Griekenland - Kreta, rondreis, 9 dagen Een verleiding van uw zintuigen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs hotels en agriturismo

Reis met uw huurauto door landelijk Kreta en ervaar de unieke combinatie van spectaculaire natuur en rijke culturele erfenis van dit zeer gevarieerde eiland. Maak een reis door de tijd langs overblijfselen uit Minoïsche, Romeinse en Byzantijnse tijden. Geniet tijdens dagwandelingen met al uw zintuigen van geurende kruiden, kleine strandjes, zon en een heerlijk lunch in een dorpstaverne. Speel tavli op het dorpsplein en verblijf op de mooiste plekken, in het groen, aan zee en in het ruige binnenland.

Uniek aan deze reis

  • Bijzondere Kretenzische keuken
  • Huurauto inclusief
  • Kreta in een notendop
  • Lichte natuurwandelingen
  • Minoïsche en klassieke oudheden
  • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Kreta, rondreis

Kreta is al sinds onheuglijke tijden bijzonder in trek als woonplaats voor vele volkeren. Een rijke afwisselende natuur en diverse baaien boden de mens de gelegenheid rijke beschavingen op te bouwen. Tijdens deze autovakantie maakt u kennis met de diversiteit aan sporen die deze beschavingen hebben achtergelaten en ziet, ruikt, hoort, voelt en proeft u waarom de Kretenzische natuur al millennia lang zo geliefd is. U reist door het centrale deel van Kreta waar u al de facetten die het tot zo’n boeiend eiland maken zult tegenkomen. Uw huurauto staat voor u klaar op het vliegveld bij aankomst.

De eerste paar dagen in de groene omgeving van het bergdorp Ano Zaros lenen zich bij uitstek om zowel de uitermate boeiende Kretenzische cultuur te ontdekken als de indrukwekkende natuur. Grote opgravingen als de Minoïsche paleizen van Knossos en Phaestos of het Romeinse Gortys liggen niet ver weg. Maar laat u ook verrassen door idyllisch verstopte kleine opgravingen, kloosters en mooie, lange zandstranden, waar het nog rustig is...... En niet te vergeten de indukwekkende Rouvaskloof.
Ten westen van Chora Sfakion vind u de meest indrukwekkende kustlijn van Kreta. Hier kunt u kiezen uit prachtige wandelingen of een boottocht naar het per auto onbereikbare Loutro. De laatste dagen verkent u vanuit Axos het gebied rond de Ida Ori met Kreta’s hoogste berg, de Psiloritis (2456 m.). Echte bergwandelaars kunnen hem zelfs beklimmen. Dit is het terrein van schaapsherders, ezels en verscholen opgravingen. Maar de waterrijke Geropotamos-vallei en haar zijdalen geven ook tijdens rustiger wandelingen of autotochten veel van Kreta’s schoonheid prijs.

U verblijft op twee rustige locaties in het binnenland, beiden met fraaie tuin en zwembad, en éénmaal direct aan zee. Ook in uw onderkomens zult u de diversiteit en charme van Kreta ervaren!

Dag 1

Van het vliegveld naar Ano Zaros
Autorit: ca. 60-80 km afhankelijk van gekozen route (nb: vanaf Heraklion)
Indien u niet te laat landt vandaag, heeft u de tijd om naar de nabijgelegen beroemdste opgraving van Kreta te gaan: het Minoïsche paleis van Knossos. Hier ontstond de eerste grote Europese beschaving rond 3000 v. Chr., deze bijzondere opgravingen mag u niet missen!

Daarna gaat u zuidwaarts, richting Messara-vlakte. U kunt rechtstreeks naar Ano Zaros, maar als u genoeg tijd heeft raden we zeker aan om vast één van de opgravingen te bezoeken op de Messaravlakte. Dit is al sinds de oudste tijden het belangrijkste landbouwgebied van Kreta. Het is dan ook niet voor niets dat u hier diverse sporen van de oude beschavingen vindt. Vlak na het landbouwstadje Agii Deka liggen links en rechts de uitgestrekte ruïnes van Gortys, Kreta's belangrijkste stad in antieke en Romeinse tijd.
Van Gortys is het niet ver meer naar Ano Zaros, in de voetheuvels van het Idi-gebergte. Hier wordt een van de bekendste bronwaters van Kreta gewonnen en in het kristalheldere meertje Votomos zwemmen forellen. Vlakbij deze idyllische plek vindt u uw volgende onderkomen.

Overnachting in

Ano Zaros - Eleonas Zaros

Dag 2

Messara, Phaestos, Komos Beach
We stellen voor dat u vandaag afdaalt naar de Messara-vlakte, waar diverse archeologische opgravingen te vinden zijn, waaronder het Minoïsche paleis van Phaestos, de villa van Agia Triada en het Romeinse Gortys. Ook de strandgrotten van Matala en het kleine volkenkundig museum van Vori zijn een bezoekje waard.

Strandliefhebbers gaan naar Komos beach. Vanaf het aardige badplaatsje Kalamaki kunt u hier kilometerslange strandwandelingen maken. Het strand is verderop begrensd door met tamarisken begroeide duintjes, waar u altijd (ook in het hoogseizoen) een eigen plekje kunt vinden. Onderweg kunt u nestplaatsen van zeeschildpadden ontdekken. Loopt u ver genoeg, dan vind u het Minoïsche Komos, waarschijnlijk de haven van het paleis van Phaestos. U kunt hier wellicht archeologen nog echt aan het werk zien, want het blootleggen van oude fundamenten, straten e.d. is nog in volle gang!

Overnachting in

Ano Zaros - Eleonas Zaros

Dag 3

Rondom Ano Zaros
Vanuit de accommodatie waar u verblijft is een mooie wandeling te maken. Via de weelderig begroeide omgeving bij het meertje Votomos komt u bij een bergpad dat door een machtige bergkloof naar het groene eikenbos van Rouvas loopt. U wandelt via hetzelfde pad terug en kunt dus zelf bepalen hoe lang uw wandeling wordt. Ook een korte tocht is al zeer de moeite waard! Max. 10 km, 650 m stijgen en dalen, 5 uur.

In de omgeving liggen ook enkele bezienswaardige kloosters op fraaie, afgelegen locaties. Maar vandaag verblijft u ook op een prima plek voor een rustig dagje met een boekje bij het zwembad in de lommerrijke tuin van het hotel, eventueel te combineren met een korte rondwandeling met lunch bij het Votomosmeer.

Overnachting in

Ano Zaros - Eleonas Zaros

Dag 4

Van Ano Zaros naar Chora Sfakion
Autoroute: ca. 165km inclusief bezoek bezienswaardigheden.
Door de uitlopers van het Ida-gebergte westwaarts. Bij Agia Galini daalt u af naar de kust, waar u iets verderop nog een paar zeer rustige en nog niet door massatoerisme bedorven stranden vindt. Na deze opfrissing aan zee rijdt u door naar de omgeving van Moni Preveli, een klooster met historie. Helaas is het nabij gelegen palmenstrand in 2010 door brand grotendeels verwoest; interessant is het nog wel om te kijken in hoeverre het zich weer weet te herstellen.

Via het Venetiaanse fort van Frangokastello komt u in het kleine kustplaatsje Chora Sfakion, hoofd’stad’ van de ruige streek Sfakia. Hier overnacht u in een klein hotel direct aan zee.

Overnachting in

Chora Sfakion

Dag 5

De zuidkust van Sfakia

Het landschap van Sfakia is van een adembenemende ruigheid. Steile kliffen vormen de kustlijn en het idyllisch gelegen dorpje Loutro bereikt u alleen per boot. Diepe kloven doorsnijden tot 2400 meter hoge bergen en vormen bij hun monding in zee kleine strandjes die vaak alleen te voet bereikbaar zijn. In dat gebied heeft SNP diverse wandelingen uitgezet van diverse lengtes en zwaartes. Een bootverbinding tussen Chora Sfakion en Loutro maakt diverse variaties mogelijk.

Top-wandelattracties zijn de diepe Aradenakloof en het kustpad dat langs kliffen en een strandje met zoetwaterbronnen voert. Loutro is een kleine idylle in een stille baai en het boven de Aradenakloof gelegen plateau van Anopolis hoort landschappelijk tot het mooiste van Kreta. Wandelingen, keuze: 6 - 10 km, tussen 150 en 550 m stijge en dalen, 2,5 tot 4,5 uur.


Overnachting in

Chora Sfakion

Dag 6

Van Chora Sfakion naar Axos
Autoroute: Chora Sfakion-Axos via Argiroupolis/ Eleftherna: 145 km
Via indrukwekkende haarspeldbochten rijdt u omhoog langs de diepe Imbroskloof naar het dorpje Imbros. Een bergweg langs bijna vergeten dorpjes brengt u naar de groene omgeving van Argiroupolis, het antieke Lappa. De weelderige plantengroei hier is te danken aan een aantal grote bronnen; het is niet voor niets dat hier al sinds de verre oudheid een nederzetting was! Bij deze bronnen zijn enkele idyllische tavernes waar u ook midzomer door klaterend water en schaduw heerlijk koel kunt zitten. Via een oud voetpad kunt u naar het fraaie dorpje, waar een korte rondwandeling (3,5 km, 100 m stijgen en dalen, 2 uur) langs de restanten van het oude Lappa gemaakt kan worden.

Vervolgens zet u koers naar het misschien wel beroemdste klooster van Kreta: Arkadi. Verder richting Axos zijn de ruïnes van Archea Eleftherna te vinden, vanwaar u een prachtige korte wandeling kunt maken door de tussen de olijfgaarden gelegen restanten van de antieke en Romeinse stad. Langs de mooie druipsteengrotten van Zoniana bereikt u het dorpje Axos en uw volgende onderkomen.


Overnachting in

Axos - Enagron

Dag 7-8

Rondom Enagron

Het dorpje Axos wordt gekroond door een kleine antieke Akropolis en heeft een gezellig klein dorpspleintje waar ze heerlijke honing verkopen. Maak een van de korte wandelingen in de omgeving (4 of 10 km,  200 of 350 m stijgen en dalen, 1,5 of 4 uur) vul uw waterfles bij een bron en drink een kopje koffie bij de grote plataan in Axos. Geniet op de Akropolis van het uitzicht en laat tussen de schaarse overblijfselen uw fantasie werken. Of maak eens een tochtje met een ezel, zoals de Kretenzers al eeuwen lang doen en laat het goedaardige dier uw dagrugzak en een lekkere picknick vervoeren.

Met de auto kunt u naar de Nida-hoogvlakte, die slechts bewoond wordt door herders, en dan alleen nog in de zomer. U passeert enkele mitata, stenen herdershutten, en kunt een korte wandeling maken naar de grot waar volgens de mythologie Zeus is opgegroeid. Een andere bezienswaardige grot is de Sfentoni-grot, met fraaie druipsteenvormen.


Overnachting in

Axos - Enagron

Dag 9

Na een laatste heerlijke ontbijt eindigt uw landelijke vakantie op Kreta, tenzij u natuurlijk nog extra rustdagen of een verlenging heeft bijgeboekt. Vanuit Enagron bereikt u via de kortste route in ruim 1 uur het vliegveld van Heraklion, waar u uw huurauto weer inlevert. Indien u een late vlucht heeft zou u vandaag nog een van de programmaonderdelen van dag 6 of 7 kunnen doen of alsnog Knossos bezoeken als u dat nog niet gedaan heeft.

NB Programma

Het dag tot dagprogramma bevat suggesties voor diverse activiteiten, die niet persé in de hier gepresenteerde volgorde gedaan hoeven te worden. Per dag zijn er diverse alternatieven voor autotochten, museumbezoek, wandelen of gewoon genieten op mooie plekken. Het hier gepresenteerde programma is slechts een voorbeeld; in uw reisdocumentatie treft u nog meer mogelijkheden aan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in een bijzondere, landelijke gelegen accommodaties. Hier staat de traditionele 'filoxenia' (griekse gastvrijheid) nog hoog in het vaandel en u bent er, zowel qua locatie als ambiance, ver van het massatoerisme aan de noordkust. U verblijft met veel comfort in ruime hotelkamers, vrijstaande huisjes of een studio of appartement met kitchenette, zitgelegenheid en slaapgelegenheid. Er is airconditioning/ verwarming, een privé badkamer en u heeft een terras of balkon.
Ons hotel in Ano Zaros ligt temidden van een weelderig groene tuin met prettig zwembad. U verblijft in comfortabele vrijstaande huisjes tussen de olijfboomgaarden. Eleonas is een agriturismo met eigen producten van het land, die verwerkt worden in het eigen restaurant. Er is een tuin met zwembad en ligstoelen en een eigen restaurant. Uitzicht op het Ida gebergte en het bergdorp Ano Zaros.

Het hotel in Chora Sfakion perfect gelegen aan het eind van de kleine boulevard en direct aan zee. Achter het hotel is een heerlijk klein strandje. De kamers zijn ruim en de eigenaren vriendelijk. Het comfortniveau van dit hotel is duidelijk wat minder dan dat van de andere twee accommodaties, maar het is wel de best beschikbare optie in Chora Sfakion en de ligging is ook een plus!

De locatie van Agrotourismo Enagron, net buiten het kleine dorp Axos in het binnenland ten zuidoosten van Rethimno, is bijzonder. Gelegen aan de rand van een kloof zijn op de plaats van een oud gehucht bijzondere, ruime en comfortabele appartementen gebouwd in traditionele stijl. U verblijft hier in een ruime studio (tot max. 2 personen) of in een appartement (bij meer personen). Het ruime terrein is met een veelheid aan bloemen getooid en er is een heerlijk zwembad. Op het boerenbedrijf worden dieren gehouden en op biologische wijze groenten geteeld.

Over de maaltijden

Uw verblijf tijdens dit arrangement is op basis van logies en ontbijt. U heeft de vrijheid zelf te kiezen waar u het diner wilt gebruiken. Wij raden u aan u lekker te laten verwennen met diverse wellicht onbekende Griekse gerechten, zeker omdat uit eten gaan hier nog steeds relatief goedkoop is.
Bij Enagron in Axos kunt u zonder meer het beste eten. De keuken is gekwalificeerd met het certificaat van "de goede Kretenzische smaak" wat betekent dat u er authentieke gerechten krijgt voorgeschoteld, die bovendien voornamelijk van biologische teelt stammen: hier zult u zeker Grieks eten zoals u dat nog zelden of nooit heeft gedaan. Wij denken dat u de beste keuzes kunt maken als u daar à la carte eet en u laat adviseren door Afroditi. Ook het ontbijt is hier zeer uitgebreid.

Info kindvriendelijkheid

Overal zullen kinderen zich thuis voelen. Overal is er is veel buitenruimte, met bij Eleonas en Enagron een zwembad. Behalve bij Enagron, is de zee nooit ver weg. Behalve in Chora Sfakion overnacht je in een appartementje waar een kleine kichenette is, zodat je ook zelf iets kleins te eten kunt maken of drankjes in de koelkast kwijt kunt.

De accommodaties zijn geschikt voor een verblijf met (kleine) kinderen. Een kinderbedje is op aanvraag verkrijgbaar. Het is vaak mogelijk in een kamer een of 2 bedden bij te plaatsen voor kinderen, zodat het niet te duur wordt. 
Enagron in Axos heeft zelfs specifieke kindvriendelijke voorzieningen als een speeltuintje, speelgoed en dergelijke.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • huurauto
  • uitgebreid informatiepakket met suggesties voor autoroutes, bezienswaardigheden en wandelingen
  • kaartmateriaal met auto- en wandelroutes
  • wegenkaart

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen van dag 1 t/m dag 8 (= 8 dagen x 24 uur), inleveren en ophalen op het vliegveld van Heraklion of Chania. De huurauto die u meekrijgt is qua (bagage-)ruimte en motorvermogen afgestemd op het aantal personen van een familie. We gaan daarbij uit van 1 of 2 volwassenen en 1 of meer kinderen: huurauto voor 1 persoon: categorie YB, Daewoo Matiz of vergelijkbaar, 2 personen: categorie AB, Toyota Yaris of vergelijkbaar, 2-deurs met airco. Huurauto voor 3-4 personen: categorie DB, Peugeot 308 of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Indien u een grotere auto wenst, dan dient u dat bij boeking aan te geven en betaalt u een toeslag. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Bij dit arrangement ontvangt u een reispakket met daarin een aantal wandelsuggesties. Alle wandelingen zijn facultatief, u kunt het dus zo actief maken als u zelf wilt. Met name vanuit Chora Sfakion en Axos zijn er meerdere alternatieven in lengte en zwaarte.
Tijdens het verblijf in Ano Zaros zijn er een strandwandeling en een kloofwandeling mogelijk. In beide gevallen loopt u dus heen en weer en kunt u makkelijk kiezen tot hoever u gaat.

Geschikt voor kinderen

Aansprekende oudheden, het fraaie zandstrand bij Kalamaki en spectaculaire kloven als de Zaroskloof of de 'klauterkloof' met palmenstrand bij Preveli, het autovrije Loutro, maken de reis zo afwisselend en uitdagend dat ook kinderen hier veel plezier kunnen beleven, óók tijdens de wandelingen. Een dagje naar de stad Rethimno, tijdens de verplaatsing van Chora Sfakion naar Axos, is ook een belevenis. Een boottocht en korte wandeling (vanuit Chora Sfakion) in de wereldberoemde Samariakloof is natuurlijk ook een prachtige excursie met de kinderen. Maar je kunt ook naar de imposante ijzeren brug over de imposante afgrond van de Aradenakloof rijden; vanaf de brug worden soms bungiejumps gemaakt. En natuurlijk is overal zwemgelegenheid.

Extra dagen

Wilt u meer tijd nemen om Kreta te ontdekken, boek dan gerust extra nachten bij. Dit is mogelijk in alle accommodaties. In uw reisdocumentatie treft u genoeg suggesties aan voor een langer verblijf!

Extra's

Verlengingshotels

voorzijde.jpg

Halepa (Chania)

Hotel Halepa in Chania is gehuisvest in een statig neoklassiek pand, met daarbij een nieuw aangelegde vleugel met modernere kamers. Het hotel is gelegen in de chique wijk Halepa, op 15 min. lopen van de Venetiaanse haven. De inrichting van het hotel is verzorgd, met klassiek aandoende inrichting in de oude vleugel, en modernere in de nieuwe vleugel.
Het hotel heeft een ruime tuin met terras, maar er is ook een stijlvolle lounge met zelfs een open haard voor de frissere avonden in herfst en het vroege voorjaar. Er is een bar en een restaurant. Vanaf het sfeervolle dakterras heeft u prachtig uitzicht over de stad richting zee.
De kamers zijn ruim, in stijl ingericht, hebben verwarming en airconditioning en beschikken over internettoegang.

balkon.jpg

Hotel Arkadi (Chania)

Prima, zeer gunstig gelegen, modern middenklassehotel in Chania met een vriendelijke receptie, waar tevens een lounge is.

uitzicht_op_de_haven.jpg

Marin Dream Hotel (Heraklion)

Gelegen tussen de haven en het oude centrum, vlakbij het busstation, is dit een ideaal stadshotel in Heraklion. Relatief rustig gelegen en modern hotel met goed uitgeruste kamers en vriendelijke service.
Er is een restaurant en een bar en van een aantal kamers heeft u zicht op de oude haven.
De kamers beschikken over een balkon, fraaie badkamer, airco, satelliet TV, internettoegang en een safe.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Heraklion of Chania.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia, Tui en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aangezien u vanaf de luchthaven per huurauto verder reist, bent u niet gebonden aan uiterste aankomst- en/of vertrektijden. Naar de eerste accommodatie in Ano Zaros is het, afhankelijk van de te volgen route, tussen 1 en 2 uur rijden vanaf vliegveld Heraklion. Vanaf het vliegveld van Chania is het ca. 3 uur rijden.

De beste seizoenen qua temperatuur zijn natuurlijk het voor- en najaar. In het voorjaar is Kreta van maart t/m medio april één grote bloemenzee met veel orchideeën. Vanaf eind april en in mei zie je de bloemen vooral in de bergen; dan wordt het langs de kust vaak al warm neemt de bloei van vooral bolgewassen af. Wel staan vanaf medio mei de kloven vol met bloeiende oleanders.
In het najaar, en vooral vanaf tweede helft september en in oktober, heerst er een Dionysisch feest met al het fruit dat hier geoogst kan worden; bovendien is dan de zee nog heerlijk warm om te zwemmen.In de zomer wordt het door de vrijwel altijd waaiende Meltemi-wind zelden te heet (rond 30 graden) en in ons reisgebied zult u zelfs dan niet veel toeristen tegenkomen: ook middenin de zomer ervaart u het echte Kreta. Natuurlijk buiten een aantal bekende toeristiche hotspots als de Samariakloof, de grote Minoïsche opgravingen en de drukke toeristenplaatsen langs de noordkust. Maar ook de winterperiode heeft haar charmes omdat er dan vrijwel nergens toeristen zijn en zelfs de beroemde opgraving van Knossos rustig is. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kreta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Bij deze reis heeft u de beschikking over een huurauto.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Vanaf 17 augustus verplichte Covid-19 test vereist: Iedere reiziger die vanuit Nederland vanaf 17 augustus 2020 Griekenland wil binnenkomen, dient een negatieve Covid-19 PCR test te kunnen overleggen. Deze testen voor reizigers worden in Nederland niet door de GGD afgenomen. Je dient hiervoor zelf een afspraak te regelen met een particulier gezondheidscentrum en er zijn dan kosten aan verbonden. De test dient binnen 72 uur voor vertrek te zijn afgenomen. Je kunt bijvoorbeeld hier terecht. Prijs inclusief verklaring ca.  € 90,-

PLF-formulier Griekenland: vergeet daarnaast niet het al langer verplichte PLF (Passenger Locater Form) formulier in te vullen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek! Het formulier kun je hier digitaal invullen (in het Engels).

23-6-20: In verband met COVD-19 geldt het volgende: In de eerste  en tweede accommodatie in Zaros en Chora Sfakia  wordt het ontbijt á la carte verzorgd. De zwembaden bij de accommodaties zijn geopend, maar voor het gebruik van de zwembaden gelden specifieke voorwaarden, zoals time slots.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Kreta_Lex_2012_olijfgaard_met_margrieten.jpg

Griekenland - Kreta, rondreis

Een verleiding van uw zintuigen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs hotels en agriturismo

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten