Griekenland - Lesbos, 8 dagen Relax en geniet op Lesbos

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis per huurauto met dagwandelingen langs hotel en studio's

Reizend langs drie locaties ontdekt u de mooiste wandelroutes van Lesbos, het eiland van de klassieke dichteres Sappho. Het eiland is ook vermaard bij vogelkenners. De wandelingen voeren langs hete bronnen, watervallen, oude dorpjes en vervallen watermolens. Na aankomst krijgt u uitleg en tips van onze Nederlandse contactpersoon, die bijna alle paden op het eiland op haar duimpje kent. Tijdens de wandelingen zult u onderweg slechts landelijke rust en lokale boerenbevolking tegenkomen. Verblijf in comfortabele studio’s en een hotel nabij zee, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Autohuur inbegrepen.

Uniek aan deze reis

 • 3 gastvrije verblijven op het platteland
 • Autohuur inclusief
 • Deskundig wandeladvies ter plaatse
 • Ontdek een puur eiland
 • Verrassende natuur én cultuur
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Lesbos

Lesbos is een groot eiland met een zeer afwisselend landschap en is een echt wandelparadijs. Hier beleef je een natuurvakantie ver weg van het massatoerisme, met een zeer vriendelijke bevolking en een traditionele Griekse sfeer. Lesbos is.....orchideeën, wilde bloemen, vogels, meer dan elf miljoen olijfbomen, eikenbomen, kastanjes, oude voetpaden, het versteende woud, twee indrukwekkende binnenzeeën, fraaie strandjes, wilde paarden, flamingo’s, fraaie bergdorpjes, verscholen kerkjes, oude watermolens, een waterval, de heetste geneeskrachtige bronnen van Europa,  fantastisch eten en …. ouzo!  Met behulp van een huurauto profiteert u volop van de verscheidenheid van het eiland en overnacht u op drie verschillende plekken.

Lesbos behoort tot de grotere Griekse eilanden en kent een fascinerende geologie, die je ook terugziet in de vele mooi gekleurde steentjes op het strand. U wandelt door droge kalkheuvels met maquis, beboste bergen, oude vulkanen, altijd groene steeneikbossen, valleien met olijfboomgaarden, riviermondingen, heetwaterbronnen en zoutmoerassen. Met name in voor-en najaar kunt u ook genieten van een rijke vogelwereld met o.a. flamingo's, zwarte ibissen, Eleonora's valken.

De Nederlandse Sigrid heeft het hele eiland te voet verkend en is daarom onze ideale contactpersoon ter plaatse. In samenwerking met SNP heeft zij voor deze wandelreis gezorgd voor de mooiste wandelingen op Lesbos rond Skamnioudi in het zuiden en Petra in het noorden.

Een huurauto is tijdens deze reis inbegrepen, zodat u bovendien gemakkelijk een bezoek kunt brengen aan bezienswaardigheden die te voet wat lastiger bereikbaar zijn. Doordat de wandelingen niet al te lang zijn blijft er genoeg tijd over om een klooster, dorpje of andere bezienswaardigheid te bezoeken onderweg.

Overnachten doet u bij Griekse families, in kleinschalige accommodaties met zwembad, gelegen in een landelijke omgeving, maar wel vlakbij een leuk dorpje. Op twee locaties heeft uw kamer zelfs het comfort van een kitchenette, waardoor u ook zelf wat eten en drinken kunt maken. Bij Skala Kallonis geniet u van het comfort van een goed hotel. Voor het ontbijt wordt altijd gezorgd.

Dag 1

Na aankomst op het eiland (meestal landen de vluchten vroeg) pikt u op de luchthaven van Mytilini uw huurauto op en rijdt via de kortste route in ca 1 uur naar de landelijke appartementjes bij de kust van de Golf van Kalloni. U verblijft de eerste drie dagen nabij het kleine dorpje Lisvori in het haventje Skamioudi. Afhankelijk van uw vliegschema kunt u alle tijd nemen om rustig via een langere route (1,5 uur) te rijden om de kust en de Golf van Gera te verkennen. Onderweg is er een paradijselijk strandje met taverna bij het kapelletje Agios Ermogenis. ‘s Middags kunt u de omgeving van het dorpje te voet verkennen.

Overnachting in

Skamnioudi - Marita

Dag 2-3

Het zuidwesten van Lesbos heeft een licht glooiend landschap met enkele kleine vissersplaatsjes, het streekcentrum Polichnitos met haar hete geneeskrachtige bronnen en het grote strand van Vatera. Naar het zuidoosten komt u in de bosrijke bergen van het Olympos-massief met steile dalen, watervallen en het prachtige bergdorp Agiassos. Deze streek kunt u verkennen op dag 2 en 3 van het programma. Onze selectie rondwandelingen:

 • Door de landerijen rond uw verblijfplaats, langs de kust naar Agios Pavlos en door een bebost dal naar een fraaie waterval. Wandeling: max. 16,5 km, 200 m stijgen en dalen, 5 uur. Kortere alternatieven door gebruik auto mogelijk.
 • Naar een oude watermolen, hete thermale bronnen en het dorpje Lisvori. Langs anijsvelden en uitzicht op de baai van Kalloni. Wandeling: 10,5 km, 170 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Via het prachtige dorpje Vrisa naar het strand van Vatera. Tip: bezoek in Vrisa het boeiende natuurhistorisch museum en koop vers brood bij de bakker. Via het brede strand van Vatera naar een stukje wetland met o.a. waterschildpadden en een oude Genuese uitkijktoren uit de 15e eeuw terug naar Vrisa. Wandeling: 10,5 km, 100 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Lisvori - Marita

Dag 4

Deze dag verplaatst u zich naar de binnenzee van Lesbos, naar Skala Kallonis (ca. 50 km). Een prima dag om met de auto een aantal bezienswaardige plekken te gaan zien. Skala Kallonis is tevens vermaard bij vogelaars: we hebben een korte wandeling waarbij u goede kans op het spotten van vogels heeft. Onderweg zijn er ook nog diverse opties:

 • Een bezoek aan het bijzonder fraaie bergdorp Agiassos. Maak een rondwandeling door de geplaveide straatjes en ga heerlijk koffie drinken.
 • Lopend van het klooster Agii Anargyroi naar het bergdorp Asomatos. Wandeling 6,5 km, 200 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
 • In voor- en najaar is de omgeving van Skala Kallonis een paradijs voor vogelliefhebbers.

Overnachting in

Skala Kallonis

Dag 5

Naar keuze een dag vogelen of wandelen rond Skala Kallonis (met name in voor- en najaar interessant) of een actieve excursiedag naar het bijzondere en ruige westen van Lesbos:

 • Autorondrit door de heuvels naar Eresos, evt. het strand van Skala Eresos. Dit is de geboortplaats van de dichteres Sappho. Onderweg heerlijke dorpjes voor een lunch, maar ook goede vogelspotplekken. Prachtig breed en rustig zandstrand voor een luie middag. Een voorbeeldroute is uitgewerkt in de reisinformatie.
 • Het stenen woud. Vanaf Eresos door bizar woestijnachtig landschap naar klooster Ypsilou; daar vlakbij ligt een geologische bijzonderheid: restanten van een versteend woud. Natuurpad van ca. 1 uur. Geen schaduw, dus bij heet weer minder geschikt.
 • Weer richting Kalloni met onderweg bezichtiging van het grote klooster Limonos. 

Voorbeeld autoroute 100-120 km, 2-3 uur rijden: via noordzijde golf Kalloni - Agra - Eresos - klooster Ypsilou e.o. - versteende woud - klooster Limonos - Skala Kallonis. 

Overnachting in

Skala Kallonis

Dag 6-7

De bergketen over en je komt via Petra na ca. 25 km rijden aan in Molivos. In deze totaal andere omgeving is het wat toeristischer dan bij Lisvori en Skala Kalonis maar het blijft kleinschalig en er zijn een paar fijne zandstranden in de omgeving. Bovendien is het achterland erg mooi en groen en dus kunt u daar prima wandelen. Neem zeker de tijd om Molivos te bewonderen. Dit fraai gerestaureerde stadje aan de voet van de indrukwekkende burcht is zonder meer het mooiste plaatsje van het eiland. We hebben hier de keuze uit vier wandelingen voor u:

 • Het binnenland in naar Lafionas en vrijwel vlak rond de berg Roudi met idyllisch gelegen ruïnes van klooster Alexandros. Wandeling: 12 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur.
 • Rondwandeling bij Vafios en Petri, door een vallei met oude watermolens. Kan lopend vanaf Petra, maar u kunt zich de stijging ook besparen door de auto te nemen. Wandeling: 5,5 km, 200 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
 • Rondwandeling door en rond Molivos. Diverse mogelijkheiden in lengte en zwaarte, van 3 - 9 km, max. 150 m stijgen en dalen, 1 - 3 uur.
 • Een pittige wandeling in het berggebied van Lesbos vanuit Vafeios. Wandeling: 9,5 km, 350 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Molivos

Dag 8

Terugrit naar het vliegveld van Mytilini, waar u de huurauto weer inlevert, ca. 1,5 uur rijden. Afhankelijk van het vliegschema kunt u onderweg naar de luchthaven nog een wetland bezoeken nabij Skala Kalonis of nog wat tijd doorbrengen in de omgeving van Petra.

+ Excursies

Tijdens uw verblijf op Lesbos is het mogelijk aan een aantal interessante excursies of workshops deel te nemen. Deze activiteiten zijn ter plaatse bij onze vertegenwoordiger te boeken. Sommige actitiviteiten zijn gebonden aan een minimum aantal deelnemers of seizoensgebonden. Het volgende programma zit in het aanbod:

 • Avondlijke excursie sterren kijken nabij Lisvori
 • Begeleide wandeling Lisvori-Skamioudi, koken met Tante Ianoula en dit natuurlijk zelf opeten
 • Een dag mee op orchideeënexpeditie onder leiding van een Nederlandse deskundige
 • Zonsondergangscruise vanuit Petra via Molivos en het onbewoonde eiland van Agios Georgios
 • Fotografieworkshop met wandeling met de Griekse fotografe en reisboekenschrijfster Tzeli Hadjidimitriou. Locatie Petra.
 • Korte wandeling met kookworkshop en lunch nabij Petra
 • Wandeling met thema 'wilde planten en hun toepassingen' rondom Molivos met Nederlandse deskundige

NB Programma

De volgorde van het dagprogramma op elke locatie is flexibel, omdat deze reis per huurauto wordt uitgevoerd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op het Noord-Egeische eiland Lesbos is vrijwel iedereen boer. Natuur, leven en eten gaan hier nog steeds hand in hand. Het belangrijkste nationaal product is olijfolie, toerisme is en blijft kleinschalig. Deze wandelreis geeft u de unieke gelegenheid om kennis te maken met het boerenleven op Lesbos: u verblijft op elk van de drie verblijfplaatsen bij eigenaaren die naast hun accommodatie ook nog (ecologisch) boer zijn. Bij Lisvori en Molivos is dit een klein appartementcomplexje, bij Skala Kallonis een comfortabel hotel.

Alle accommodaties zijn kleinschalig, dus is er volop gelegenheid tot persoonlijk contact met de eigenaars en u wordt gastvrij onthaald. U vindt er altijd een fijne tuin, een zwembad en rust. De inrichting van uw kamer is prima en aangepast aan de moderne tijd: goede bedden, badkamer, balkon, televisie, koelkast, radio, haardroger, kitchenette, airconditioning en verwarming. Bij Lisvori en Molivos is de inrichting wat eenvoudiger, maar verblijft u in een kamer met klein keukentje (studio), waardoor u ook zelf iets kleins te eten kunt maken. De kamers in Skala Kallonis zijn met wat meer comfort, maar er is geen keukentje (wel een koelkastje).
De locatie, de kleinschaligheid en de gastvrijheid en betrokkenheid van de eigenaars maken uw verblijf bijzonder.

Voor ontbijt wordt gezorgd, in de omgeving zijn winkeltjes en ook tavernas te vinden. Vanuit Lisvori moet u daarvoor wél een klein stukje in de auto.

Over de maaltijden

U verblijft deze reis op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt in de accommodaties is uitstekend verzorgd.
Lunch en diner is niet inbegrepen. Inkopen kunt u makkelijk onderweg doen en soms komt u ook onderweg een kafeneio of een taverna tegen. Doordat u zelf een kitchenette heeft kunt u 's avonds ook zelf wat eten klaarmaken en bv. uitgebreid lunchen, zoals de Grieken zelf ook vaak doen.

Info kindvriendelijkheid

De kleinschalige vriendelijke accommodaties, maken ze tot een fijne verblijfplaats met kinderen. Wel geldt dat de beschikbare eenheden voor maximaal 3 personen zijn. Wat oudere kinderen slapen dus in een eigen kamer/ studio. De eerste accommodatie ligt wat afgelegen, maar wel vlakbij zee. De overige twee locaties zijn bij een levendig dorp en stadje, en bieden dus meer vertier.

Inbegrepen

 • verblijf in studio's (kamer met keukentje)
 • ontbijt
 • bedlinnen en handdoeken
 • schoonmaak
 • huurauto
 • wegenkaart
 • GPS tracks
 • uitgebreid reisinformatiepakket met routebeschrijvingen eenvoudig kaartmateriaal
 • welkomstmeeting met uitleg en informatie over het wandelprogramma

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • lunches en diners
 • verzekeringen
 • benzinekosten
 • uitgaven van persoonlijke aard

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 1 t/m dag 8 (= 8 dagen x 24 uur), inleveren en ophalen op het vliegveld van Mitilini (Lesbos). Wij zorgen voor een goede auto en boeken niet standaard de goedkoopste categorie. De huurauto die u meekrijgt is qua ruimte en motorvermogen afgestemd op het aantal personen en altijd met 4 deuren en airco. Bij 1 of 2 personen krijgt u een Fiat Panda of vergelijkbaar model (categorie YV), bij 3 of 4 personen een Ford Focus of vergelijkbaar model (categorie DBB). Indien u een grotere auto wenst, dan dient u dat bij boeking aan te geven en betaalt u een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

De wandelingen in ons reisinformatiepakket zijn ook voor beginnende wandelaars goed te doen. We volgen goed begaanbare paden of kleine landweggetjes. Soms is een klein stukje over asfalt onvermijdelijk. Alle wandelingen zijn rondwandelingen. Dit betekent dat u altijd met de auto naar het beginpunt kunt rijden. Bijna altijd zijn er bovendien kortere wandelvarianten mogelijk.
Wat het beste bij u past kunt u bovendien bespreken op de welkomstmeeting met onze Nederlandse contactpersoon ter plaatse, die alles over wandelen op Lesbos weet en u kan voorzien met veel tips, zodat u een wandelweek krijgt die precies bij u past.

Geschikt voor kinderen

Het niveau van de wandelingen is makkelijk aan te passen en er zijn diverse alternatieven mogelijk. Het programma biedt genoeg ruimte voor andere uitstapjes, strandbezoek of een terrasje in een leuk dorp. Lesbos biedt met het versteende woud, vulkanische bronnen, het bergdorp Agiassos en het stadje Molivos diverse ook voor kinderen interessante excursiepunten.

Extra dagen

U kunt bij deze reis op beide locaties extra nachten bijboeken. 

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Mitilini (Lesbos).

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei - en herfstvakantie is een chartervlucht meetal alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aangezien u vanaf de luchthaven per huurauto verder reist, bent u niet gebonden aan uiterste aankomst- en/of vertrektijden. Naar de accommodatie in Lisvori is het, afhankelijk van de gekozen route, tussen 1 uur en 1,5 uur rijden.

Praktische informatie

U kunt deze reis dagelijks starten in de periode van 1 april t/m 31 oktober. Met name in het voorjaar, maar ook in het najaar, is het eiland interessant voor plantenliefhebbers en vogelaars.
Houd er rekening mee dat er niet op alle dagen rechtstreekse chartervluchten vanuit Nederland of omliggende vliegvelden naar Lesbos zijn; wel zijn er dagelijks lijnvluchten via Athene (zie onder 'Heen- en Terugreis').
Lesbos heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en natte, milde winters. Het voorjaar in april en mei is verreweg het mooiste jaargetijde. Het eiland is dan erg groen en wordt bedekt door een onvoorstelbare grote bloemenpracht. De temperaturen liggen in het voorjaar tussen de 17 en 20 graden Celsius. De zomers kunnen heet zijn, met temperaturen van boven 30 graden. Wandelen is dan alleen in de vroege ochtend of avond mogelijk. Het najaar is vaak aangenaam warm met ook nog aangenaam warm zeewater om te zwemmen.
Op de meeste dagen schijnt de zon, Lesbos heeft immers gemiddeld 265 dagen zon per jaar. Periodes met slecht weer komen in het voorjaar voor, maar duren zelden langer dan een dag en vaak breekt de zon weer snel door de wolken heen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Lesbos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Overal op het eiland zijn voldoende PIN-automaten. Bij het verblijf in Lisvori moet u daarvoor wel even doorrijden naar Polichnitos.

Bij deze reis heeft u de beschikking over een huurauto.

Lesbos is een groot en prachtig eiland en tegenwoordig kun je er weer heerlijk van je vakantie genieten. Lesbos is de afgelopen jaren niet positief in het nieuws geweest, maar tijdens deze reis zijn er geen belemmeringen voor een fijne wandelvakantie. Haast integendeel: doordat helaas nog steeds veel mensen dit eiland links laten liggen is het er heerlijk rustig. Door de plaatselijke bevolking worden reizigers met open armen ontvangen. Zij doen er alles aan om u weer een positieve indruk te geven. Door er op reis te gaan ziet u niet alleen prachtig eiland, maar helpt plaatselijke bevolking ook aan inkomsten en weer meer perspectief voor de toekomst. En de prachtige natuur hoef je (nog) niet met al teveel mensen te delen! 

SNP Natuurreizen blijft via haar locale vertegenwoordiging altijd op de hoogte van de situatie.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

IMG_2076_Formaat_wijzigen.JPG

Griekenland - Lesbos

Relax en geniet op Lesbos

Rondreis per huurauto met dagwandelingen langs hotel en studio's

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen