Griekenland - Kefalonia, 8 dagen Het eiland van Kapitein Corelli

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Volg de galerijweg langs de kust met uitzicht op zee en beleef de avonturen uit het vermaarde boek 'Kapitein Corelli's mandoline'. Geniet van ruige kliffen, prachtige zandstranden, weelderige plantengroei, heerlijke baaitjes en mysterieuze grotten. Strijk neer in een kleurrijk haventje voor een glas locale 'Robola'. U verblijft in mooie en comfortabele hotelletjes, een met zwembad, een aan zee en de laatste nacht overnacht u in de levendige hoofdstad van Kefalonia: Argostoli. Naar keuze maakt u de tocht met goede hybride fiets (inclusief de reissom) of een e-bike. Fietsen over rustige wegen op een verrassend afwisselend eiland.

Uniek aan deze reis

 • Huurfiets inclusief
 • Kust - bergen - Robolawijn
 • Mogelijk met e-bike
 • Pittoreske dorpjes
 • Verhaal van Kapitein Corelli
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Fietsen op Kefalonia

Bochtje door, heuveltje af, even een mountainbikepad op. Wanneer ik stop om van het uitzicht te genieten, is alleen het getjirp van de krekels te horen. Beneden de zee. In de verte Lees verder...

Dag tot dag

Griekenland - Kefalonia

In de roman ‘Kapitein Corelli’s mandoline’ raakt Corelli verliefd op de mooie Pelagia, maar ook op Kefallonia zelf. Tijdens deze fietsreis komt u langs tal van plekken waarover deze geschiedenis verhaalt en ervaart u zélf de schoonheid van dit eiland. De landschappelijke afwisseling is groot. Een weelderige plantengroei, heerlijke baaien met dito strandjes en als topper de spectaculaire witte ‘Myrtos Beach’. U fietst langs het mysterieuze Melissana-meer en brengt een bezoek aan de druipsteengrot van Drogarati. De hoge en dichtbeboste berg Ainos duikt dagelijks op in uw fietsdecor. Een magnifiek uitzicht over de azuurblauwe Ionische zee heeft u in het kleurrijke haventje van Fiscardo, de mogelijke woonplaats van Odysseus. Of kwam die laatste toch van het eilandje Ithaka?

In ieder geval: diverse galerijwegen, die nagenoeg de hele kust van Kefallonia volgen, maken het fietsen hier aangenaam met prachtige uitzichten onderweg. De hellingen zijn soms pittig, vandaar dat we hier ook de mogelijkheid bieden tegen geringe meerkosten gebruik te maken van e-bikes; met een e-bike kunnen ook de minder sportieve fietsers deze tocht probleemloos maken. Genietend van een glas Robola, één van Griekenlands beste wijnen, is het op een terrasje aan zee ontspannen terugkijken op een heerlijke fietsdag.

Dag 1

Aankomst op Kefallonia vliegveld of Argostoli busstation. U neemt een taxi naar Mousata (ca. 10 km). Bij de accommodatie krijgt u uw fiets, die in overleg wordt afgesteld.

Overnachting in

Mousata

Dag 2

Rondrit (43 km, 500 m stijgen en dalen)
U neemt op de heenweg kleine wegen via Keramies, Metaxata en Kourkoumelata naar Argostoli. Hier kunt u even heerlijk genieten op een terras aan het water. De kans is groot dat u vroeg in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten in de haven. Vanuit Argostoli klimt u naar de 200 m hoge kam waar vandaan u prachtig uitzicht heeft over de kustlijn en Zakynthos. Na het dorp Lakithra daalt u af en fietst u het laatste traject via Peratata terug naar Mousata.
N.B. Vanuit Argostoli kunt u over varen naar Lixouri en daar een fietstocht maken naar Vata Beach. De dag wordt dan wel pittig! (18,5 km, 150 m stijgen en dalen extra).

Overnachting in

Mousata

Dag 3

Rondrit (42 km, 550 m stijgen en dalen of 50 km, 650 m stijgen en dalen)
Vandaag maakt u een rondfietstocht naar de oostkant van het eiland. De route richting Poros is een mooie tocht. U fietst over een galerijweg in oostelijke richting met voortdurend prachtige panorama’s over de Ionische zee, en het buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U kunt kiezen om een extra lus te fietsen naar het badplaatsje Skala, waar u kunt genieten van het mooie zandstrand. Ook is hier een opgraving van een Romeinse Villa. De kortere route brengt u direct naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar u een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Vanuit Katelios fietst u terug naar Mousata.

Overnachting in

Mousata

Dag 4

Van Mousata naar Agia Efimia (49 km, 590 m stijgen en 580 m dalen)
U fietst richting Argostoli om vervolgens de galerijweg te volgen rond de baai van Argostoli. Via Kardakata komt u aan de westkust van Kefallonia en fietst u naar het fraaie uitzichtpunt van Myrtos Beach. Onderweg komt u langs het dorp van Pelagia. Ter hoogte van Myrtos Beach gaat u oostwaarts en maakt een prachtige doorsteek langs traditionele dorpjes. U daalt uiteindelijk af naar het idyllische kustplaatsje Agia Efimia, uw tweede verblijfslocatie op Kefallonia.

Overnachting in

Agia Efimia - Hotel Olive Bay

Dag 5

Rondrit Agia Efimia (35,5 km, 390 m stijgen en dalen) 
Vandaag kunt u langs de baai naar Karavomilos fietsen om hier het ondergrondse meer van Melissani te bezichtigen. Met een klein bootje vaart u op het azuurblauwe water. Via olijfboom- en wijngaarden stijgt u Poulata en Chaliotata; authentieke dorpjes met een klein kafeneion. U daalt af naar Sami en komt langs de grotten van Drogarati die u ook kunt bezichtigen. Vanuit Sami kunt u een extra lus maken naar het Andisamos strand. U overbrugt dan wel 150 m hoogteverschil over een korte afstand, dus even stevig klimmen en dalen. Op het Andisamos strand heeft een deel van de verfilming van het boek Captain Corelli’s Mandolin plaatsgevonden (2001). Langs de baai fietst u weer terug naar het gezellige Agia Efimia.

Overnachting in

Agia Efimia - Hotel Olive Bay

Dag 6

Rondrit Agia Efimia (40 km, 650 m stijgen en dalen of 61 km, 1010 m. stijgen en dalen)
U fietst vandaag naar het havenplaatsje Fiskardo De route passeert Assos en haar fort. Vervolgens volgt u de prachtige kustweg naar het noorden. Fiskardo is zonder twijfel het mooiste havendorpje van het eiland, omdat het de aardbeving van 1953 ongeschonden heeft doorstaan. Het dorpje wordt bovendien omringd door een cypressenwoud. Pelagia en kapitein Corelli deden dit traject romantisch op de motor. Vanaf Fiskardo volgt u de route grotendeels met zicht op de oostkust terug naar Agia Efimia. Dit deel van Kefallonia is dunbevolkt. U geniet voortdurend van uitzichten op het eiland Ithaka. Door niet helemaal tot aan Fiskardo te gaan kan de volledige route met 20 km worden ingekort.  

Overnachting in

Agia Efimia - Hotel Olive Bay

Dag 7

Van Agia Efimia naar Argostoli (43,5 km, 800 m stijgen en dalen).
Uw rondreis eindigt met een pittige tocht die meer dan de moeite waard is en waarbij u het massief van Mt. Enos doorkruist. Vanaf uw accommodatie fietst u langs de kust naar Karavomilos. Dan stijgt u door olijfboom- en wijngaarden naar Poulata en Chaliotata, 2 kleine dorpjes waarvandaan u prachtige vergezichten heeft over Sami. Dan volgt de inspannende klim tot de Enos pas (500m stijging). Daarna daalt u af naar de Omala-vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefallonia. Hier komt de Robolla vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). Naast de wijncoöperatie ligt het klooster van Agios Gerasimos, de beschermheilige van Kefallonia. 2x per jaar (16 aug en 20 okt) wordt hier een groot feest georganiseerd om de heilige te eren. Vanaf Omala daalt u verder af en komt u langs de Byzantijnse burcht van Saint George op uw route naar Argostoli.

NB: indien u een elektrische fiets heeft is de capaciteit van de accu wellicht onvoldoende. Hiervoor kunt u ter plekke een transfer met de fiets naar de hoogste Enos-pas afspreken (betaling ter plekke).

Overnachting in

Argostoli - Mouikis

Dag 8

Als u later op de dag vertrekt, kunt u nog het archeologische museum van Argostoli bezoeken of een terrasje pakken op het gezellige stadsplein. U neemt een taxi naar het vliegveld

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De overnachtingen zijn op basis van logies/ontbijt op kamers met douche en toilet. U wordt ontvangen in prettige en rustig gelegen gastvrije familie-accommodaties. De accommodaties zijn uitgerust met airconditioning. Bijna altijd heeft u een balkon met uitzicht op zee. In Mousata heeft uw accommodatie een zwembad (open vanaf begin mei). Het hotel in Agia Efimia ligt vlakbij zee en een strandje. De accommodaties sluiten goed aan bij een fietsreis, want het betreffen appartementenhotels; uw kamer heeft een kitchenette waar u zelf uw lunchpakket kunt bereiden. Uw ontbijt is overal inbegrepen.

De laatste nacht in Argostoli verblijft u in een prima, rustig gelegen, stadshotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het gezellige centrum.

Over de maaltijden

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen op tweepersoonskamers met kitchenette, douche en toilet
 • ontbijt
 • 7 dagen fietshuur incl. pechhulp
 • 2x bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

U fietst in een heuvelachtig tot bergachtig gebied met glooiende wegen. U overbrugt gematigde hoogteverschillen, met een keer een uitschieter naar meer. Soms kunt u kiezen tussen een zwaardere of lichtere routevariant en een rondrit kunt u naar wens verruilen voor een wandeling of rustdag. Zo kunt u zelf invulling geven aan het niveau van deze reis. U fietst bijna altijd over asfalt, maar af en toe is er een kort traject over een (goede) onverharde weg uw route.
U kunt deze tocht ook maken op een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning, waarmee echt voor iedereen de hellingen te bedwingen zijn.

Extra dagen

Bij alle accommodaties kunnen extra rustdagen geboekt worden. Er is nog wel minimaal 1 extra fietstocht te maken. Vanuit Agia Efimia is een dagje Ithaka een aanrader.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Kefallonia of Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia, charter en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vliegt u met een charter of binnenlandse vlucht naar Kefallonia, dan neemt u vanaf het vliegveld een taxi naar uw accommodatie (ca. 10 km, 15 min.).

Vliegt u op Athene, dan reist u met de bus en veerboot verder naar Kefallonia. Dan heeft u een extra overnachting in Athene nodig. Vanaf uw hotel in Athene reist u per taxi naar het busstation en vandaar per bus naar de haven van Kylini (ten westen van Patras) en vandaar met de veerboot verder naar Kefallonia (*). Via de haven van Poros komt u na ca. 6,5 uur aan in Argostoli, waarvan ruim 3 uur in de bus. U reist met de bus van KTEL Kefallonia (de bus gaat mee met de veerboot), kosten ca. € 40,- en dus veel voordeliger dan een binnenlandse vlucht. Het is bovendien een afwisselende en mooie reis langs o.a. het kanaal van Korinthe, de bergen van de Peloponnesos en met een relaxte zeereis. De ferrytickets koop je los, bij de haven van Kylini. Kijk voor actuele informatie op de website: http://www.ktelkefalonias.gr/en. Hier zijn ook tickets online te koop. Busschema's worden geladen per seizoen tot enkele maanden vooruit. Voor informatie over de ferry-verbindingen kijkt u hier: Website Griekse Ferries

Terugreis
Voor de terugreis naar Athene verlaat u per veerboot en bus Kefallonia in de vroege ochtend en/of (seizoensafhankelijk) in de middag. Met de vroege ochtendboot-bus komt u rond 15.30 aan in Athene en kunt u 17.00 uur op het vliegveld zijn. De binnenlandse vlucht naar Athene sluit niet op alle dagen aan op vluchten naar Amsterdam.

(*) Het is soms ook mogelijk om via Patras te reizen. De ferry vanaf Patras komt op Kefallonia niet aan in Poros, maar in Sami.

U kunt dit arrangement elke dag starten van eind april tot half oktober. Van half mei tot half september valt er nauwelijks regen op Kefalonia, een enkele donderbui daar gelaten, terwijl de temperatuur door de nabijheid van de zee meestal aangenaam is. In juli en augustus kan het echter heet zijn, terwijl de wegen dan ook drukker zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kefalonia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden u sterk aan een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaard uitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neemt u deze zelf mee.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Mirtos_Beach_J._en_B._Dool.jpg

Griekenland - Kefalonia

Het eiland van Kapitein Corelli

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten