Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families, 10 dagen Ontdek Naxos, Amorgos en Santorini

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Gezinsvakantie langs appartementen en hotel

Avontuurlijk eilandhoppen met je gezin langs drie bijzondere eilanden. Naxos heeft langgerekte zandstranden, de godenberg Zas en een zee van olijfbomen. Over de blauwe zee naar het afgelegen en nog authentieke Amorgos, volgens kenners het Cycladeneiland. Ga op het vulkaaneiland Santorini op zoek naar het verloren rijk van Atlantis en kom tijd te kort voor het maken van de mooiste vakantiefoto.

Uniek aan deze reis

 • 3 totaal verschillende eilanden - allemaal 'kids'
 • Bootexcursie naar vulkaan inclusief
 • Compleet geregelde eilandhopreis
 • Kindvriendelijke verblijven met zwembad of strand
 • Op elk eiland een actief programma
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Van eiland naar eiland op de Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Delos. Voor deze ’island hopping’ reis voor gezinnen kozen we drie van de mooiste, afwisselendste en spectaculairste eilanden waar we een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin bieden. Avontuurlijk rondreizen per boot over een blauwe zee naar elke keer weer een nieuwe verrassing.

Naxos is het grootste Cycladeneiland, en heeft een bijzonder gezellig hoofdstadje (Chora). In het binnenland verken je oude paden, kalderimia, en kleine dorpjes, of je beklimt de godenberg Zas. Je kunt surfen of catamaranzeilen, mountainbiken of gewoon heerlijk chillen op talloze mooie plekjes. Jullie verblijfplaats ligt uiteraard vlakbij de lange zandstranden ten zuiden van Chora.

Voor het echte authentieke eilandgevoel moet je naar Amorgos, een paradijs voor avontuurlijke Family Special. Volg met je GPS eeuwenoude ezelpaden langs duizelingwekkende kliffen met uitzicht over de blauwe zee. Ontdek oude windmolens op een bergtop en het imposante rotsklooster Chozoviotissa. Of vaar je liever naar een onbewoond eilandje? Je verblijft direct aan een rustig zandstrand in een knus en smaakvol appartementencomplexje met zwembad.

Santorini, het meest bizarre en fotogenieke eiland van de Cycladen, is het restant van een ontplofte vulkaan. Is dit het mysterieuze Atlantis? Ga op onderzoek uit en maak een boottocht in de vulkaankrater naar de nieuwe vulkaan! Laat je betoveren door de kleuren van de lava tijdens een wandeling langs de kraterrand. De spierwitte huizen steken fel af tegen de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. Overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad vlak bij de de beroemde opgraving van Akrotiri, het Griekse Pompeii.

Dag 1

Aankomst op Naxos. Op Naxos is een transfer naar het hotel inbegrepen. Zie bij de heen- en terugreis voor de reismogelijkheden naar Naxos.

Overnachting in

Naxos stad

Dag 2-3 Wandelen

Wandelen
In het Family Specials reispakket vind je diverse wandelsuggesties. Door gebruik te maken van bus en/ of taxi (of eigen huurauto) kunnen de verschillende wandelingen ingekort worden. Enkele suggesties die zeer de moeite waard zijn:

 • Per bus of taxi naar Chalki. Volg de oude route langs het dorpje Moni. Avontuurlijke paadjes en soms even klauteren over een muurtje. Je komt langs het oudste kerkje van Naxos, waar je de bel kunt luiden als je de pope (priester) wilt roepen met de sleutel (misbruik niet toegestaan.......). Wandeling: 7 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur.
 • Eveneens vanaf Chalki kun je fraai wandelen over oude geplaveide paden. Je loopt via het Venetiaanse fort Ano Kastro naar een antieke marmergroeve met daarin nog een halfafgemaakt beeld (Kouros). Je kunt nog iets verder naar Melanes. Per taxi of bus terug naar Naxos-stad. Wandeling: 10 km, 150 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Per bus of taxi naar Filoti, streekcentrum. Meerdere opties: beklimming van de Zas, de hoogste top van de Cycladen (1004 m), gewijd aan Zeus. Of over oude paden door een afwisselend landschap naar het mooie dorpje Apiranthos, evt. verder afdalen naar Moni. Vandaag prachtige uitzichten. Wandeling: 13 - 19 km, 500- 900 m stijgen en dalen, 4,5 - 7 uur.

Overnachting in

Naxos stad

Dag 2-3 Anders actief

Bij het strand bij Agios Prokopios zelf of bij het Flisvos watersportcentrum bij Agios Georgios Beach bij Chora zijn diverse activiteiten te doen:

 • Proeflessen zeilen of surfen (voor complete cursussen moet je een week blijven). Je kunt ook ter plekke surfplanken huren en zelf je gang gaan als je al geoefend bent.
 • Een hele dag met een grote zeilboot de zee op, naar Paros. Onderweg mogelijk om te zwemmen en te snorkelen.

Bij Flisvos of via het hotel kun je ook mountainbikes huren. In het achterland kun je leuke tochten maken en ook wat meer afgelegen strandjes worden bereikbaar.

 • Huur een of twee dagen een auto om het eiland te verkennen. Ideaal om naar afgelegen stranden te gaan.
 • Boek een excursie per boot naar Delos, het heilige onbewoonde middelpunt van de Cycladen. Dit is één grote opgraving met fraaie ruïnes en andere bezienswaardigheden, waaronder de beroemde ‘leeuwengalerij’. In het voorjaar is dit bovendien één grote bloemenzee.
 • Zwerf door de kleine straatjes van Naxos Stad, geniet van de winkeltjes en terrasjes.
 • Vergeet niet lekker te luieren aan het strand en speel daar een spelletje Tavli.

Overnachting in

Naxos Stad

Dag 4

Met de lokale veerboot vaar je langs de "Kleine Cycladen" naar het afgelegen eiland Amorgos. Een langgerekt en ruig eiland met hoge bergen en het echte authentieke 'eilandgevoel'. Hier leven tradities nog voort en er is alleen kleinschalig toerisme. Je verblijft nabij het dorpje Aegiali direct aan het strand.

Na een beetje uitrusten kun je het dorpje verkennen of naar het nabijgelegen strand gaan.

Overnachting in

Aegiali - Lakki Village

Dag 5-6 Wandelen

Amorgos is een echt wandeleiland met nog een vrij goed intact net van oude ezelpaden (kalderimia). Een aantal kleine gehuchtjes of afgelegen boerderijtjes zijn nog steeds alleen te voet of per ezel bereikbaar. Je kunt hier nog regelmatig zien hoe akkertjes ouderwets met dier en met de hand bewerkt worden. Samen met het bergachtige terrein en spectaculaire klifkusten wordt het wandelen hier tot een avontuur vol uitdaging. De wandelingen kennen vaak meerdere varianten, waardoor de lengte flexibel kan zijn. Ook kun je soms met de eilandbus of een taxi een stuk klimmen omzeilen. De eilandbussen rijden pas vanaf medio mei. Meer informatie hierover staat in de reisdocumentatie. Enkele suggesties:

 • Klauterkids kunnen over een steil stenig pad naar de oude windmolens boven Langada klimmen. Waarom ze daar stonden wordt duidelijk als je er bent: probeer maar of je er kunt blijven staan in de wind! Van Aegiali kun je per bus of via het oude ezelpad naar Langada. Wandeling: 4 km, 330 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
 • Rondwandeling rond de vallei waar Aegiali in ligt. Mooie uitzichten, een kloof, mooie dorpjes en een verlaten liggend kerkje zijn de attracties. Als je met de bus naar Langada gaat, hoef je niet veel te klimmen en kun je daar heerlijk vers brood halen bij de plaatselijke bakker. Wandeling: 11 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Pittige maar uiterst spectaculaire tocht naar een afgelegen klooster, waar wellicht nog iemand aan het werk is bij zijn boerderijtje. Verder langs 700 m. hoge kliffen met de zee ver onder je naar het kapelletje bij Stavros. Alleen voor enigszins tredzekere bergkids en bij niet teveel wind kun je helemaal bij Stavros komen. Tip: ga na afloop lekker eten bij de uitstekende taverna van Nikos in Langada! Wandeling: 18,5 km, 650 m stijgen en dalen, 6,5 uur.
 • De mooiste eilandwandeling. Per bus of taxi naar Chora, het eilandhoofdplaatsje (of Katapola). Langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Choviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Wandeling: 16 km, 350 m stijgen en 670 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Aegiali - Lakki Village

Dag 5-6 Anders actief

Bij deze reis zijn enkele optionele excursies te boeken. Je kunt kiezen tussen een begeleide ezeltocht, een boottripje naar een onbewoond eilandje of geocaching.

Het is ook leuk om voor een of twee dagen een auto te huren om de rest van het eiland te verkennen. Zo moet je zeker het fraaie eilandhoofdstadje Chora gezien hebben, met enkele leuke winkeltjes en café's. Maar ook het kleine fort boven het dorp of de heuvel met oude windmolens zijn de moeite waard.
Op het zuidwestelijke deel van het eiland zijn nog enkele oudheidkundige opgravingen te vinden, deels stammend uit Minoïsche tijden. Maar er zijn ook een tweetal fraai gelegen kloosters te zien. Saai? Nee hoor, want je wordt er gastvrij ontvangen met een drankje en wat zoetigheid en je zult je verbazen over de bouw van deze kloosters. Vooral het rotsklooster Chozoviotissa moet je gezien hebben.

Met het openbaar vervoer kun je overigens ook makkelijk naar het hoofdstadje Chora komen. Verder het binnenland in is lastiger, want daar gaat maar enkele bus heen.

Overnachting in

Aegiali - Lakki Village

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

IMG_3755_resize.JPG

Bootexcursie naar Nikouria

Op het onbewoonde eilandje Nikouria kun je je voor een dag Robinson Crusoë wanen. Gelukkig krijg je een picknick mee zodat je niet hoeft te verhongeren. Je kunt er heerlijk rondstruinen, luieren op het strand en zwemmen of snorkelen. Vanaf de accommodatie zijn de transfers naar en van het haventje geregeld, alsmede de boottocht. Per dag varen er (afhankelijk van het seizoen) meerdere bootjes zodat je de lengte van je verblijf op het eilandje zelf kunt bepalen.

Amorgos_054_f3c00.jpg

Amorgos

Samen met een Griekse 'ezelman' en twee ezels maak je een ca. 1,5 - 2 uur durende wandeltocht in het groene achterland van Aegiali. Je klimt naar een mooi dorp waar je door de smalle straatjes trekt als in oude tijden, toen iedereen hier zich vooral per ezel verplaatste. Er gaan 2 ezels en een begeleider mee en er is een transfer inclusief van Aegili naar Tholaria, waar de wandeling begint. Deze excursie wordt in verband met de warmte altijd helemaal aan het einde van de dag gepland.

IMG_5653.jpg

Geocaching Amorgos

Op zoek naar verstopte schatten met GPS. Jullie krijgen een GPS apparaat mee onderweg. Vooraf is er een instructie hoe om te gaan met de GPS en hoe het geocachen werkt. Je gaat daarna met een beschrijving en je GPS zelf op pad! Modern wandelen met een doel; dat zal kinderen aanspreken.

Dag 7

Vandaag ga je met een snelle catamaranboot van Amorgos via Naxos naar Santorini. Deze (relatief dure) 'High-speed' verbinding brengt je in slechts ca. 2 - 3 uur naar dit bijzondere eiland (afhankelijk van de route), dat misschien wel het verdwenen paradijs Atlantis is..... Per ferry zou je de hele dag onderweg zijn met een stopover op Naxos.

Transfer van  de haven van Santorini naar het hotel in Akrotiri. Nog zin om even naar een zwart, rood of wit strand te gaan?
Tip: daal af via het trappenpad naar het strandje beneden het hotel, waar je een heerlijke taverna voor het avondeten hebt!

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 8

Natuurlijk mag een bezoek aan het hoofdstadje Fira met zijn fraaie ligging, archeologisch museum en gezellige winkelstraatjes niet ontbreken. Vanaf het hotel vertrekt de openbare bus. Daarna kun je de mooiste wandeling maken, die het eiland biedt: langs de calderarand van Fira naar Oia (11 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, 3 uur). De uitzichten op de blauwe binnenzee, de gekleurde gesteenten en de witte dorpjes zijn onweerstaanbaar fotogeniek. Vanaf Oia weer terug per bus via Fira naar Akrotiri.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 9

Na het ontbijt worden jullie naar de haven gebracht om in te schepen op de ‘King Thiras’. Met deze boot varen jullie  de binnenzee van de Caldera over naar het lava-eiland Nea Kameni. Dit is eigenlijk de top van een nieuwe vulkaan die zich hier vormt. Al wandelend zie je dan ook diverse vulkanische verschijnselen als hete damp en kleine zwavelerupties. Vervolgens vaar je naar Palea Kameni, ook een lava-eilandje. Daar zijn onder water hete bronnen, zodat je hier kunt zwemmen in het door zwavel groen kleurende warm geworden water.
Het kleine eilandje Thirasia (‘klein Thira’) is de volgende bestemming. Te voet of per ezel kun je over het trappenpad omhoog naar het nog traditionele dorp Manolas, of verder lopen over oude paden. Als je geen zin hebt in de klim, blijf je gewoon bij het strand bij het haventje of gaat lekker lunchen in de taverna. Daarna langs de gekleurde  kliffen terug naar de haven.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 10

Met een transfer naar de haven of het vliegveld eindigt na het ontbijt jullie arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op Naxos verblijf je vlakbij (2- 5 min. lopen) een van de fraaie zandstranden ten zuiden van het prachtige, en iets mondaine, hoofdstadje Naxos Chora. Agios Prokopios ligt op ca. 5 km van het centrum van Chora. Het is een vriendelijk badplaatsje waar gezinnen zich prima thuis zullen voelen. Elk half uur kun je per bus naar het stadje, maar dat is ook per fiets bereikbaar. We hebben gekozen voor rustig en ruim gelegen accommodaties iets van het strand en de boulevard af.
We werken hier samen met meerdere kleine accommodaties, allemaal voorzien van een heerlijk zwembad met ligstoelen. Je verblijft hier in appartementen (max. 5 personen, 1 aparte slaapkamer) of een of meer studio’s (éénkamerappartement). Bijna altijd heb je een kitchenette tot je beschikking. Er is bij elke kamer een balkon of terras met zitje. Wifi is meestal tot bij je appartement beschikbaar, maar in elk geval bij de receptie.

Op Amorgos verblijf je aan het strand van het havenplaatsje Aegiali. Temidden van veel groen is hier een klein appartementencomplexje met zwembad jullie thuisbasis. Het is gebouwd in Cycladenstijl: kleine witte huisjes, met enkele eenheden aan elkaar geschakeld. Er is een prettige tuin met een zwembad, maar je loopt over het kleine wandelboulevardje ook zo het zandstrand op.
Je verblijft in een studio, appartement of maisonette, altijd met eigen veranda of balkon.

Hotel Villa Kalimera op Santorini ligt prachtig nabij de imposante, steile rotskust en de zee. Het blijkt de kraterwand van een vulkaan te zijn, bezaaid met witte huisjes. Diverse stranden (waaronder het ‘rode’ en het ‘zwarte’ strand) zijn op loopafstand van het hotel. Hotel Villa Kalimera is gebouwd volgens de traditionele eilandarchitectuur. Het heeft een ruim terras met zwembad, een eigen bar en restaurant. De kamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet, telefoon, tv, airconditioning en balkon of terras. Voor families zijn de maisonnettes, met een slaapvertrek op een vide, zeer geschikt. Ze liggen wat achteraf van de overige hoteleenheden, en dus rustig en beschut.

Voor foto’s en een gedetailleerdere beschrijving van de accommodaties klik je op de link bij het dag tot dagprogramma.

Over de maaltijden

Deze reis bieden we aan met elke ochtend een heerlijk ontbijt. Dit geldt ook voor Naxos en Amorgos, waar je in principe in appartementen met een keukentje verblijft. Op deze manier hoef je nooit te slepen met veel boodschappen en kun je zo uit je bed aanvallen op vers brood en Griekse yoghurt; lekker makkelijk dus! Tegelijkertijd heb je zo wel de gelegenheid iets voor een lunch te maken en wat snacks en drankjes te bewaren in de koelkast. Winkeltjes zijn altijd op loopafstand te vinden.

Voor het avondeten zijn overal tavernas dichtbij. Uit eten is in Griekenland nog altijd relatief goedkoop, zeker als je met een gezelschap of gezin gaat eten. Als je eet zoals de Grieken zelf doen, met diverse kleine gerechtjes voor de hele tafel, kun je voor € 12,- tot € 15,- per persoon prima eten inclusief een drankje, waaronder ook een karafje wijn! Zonder vlees of vis kan het nog goedkoper….. Vegetarisch eten is meestal nooit een probleem. Alleen bij een zogenaamde ‘Psistaria’ (grillrestaurant) is de keuze aan groentegerechten beperkt. Verse vis daarentegen is niet goedkoop; informeer dus altijd naar de prijzen daarvoor!

Info kindvriendelijkheid

De gekozen accommodaties zijn allemaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Op Naxos zit je vlakbij een mooi zandstrand, op Amorgos idem en bovendien is er een zwembad bij de accommodatie (met zout water) en ook op Santorini is een zwembad.

De accommodatiemogelijkheden maken de gekozen onderkomens geschikt voor gezinnen van diverse samenstelling.

De flexibiliteit in het programma maakt dat de reis goed aan (ad hoc) (kinder)wensen is aan te passen. De wandelingen die we aanbieden zijn naar onze mening aantrekkelijk voor kinderen met wat er onderweg te zien en te beleven is.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in kamer of appartement
 • airconditioning in kamer of appartement
 • bedlinnen, handdoeken en schoonmaak
 • alle ontbijten
 • transfer haven-hotel en v.v. op alle eilanden
 • bootticket Naxos-Amorgos
 • snelbootticket Amorgos-Santorini of ferrytickets Amorgos-Naxos-Santorini indien de rechtstreekse snelboot niet vaart
 • vaarexcursie Santorini Volcano-Hot Springs-Thirasia
 • Family Specials reispakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Naxos en terug vanaf Santorini
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • overige activiteiten

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Hoewel deze reis in principe met kinderen van alle leeftijden te doen is, zijn de wandelingen en activiteiten vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. De diverse verplaatsingen met veerboten zijn voor wat oudere kinderen en pubers een avontuur, voor de kleinsten zal het wellicht meer onrust zijn. Meer avontuur is te vinden in de vormen de diverse vormen van sea- & beachsporten op Naxos, of een GPS-speurtocht op Amorgos. Voor iedereen leuk is de excursie in de binnenzee van Santorini; hoeveel activiteit je daar aan koppelt bepaal je zelf. Er is aanbod voor alle niveaus en verschillende leeftijden.
De smalle en soms stenige paden en de diverse uitstapjes naar oudheidkundige overblijfselen, dorpjes en stadjes en zwembaaitjes zijn vooral leuk voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, die het zelf leuk gaan vinden dingen te ontdekken. De wandelingen zijn door gebruik te maken van bus of taxi flexibel in lengte te maken. Een auto huren is vooral op het wat grotere eiland Naxos een goede optie; zo ben je flexibeler in je mogelijkheden.
Al met al zit er zoveel flexibiliteit in de programmamogelijkheden dat je de reis net zo zwaar of licht kunt maken als je zelf wilt.

Geschikt voor kinderen

vanaf ca. 6 jaar.

Extra dagen

Verlengen van het arrangement kan in principe met elke willekeurig aantal dagen, maar in het hoogseizoen is dit niet altijd mogelijk.

Indien je de op de heenreis naar Santorini vliegt, kan een extra overnachting op dit eiland aantrekkelijk zijn, vóórdat je verder reist naar Naxos.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene, Naxos (met overstap Athene) of Santorini.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charters, Transavia en lijndienstvluchten. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Er zijn dagelijks vluchten van Athene naar Naxos v.v., maar er zal niet altijd aansluiting op internationale vluchten zijn.

Vertrek- en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houd er rekening mee dat deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei- en herfstvakantie is een chartervlucht meestal alleen mogelijk bij verblijf van één week, waardoor de reis zal moeten worden ingekort. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Er zijn verschillende mogelijkheden om op Naxos te komen. Vanwege de keuzes is er niets standaard inbegrepen bij het arrangement; je dient het vervoer naar Naxos dus extra bij te boeken. Alles op een rijtje:

 1. Een internationale vlucht naar Santorini en dan door per ferry naar Naxos. Zorg dat je in de ochtend of in elk geval voor 14.00 uur arriveert. Hier wordt je opgewacht en naar de haven gebracht, waar dagelijks om 15.30 een rechtstreekse ferry in slechts 2 uur naar Naxos vaart. Dit is gemiddeld de meest snelle, comfortabele en goedkoopste manier om op Naxos te komen. Wel dien je voor gunstige vliegtarieven je vlucht zo vroeg mogelijk te boeken. Later arriveren op Santorini en daar eerst een nachtje verblijven kan natuurlijk ook. Besef echter dat er géén ochtendferry naar Naxos is.
 2. Vanaf Athene per binnenlandse vlucht naar Naxos. Lekker snel, maar de vlucht sluit niet altijd aan op een internationale vlucht vanuit Nederland. Ga dit dus goed na als je vluchten boekt; bij SNP kunnen we je behulpzaam zijn en deze vluchten ook boeken. Zeker in het hoogseizoen zijn er meerdere vluchten per dag. Er wordt gevlogen met 40- of 70- persoons propellorvliegtuigen. Soms is een extra nacht in Athene nodig voordat je verder kunt reizen. Naar en van Athene reis je zelf per metro of trein.
 3. Vanaf Athene/ Piraeus per ferry bij aankomst uit Nederland voor ca. 14.30 uur. Boek de transfer ‘Ferry Naxos direct’ bij. Vanaf het vliegveld worden jullie naar de haven van Piraeus gebracht en vandaar ga je dezelfde avond nog in ca. 5-6 uur naar Naxos. Aankomst tegen of rond middernacht.
 4. Vanaf Athene/ Piraeus per ferry bij aankomst uit Nederland na 14.30 uur. Je kunt nu de avondferry niet meer halen en dient na aankomst in Athene te overnachten. Boek nu de transfer ‘Ferry Naxos via Athene’ bij. Je wordt vanaf het vliegveld naar het hotel in Athene gebracht en op de ochtend van vertrek naar Naxos naar de haven van Piraeus. Vandaar per ferry in ca. 5 uur naar Naxos, waar je in het begin van de middag aankomt.

Op Naxos wordt je in de haven of bij het vliegveld opgewacht en per taxi naar je accommodatie gebracht.

Terugreis

Ook voor de terugreis zijn er weer meerdere mogelijkheden. Verreweg de makkelijkste manier is per vliegtuig.

Aan het einde van je arrangement is altijd een transfer naar de haven of het vliegveld van Santorini (JTR) voor jullie geregeld. Je kunt vanaf Santorini terugvliegen, hetzij rechtstreeks naar Nederland, hetzij naar Athene, waar je overstapt op een vlucht naar Nederland.

Maar je kunt er ook voor kiezen om per veerboot terug naar Athene te reizen. De boot vertrekt dagelijks om 15.30 en je komt dan tegen middernacht in Piraeus aan. Aansluitend is dus altijd een overnachting in Athene noodzakelijk. Bij deze late aankomst raden we aan om een taxitransfer naar je hotel te reserveren. Het is ook mogelijk een Hi-speed catamaran (duurder, reisduur ca. 5 uur) te boeken, die 's ochtends vertrekt. Deze catamaran heeft geen buitendek!
Vanuit Athene reis je vervolgens op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld voor de terugreis naar Nederland. Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld kun je kijken op:

http://www.athensinfoguide.com/nl

Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kun je kijken op:

http://www.gtp.gr. De beschikbare boten wisselen per seizoen, met uiteraard meer mogelijkheden in het hoogseizoen (dan zijn er echter ook vaker vertragingen).

Extra's

Verlengingshotels

acc15179att88.jpg

Hotel Crystal City (Athene)

Prima stadshotel in Athene met een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Gelegen net aan de rand van het centrum en vlakbij een metrostation. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden en ook de luchthaven snel te bereiken. Het hotel ligt in een relatief rustige zijstraat bij het Karaiskaki-plein en is modern en smaakvol ingericht. Vanaf het dakterras, met bar en loungebanken, heeft u uitzicht op de Acropolis. Er is een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van goede bedden en een degelijke en schone badkamer met wastafel, toilet en een moderne douchecabine. U beschikt over TV, Wifi, safe, minibar airco en telefoon.

entree.jpg

Hotel Cypria (Athene)

Hotel Cypria in Athene is een goed en rustig gelegen hotel van bescheiden omvang in het centrum van Athene, niet ver van het Syntagmaplein De receptie is in art-decostijl en de kamers zijn ingericht met verschillende blauwtinten en van de moderne faciliteiten voorzien.

Excursies

Amorgos_054_f3c00.jpg

Amorgos

Samen met een Griekse 'ezelman' en twee ezels maak je een ca. 1,5 - 2 uur durende wandeltocht in het groene achterland van Aegiali. Je klimt naar een mooi dorp waar je door de smalle straatjes trekt als in oude tijden, toen iedereen hier zich vooral per ezel verplaatste. Er gaan 2 ezels en een begeleider mee en er is een transfer inclusief van Aegili naar Tholaria, waar de wandeling begint. Deze excursie wordt in verband met de warmte altijd helemaal aan het einde van de dag gepland.

IMG_5653.jpg

Geocaching Amorgos

Op zoek naar verstopte schatten met GPS. Jullie krijgen een GPS apparaat mee onderweg. Vooraf is er een instructie hoe om te gaan met de GPS en hoe het geocachen werkt. Je gaat daarna met een beschrijving en je GPS zelf op pad! Modern wandelen met een doel; dat zal kinderen aanspreken.

IMG_3755_resize.JPG

Bootexcursie naar Nikouria

Op het onbewoonde eilandje Nikouria kun je je voor een dag Robinson Crusoë wanen. Gelukkig krijg je een picknick mee zodat je niet hoeft te verhongeren. Je kunt er heerlijk rondstruinen, luieren op het strand en zwemmen of snorkelen. Vanaf de accommodatie zijn de transfers naar en van het haventje geregeld, alsmede de boottocht. Per dag varen er (afhankelijk van het seizoen) meerdere bootjes zodat je de lengte van je verblijf op het eilandje zelf kunt bepalen.

Transfers

ser2342att9.jpg

Ferry Athene - Naxos direct

Transfer per auto of minibus van het vliegveld van Athene naar Piraeus. Vandaar per ferry naar Naxos; vertrek 17.30, aankomst Naxos 22.40. Op de boot heeft u gereserveerde stoelen. U reist met een grote moderne veerboot.

Voorwaarden: De prijs is per persoon; de uiteindelijke prijs hangt af van aantal personen en leeftijd.
De prijs wordt door ons systeem niet correct weergegeven; met meer personen en met kinderkortingen bent u meestal een stuk goedkoper uit. Bij boeking of prijsopgave via onze website ziet u de correcte prijs.
Deze combinatietransfer boot-taxi kan alleen via SNP geboekt worden bij boeking van de reis. Deze boot vaart dagelijks. Om deze boot te halen dient u niet later dan ca. 14.30 (schematijd) met uw vlucht uit Nederland aan te komen op het vliegveld van Athene. Komt u later aan, boekt u dan transferpakket ‘Transfer Athene – Naxos indirect via Athene’.
In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en taxi met vertrouwde chauffeur, het wachten van de taxi en de service in het geval van problemen.

ser2343att9.jpg

Transfers & ferry Athene - Naxos met stopover Athene

Transfer per auto of minibus van het vliegveld van Athene naar een hotel naar keuze.
Op de dag van vertrek naar Naxos transfer van het hotel naar Piraeus. Vandaar per ferry naar Naxos; vertrek 07.30, aankomst Naxos 12.40. Op de boot heeft u gereserveerde stoelen. U reist met een grote moderne veerboot.

Voorwaarden: De prijs is per persoon; de uiteindelijke prijs hangt af van aantal personen en leeftijd. Bij boeking ziet u de correcte prijs.
De prijs wordt door ons systeem niet correct weergegeven; met meer personen en met kinderkortingen bent u meestal een stuk goedkoper uit; vraag een prijsopgave bij boeking voor de werkelijke prijs.
Deze combinatietransfer boot-taxi kan alleen via SNP geboekt worden bij boeking van de reis. Deze boot vaart dagelijks.
In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en taxi met vertrouwde chauffeur, het wachten van de taxi en de service in het geval van problemen.

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer luchthaven Santorini - haven Santorini

Aanvullende opties

Ferry Santorini - Piraeus

Ferry Santorini - Piraeus CATAMARAN

Boot Santorini - Naxos

Praktische informatie

Deze reis is te boeken van eind april t/m begin november. We raden aan om je reis naar Griekenland zo vroeg mogelijk te reserveren i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol. Vooral voor de meivakantie zitten vluchten vaak al in februari vol!

In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste reisperiode voor natuurliefhebbers is daarom april-begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers; en natuurlijk het dan nog heerlijk warme zeewater. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Heerlijk weer om van alles te ondernemen, te zwemmen of te surfen, maar ook lekker te zitten op een terrasje.

Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs nagenoeg stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cycladen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. We hebben drie vluchtopties uitgerekend: Athene, Naxos en Santorini.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Op Naxos kun je prima gebruik maken van de locale eilandbussen die regelmatig rijden naar alle uithoeken. We raden ook aan om eens een dagje een auto te huren om het eiland rond te rijden (op Naxos heb je daar eigenlijk 2 dagen voor nodig...). De wandelingen zijn allemaal met openbaar vervoer of een enkele taxi te bereiken. Het hotel ligt vlakbij het hoofdplaatsje zelf, waarvandaan de bussen vertrekken. Met het shuttlebusje van het hotel kun je afgezet worden bij het busstation aan de kade. Ook een taxi is relatief niet zo heel duur en kan handig zijn bij wandelingen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

King_Thiras_exc_resize2.jpg

Griekenland - Cycladen * Eilandhoppen voor families

Ontdek Naxos, Amorgos en Santorini

Gezinsvakantie langs appartementen en hotel

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen