Griekenland - Karpathos, 8 dagen Het best bewaarde geheim van Griekenland

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs pensions

Griekenland is dus echt niet alleen maar zon, zee en strand. Op de Griekse eilanden valt ook heerlijk te wandelen. Op het mediterrane Karpathos bijvoorbeeld - met zo'n zesduizend inwoners het kleine en door toerisme nog niet aangetaste broertje van Kreta. Oude tradities bestaan hier gewoon nog. Wandel langs ruige bergkammen over de traditionele ezelpaden, altijd met uitzicht op zee. Eet makarounes in het wonderbaarlijk gelegen dorp Olympos en bezoek een traditioneel huis. Ga met een bootje naar het onbewoonde eiland Saria. Geniet van het rustige leven in kleine bergdorpjes en rust uit aan heerlijke strandjes. Want natuurlijk doen we wel een beetje zon, zee en strand. We zijn immers in Griekenland.

Uniek aan deze reis

 • Zeezicht vanuit de bergen
 • Kreta in het klein
 • Antieke wandelpaden
 • Overnachten bij Griekse families
 • Tradities van Olympos
Zwaarte
Comfort

Wandelwalhalla Karpathos

'Typisch Karpathos: overdag wandel je zonder iemand tegen te komen. 's Avonds word je vrienden met Nikos, Papas Minas, Kaliope, Irini en Thanassis.' Lees hier hoe Marjolein van Rotterdam het 'ezelen door het niets' in Karpathos ervoer. 

Dag tot dag

Griekenland - Karpathos

Het langgerekte eiland Kárpathos is het kleinere broertje van Kreta en Rhodos. Dit best bewaarde geheim van Griekenland kent nog die unieke combinatie van tradities, folklore en gastvrijheid. Slechts enkele asfaltwegen slingeren zich onderlangs de voet van de centrale bergketen naar enkele boerendorpjes. Een uitgebreid netwerk van prachtige voetpaden maakt het ongerepte binnenland voor wandelaars goed toegankelijk. Na aankomst reist u naar het in het noorden gelegen haventje van Diafani. Hier verkennen we eerst de prachtige kust en komen uit op een heerlijk strandje. Bijzonder is een boottripje naar het onbewoonde eiland Saria, waar mysterieuze ruines en idyllische strandjes te vinden zijn. Via een stil beekdal dringen we door tot het binnenland van noordelijk Karpathos. Daar vinden we het geïsoleerd gelegen museumdorpje Olympos. Via een indrukwekkende route die over de centrale bergrug loopt, bereiken we Mesochori, dat dorp in het midden betekent. Hier genieten we van de lokale kookkunst en van de landelijke omgeving met haar prachtig onderhouden landbouwterrassen. Een korte wandeling brengt ons bij de witte strandjes van Levkos. De route naar het afgelegen Lastos gaat onderlangs de hoogste top van Kárpathos, de Kali Limni (1215 m), langs fris groene weiden en door pijnboombossen. Terwijl we in een klein kafeneio wachten op vervoer terug naar het hoofdstadje Pigadia, klinken we met de mannen van het dorp op hun wonderschone eiland.

Dag 1

Rechtstreekse chartervlucht van Amsterdam naar Karpathos. Daar begint gelijk de reis, met een busrit hoog bovenlangs de indrukwekkende kustlijn. Aangekomen in Diafani aan de noordkant van het eiland is er tijd voor een korte kustwandeling naar een van de aantrekkelijke zwembaaitjes in de omgeving.
Ruim 2 uur wandelen (heen en terug) en 190 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Diafani

Dag 2

Bij Griekenland hoort een boottocht. Dus varen we vandaag met de boot van Nikos naar het onbewoonde eiland Saria, ten noorden van Karpathos. In het oude Griekenland was hier een welvarende stad waarvan de restanten nog zichtbaar zijn. Er staat een bijzondere wandeling van twee uur gepland. Natuurlijk is er ook tijd om te zwemmen of te relaxen en de picknick smaakt hier heerlijk.
Wandeling 8 kilometer, 340 meter stijgen en dalen.

 

Bij slecht weer laten we de boot voor wat het is en verkennen het achterland van Diafani. Vanaf de dorpsschool en een olijfgaard duiken we een beekbedding vol bijzonder gesteente in. Langs een kerkje en door dennenbos komen we op het strand van Vananda. Via de kust gaan we terug naar het hotel.
Wandeling: 5 tot 8 kilometer, tot ruim 200 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Diafani

Dag 3

Vandaag wordt er serieus gewandeld. Over een prachtige oude kalderimi, zoals de antieke geplaveide muilezelpaden hier heten, loop je naar het boerendorpje Avlona. De velden worden hier nog met de hand bewerkt. Een volgend antiek pad leidt naar de overblijfselen van een zevende-eeuwse stad aan zee. Bekijk ook dat grotkapelletje op de punt van de kaap. Stijgend via kleine paden zien we in de verte al Olympos: een tegen de berghelling aangedrukt wit dorp vol tradities, als een openluchtmuseum. Dit is de meest bijzondere plek van Karpathos. Je overnacht er in een gastvrij klein hotel.

Wandeling: 6 tot 7 uur, 20 kilometer, 950 meter stijgen en 750 meter dalen *)

*) Het zware stijgen en dalen in deze wandeling kan je vervangen door rond te zwerven tussen de landerijen van Avlona en daar te lunchen in de taverna. Met de groep loop verder naar Olympos.

Overnachting in

Olympos

Dag 4

We ontbijten op het dakterras met een fantastisch uitzicht. Dit wordt een rustige dag, als ontspanning tussen twee pittige wandeldagen in. In de vallei bekijken we hoe men de velden bewerkt. Je komt langs verscholen kerkjes en een waterbron in een groene omgeving. Dit is een rustige wandeling waarbij veel te zien is, waaronder kleurrijke bloemen. In de middag kan je zelf door door de kleine trappenstraatjes van Olympos zwerven. Souvenirs kopen, koffie drinken, kletsen - dat hoort ook bij vakantie.
Wandeling: 2 uur, 4 kilometer, 180 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Olympos

Dag 5

Na de rust is iedereen weer klaar voor de tweede intensieve maar indrukwekkende tocht van deze reis. Over een bergkam gaan we van top naar top, met geregeld aan beide kanten de zee. Vanuit Olympos volgen we een goed geconserveerde kalderimi naar een vruchtbare vallei vol boerderijtjes, landbouwterrassen en beboste berghellingen. We dalen via een stenig stuk af naar Spoa, waar we in het dorpscafé wachten op de auto's die ons naar het pension in Mesochori brengen. Wandeling: 6 tot 7 uur, 19 kilometer, 980 meter stijgen en 890 meter dalen.

Overnachting in

Mesochori

Dag 6

Vandaag genieten we van een mooie kalderimi naar Levkos. Je wandelt hier met verrassende uitzichten over de helderblauwe Egeïsche zee. Vergeet je zwembroek niet, want bij een van de strandjes nemen we een duik. De terugweg gaat via hetzelfde pad. Wie geen zin heeft in deze herhaling kan een taxi nemen, op eigen kosten. Wandeling heen en weer: 5 uur, 15 kilometer, 450 meter stijgen en dalen (alleen heenweg naar het strand: 300 meter dalen en 150 meter stijgen).

Overnachting in

Mesochori

Dag 7

Langs een van de kerkjes van Mesochori verlaten we het dorp. Over paden met veel schaduw bereiken we de windmolens bij een pas. Een klein monopathi (voetpad) loopt vanaf hier met een stevige klim de bergen in. Door een indrukwekkend berglandschap ga je onderlangs naar de Kali Limni, de hoogste top van het eiland. We komen langs groene oases met vervallen huisjes tot we bij de hoogvlakte zijn. In het enige kafeneio (traditioneel café) nemen we met een ouzo in de hand afscheid van dit bijzondere Griekse eiland. Taxi’s brengen ons terug naar de bewoonde wereld: de stad Pigadia. Wandeling: 5 uur, 11 kilometer, 760 meter stijgen en 210 meter dalen.

Overnachting in

Pigadia

Dag 8

Transfer naar het vliegveld en vertrek naar Amsterdam.
Bij een late vlucht kunnen we nog een korte rondwandeling maken. Vanuit ons hotel wandelen we tot het op de top van de heuvel gelegen kerkje Agia Kyriaki. Dit ansichtkaarten-uitzicht op de baai en de stranden is nog een ideale herinnering om mee naar huis te nemen. Via bospaden en een landweg gaan we terug naar Pigadia. Wandeling: 1,5 uur, 5 kilometer, 230 meter stijgen en dalen.

NB Programma

Let op: Alle vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauze. Of bovenstaand programma precies zo kan worden uitgevoerd ligt aan de plaatselijke (weers)omstandigheden. Wij overleggen een mogelijke programmawijzigingen met jou, de reiziger, maar de uiteindelijke keuze ligt bij de reisleider. Soms moeten we een programma en de uitgebreide reisbeschrijving tijdens een seizoen aanpassen, omdat de omstandigheden ons daartoe dwingen. Ingrijpende veranderingen geven we altijd aan de reizigers door.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft typisch Grieks in eenvoudige en rustig gelegen middenklasse hotels, gerund door families. Vooral het traditionele verblijf in Olympos is bijzonder. Op de afgelegen locaties leer je het dorpsleven op een klein eiland kennen. In Pigadia is meer toerisme; daar slaap je in een wat groter maar rustig hotel. Douche en toilet zijn bijna altijd bij de kamer. In de eenvoudige badkamers ontbreekt wel eens wat en soms is het warme water snel op vanwege boilers op zonne-energie. Daar staat de geweldige charme van het geheel tegenover. We overnachten op tweepersoonskamers. Een eenpersoonskamer is mogelijk tegen betaling van toeslag, maar kan alleen geboekt worden voor Diafani en Pigadia. De accommodaties in Olympos en Mesochori zijn te klein om eenpersoonskamers te garanderen.

Over de maaltijden

Je eet ‘s avonds in de lokale taverna, meestal gerund door de eigenaren van de accommodaties. Onze gastheren en -dames ontvangen je met trots en vol liefde voor hun eiland. De streek is vrij arm en niet ingericht op toerisme, dus verwacht geen uitgebreide menukaarten. Wel eet je hier puur met verse ingrediënten, net als de eilandbewoners zelf. De lunches in het veld zijn niet bij de prijs inbegrepen. Die kan je kopen in een van de kleine dorpswinkeltjes. De hotelletjes bieden ook vaak een uitstekende lunch aan.

Onderweg is de voorraad en keuze in de winkeltjes beperkt. Energierijke snacks voor onderweg meenemen uit Nederland is geen slecht idee. Op dag 1 kan er kort gestopt worden bij een grotere supermarkt.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • bagagevervoer
 • vervoer op Karpathos
 • bootexcursie Saria dag 2
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • lunches
 • verzekeringen
 • eventuele entrees
 • eigen uitgaven

Over de activiteiten

De meeste dagen wandel je van 8 tot 15 kilometer. Dat neemt zo'n 3 tot 6 uur in. De bergen op Karpathos komen boven de 1.200 meter en er zijn dagelijkse hoogteverschillen tussen de 200 en 600 meter. We komen langs steile stukken met veel rotsen en over beschaduwde vlakke paden.

Op twee dagen zijn de tochten langer en van niveau 3*. Zowel de tocht van Diafani via Vroukounda naar Olympos als de ‘koninginnentocht’ van Olympos naar Spoa zijn 19 kilometer lang, met een hoogteverschil van bijna een kilometer. Je bent dan 7 uur onderweg. Er zijn op die dagen wel alternatieven op niveau 2*, in overleg met reisleiding.

Karpathos is bergachtig en de paden zijn zonder uitzondering stenig. Je wandelt doorgaans over antieke muilezelpaden (kalderimia), waarvan de kwaliteit van het oude plaveisel wisselend is. Het terrein en het klimaat vereisen een goede wandelconditie.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Karpathos of bij de eerste accommodatie.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met een charter naar Karpathos v.v.

Vluchtschema
Vertrek en aankomsttijden zijn op dit moment nog niet bekend.

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

In het voor- en najaar zijn de temperaturen op Karpathos ideaal voor een wandelvakantie. Overdag loopt het kwik dan meestal op tot waarden tussen 20 en 25 ºC. ‘s Nachts koelt het af tot 10 ºC in de bergen en ca. 15 ºC aan de kust. De wind is vrijwel altijd uw metgezel, waardoor de warmte draaglijk is. Hoog in de bergen kan het zeker in mei door de wind kil zijn. Met name in het voorjaar zijn de avonden koel. Doordat er vrij hoge bergen dicht bij zee te vinden zijn, ontstaan rond de hogere toppen en bergkammen in de loop van de dag vaak wolkenbanden. Die zorgen ook in schaars begroeide gebieden af en toe voor schaduw. In de zomer blijft het, dankzij de bijna altijd waaiende wind, ook nog aangenaam. Meestal komt de maximum temperatuur tot rond 30 ºC. Wind en de relatieve droogte van de lucht maken wandelen nog steeds goed mogelijk op de meeste dagen, zeker als u in de bergen wandelt. Op beschutte plaatsen langs de kust kan het wel heet zijn, maar dan ruimen we meer tijd in om te zwemmen. De kans op regen is niet groot, maar begin mei of in oktober kan het weer wisselvallig zijn. Regen- en onweersbuien zijn dan niet ongewoon, en door de wind kan het soms fris zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Karpathos  ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Rekent u voor de lunches op een bedrag van ca. € 5,- tot € 8,- per dag (soms picknicken, soms bij een restaurantje). Daar komen dan nog drankjes bij.  Totaal kun je rekenen op ca. € 150,- tot  € 200,- voor alle persoonlijke uitgaven.

We raden ten zeerste aan om vóóraf genoeg contant geld in Nederland te pinnen. Geld opnemen op Karpathos is namelijk alleen mogelijk in Pigadia (waar u slechts doorheen komt op dag 1).

niet bekend; u kunt vanaf het vliegveld naar Pigadia reizen per taxi.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis over Karpathos te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. U kunt dan uw wandelconditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens deze trektocht wordt uw bagage vervoerd. Echter, over korte afstanden zult u zelf uw bagage moeten dragen (max. 5 min.). Het gaat om trajecten als van en naar de haven, en vanaf de parkeerplaats in Olympos naar uw hotel, waar geen auto kan komen. In verband hiermee kunt u uw bagage het beste meenemen in een rugzak, een weekendtas of een lichte koffer met wieltjes. Tijdens de wandelingen draagt u een dagrugzakje waarin ruimte moet zijn voor: een warm kledingstuk, een of meerdere veldflessen, regenkleding, de lunch en evt. een fototoestel en verrekijker.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • lange wandelbroek (i.v.m struikgewas)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 20 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • zaklamp
 • zwemkleding en badhanddoek
 • eventueel: snorkel en duikbril
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"
 • i.v.m. de korte te lopen afstanden met uw bagage: liefst weekendtassen (beter 2 kleine, dan 1 grote) of frameloze rugzak; een koffer is onhandig vanwege te lopen trappenstraatjes

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Griekenland - Karpathos

Het best bewaarde geheim van Griekenland

Wandelvakantie langs pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten