Griekenland - Ionische Eilanden * Eilandhoppen, 8 dagen Samen op avontuur

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief op het water

Internationale gezinsvakantie

Met een houten tweemaster doorkruis je het groen en blauw van de Ionische Eilandengroep. Van het Venetiaanse Corfu naar de witte kliffen en fraaie stranden van Kefallonia, waar wellicht de mythische woonplaats van Odysseus was. Op het kleine Meganissi en het met olijfbomen overdekte Paxos lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Je meert aan bij prachtige stranden, in beschutte baaien en kleurrijke vissersdorpjes. Fietsen, wandelen, kanoën, zwemmen of luieren aan boord: beslis elke dag opnieuw wat je dag wilt doen. Genieten en plezier maken met andere families in een internationaal gezelschap.

Uniek aan deze reis

 • Comfortabele hutten op motorjacht
 • Individuele vrijheid en begeleide tochten
 • Internationale familiereis
 • Vaar- en fietsvakantie langs groene eilanden
 • Volledig verzorgd eilandhoppen
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 12 jaar en ouder

De twaalf gepasseerd? Dan kan het bijna niet actief genoeg! Tenminste, als er ook tijd is om even te ontspannen. En dan het liefst samen met (nieuwe) vrienden. De multi-activity reizen (binnen of buiten Europa) hebben het beste van beide werelden. Denk aan tochtjes door de jungle of woestijn; trektochten op een vlot; en wandelingen door de ruige bergen.

Dag tot dag

Griekenland - Ionische Eilanden * Eilandhoppen

Varend op het houten motorjacht Panagiota verken je in een internationaal gezelschap de groenste eilandarchipel van Griekenland: de Ionische eilanden. Prachtige oude olijfgaarden, puntige cypressen, steile kliffen en blauwe baaien, met kleurrijke haventjes trekken aan je voorbij. De reis begint in Korfoe met haar historisch Venetiaans centrum en een prachtig gelegen paleis van keizerin Sissi. Vervolgens zetten we koers naar het vasteland bij Parga, Lefkas met haar witte kliffena en Kefallonia, met het pittoreske haventje Fiskardo. In deze omgeving zou volgens de mythologie ergens het paleis van de held Odysseus gestaan moeten hebben. Op de kleine eilandjes Meganissi en het met oude olijfbomen bezaaide Paxos ervaar je nog het traditionele Griekse eilandleven.

Varend met onze tweemaster, peddelend per kano of op de fiets en wandelend over oude paden verkennen we de eilandwereld voor Griekenland’s westkust. Al varend kunnen we in de mooiste zwembaaien komen, waar we het anker zullen uitgooien. Daar is dan genoeg tijd voor luieren, zwemmen, snorkelen of kanoën. Dagelijks kun je kiezen uit meerdere programma-opties. Wandel- en fietstochten staan onder begeleiding van deskundige reisleiders, die je ook tips kunnen geven als je zelf wat wilt ondernemen. Ook weten ze een en ander over historie, mythologie en de omgeving te vertellen..

De aangeboden vertrekdata zijn speciaal voor gezinnen, dus zowel kinderen als ouders kunnen elkaar treffen. De voertaal is voornamelijk Duits, maar ook Engels. Je verblijft in comfortabele hutten aan boord op mooie locaties en levendige haventjes. Elke hut heeft zijn eigen sanitair. Aan boord is een keukenploeg die zorgt voor ontbijt en avondeten en soms ook voor een heerlijke lunch. Kortom: dit is het ultieme genieten van de Griekse zomer.

Dag 1

Aankomst op Corfu en inschepen vanaf 14.00 uur. Tijd om de prachtige Venetiaanse forten of de Italiaans aandoende binnenstad van Korfoe te verkennen. ’s Avonds maken we kennis met elkaar tijdens het diner aan boord. We blijven vandaag liggen in de haven van Corfu.

Overnachting in

Corfu - Motorjacht Panagiota

Dag 2

Van Corfu naar Parga
Na het ontbijt neemt de reisleiding jullie mee op een excursie door de ude stad van Korfoe (UNESCO Werelderfgoed), met veel Venetiaanse invloeden en twee imposante forten. Vervolgens gaan de trossen los en zetten we koers naar de Griekse westkust bij het stadje Parga. Het stadje ligt idyllisch onder een oude Venetiaanse burcht, daterend uit 1570. Hier klimmen we in de namiddag naartoe voor een prachtig uitzicht. Struinen door het oude centrum of zwemmen vanaf één van de mooie strandjes hier sluit de dag af. We overnachten aan boord in de haven of een nabijgelegen baai.

Overnachting in

Parga - Motorjacht Panagiota

Dag 3

Van Parga naar Lefkas
We beginnen de dag met de bootreis naar het eiland Lefkas. Via een smalle zeestraat met originele draaibrug bereiken we het havenplaatsje Nidri. Maar eerst leggen we aan bij het eilandje Skorpios, het privé- eiland van de beroemde Griekse rederijfamilie Onassis. Hier is het heerlijk zwemmen. Vanaf Nidri fietsen we in ongeveer 4 km naar een waterval, die als het meezit ook in de zomer nog genoeg water heeft voor een verfrissend bad. Overnachting in het haventje van Nidri.

Overnachting in

Lefkas, Nidri - Motorjacht Panagiota

Dag 4

Van Lefkas naar Kefallonia
In de ochtend varen we naar Vassiliki, waar je een fietstocht (ca. 12 km) door de vruchtbare kustvlakte kunt maken. Na het middageten varen we verder naar Porto Katsiki, het mooiste strand van Lefkas, direct onder steile kliffen. Na het zwemmen varen we naar het fraaie en kleurrijke havenplaatsje Fiskardo op Kefallonia. We maken hier een korte wandeling naar de vuurtoren en ’s avonds is het aan de kade op een van de terrasjes erg gezellig.

Overnachting in

Kefallonia, Fiskardo - Motorjacht Panagiota

Dag 5

Kefallonia en Meganisi
Langs de oostkust van Kefallonia varen we naar Agia Efimia, waar grote delen van de film ‘Kapitein Corelli’s mandoline’ opgenomen zijn. Van hieruit maken we een fietstocht langs de Melissani-grot, met een diepblauw onderaards meer. Hier kun je alleen met een bootje in. Ook de nabijgelegen druipsteengrot van Drogarati is een bezoekje meer dan waard. Griekenland is (was) het land van de ezels en daarom brengen we ook nog een bezoek aan een ezelfarm. In de namiddag worden we in Sami opgepikt en varen we naar het kleine eiland Meganisi (nb: letterlijk vertaald ‘groot eiland’!). Daar gooien we het anker uit, genieten we van de mooie stranden en brengen we de nacht door.

Overnachting in

Meganisi - Motorjacht Panagiota

Dag 6

Van Meganisi naar Paxos
Na het ontbijt kun je Meganisi rond fietsen. Aansluitend varen we naar het "olijfbomeneiland" Paxos, dat ook enkele fraaie kliffen heeft. Onderweg maken we een zwemstop bij het kleinere zustereiland Antipaxos. Paxos is het kleinste bewoonde eiland van de Ionische archipel. Het is bijna één grote olijfboomgaard, wat de aanblik van Paxos een unieke zilvergroene tint geeft. Het in een natuurlijke baai gelegen havenplaatsje Gaios heeft een bijzondere eilandsfeer. In de namiddag is er tijd om de omgeving te voet te ontdekken of te zwemmen bij een van de leuke strandjes. In de avond zoeken we een goede taverna op. Overnachting in het haventje van Gaios.

Overnachting in

Paxos, Gaios. - Motorjacht Panagiota

Dag 7

Van Paxos naar Corfu
Tussen de meer dan 250.000 olijfbomen van Paxos vind je het interessante Olijfpersmuseum van Magazia, waar je alles te weten kunt komen over de olijventeelt die al eeuwen de economie van Paxos beheerst. Een fietstocht rond het eiland van 23 km brengt je hier langs en voert je naar diverse mooie strandjes. Na terugkomst bij het schip vaart de Panagiota terug naar Corfu, waar je na de avondmaaltijd aan boord de laatste avond de charme van de binnenstad, met vele verborgen pleintjes en terrasjes, kunt ontdekken.

Overnachting in

Corfu - Motorjacht Panagiota

Dag 8

Na het ontbijt eindigt deze reis. Aanvang van de terugreis of verlenging van je verblijf op het eiland Corfu. We hebben een relaxed verblijf in een leuk dorpje in ons programma om het eiland beter te leren kennen.

NB Programma

 • Op grond van verschillende wind- en weersomstandigheden kan het voorkomen dat er in de vaarroute aanpassingen moeten worden gedaan. Het kan zelfs voorkomen dat de reis in omgekeerde volgorde plaatsvindt! De kapitein van het schip is hier altijd toe gemachtigd.
 • Op eigen gelegenheid wat ondernemen is meestal geen probleem. Of dit mogelijk is beslist de locale reisleiding; bedenk dat dit o.a. afhangt van het programma  en de vaartijden (iedereen moet op tijd weer aan boord kunnen zijn voor de afvaart).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De Panagiota is een traditioneel houten schip van 23 m lang en 7 m breed. Dit motorjacht is gebouwd in 1990 en in 2001 aangepast aan de moderne eisen. Er zijn 6 hutten benedendeks en 4 hutten bovendeks. Elke hut heeft een tweepersoonsbed van 1.40 m. breed en daarboven nog een éénpersoons bed. Een gezin wordt altijd samen in een of twee hutten ondergebracht. Er is eigen sanitair met wastafel, douche en wc. De hutten benedendeks hebben een klein rond scheepsraampje voor frisse lucht en tevens een ventilatiesysteem.
Op het schip zijn twee zonnedekken, waar je comfortabele ligmatten aantreft. Op het achterste dek kunnen we met mooi weer (wat het meestal is) lekker buiten eten.

Nota Bene:
De benedendekse hutten zijn het rustigst; het is echter mogelijk een hut bovendeks, met deur naar buiten, te boeken. Dit zijn alleen een- of tweepersoonshutten.

Foto's van de boot zijn te vinden via de link bij het dagprogramma.

Over de maaltijden

Kapitein Gerasimos zorgt goed voor zijn gasten en laat elke dag heerlijke Griekse gerechten serveren tijdens het avondeten en soms ook lunch. Of je een warme lunch of diner krijgt, wordt per dag afhankelijk van programma en (weers-)omstandigheden bepaald. Natuurlijk wordt ook gezorgd voor een goed ontbijt zodat je klaar bent voor een actieve dag genieten.

Je bevindt je op het schip als het ware op een drijvend restaurant; dat betekent dat het niet is toegestaan aan boord zelf meegenomen drank te nuttigen. Voor drinkwater uit flessen, ook tijdens de excursies, wordt een vast bedrag per week gevraagd van ca. € 20,- p.p. De overige drankjes kennen een redelijk tarief, te voldoen op het schip middels een lijst waar je je consumpties op aan kunt geven.

Info kindvriendelijkheid

Het activiteitenprogramma tijdens deze reis kent individuele vrijheid en is flexibel van opzet, waardoor het uitermate geschikt is voor ouders met kinderen. Per dag kun je meestal kiezen of je meegaat met een begeleide fietstocht/ excursie, zelf wat wilt doen of bij de boot blijft. Doordat we met een groep reizen, zullen er altijd gelijkgestemden te vinden zijn zodat er ook in groepjes wat te ondernemen valt. Verder kan er elke dag gezwommen worden in zee.
Aan boord is divers waterspeelgoed aanwezig als zwembanden en luchtbedden. Ook zijn er verschillende gezelschapsspelen, waaronder het typisch Griekse Tavli (backgammon).

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen aan boord van het schip in twee- of driepersoonshut met douche/wc
 • 7x ontbijt aan boord
 • 2x warme lunch én diner aan boord
 • 5x warme lunch óf diner aan boord (flexibel)
 • bedlinnen en handdoeken
 • alle vaarten en begeleide activiteiten conform programma
 • kaartmateriaal aan boord, voor individuele fietsroutes
 • kinderzitje of aanhangfiets (let op: verplicht te reserveren)
 • entrees gezamenlijk bezochte musea en opgravingen
 • diensten bemanning schip
 • diensten locale reisleiding (Duits- en Engelstalig)
 • Travelkids-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar/ van haven Corfu
 • evt. toeslag hut bovendeks
 • fietsen voor volwassenen en kinderen
 • overige maaltijden
 • drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • entrees van op eigen gelegenheid bezochte locaties
 • eventuele transfers naar of van verlengingshotels
 • fooien
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • water, toeristenbelasting en haventax

Over de activiteiten

Deze reis stelt geen specifieke eisen aan de conditie of wandel- en fietsvaardigheden. De tochten duren nooit langer dan een halve dag. Er is altijd de keuze om wel of niet met een activiteit mee te doen. Voor het fietsen is het wel handig als je met een derailleurversnelling kunt omgaan.
De fietstochten zijn zoveel mogelijk zonder al te grote hoogteverschillen uitgezet. Ze zijn met de goede huurfietsen met 21 versnellingen goed te doen, voor kinderen vanaf 1.30m. Kleinere kinderen kunnen op een aanhangfiets of in een kinderzitje. Naar keuze kun je onder begeleiding fietsen.
De wandelingen gaan in het algemeen over goed begaanbare paden en kleine weggetjes. De reisleiding zal van tevoren goed uitleggen wat je aan zwaarte van de tochten kunt verwachten.

Geschikt voor kinderen

6 jaar (zwemdiploma's verplicht)

Over de groepssamenstelling

De groep bestaat uit met name uit gezinnen met kinderen tussen ca. 6 en 16 jaar. De meeste deelnemers komen uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en natuurlijk Nederland. Het voordeel van de relatief grote groepen is dat er altijd wel vriendjes of vriendinnetjes zijn.

Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis door te laten gaan wordt bepaald door de internationale bezetting. In principe wijst de praktijk uit dat alle data in de zomer doorgaan, waarbij elk gezin dat bij ons boekt dus vrijwel zeker is dat de reis doorgaat.
Ook is het zo dat vaak al eind januari sommige data VOLGEBOEKT zijn; zo vroeg mogelijk boeken is dus noodzaak en het is beter niet af te wachten tot een vertrekdatum daadwerkelijk op 'garant vertrek' staat.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Jullie ontmoeten de groep bij het schip in de haven bij Corfu Stad. NB: vraag voor aankomst na waar het schip precies ligt; Corfu heeft twee havens. Het schip ligt met grote waarschijnlijkheid in de 'Old Port', vlakbij het centrum. Meer informatie hierover vind je in het reisinformatiepakket. 

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Korfoe kunt u uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Corfu.

Bij vertrek vanaf eind april tot en met september op  maandag , woensdag en zaterdag kan je kiezen voor een rechtstreekse vlucht per charter naar Corfu. In oktober gaat de charter alleen nog op zaterdag.  

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei - en herfstvakantie is een chartervlucht in principe alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

 

NB: je kunt vanaf 14.00 aan boord.

Praktische informatie

Bij boeking vragen we van jullie de volgende extra informatie. De informatie over het reisdocument wordt verplicht gesteld door de Griekse autoriteiten bij deelname aan deze reis.

 • Voornaam en achternaam zoals staat in het reisdocument
 • Aard reisdocument (paspoort of ID kaart), min. 6 maanden geldig na aankomst
 • Nummer van Paspoort of ID kaart
 • Mobiele telefoonnummer waarop je tijdens de reis bereikbaar bent
 • Lichaamslengte voor een evt. huurfiets

Deze informatie is aan te geven op het opmerkingenveld bij (digitale) boeking. Bij telefonische boeking kun je deze gegevens aan een medewerker doorgeven.

De vertrekdata voor gezinnen zijn in hoogzomer, met vertrek op zaterdag. De Ionische eilanden hebben een uitgesproken mediterraan klimaat met een lange, warme en droge zomer. Het kwik loopt dan overdag op tot 25-32 ºC en de nacht is met 20 ºC heerlijk zwoel. Regen valt er nauwelijks al kan er heel soms een pittige onweersbui vallen.

De Ionische eilandengroep kent niet de voor bijvoorbeeld de Cycladen zo typische harde Meltemiwind. Dit betekent enerzijds wat minder verkoeling, anderzijds rustiger vaarwater. Sowieso is het op zee duidelijk koeler dan aan land.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Wel dien je alle drankjes aan boord zelf te betalen. Aan boord betaal je verder de locale belastingen. In Corfu-stad zijn genoeg PIN automaten voorhanden; daar meteen genoeg geld pinnen is het handigste, maar pinnen kan eventueel ook op andere locaties gedurende de reis (Parga, Lefkas, Kefallonia)

De boot heeft zeilen, maar er wordt altijd op de motor gevaren. De zeilen worden hooguit als hulpmiddel ingezet of voor de sier. Meestal wordt er aan het eind van de middag of ’s ochtends vroeg gevaren. De vaarsnelheid van het schip bedraagt ca. 9–12 zeemijl per uur (tot ca. 20 km/u).

Tijdens de fietstochten dien je je eigen spulletjes voor de dag mee te nemen, op de fietsen krijg je daarvoor een goede fietstas ter beschikking; verder is een FIETSHELM verplicht voor iedereen t/m 16 jaar, maar ook voor ouderen wordtdit ten zeerste aangeraden. Een fietshelm dien je bij voorkeur zelf mee te nemen uit het oogpunt van hygiëne en pasvorm.
Voor deze reis is geen speciale uitrusting nodig. Wel is het goed bij het inpakken van de tassen of koffers aan het volgende te denken (nb: grote koffers zijn onhandig in de hutten):

 • fietshelmen (i.v.m. hygiëne en pasvorm raden we aan eigen helmen mee te nemen)
 • (ingelopen) wandelschoenen
 • fiets- en wandelkleding
 • evt. lichte regenkleding
 • winddicht jack of dun (fleece)vest
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje
 • veldflessen
 • zwemkleding
 • eventueel snorkeluitrusting
 • hutsloffen of slippers
 • waterschoentjes en/ of sandalen die tegen water kunnen
 • pinpas en/of creditcard
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

De bemanning van het schip bestaat uit een kapitein/stuurman en enkele assistenten.
De tocht wordt begeleid door enthousiaste en deskundige Duits- en Engels sprekende reisleiders die kundig zijn bij het begeleiden van fiets- en wandeltochten en ervaring hebben in de omgang met kinderen.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ionische_eilanden-9102_8ba3c.jpg

Griekenland - Ionische Eilanden * Eilandhoppen

Samen op avontuur

Internationale gezinsvakantie

Zwaarte
Comfort
Actief op het water
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen