Amorgos

Griekenland - Cycladen Naxos & Amorgos, 12 dagen Olijfgaarden, Zeus, witte kloosters, kliffen en 'het grote blauw'

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Twee van de centrale Cycladen, Naxos en Amorgos zijn in diverse opzichten elkaars tegenpolen, maar allebei hebben ze prachtige wandelpaden. Naxos is groen en welvarend met een prachtig en ietsje mondain hoofdstadje. Amorgos heeft nog veel van haar authenticiteit weten te behouden, is rauw en rotsig met kliffen en oogt bijna verlaten met overal uitzicht over de diepblauwe Aegeïsche Zee. Beklim op Naxos de berg Zas en kijk uit over de groene zee van olijfbomen en de blauwe Egeïsche Zee. Dwaal door de steegjes van Chora en het Kastro voor je de boot neemt naar het afgelegen Amorgos, volgens kenners het mooiste en spectaculairste Cycladeneiland. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en zijn sommige delen nog steeds niet per auto bereikbaar: een paradijs voor wandelaars!

Uniek aan deze reis

 • 600 m hoge klifkust
 • Olijfgaarden en marmer Naxos
 • Rotsklooster Chozoviotissa
 • Ruig authentiek Amorgos
 • Zichzelf gebleven dorpen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen, Naxos en Amorgos

De Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Dilos; volgens de Griekse mythologie het geboorte-eiland van Apollo en Artemis.

Naxos is het grootste en tevens meest vruchtbare eiland van de Cycladeneilanden, hier maak je wandelingen over zigzaggende muildierpaden. Met bergen en grillige rotspieken tot boven de 1000 meter en diepe, vruchtbare valleien is het een eiland vol contrasten. Je verblijft hier drie nachten in het mooie hoofdstadje Chora. 

Amorgos wordt door kenners het mooiste eiland van de Cycladen genoemd. Het is avontuurlijk en afgelegen; hoge kliffen, traditionele boerendorpjes en prachtige oude paden. Als meest oostelijk gelegen Cycladen-eiland, en meest ‘vergeten’, heeft Amorgos nog niets weg van een toeristenoord. Stil en relatief onontdekt is het de woonplaats van slechts 1650 mensen, die behalve in de pittoreske hoofdplaats Chora ook in gehuchtjes in de bergen verscholen zitten. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Pas een paar jaar geleden is er een asfaltweg aangelegd tussen Katapola en Aegiali, maar nog altijd zijn de twee havenplaatsjes twee andere werelden. Hoge bergen met ruige toppen en honderden meters hoge kliffen aan de oostkant zorgen voor een spectaculair landschap. Aan de westkant zijn het juist de onveracht vruchtbare valleien die de aandacht trekken; hier vinden we nog echt traditionele landbouwdorpjes. Het magnifiek tegen de rotsen gebouwde klooster Chozoviotissa moét je gezien hebben!

Je verblijft hier op twee lokaties: drie nachten in een hotel in het havenplaatsje Katapola en vier nachten in het boven een wijdse vallei gelegen Langada in een bijzonder gerund klein eco-hotel.

Meer eilanden
Na afloop van je verblijf op Amorgos kun je terugreizen naar Athene, maar ook de eilandenreis voortzetten op Santorini, in zo'n beetje alles de tegenpool van Amorgos.

Dag 1

Heenreis naar Naxos (zie vervoersinformatie). Vanaf Piraeus kun je kiezen uit de avond- of ochtendferry, reistijd ca. 5,5 uur (deze boek je apart bij). Transfers vanaf vliegveld of centrum van Athene naar de haven van Piraeus dien je eveneens los bij te boeken. 
Vliegen op Santorini en vandaar per boot naar Naxos is eveneens een goede mogelijkheid. 

Op sommige dagen kun je ook vliegen naar Naxos.

Indien je vooraf aan het arrangement een extra nacht in Athene verblijft reis je de dag van vertrek naar Naxos altijd met de ochtendboot. Als je op tijd aankomt (zie heen- en terugreis) en de avondboot kunt halen, dan boeken we altijd deze boot.

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 2

Per bus of taxi naar de omgeving van Chalki. Vandaag verken je het vruchtbare binnenland van Naxos; de met olijfbomen bezaaide Tragea, omzoomd door bergen. Over geplaveide paden loop je door uitgestrekte olijfgaarden en langs stenen muurtjes naar het dorpje Moni. Daar moet je zeker het oudste kerkje van Naxos (uit de 6e eeuw n. Chr.) bezoeken: Panagia Drosiani. Vandaar via een beekdal weer terug naar Chalki. Deze niet te lange wandeling is ideaal om te wennen aan de Griekse wandelpaden. Moni en Chalki zijn beiden leuke dorpjes om even verder te verkennen.
In de namiddag is er tijd om Naxos Chora te verkennen en/of te genieten van het strand.

Wandeling ca. 3 uur (7 km) met 180 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 3

Vandaag is het tijd voor een steviger wandeling met wederom vervoer naar het binnenland. Vanaf Chalki voeren oude geplaveide paden je richting het Venetiaanse fort Ano Kastro. Vandaar wandel je naar een antieke marmergroeve met daarin nog een halfafgemaakt beeld (Kouros). Je kunt nog iets verder naar Melanes. Maar je kunt ook via de ruïne van het Jezuïetenklooster Kalamitsia naar Mesi Potamia. Hier wandel je langs een beekje naar Pano Potamia waar je het laatste stukje over bekend terrein terug naar Chalki wandelt. Een prachtige dwarsdoorsnede van Naxos! 
Wandeling: max. 19 km, 580 m stijgen en dalen, 7 uur (is in te korten tot 10 of 14 km).

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 4

Vandaag begin je de wandeling in het streekcentrum Filoti. Er zijn meerdere opties: de beklimming van de Zas is een pittige tocht. Dit is de hoogste top van de Cycladen (1004 m), gewijd aan Zeus. Met of zonder bezoek aan Zeus kun je verder over oude paden door een afwisselend landschap naar het mooie dorpje Apiranthos, en evt. weer afdalen terug naar Filoti. Onderweg prachtige uitzichten. De afdaling terug naar Filoti vergt oriënteringsvermogen en tradzekerheid, want voert over kleine, soms onduidelijke, paadjes door rotsig terrein. Wandeling: tussen 10 en 19 km, 500 m of 900 m stijgen en dalen, 4 tot 7 uur. 

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 5

Per boot van Naxos naar Amorgos. Afhankelijk van het vaarschema is er nog een korte wandeling mogelijk op Amorgos. Dit zou bijvoorbeeld de wandeling van dag 2 kunnen zijn. De bootverbindingen wisselen per seizoen. De altijd varende Skopelitis gaat via de 'kleine Cycladeneilanden' naar Amorgos, bij niet teveel wind is dit een heerlijke boottocht.

Nota bene: we boeken altijd de best mogelijke verbinding; in bepaalde gevallen kan het zijn dat je pas laat vertrekt vanaf Naxos en in het begin van de nacht aankomt op Amorgos.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 6

Vandaag staat een wandeling op het programma naar het fraaie eilandhoofdplaatsje Chora, waar het heerlijk zwerven is door de kleine steegjes en langs pleintjes. Er zijn diverse varianten mogelijk. Een lange variant gaat eerst naar de verlaten kaap Profitis Ilias en vervolgens over oude muilezelpaden over de heuvel Vouni en steekt een steil dal door naar Chora. Over een mooi ezelpad loop je terug omlaag door een fraaie vallei naar het hotel in Katapola. Je kunt ook een traject naar Chora per bus of taxi doen, heen en weer lopen naar Chora of alleen naar kaap Profitis Ilias. Wandeling 5 tot 15 km naar keuze, 300  tot 500 m stijgen en dalen, 2 tot 5,5 uur.

Een alternatief is een rondwandeling naar het klooster van Agios Georgios Valsamitis, 11 km, 400 m stijgen en dalen, ca. 3,5 uur.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 7

Wandeling van Katapola naar het landbouwhart van Amorgos: deels over het oude pad naar een met landbouwterrasjes bedekte vallei. Eventueel op en neer naar de wilde kaap Arkesini, waar een fraaigelegen oude acropolis te bewonderen is. Na afloop nog een Griekse koffie in een ouderwets kafeneion? Je kunt per taxi terug naar Katapola. Wandeling: max. 16,5 km, 600 m stijgen en 400 m dalen, 5-6 uur (de wandeling is in te korten tot 12 km). 

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 8

Per bus of taxi naar Chora, het eilandhoofdplaatsje (te voet kan ook, 4,5 km en 300 hoogtemeters extra). Je loopt vanaf Chora langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Chozoviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Over een oud pad klim je naar Langada, met uitzicht op de baai van Aegiali. Wandeling (vanaf Chora): 17,5 km, 360 m stijgen en 670 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 9

Vandaag maak je een korte, maar pittige, wandeling naar de 8 ruïnes van de molens op de Machós-heuvel. Je bent hier 540 meter hoog en je ontvangt een uitzonderlijk uitzicht! Dit is een tocht voor de vroege ochtend of juist de late namiddag.
Je kunt hier het hele eiland overzien, met de zee aan de 2 kanten. Rondom zijn allerlei eilanden te zien: Astipálea, Anáfi en Santoríni, Ios, de kleine Cycladen, Náxos, Donoússa en bij helder weer zelfs Ikaría. Al de muren en velden aan je voeten kunnen je doen dromen van de landbouw van vroeger en de grote activiteit die er tot hier boven moet geweest zijn. Wandeling: 4 km, 330 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
In de middag (of ochtend, naar keuze) is er tijd om uit te rusten, het dorpje en fotogenieke omgeving te verkennen of om naar het leuke kleine strand van Aegiali te gaan.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 10

Rondwandeling vanuit Langada door de groene en afgelegen vallei van Aegiali. Over een fraai geplaveid wandel je van Langada  naar het kerkje Panagia Epanochori. In dit deel van Amorgos komen geen auto's meer en over een ezelspad vervolg je de wandeling naar het dorp Tholari,a met haar witgewassen huisjes. Daarna daal je af over een oude kalderimi door de vallei naar Aegiali, waar het strand is en een duik in zee lokt. Je kunt via de oude kalderimi naar Langada terug lopen, maar met de bus (medio mei-september) kan ook! Mooie uizichten en afwisselende en rijke vegetatie. Wandelduur: 4 uur, 400 m. stijgen en dalen.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 11

Vandaag loop je vanuit Langada over het meest spectaculaire en verlaten deel van het eiland. De wandeling voert je door het groene achterland van Langada via rotsig bergland naar dLangs velden met olijfbomen wandel je naar het klooster Agios Theologos aan de voet van de Krikkelosberg. Over een rotsig pad stijg je naar de imposante kliffen aan de oostkust richting het kerkje Stavros. De diepblauwe zee ligt hier 600 meter onder je en door de steile kliffen is de branding niet te zien. Eenmaal bij het kerkje Stavros waan je je aan het einde van de wereld. Je loopt dezelfde weg terug.
Wandelduur: 6 uur, 700 m. stijgen en dalen.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 12

Van Amorgos terugreis per dagboot of nachtboot naar Piraeus (Athene), of vervolg van je reis naar Santorini (al dan niet via Naxos).

NB Programma

De volgorde van de accommodaties op Amorgos wordt indien mogelijk afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van de ferries op dit eiland. De boten doen hier namelijk afwisselend Katapola en Aegiali aan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in kleine, typisch Griekse hotelletjes. Op Naxos overnacht u in de oude (autovrije) stad onderaan het burchtdeel. Op Amorgos verblijft u in Katapola in een hotel vlakbij zee. In Langada verblijft u iets van de kust af in een heel sfeervol en gastvrij hotelletje met fantastisch uitzicht. Per taxi of bus is het zandstrand van Aegiali dichtbij. Douche en toilet zijn altijd bij de kamer. In Athene overnacht u in een goed middenklassehotel in het centrum. Ook indien u op dag 8 per nachtboot naar Athene reist, wordt voor u nog een hotel in Athene gereserveerd.

Meer informatie over de accommodaties krijgt u via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval wordt u ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt elke dag door de accommodatie voor u verzorgd. De lunch en diners kunt u meestal makkelijk zelf inkopen of gebruiken in een sfeervolle taverne. In Langada is bij de accommodatie een eigen taverne (met o.a. eigen produkten zoals olie en olijven) en een bakkerij (met heerlijk volkorenbrood).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bootticket Naxos - Amorgos
 • transfers tussen havens en accommodatie op de eilanden
 • bagagevervoer op dag 6
 • SNP-reisdocumentatie en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (naar Naxos en vanaf Amorgos; optioneel bij te boeken)
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden, soms loop je ook over geplaveide trappenpaadjes. Op de bergachtige eilanden klim en daal je al snel een paar honderd meter, maar veel meer wordt het ook niet. Er zijn soms steile stukken en hier en daar veel losse stenen, die het lopen lastig kunnen maken. Bij de lange wandelvarianten zitten meestal meerdere stijgingen en afdalingen. De meeste lange wandelingen laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Uitzondering is de wandeling die je maakt op Amorgos van Chora naar Langada (of v.v.) als je wisselt van accommodatie.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Omdat u vrij laat in Naxos-stad arriveert, raden wij aan om daar een extra overnachting te boeken. Een andere aanrader is Langada op Amorgos.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene. Met overstap in Athene is het ook mogelijk om naar Naxos door te vliegen (dagelijks 2-3 vluchten). Heen en/ of terug vanaf Santorini of Mykonos is eveneens mogelijk. Wel is dan een verblijf op dit eiland aan te raden, met name vooraf aan de terugreis.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis per boot:
Let op: de boot naar Naxos dien je los bij te boeken, eventueel in combinatie met gewenste transfers!

Na aankomst in Athene (ATH) kun je kiezen voor een overnachting in Athene of meteen door per ferry naar Naxos (ca. 5,5 uur) aan het einde van de middag. Vanaf het vliegveld naar Athene of naar de haven vanaf vliegveld of stadshotel kun je een transfer bijboeken. Als je via ons de boot geboekt hebt, dien je altijd de transfer naar de haven bij te boeken.

Bij een vlucht naar Santorini neem je een taxi naar de haven of naar ons hotel op Santorini (los bij te boeken). Per ferry vaar je in de middag naar Naxos.

Op Naxos word je bij de boot opgewacht en naar het hotel gebracht. Gezien de lange boottocht kun je bij vluchten die in de namiddag op Athene aankomen niet meer naar Naxos. Een extra overnachting in Athene is dan noodzakelijk. Indien je wenst regelen wij een overnachting in een hotel op basis van logies en ontbijt. Voor de meest actuele boottijden kun je kijken op: www.gtp.gr

Terugreis
Op de laatste dag van de reis word je op Amorgos naar de haven gebracht om in te schepen voor je terugreis. De bestemming kan Piraeus zijn, maar ook Naxos of Santorini. Deze bootreis dien je daarom apart bij te boeken. Het verdient aanbeveling om vooraf aan de terugvlucht een overnachting nabij de gekozen luchthaven te boeken, als 'vangnet' voor vertraagde boten. Uitzondering kan de nachtboot naar Piraeus zijn in combinatie met een vlucht die later op de dag vertrekt; vanaf Piraeus kun je rechtstreeks met metrolijn 3 naar het vliegveld.

Voor de terugreis naar Nederland vanuit een hotel in Athene reis je op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Indien je met de metro gaat dien je lijn 3 te nemen, deze doet er ong. 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld kunt kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

Je kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. Reserveer je reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende (forse) zeewind (de Meltemi) vaak goed draaglijk, maar als de wind wegvalt kan het erg heet worden. Deze tijd is niet optimaal om te wandelen. De zon schijnt in juli en augustus bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf begin oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op Naxos en Amorgos reis je enkele malen (vooral op Naxos) per eilandbus (kostenindicatie ca. € 20,- p.p.) of taxi (kostenindicatie € 35,- p.p.) naar de wandelingen. In het voor en naseizoen rijden de bussen op de eilanden minder frequent, met name dan is het beter gebruik te maken van taxi’s.

Een goed alternatief is ook om met name op Naxos ter plekke een auto te huren. Het wandelprogramma is vrij eenvoudig zou in te richten dat je rondwandelingen maakt. Je bent zo flexibeler dan met de bus en het is (met name in voor- en naseizoen) goedkoper bij meerdere taxiritten. Dit kun je ter plekke regelen via de accommodatie.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

molen_bij_amorgos_chora_foto.jpg

Griekenland - Cycladen Naxos & Amorgos

Olijfgaarden, Zeus, witte kloosters, kliffen en 'het grote blauw'

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten