Griekenland - Peloponnesos * fotoreis, 8 dagen Het Griekse licht in al zijn facetten

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fotograferen

Landschaps- en straatfotografie vanuit traditionele hotels

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en gastvrije ontvangst in authentieke dorpen. Van een professionele fotograaf leer je de lijnen in het landschap te zien en het beroemde Griekse licht te vangen, om sterke landschapsfoto’s te maken. We bezoeken het fotogenieke bergdorpje Arnas en het bizarre landschap van Mani met haar torendorpen. We gaan aan de slag met ‘rural exploring’ in Xirokambi en Sparta. De reis wordt afgesloten met twee dagen stads- en straatfotografie in Athene. Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met een digitale camera. Foto’s worden besproken met behulp van een laptop en flatscreen. Een veelzijdige fotoreis in het land van de Goden.

Uniek aan deze reis

 • Nederlandse professionele begeleiding
 • Maximaal 7 deelnemers en eigen minibus
 • Naar 'verborgen' fotogenieke locaties
 • Het Griekse licht en oude historie
 • Straatfotografie Athene
 • Verblijf in historisch landhuis
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Peloponnesos met SNP Natuurreizen

In 2016 gingen de winnaars van het Zoom Fotowedstrijd Lichtval op pad naar de Peleponnesos. Benieuwd naar een impressie van deze reis? Kijk dan snel op YouTube.

Dag tot dag

Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Heb je zin om een prachtige fotoreis naar Griekenland te maken, maar heb je geen idee wat je daar te wachten staat? SNP stelt je gerust: Je reist in een klein groepje van maximaal 7 deelnemers en onder professionele begeleiding, die je meeneemt naar locaties die je zelf niet snel zult vinden. Je wordt op het vliegveld afgehaald en rechtstreeks naar het prachtige schiereiland van de Peloponnesos gereden. Rijdend in een eigen minibus zijn we maximaal flexibel!
Het eerste gedeelte van de fotoreis vindt plaats vanuit Xirokambi, een gezellig dorp in de vallei van Sparta. Het landschap wordt gedomineerd door hoge toppen van het Taigetos-gebergte. Tussen de eeuwenoude olijfbomen liggen opgravingen en grazen de schapen. We staan vroeg op om te fotograferen in de boomgaard, bezoeken het nabijgelegen Sparta, het bergdorpje Arna en het fascinerende schiereiland Mani, met een ruig landschap, imposante torendorpen en sporen van een gewelddadige geschiedenis. ‘s Avonds worden we in het dorp steevast getrakteerd op een heerlijke Griekse maaltijd. Het tweede gedeelte van de fotoreis vindt plaats in Athene. Akropolis en Syntagma zijn heerlijke plekken voor het maken van eigen en eigentijdse straatbeelden in een eeuwenoud decor.

De organisatie van de reis doen we in samenwerking met de professionals van Photothema. De begeleiding is in handen van een deskundige Nederlandse fotograaf, bij de derde groep zullen beide eigenaren van Photothema de reis begeleiden: dan heb je dus extra gedetailleerde begeleiding. Tijdens deze fotografiereis combineren we dagelijkse (buiten)sessies over techniek en compositie met fotosessies op bijzondere locaties. Het motto van de reis is: van elkaar leren, terwijl iedereen kan genieten van het Griekse buitenleven. Het is dus een combinatie van fotografiecursus en een ontspannen vakantie. De te bezoeken locaties zijn gevarieerd en daarmee ook de fotografie. Landschappen, panorama's, natuur, details, stadsgezichten en straatleven: het komt allemaal aan bod. We spelen met licht, met scherpte-diepte, met lijnen. Na een volle dag in het veld worden de foto's bekeken en besproken.
Het verblijf is al even speciaal als deze reis. In Xirokambi slaap je in een traditioneel en ecologisch gerund klein hotel, helemaal gerestaureerd met behoud van de oude stijl van het landhuis. In Athene slapen we in een goed hotel in het centrum zodat we te voet snel bij bezienswaardigheden zijn.

Dag 1

Heenreis en aankomst in Athene. De reisleiding rijdt je in onze eigen minibus in zo’n 3,5 uur naar het pittoreske Xirokambi. Onderweg maken we een korte stop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthe, een goede plek voor een Griekse souvlaki-lunch, en indien de tijd het toelaat bij het klassieke stadion van Nemea. Bij aankomst in het fraaie Taleton hotel maken we kennis met het dorp om vervolgens gezamenlijk te gaan eten in het dorp.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 2

Xirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden met eeuwenoude bomen. We gaan hier de wonderlijke boomstronken in beeld brengen. Na koffie op het gezellige plein maken we een wandeling door het dorp. Op onze route komen we fotogenieke ramen en deuren tegen en nemen we een kijkje in het kerkje van de heilige Nikonas.
Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 3

We pakken vandaag de lokale bus naar het nabijgelegen Sparta (20 min). Via de moderne stad lopen we naar de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht richting het imposante Taigetos-gebergte. We lopen via de boomgaarden terug naar het centrum. Na de lunch bij een beroemd souvlaki-tentje staat een bezoek aan het olijfoliemuseum op het programma.
Na het avondeten gaan we aan de slag met nachtfotografie op het plein van Xirokambi.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 4

Vandaag gaan we vroeg op pad voor een rondrit over de Mani. De Mani vormt de middelste ’vinger’ van het schiereiland Peloponnesos. Het is een fascinerend gebied, dat lang van de buitenwereld is afgesloten geweest. De grotendeels uit torenhuizen bestaande dorpen en het kale en stenige landschap maken het een prima plek voor landschapsfotografie. We brengen een bezoek aan het torendorp Vathia en maken we een wandeling naar de vuurtoren van Kaap Tenaro, het meest zuidelijke puntje van het Europese vasteland. Ook tijdens de rit maken we regelmatig fotostops.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 5

Op 22 km afstand van Xirokambi ligt het bergdorpje Arna. Op de weg hierheen stoppen we een paar keer om te genieten van het uitzicht op de top van het Taigetos-gebergte. In het voorjaar kleurt het landschap wit, roze en paars van de bloesem. In de najaar vinden we hier de eerste herfstkleuren. We lopen een klein stukje van de lange-afstandswandelroute E4 van Spartia naar Arna, drinken koffie onder de 2000 jaar oude plataan en gaan fotograferen in het dorp. Op de terugweg picknicken we op een plateau met uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier het eiland Kythira zien liggen.

Overnachting in

Xirokambi - Hotel Taleton

Dag 6

In de ochtend vertrekken we vroeg richting Athene. Net als op de heenweg is er een stop bij het Kanaal van Korinthe, deze keer bij de ingang van het kanaal. De lage brug zakt onder water om de boten door te laten. Het is hopen op een groot schip, zodat goed te zien is hoe krap de doorgang is.
Na het inchecken in ons hotel in Athene gaan we meteen op stap. Ons verblijf in de Griekse hoofdstad staat in het teken van markten en pleinen. We beginnen met een bezoek aan de centrale markt, waar het wemelt van de kleuren en geuren. Via Syntagma, het plein voor het parlement, en Ermou, dé winkelstraat van Athene, lopen we terug naar ons hotel. Vanaf het dak hebben we zicht op de Akropolis: een mooie plek voor nachtfotografie.

Overnachting in

Athene

Dag 7

We sluiten de fotoreis af met een fotowandeling langs de oudheden waar de stad beroemd om is: het theater van Herodus Atticus, de Akropolis, de Griekse Agora (markt) en de Romeinse Agora. Een prachtig en eeuwenoud decor voor hedendaagse straatfotografie.

Overnachting in

Athene

Dag 8

Na het ontbijt gaan we comfortabel met de taxi naar het vliegveld van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.

NB Programma

Als je van buitenfotografie houdt moet je flexibel zijn. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling aan de reisleider.
De dagen rond Xirokambi zijn in willekeurige volgorde. In principe worden alle genoemde gebieden bezocht, maar de volgorde van bezoek hangt af van de heersende weersomstandigheden.

Elke reis een eigen thema: kies je favoriete vertrekdatum
Griekenland is prachtig in het voorjaar en met name in april. Een zee van bloemen strekt zich uit onder de olijfbomen, op steile rotswanden en tussen de oude opgravingen van Mycene, Epidavros en Mystras. De besneeuwde toppen van het 2400 meter Taygetos-gebergte zorgen voor een prachtige omlijsting van de kleurrijke vallei van Sparta. Tijdens de eerster reis besteden we extra aandacht aan het het in beeld brengen van het Griekse voorjaar; van detailfotografie tot het gebruik van kleurrijke bloemen en bloesem in foto's van landschappen en opgravingen.
De tweede voorjaarsreis valt op de overgang naar de zomer. We gaan dan wat hoger de bergen in en hebben meer tijd voor het sociale dorpsleven dat zich inmiddels grotendeels buiten afspeelt, ook (met name) in de avonden. Het is lang licht en daar profiteren we van.
In het najaar is het niet minder boeiend: overal is fruit, de olijven zijn bijna rijp en het hele landschap is gehuld in de prachtigste aardetinten. Het zachte strijklicht van dit jaargetijde maakt bijzonder sfeerfvolle foto's mogelijk. Extra attractie is het het kastanjefestival in Arna, dat zeker bijzondere fotomomenten gaat opleveren.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Xirokambi overnacht je in het kleine, maar statige hotel Taleton, dat is vernoemd naar de hoogste top van het Taïgetos gebergte; dit hotel draait op ecologische grondslag. Alle kamers zijn voorzien van een zithoek, open haard, telefoon, toegang tot het internet, tv, minibar en kluis. Kamers hebben een verdieping, waardoor je extra privacy hebt als je een kamer deelt. Soms wordt ook gebruik gebruik gemaakt van enkele vlakbij het hotel gelegen kamers (met gedeeld sanitair) in een traditioneel herenhuis in het dorp. De gasten kunnen het gehele bovenhuis met grote veranda gebruiken. Er is een zwembad in de binnentuin (nb: nog niet geopend in april).

In Athene overnacht je in het moderne 3* boutique hotel Arion, gelegen in het centrum nabij de trendy wijk 'Psiri', een paradijs voor straatfotografie. Fris vormgegeven 'design'kamers en een prettige, rustige atmosfeer maken dit hotel tot een hele fijne uitvalsbasis. Te voet zijn we snel bij de Akropolis, het Akropolis-museum, een metrohalte en de toeristische wijk Plaka.

Over de maaltijden

Ontbijten doet u bij het hotel, zeker in Xirokambi met diverse verse locale producten. Voor het avondeten nemen de begeleiders u mee naar enkele uitstekende en sfeervolle tavernas, waar u kunt genieten van het goede van de Griekse keuken. De (picknick) lunches worden gezamenlijk ingekocht, zoveel mogelijk bij kleine plaatselijke winkels.

Inbegrepen

 • vertrek 21-4 en 12-5: begeleiding door SNP-fotograaf Lex van den Bosch
 • vertrek 26-10: begeleiding door 2 fotografen van Photothema
 • dagelijks nabespreking van gemaakte foto's
 • transfers met minibus dag 1 t/m 6, gereden door de begeleiding
 • dagexcursie ‘Mani'
 • overnachtingen in goede hotels op basis van logies en ontbijt
 • diners in lokale tavernas
 • transfer naar het vliegveld per taxi op dag 8

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (w.o. drankjes bij avondeten)
 • eventuele (optionele) entreegelden
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

Deze fotoreis/ cursus is geschikt voor beginnende alsook voor gevorderde fotografen met een digitale camera (spiegelreflex camera's en instelbare compact camera's). Tijdens de cursus is de bedoeling om ook van elkaar te kunnen leren. Naast het actief bezig zijn met fotografie bezoeken we diverse oudheidkundige plaatsen, die we te voet uitvoerig verkennen en maken we een enkele wandeling, met name op dag 2; ca. 6 km. De lengte en zwaarte van de wandelingen zijn wisselend. We nemen oude wandelpaden en onverharde wegen in heuvelachtig en bergachtig landschap. Soms gaat het behoorlijk omhoog en het terrein is stenig, maar het tempo is rustig, omdat de fotografie centraal staat.

Extra dagen

Het is op aanvraag mogelijk uw verblijf in Athene te verlengen. Wel dient u dan op eigen gelegenheid terug naar het vliegveld te reizen.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Athene of in de accommodatie in Xirokambi.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Athene v.v.

Vluchtschema
HV 6867 Amsterdam - Athene vertrek om aankomst  uur
HV 6868 Athene - Amsterdam vertrek om aankomst  uur

 

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Praktische informatie

De Peloponnesos heeft een Mediterraan klimaat met een lange, warme en droge zomer. In het voor- en najaar is de temperatuur het meest geschikt voor een actieve vakantie. Het kwik loopt in april en oktober overdag op tot ongeveer 20ºC en de nacht is met 10 tot 15 ºC relatief koel. De kans op regen is in deze maanden aanwezig, meestal in de vorm van enkele buien. Doordat er regelmatig wolken zijn, en dus afwisselende lichtcondities, en de zon nog niet loodrecht boven de aarde staat (zo benut u het strijklicht), is deze tijd ook ideaal voor het maken van de mooiste foto's.

In het voorjaar, en zeker bij vertrek in april is het landschap bezaait met fraaie bloementapijten. De lucht is vaak fris en helder. Naarmate het voorjaar vordert wordt het warmer, met meer buitenleven, maar ook wat minder gunstige lichtcondities door een hogere zonnestand. Bij de najaarsreis is zeker het bezoek aan Arna een attractie: daar kunnen we het kastanjefestival meemaken. Ook is men druk in de weer al het geoogste fruit te verwerken. Het landschap is gehuld in warme herfsttinten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Peloponnesos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Reken voor entreegelden (Athene), lunch en drankjes op ca. € 150,-. Geld opnemen (PIN) kan in Xirokambi, Sparta en Athene.

Vanaf het vliegveld van Athene word je per minibus naar je accommodatie op de Peloponnesos, Xirokambi, gebracht (ca. drie uur), met bij vroege aankomst enkele fotostops onderweg. In de omgeving van Xirokambi gebruiken we de minibus voor alle (korte) verplaatsingen in de omgeving. De eigen minibus stelt ons in staat om maximaal in te spelen op de omstandigheden en/of wensen van de deelnemers.

In Athene 'reis' je in principe te voet; een evt. traject met het openbaar vervoer (metro) is op eigen kosten. Op loopafstand van het hotel ligt een metrostation. Op de dag van vertrek gaan we per taxi (inclusief) naar het vliegveld.

 • digitale camera met toebehoren (nb: mét instructieboekje van de camera)
 • optioneel: statief (liefste een klein inschuifbaar statiefje, maar dit is niet noodzakelijk)
 • eventueel: laptop/ notebook (of ander opslagmedium) voor bekijken en selecteren foto's ter plekke
 • Extra geheugenkaart(en), batterij-oplader en extra batterijen
 • Kaartlezer en/of USB-kabel
 • Kleine rugzak of fototas
 • wandelschoenen met stevige zool
 • warme en luchtige kleding (incl. lange broek)
 • regenkleding
 • zonnebrandcreme, zonnebril, pet of zonneklep
 • reservebril voor dragers van contactlenzen
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: zwemkleding, kompas, verrekijker, planten-, dieren- en stenengids

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

De fotografiereis wordt begeleid door een vakfotografen met kennis van Griekenland en specifiek van de te bereizen streken en plaatsen. Hij of zij kent de lokale 'geheimtips' en heeft contacten waardoor we op bijzondere plaatsen kunnen fotograferen.
De reisbegeleiding rijdt tevens het minibusje waarmee we ons verplaatsen, zodat we maximaal flexibel zijn qua programma. Bovendien begeleidt hij of zij de wandelingen en neemt je mee naar de leukste tavernas.

Reizen met vertrek 21 april en 3 juni: deze reizen worden begeleid door Lex van den Bosch. 
Lex van den Bosch is fulltime fotograaf & reisjournalist voor outdoorbladen en reisorganisaties, geeft lezingen, maakt reisblogs, geeft fotoworkshops, en begeleidt al 10 jaar fotoreizen voor SNP. Tijdens een fotoreis geeft Lex je niet alleen technische ondersteuning, ook de inhoudelijke kant van een foto komt aan bod. Bovendien geeft Lex graag een kijkje in de keuken; wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken om een goede reisfoto te maken? Overigens is het genre van de reisfotografie volgens Lex bijzonder breed: landschapsfotografie, portretfotografie, macrofotografie, natuurfotografie, buitensportfotografie; het komt allemaal aan bod als je met Lex op reportage bent.Behalve van fotograferen, reisverhalen maken en lesgeven, houdt Lex van lekker eten, buitensport en een goed gezelschap. Het mag tenslotte ook best een beetje gezellig zijn op reis.

Reis met vertrek 26 oktober: deze reis wordt begeleid door Anton Harfst en Laurien van den Hoven, eigenaren van Photothema (waarmee we dit programma organiseren).
Dit Nederlandse echtpaar heeft 6 jaar in Griekenland gewoond  en hebben nog steeds een eigen huis in Xirokambi. Ze kennen het dorp en de omgeving dan ook als hun broekzak. Met hen op pad krijg je een bijzondere kijk op de Griekse samenleving. Met veel plezier delen Anton en Laurien hun liefde voor fotografie én Griekenland met de deelnemers. In de workshops is er aandacht voor verschillende vormen van buitenfotografie: landschappen, natuurfotografie op detailniveau, dorps- en stadsgezichten, straatleven.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

SNP201608_Sparta__HAA5440e_as_Smart_Object-1e-1e.jpg

Griekenland - Peloponnesos * fotoreis

Het Griekse licht in al zijn facetten

Landschaps- en straatfotografie vanuit traditionele hotels

Zwaarte
Comfort
Fotograferen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen