpg

Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Het Griekse licht in al haar facetten

fotografiecursus vanuit traditionele hotels

Zwaarte
Comfort
Fotograferen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen