SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101028 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Griekenland - Kreta Zuidkust, 8 dagen

Rots in de branding, wandelvakantie langs hotels en pensions

Met de zee aan je voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoetwater bij de branding. We kijken tijdens deze Kreta wandelvakantie uit naar blauwe zee en blauwe luchten. Via spectaculaire oleanderkloven maken we een uitstapje naar het ruige binnenland en eindigen we in Loutro, het meest romantische dorpje van Kreta. Genieten van Griekse hapjes en bijzondere gastvrijheid op terrasjes aan het water.

 
Pittige wandelingen (meestal langs E4 wandelroute) in ruig stenig landschap met weinig begroeing (dank aan de geiten)...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • spectaculare kustroute
 • Samariakloof en andere canyons
 • vriendelijke badplaatsjes
 • onderweg tijd voor zwemmen
 • Omalos hoogvlakte en berg Gingilos
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
De zuidkust van Kreta vormt een indrukwekkende achtergrond voor liefhebbers van wandeltochten langs zee. Een goed aangelegd kustpad voert u over de hellingen van meer dan 2000 meter hoge bergen die recht uit de Lybische zee oprijzen. Regelmatig daalt u af naar mooie strandjes waar u onderweg een duik ter afkoeling kunt nemen. De grote charme van deze tocht is de bijzondere combinatie van ruige bergen, blauwe zee, verrassende dorpjes en kerkjes en heerlijke terrasjes aan het water.

Via de imposante Irini-kloof komt u op de door bergen omgeven hoogvlakte van Omalos, waar u overnacht alvorens via de beroemde Samariakloof weer naar zeeniveau af te dalen. U vermijdt de drukte van de kloof en loopt deze in de middag, als er ook wat schaduw is. U komt pas in Agia Roumeli aan zee als de grote wandelgroepen per boot vertrokken zijn en blijft hier heerlijk rustig overnachten.
U eindigt in het idyllische Loutro, een autovrij wit dorpje dat gelegen is in een kleine baai. Naar keuze hier relaxen of een fraaie maar pittige tocht door de Aradhenakloof naar authentiek Anopolis.

Afgezien van de nacht op de Omalosvlakte overnacht u steeds in kleine en vriendelijke familiehotelletjes bij zee, waar u als wandelaar welkom bent. In de kleine badplaatsjes heerst een gemoedelijke sfeer en is het rustig. Er zijn echter genoeg gezellige terrasjes aan het water om heerlijk te dineren.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Griekenland

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Blauwe zee en blauwe lucht
Blauwe zee en blauwe lucht
Programma
Vlucht Amsterdam-Kreta en aansluitend transfer per touringcar naar Paleochora. Vanaf Heraklion is dit ca. 4 uur reizen, vanaf Chania ca. 2 uur.
Paleochora is een wat groter dorp aan de zuidkust met zo’n 1800 inwoners. Een erg gezellig centrum, een Venetiaans fort en enkele leuke strandjes.

Overnachting in
Paleochora

 1. Griekse hapjes (Mezès)
Griekse hapjes (Mezès)
Programma
In de ochtend per boot naar de fraaie blauwe lagune met witte stranden van Elafonisi. Vanaf daar loopt u langs de kust en nog een paar strandjes; steeds mooi uitzicht op zee! In de namiddag gaat u vanaf het strand van Krios terug naar Paleochora.
Voor het geval de boot naar Elafonisi niet vaart, (afhankelijk van weersomstandigheden en tijdstip in het seizoen), bieden we alternatief een wandeling in de groene heuvels achter Paleohora aan. Van Azogires via Anidri (en vandaar door het gelijknamige kloofje) terug naar een strand ten Oosten van Paleohora. Hier kan ook lekker gezwommen worden en is het nog 40 min terug lopen naar het dorp. Deze wandeling begint in Azogires bij het klooster van de '99 broeders'. De transfer erheen duurt 15 min en gaat per taxi.
Wandelduur: ca. 4 uur, 10 km, 200 m stijgen en dalen (bij de kustwandeling wat minder).

Overnachting in
Paleochora

 1. Bootje in het haventje van Sougia
Bootje in het haventje van Sougia
Programma
Deze wandeling begint direkt in Paleochora. Na het verlaten van de bewoonde wereld verlaat u de „dirtroad“ om verder te gaan op een prachtig pad (E4) langs de zee. U komt door een verlaten streek zonder bewoning. Onderweg passeert u het het Dorische kuuroord Lyssos. U kunt hier de mozaïeken in de oude tempel bekijken alvorens u verder wandelt. Dit is ook een mooie plek voor een ruime middagpauze met picknick en zwemmen vanaf een een klein kiezelstrand. Daarna gaat het door een prachtig klein kloofje met indrukwekkende rotsformaties naar Sougia.
Wandelduur ca. 5-6 uur, 15 km, 650 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Sougia

 1. De smalle Figoukloof
De smalle Figoukloof
Programma
Via twee schitterende kloven stijgt u vandaag van 0 naar 1000m hoogte. De Irinikloof is erg groen en indrukwekkend. De stijging gaat hier geleidelijk. Daarna buigen we af en volgen de Figoukloof die duidelijk steiler naar boven leidt en toenemend verre uitzichten biedt. De wandeling eindigt bij „Agios Theodoros“ waar u met een busje wordt opgehaald en naar de accommodatie op het Omalos-plateau wordt gebracht, een weidse hoogvlakte omringd door de grillige toppen van de Levka Ori.
Wandelduur: ca. 6 uur, 16 km, 1200 m stijgen, 100m dalen.

Overnachting in
Omalos, Hotel Neos Omalos

 1. De Samariakloof
De Samariakloof
Programma
Vandaag staat de langste en bekendste kloof in Europa op ons programma: de Samariakloof. U kunt laat beginnen, om te voorkomen dat u samen met teveel andere dagtoeristen moet lopen. Op die manier kunt u deze spectaculair mooie kloof veel beter in u opnemen en er van genieten. De kloof is 13 km lang, van ingang to einde, en daarbij komen nog eens 2 km tot aan het kustdorp Agia Roumeli. Hier blijft u overnachten, hetgeen betekent dat u net zo lang over de kloofwandeling kunt doen als u zelf wilt. Bij Agia Roumeli kunt u aan het strand bijkomen en in het heldere, koele water van de Lybische Zee ontspannen.
Wandelduur: ca. 5 uur, 15 km, 1100m dalen.

Overnachting in
Agia Roumeli

 1. Klifgeiten
Klifgeiten
Programma
Dit is een mooie kustwandeling met veel afwisseling. Het eerste uur tot aan het eeuwenoude kerkje Agios Pavlos verloopt langs het strand. Vanaf het kerkje stijgen we iets hoger en loopt u het volgende uur heerlijk door een geurend dennenbos met prachtige uitzichten op de afwisselende kleuren van de zee rechts. Na het bos loopt u nog ruim een uur tot aan het strandje van „Marmara“. Mooie uitzichten op de bergen links en de zee rechts onder. Bij het strandje staat een kleine Taverne op een rots waar we iets kunnen drinken en/of eten. Ruim de tijd voor een heerlijk bad in het heldere water. Vanaf Marmara is het nog ruim een uur op en af langs de kust tot aan het dorpje Loutro. Wandelduur ca. 5 uur, 15 km, 300m stijgen en dalen.

Overnachting in
Loutro, Pension Madares

 1. Boven Anopolis
Boven Anopolis
Programma
Vanuit de baai van Loutro loopt u via een oud fort naar het hoog gelegen dorpje Livaniana. Vandaar daalt u af in de Aradhenakloof. Daar lopen we de kloof omhoog, een spectaculaire wandel- en klautertocht tussen enorme steile wanden. Over een imposant zigzagpad bereiken we een spectaculair gelegen kapelletje bij het antieke Aradhena. Vanaf daar lopen we over een stenig plateau naar Anopolis, vanwaar we via een fraai zigzagpad afdalen naar Loutro. Geweldige uitzichten op het pittoreske dorp en op zee gedurende de hele afdaling.
Voor wie het rustiger aan wil doen bestaat de mogelijkheid om vanaf Livaniana de kloof naar beneden volgen, waar u uitkomt bij het strand van 'Marmara' (hier komt natuur-marmer voor) uitkomt. Hier kunt u heerlijk zwemmen en/of op een rotsterras wat eten en drinken. Vanaf Marmara is het nog ca 1 uur lopen tot aan Loutro, maar er gaan meestal ook bootjes terug. Deze variant kan in een halve dag gedaan worden laat zich combineren met een eventuele afreis naar Chania of Heraklion vandaag.
Wandelduur 4-7 uur, 8 - 16 km en 300 tot max. 850m stijgen en dalen. (afhankelijk van de gekozen route).

In principe brengen we nogmaals de nacht door in Loutro.

Nota Bene: Bij een terugvlucht op dag 8 in de ochtend, zullen we op het eind van de middag (na de wandeling) de boot nemen naar Chora Sfakion en daar overnachten.Overnachting in
Loutro, Pension Madares

 1. Nog een origineel souvenir?
Nog een origineel souvenir?
Programma
Per boot van Loutro naar Chora Sfakion, vervolgens in ca. 2,5 uur naar het vliegveld van Heraklion of in 1,5 uur naar het vliegveld van Chania. Terugvlucht naar Nederland.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Wij hebben voor dit arrangement de beste accommodaties uitgekozen die wij in dit deel van Kreta voor u konden vinden, gelet op kleinschaligheid, sfeer, prijs/ kwalitietsverhouding, comfort en gastvrijheid. We hebben bewust gekozen voor door de locale bevolking gerunde onderkomens. Overal heeft u een eigen douche en toilet en bijna altijd een balkon of terras.
 • Paleochora is een op een schiereiland gelegen levendig, maar kleinschalig, badplaatsje in het zuidwesten. Er is een aangenaam zandstrand en in de rust net buiten het oude centrum zijn enkele aardige accommodaties. In één van die hotelletjes verblijft u, gelegen aan het mooie zandstrand van Pahia Amos, met uitzicht op zee. Heldere schone kamers met balkon en een vriendelijke sfeer maken dit tot een aangename verblijfplaats.
 • Sougia is een klein badplaatsje aan het einde van de Irinikloof. Het is nog een ‘geheimtip’ en er hangt nog steeds een beetje de sfeer van vervlogen ‘hippiejaren’. Een relaxte plek met een enorm strand. Vlak daarachter liggen in alle rust onze prettige accommodaties waar u comfortabel verblijft in leuk ingerichte kamers, studio's of appartementen. Omdat de accommodaties erg klein zijn, verblijven we meestal op twee verschillende locaties in Sougia (vlak bij elkaar).
 • Op de Omalos hoogvlakte overnacht u in een degelijk hotel in het gelijknamige gehucht. Buiten is het stil en aangenaam fris, ook in de zomer, want u bent hier op 1100 m. hoogte. De locale herders komen hier hun koffie met raki drinken. De kamers zijn eenvoudig, maar van alle basic comfort voorzien.
 • Agia Roumeli is het kleine dorpje aan het einde van de beroemde Samariakloof. Slechts weinigen overnachten hier, dus als alle wandelaars met de boot vertrokken zijn, is rust gegarandeerd. U bent te gast in een klein vriendelijk hotel, niet al te ver van aanlegplaats van de boot, maar afzijdig van de toeristische terrassen.
 • Loutro betekent: geen auto's en zicht op een heerlijke baai. Hier verblijft u in heldere lichte kamers en vanaf uw balkon kunt u heerlijk wegdromen bij de blauwe zee, de witte huisjes en de roodachtige bergen.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Bij elke locatie krijgt u een ontbijt geserveerd. Lunches kunnen we in de dorpjes inkopen en nuttigen we meestal als picknick in het veld. In de avond zoeken we een gezellig terrasje aan zee uit om te dineren. In Omalos is er niet veel keuze, maar kunnen we prima bij het hotel eten.


Inbegrepen
 • verblijf in pensions en hotels op basis van tweepersoonskamers
 • diners vanaf dag 1 t/m dag 7
 • ontbijt van dag 2 t/m dag 8
 • entree Samariakloof
 • bagagevervoer
 • transfers conform programma
 • boottochten conform programma op dag 2 en 8
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • overige entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De meeste dagen maakt u flinke wandelingen van 12 tot 15 km. Dit komt neer op wandelingen die uiteen lopen van gemiddeld 4 tot 6 uur. Kreta is een bergachtig eiland en de paden zijn dan ook zonder uitzondering stenig. U wandelt doorgaans over oude muilezelpaden, waarbij los liggende stenen de regel zijn. De meeste dagtochten zijn op zich niet echt zwaar, maar het terrein en het klimaat vereisen toch een goede wandelconditie. De bergen reiken tot boven 2 kilometer en de hoogteverschillen die u moet overwinnen liggen tussen 300 en 1000 meter. De zon en de warmte maken tussen mei en september het wandelen soms extra vermoeiend. Om de invloed daarvan te vermijden zullen we zeker bij warm weer zo vroeg mogelijk vertrekken.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
5


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
Kreta is met name in het voorjaar zeer aan te bevelen bij plantenliefhebbers. Het eiland is dan één grote bloemenzee, met o.a. tientallen soorten orchideeën. In het najaar is het licht het mooiste in combinatie met aardekleuren. In het voor- en najaar zijn de temperaturen het meest geschikt voor een wandelvakantie. Overdag loopt het kwik meestal op tot 25 ºC of soms hoger. In april blijft het echter wat koeler. ‘s Nachts koelt het af tot 10 ºC in de bergen en 15º à 20 ºC aan de kust. In de bergen kan het echter kil zijn (tot onder 10ºC). Gemiddeld genomen is de zuidkust van Kreta wat droger en warmer dan het noorden. In het voorjaar zijn de avonden koel. De kans op regen is niet groot, vrijwel alleen in april en de tweede helft van oktober bestaat een serieuze kans op een regen. Vooral de zuidkust kent maar weinig regendagen en het zeewater heeft hier een aangename temperatuur, zeker in het najaar. Hoog in de bergen heerst een wat afwijkend klimaat. Daar is het vaker bewolkt en staat soms een harde frisse wind. Nachtvorst in mei is hier geen uitzondering. De neerslagkansen zijn hier ook het grootst.
Met name in het vroege voorjaar (tot ca. half mei) en het najaar (vanaf ca. half oktober) kan het een enkele keer voorkomen dat vanwege weersomstandigheden het bij uitzondering niet mogelijk is om door de Samariakloof te lopen; wij zoeken dan naar een alternatieve wandeling of een andere manier om de kloof te bezoeken.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).Veiligheid
Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Tijdens deze trektocht wordt uw bagage vervoerd. Wij verzoeken u in verband daarmee géén zware koffers mee te nemen. In de accommodaties is geen lift. Tijdens de wandelingen draagt u een dagrugzakje waarin ruimte moet zijn voor: een warm kledingstuk, een of meerdere veldflessen, jack, zwemkleding, de lunch en evt. een fototoestel en verrekijker.
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • schoenvet
 • grote veldfles (min. 2 liter) of twee kleinere
 • dagrugzakje (ca. 20 liter)
 • warme en lichte kleding (in april kan het nog koud zijn)
 • handschoenen en muts tijdens tijdens winterreizen
 • goede regen- en winddichte kleding. (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • eventueel gamaschen en (uitschuifbare) wandelstokken)
 • beschermingsmiddelen tegen de zon (crème, lippenvet, bril en hoedje)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • verder eventueel: verrekijker, fototoestel, veldgidsen (planten-, dieren- of stenengids)
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin" en middelen tegen maag- en darmklachten
 • makkelijk draagbare bagage; liefst weekendtas en geen grote koffers


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor de lunches kunt u op ongeveer € 3,50 rekenen en verder is alleen geld voor drankjes en andere persoonlijke uitgaven nodig. In totaal moet u op ca. € 80,- tot € 100,- rekenen. Geld opnemen (PIN-automaat) is mogelijk op het vliegveld in Heraklion of Chania. Verder is dit alleen mogelijk in Paleochora.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Vanaf het vliegveld gaat u na aankomst per touringcar naar uw eerste accommodatie. De verplaatsingen tussen de verschillende wandelgebieden, geschieden per openbare bussen, taxi’s of in een kleine touringcar. Omdat niet alle pensions direct aan de wandelroute liggen, maakt u een enkele keer ‘s middags en/of ‘s morgens een korte verplaatsing (maximaal 20 minuten rijden).


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis over Kreta te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. U kunt dan uw wandelconditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.


Webadressen voor openbaar vervoer
www.ktel.org/frontpage-creta.shtml (interregiobussen); www.olympic-airways.gr/passengers_info/oapaxaptheruk.htm (info vliegveld)


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Chania of Heraklion.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Heraklion v.v.

Vluchtschema
HV 6875 Amsterdam - Heraklion vertrek om 06.20 aankomst 10.50 uur
HV 6876 Heraklion - Amsterdam vertrek om 11.35 aankomst 14.25 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • oktober 2016
 • Pittige wandelingen (meestal langs E4 wandelroute) in ruig stenig landschap met weinig begroeing (dank aan de geiten). Op een paar uitzonderingen na ook goed genieten van de lokale keuken.
 • mei 2016
 • De reis was zwaarder dan verwacht.
 • november 2015
 • Wat een leuke Griekse dorpjes!
 • juni 2015
 • De Zuid-Kreta reis is een werkelijk prachtige reis naar een geweldig mooi stuk Kreta.
 • mei 2015
 • Deze op Kreta geboren reisleider zorgt voor een ontspannen beleving van de Kretenzer natuur en cultuur.
 • oktober 2013
 • Mooie en pittige tochten in een rustig en ruig landschap.
 • oktober 2013
 • Mooie wandelpaden langs de kust, zelfs in oktober kan het daar nog heet zijn (denk aan je pet). De diverse kloven zijn overweldigend mooi, niet alleen de Samariakloof, ook de Irinikloof en de Aradhenakloof zal ik niet snel vergeten. Bijzonder prettig is dat de saaiere stukken vooraf of achteraf niet (meer) gelopen hoeven te worden, en dat je met een taxibusje wordt opgehaald. Daardoor kloppen niet meer altijd alle kilometerafstanden; soms is de route dus iets korter dan aangegeven. Bij deze reis kan verschil in looptempo tussen de diverse deelnemers makkelijk worden opgevangen omdat op zich de route heel duidelijk is aangegeven.
 • oktober 2013
 • Een bijzonder leuke reis maar er moet wel flink worden geklommen en met warm weer vraagt dat wel een goede conditie.
 • oktober 2013
 • Een heel mooie reis, wel erg warm en veel stenige paden
 • oktober 2013
 • Prachtige wandelreis, door ruig landschap! Maar ook... leker zwemmen in azuurblauwe zee en heerlijk eten! Kortom echt Mediterraans!
 • oktober 2013
 • Geweldige afwisselende reis. Hou er rekening mee dat dit een zware niveau 2 is, met name door de hoge temperaturen op Kreta.
 • mei 2013
 • Je hebt vrijheid, je kan jezelf zijn, een prachtige vakantie met veel afwisseling en lekker eten.
 • mei 2013
 • In een woord adembenemend!
 • Voor wie van een rotsachtig lanschap houdt.
 • letten op het niveau van de reis (ook flink stijgen en dalen) en rekening houden met het weer (hitte en koude in de bergen)
 • Houd rekening met de hitte tijdens wandelingen in zuidelijke landen gedurende de zomermaanden, maakt het wandelen soms zwaarder dan het zwaarteniveau aangeeft!
 • Prachtige tochten, ruige natuur, continue zicht op azuur blauwe zee, mooie zons op en ondergangen! Genieten!
 • Mooie wandelreis, prachtig uitzichten en heerlijk zwemmen in zee aan het eind van de dag. Wel stevig kunnen klimmen en dalen, goede bergschoenen mee en hoogtevrees thuislaten.
 • mooie wandelreis met als hoogtepunt de laatste wandeling
 • Ik wist het al, maar heb het weer ervaren. Wat is de natuur toch mooi. De geuren en kleuren, de vormen en het dierenleven.

Data en prijzen

30 april 2017 - 7 mei 2017 (Vol)
€ 1040 / € 1475* eenpersoonskamer

groepssamenstelling 

geslacht (in %)
man vrouw
33 67
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 42 58
status reizend (in %)
alleen samen
73 27
1 oktober 2017 - 8 oktober 2017
€ 975 / € 1310* eenpersoonskamer
€ 825 / € 1160* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

15 oktober 2017 - 22 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 1015 / € 1450* eenpersoonskamer
€ 865 / € 1300* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

22 oktober 2017 - 29 oktober 2017
€ 995 / € 1445* eenpersoonskamer
€ 850 / € 1300* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Extra mogelijkheden bij Griekenland - Kreta Zuidkust

U kunt deze reis verlengen met een stadsverblijf in Chania of Heraklion. We bieden een prima stadshotel in het centrum. U kunt ook uw reis uitbreiden in een fraai gerestaureerd dorpshuis in Vamos (halverwege Rethimno en Chania), met zwembad. Hier bieden we ook nog enkele wandelmogelijkheden.

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Halepa (Chania) (Chania)

Hotel Halepa is gehuisvest in een statig neoklassiek pand, met daarbij een nieuw aangelegde vleugel met modernere kamers. Het hotel is gelegen in de chique wijk Halepa, op 15 min. lopen van de Venetiaanse haven. De inrichting van het hotel is verzorgd, met klassiek aandoende inrichting in de oude vleugel, en modernere in de nieuwe vleugel.
Het hotel heeft een ruime tuin met terras, maar er is ook een stijlvolle lounge met zelfs een open haard voor de frissere avonden in herfst en het vroege voorjaar. Er is een bar en een restaurant. Vanaf het sfeervolle dakterras heeft u prachtig uitzicht over de stad richting zee.
De kamers zijn ruim, in stijl ingericht, hebben verwarming en airconditioning en beschikken over internettoegang.
vanaf € 50,- per persoon
select

Marin Dream Hotel (Heraklion) (Heraklion)

Gelegen tussen de haven en het oude centrum, vlakbij het busstation, is dit een ideaal stadshotel in Heraklion. Relatief rustig gelegen en modern hotel met goed uitgeruste kamers en vriendelijke service.
Er is een restaurant en een bar en van een aantal kamers heeft u zicht op de oude haven.
De kamers beschikken over een balkon, fraaie badkamer, airco, satelliet TV, internettoegang en een safe.
vanaf € 38,- per persoon
select

Traditionele Villas in Vamos/ Douliana (Vamos)

In het kleine dorpje Douliana, op 2 km van het streekcentrumpje Vamos, kunt u overnachten in authentiek gerestaureerde dorpshuizen. Alle door ons geselecteerde villas delen met enkele eenheden een zwembad.
De huizen zijn meestal verdeeld in 2 kleinere units die bij meer personen ook samen te huur zijn. In de 'superior' villas bent u de enige bewoners, daar dus geen directe buren.
In de huizen vindt u de karakteristieke steunbogen terug en soms sofabedden, het traditionele bed op een verhoging. Het meubilair is zoveel mogelijk in oude stijl, zonder concessies te doen aan comfort. Kretenzische kleden, haakwerk en oude foto’s aan de muur maken dat u zich echt een Kretenzische dorpsbewoner kunt wanen.
Elk huis is uniek, maar er is altijd een goede en ingerichte keuken, badkamer, TV en terras of tuin. Ook de open haard ontbreekt niet.

Let op:

 • de prijzen zijn per villa, voor 3 nachten
 • wij maken gebruik van diverse huizen, de foto's geven slechts een indruk van wat u kunt verwachten
vanaf € 105,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden