Naxos

Griekenland - Cycladen, Andros, Tinos, Naxos, Amorgos, 16 dagen Eilandhoppen en wandelen op de mooiste Griekse eilanden

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelrondreis vanuit hotels en pensions

Vier prachtige kleine wandelwerelden die de ultieme eilandhopreis tot een waar avontuur maken. Andros met haar prachtige oude paden, fraaie zandstranden, weelderig groene dalen en natuurstenen huisjes. Op Tinos vind je witte labyrintdorpen, de burcht Exoburgo, kunstzinnige duiventorens en bizarre granietrotsen. Naxos heeft de godenberg Zas en een zee van olijfbomen. Over de blauwe zee naar afgelegen Amorgos, volgens kenners het mooiste en spectaculairste Cycladeneiland met het mooist gelegen klooster van Griekenland, spectaculaire kliffen en verlaten valleien. Onderweg tijd voor een pauze in een traditioneel dorpje......

Uniek aan deze reis

 • De vier mooiste wandeleilanden van de Cycladen
 • Oude intacte wandelpaden op Andros
 • Witte dorpen en duiventorens op Tinos
 • Groen en welvarend Naxos
 • Ruig en authentiek Amorgos
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen 6, Andros, Tinos, Naxos, Amorgos

De Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Dilos; volgens de Griekse mythologie het geboorte-eiland van Apollo en Artemis; u kunt er heen vanaf Tinos.
Voor deze ’island hopping’ reis kozen wij de puurste wandeleilanden. Het stille, bergachtige en groene Andros met prachtige zandstranden. U klimt er over de heilige trappenweg naar het klooster Panachrantou. Tinos met zijn typische duiventillen, immense granietblokken en het Exoburgo, een hooggelegen Venetiaans fort. Naxos is het grootste en tevens meest vruchtbare eiland van de cirkel, hier maakt u wandelingen over zigzaggende muildierpaden. Door kenners het mooiste eiland van de Cycladen genoemd is het avontuurlijke en afgelegen Amorgos; hoge kliffen, traditionele boerendorpjes en prachtige oude paden.

Dag 1

Aankomst in Athene; u wordt opgewacht op het vliegveld. Transfer naar de haven van Rafina, waar u de veerboot (2 uur) naar Andros neemt, waar u aankomt in het havenplaatsje Gavrio. Vandaar per bus verder naar Andros-stad.
Overnacht u voorafgaand aan het arrangement in Athene of Rafina, dan reist u op de dag van vertrek met de ochtendboot naar Andros.

Overnachting in

Andros stad - Pension Stella

Dag 2

Bezoek aan Andros stad met haar fraaie redershuizen en musea; vervolgens per bus of taxi naar Apikia, een uitgestrekt dorp in een brede en zeer groene vallei. Langs cypressenhagen en over ommuurde oude paden wandelt u omlaag. U komt langs een oude woontoren, waar een bijzondere sfeer hangt. Door olijf-boomgaarden gaat het verder naar het kleine zandstrand van Yialia. Na het zwemmen nog even een pasje over en u daalt weer af naar uw pension aan het strand. Wandeling: 5 km, 100 m stijgen en 350 m dalen, 2,5 uur.

Overnachting in

Andros stad - Pension Stella

Dag 3

Vanuit Chora loopt u over een oud stenen pad naar boven met uitzicht op de groene vallei, die gesierd wordt door Cipressen die omhoogsteken uit de zee van olijfbomen. Door de fraaie dorpen Lamira en Messaria langs apart gestapelde muurtjes, mooie kerkjes en verkoelende bronnen. Een volgende kalderimi daalt af naar een bedding, die dat u via een prachtige oude brug oversteekt. Dan over de oude trappenweg naar het hooggelegen witte klooster Panachrantou. Een stevige klim, maar de uitzichten richting Chora en zee vergoeden veel. En het is heerlijk bijkomen op de binnenplaats van het klooster. Weer afdalend in het groene dal neemt u een andere route door om terug te wandelen naar Andros Chora, met mooi zicht op de gele, roze en witte huizen van de stad. Wandeling: 16,5 km, 600 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Andros stad - Pension Stella

Dag 4

Via een breed zandstrand naar een prachtige kloof. Door het kleine dorpje Sineti naar een oud stenen pad, dat u vervolgens bij de hoog gelegen ruïnes van het Palekastro brengt, vanwaar u schitterend uitzicht heeft over bijna heel zuidelijk Andros. Ook ziet u de brede baai van Korthi, uw einddoel van vandaag. Over een prachtig bewaard gebleven kalderimi daalt u over terrassen af naar Ormos Korthiou. Tijd voor een frisse duik of een lekker terrasje. Met een taxi gaat u terug naar Andros stad. Wandeling: 13,5 km, 550 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Andros stad - Pension Stella

Dag 5

In de ochtend vaart u naar het eiland Tinos (ca. 2 uur). Vanuit uw door en door Griekse pension in het sneeuwwitte dorpje Falatados kunt u een heerlijke middagwandeling maken over beschaduwde paden. Vanuit het pension gaat u eerst over een mooi pad naar het dorpje Myrsini en vanuit hier daalt u af naar de Livada rivier. U kunt vanaf hier ofwel heen en terug over hetzelfde pad naar het strand van Livada, ofwel direct terug naar Falatados over een eveneens mooi geplaveid pad.
Ook is het zeker aan te raden even door de kleine straatjes van het dorp te zwerven: via prachtige overdekte steegjes ontdekt u de bijzondere architectuur van dit dorp. Wandeling: 6 of 14 km, 200 m of 450 m stijgen en dalen, 2 of 4,5 uur.

Overnachting in

Falatados - Levkes (Falatados-Tinos)

Dag 6

U verkent de dorpen rond de Exoburgo, het hooggelegen Venetiaanse fort. Dit is letterlijk een rondwandeling, want u loopt in een grote boog om een berg heen langs de mooiste dorpjes van het eiland. Door valleien met kunstig aangelegde terrassen, via kleine dorpssteegjes langs kapelletjes en een enkel klooster. In de brede vallei tussen Loutra en Kampos staan enkele van de fraaiste duiventorens, zo karakteristiek voor dit eiland. Wellicht wel de fraaiste wandeling die er op het eiland te maken valt. Wandeling: 16 km, 200 m stijgen en dalen, 7 uur.

Overnachting in

Falatados - Levkes (Falatados-Tinos)

Dag 7

Vandaag zijn er diverse mogelijkheden. Bijzonder is de rondwandeling langs bizarre granietrotsen vanuit Falatados naar Volax. Dan via een prachtig dal naar Agapi, langs de hoog gelegen kapel Prof. Ilias met uitzicht op zee en terug door het rustige dal langs Komni en Loutra. Tot slot nog een stevig klimmetje via Koumaros om naar Falatados terug te lopen. Wandeling: 16,5 km, 550 m stijgen en dalen, 6 uur.
U kunt vandaag ook uw horizon eens te verbreden. U kunt per taxi of bus naar de baai van Panormos. Vandaar is er een fraaie en qua lengte flexibele rondwandeling door het achterland te maken. Ook kunt u besluiten te zwemmen aan een mooi strandje met tamarisken. U komt door het kunstenaarsdorp Pirgos, bekend om de marmerbewerking. Wandeling: 7 of 10 km, 300 m stijgen of dalen, 2,5 of 5 uur.
Een andere mogelijkheid is om per boot naar het heilige eiland Delos te gaan, waar een prachtige antieke opgraving te bewonderen valt.

Overnachting in

Falatados - Levkes (Falatados-Tinos)

Dag 8

Wellicht dat u in de ochtend nog even tijd heeft Tinos stad te verkennen; een bezoek aan de bedevaartskerk Panagia Evangelistria mag dan niet ontbreken.
Vanaf Tinos naar Naxos, eventueel met een tussenstop op Paros. In Naxos Chora zijn de oude burcht en de beroemde marmerpoort de moeite waard en is het heerlijk zitten op een terrasje aan de kade.

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 9

Per bus of taxi naar de omgeving van Chalki. Vandaag verkent u het vruchtbare binnenland van Naxos; de met olijfbomen bezaaide Tragea, omzoomd door bergen. Over oude geplaveide paden loopt u via het Venetiaanse fort Ano Kastro naar een antieke marmergroeve met daarin nog een halfafgemaakt beeld (Kouros). U kunt nog iets verder naar Melanes. Per taxi of bus naar Naxos-stad. Wandeling: max. 19 km, 600 m stijgen en dalen, 7 uur (is in te korten tot 10 of 14 km).

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 10

Per bus (1 uur rijden) of taxi naar Filoti, streekcentrum. Meerdere opties: beklimming van de Zas, de hoogste top van de Cycladen (1004 m), gewijd aan Zeus. Of over oude paden door een afwisselend landschap naar het mooie dorpje Apiranthos, evt. verder afdalen naar Filoti. Vandaag prachtige uitzichten. Wandeling: 13 of 19 km, 500 m of 900 m stijgen en dalen, 4,5 of 6,5 uur.

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 11

Per boot naar Amorgos. Afhankelijk van het vaarschema nog een extra wandeling mogelijk op Naxos (meestal) of op Amorgos. Wandeling: max. 11 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur (kortere wandelingen ook mogelijk).
Nota bene: de meeste boten van Naxos naar Amorgos vertrekken 's avonds laat en komen in het begin van de nacht aan op Amorgos.

Overnachting in

Katapola - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 12

Wandeling van Katapola naar het landbouwhart van Amorgos: deels over het oude pad naar een met landbouwterrasjes bedekte vallei. Eventueel op en neer naar de wilde kaap Arkesini, voor een bezoek aan de antieke acropolis. Dan nog even bijkomen in een oud Kafeneion. U kunt per bus of taxi terug naar Katapola. Wandeling: max. 15 km, 600 m stijgen en 400 m dalen, 5 uur (de wandeling is in te korten tot 12 km). 

Overnachting in

Katapola - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 13

Te voet of per bus naar Chora, het eilandhoofdplaatsje. Langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Chozoviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Over een oud pad klimt u naar Langada, met uitzicht op de baai van Aegiali. Wandeling (vanaf Chora): 16 km, 350 m stijgen en 650 m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 14

Vandaag maak je een korte, maar pittige, wandeling naar de 8 ruïnes van de molens op de Machós-heuvel. Je bent hier 540 meter hoog en je ontvangt een uitzonderlijk uitzicht! Dit is een tocht voor de vroege ochtend of juist de late namiddag.
Je kunt hier het hele eiland overzien, met de zee aan de 2 kanten. Rondom zijn allerlei eilanden te zien: Astipálea, Anáfi en Santoríni, Ios, de kleine Cycladen, Náxos, Donoússa en bij helder weer zelfs Ikaría. Al de muren en velden aan je voeten kunnen je doen dromen van de landbouw van vroeger en de grote activiteit die er tot hier boven moet geweest zijn. Wandeling: 4 km, 330 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
In de middag (of ochtend, naar keuze) is er tijd om uit te rusten, het dorpje en fotogenieke omgeving te verkennen of om naar het leuke kleine strand van Aegiali te gaan.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 15

Vandaag loop je vanuit Langada over het meest spectaculaire en verlaten deel van het eiland. De wandeling voert je door het groene achterland van Langada via rotsig bergland naar dLangs velden met olijfbomen wandel je naar het klooster Agios Theologos aan de voet van de Krikkelosberg. Over een rotsig pad stijg je naar de imposante kliffen aan de oostkust richting het kerkje Stavros. De diepblauwe zee ligt hier 600 meter onder je en door de steile kliffen is de branding niet te zien. Eenmaal bij het kerkje Stavros waan je je aan het einde van de wereld. Je loopt dezelfde weg terug.
Wandelduur: 6 uur, 700 m. stijgen en dalen.

Overnachting in

Langada

Dag 16

Na het ontbijt einde van het arrangement.

Van Amorgos terugreis per dagboot of nachtboot naar Piraeus (Athene), of vervolg van je reis naar Santorini (evt. via Naxos).

NB Programma

De volgorde van de accommodaties op Amorgos wordt indien mogelijk afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van de ferries op dit eiland. De boten doen hier namelijk afwisselend Katapola en Aegiali aan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleinschalige accommodaties in de stijl van de eilanden, waar SNP al jarenlang mee samenwerkt. Overal word je gastvrij onthaald. Elke kamer heeft eigen douche en toilet en bijna altijd is er ook een balkon.
Op Andros overnacht je in een vriendelijk familiepension. Het is pal aan zee gelegen met een zandstrand voor de deur. Er is ook een prettig beschaduwd terras waarop het heerlijk ontbijten is.
Op Tinos ligt ons pension in het binnenland, in een authentiek dorpje. Het pension is gebouwd in de typische Cycladenstijl en de kamers liggen verspreid over meerdere kleine gebouwtjes. Daartussen ligt een groot terras, dat ook grenst aan het restaurant.
Op Naxos overnacht je in de oude (autovrije) stad onderaan het burchtdeel. Het kleine familiehotelletje is met liefde verzorgd en heeft een bloemrijk tuintje. Je hebt een heerlijk uitzicht vanaf het dakterras.
Op Amorgos verblijf je in Katapola in een hotel vlakbij zee. Het is rustig gelegen in een achterafstraatje aan de rand van het dorp. In Langada verblijf je iets van de kust af in een heel sfeervol en gastvrij hotelletje met fantastisch uitzicht. Hier heerst een uitermate prettige sfeer. Per taxi of bus is het zandstrand van Aegiali dichtbij.

Meer informatie over de accommodaties krijgt u via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval word je ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een heerlijk Grieks ontbijt voor je klaar. Overal zullen de ingrediënten wisselen. De lunch en diners kun je steeds makkelijk zelf inkopen of nuttigen in een sfeervolle taverne. Op Tinos en in Langada op Amorgos kun je heerlijk dineren bij het pension.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle boottickets
 • transfer vliegveld-haven van Rafina op dag 1 (of transfer vliegveld-hotel bij extra nacht in Rafina vooraf)
 • transfers op de eilanden van havens (of busstation Andros Chora op Andros) naar accommodatie en v.v.
 • bagagevervoer op dag 13
 • SNP-reisdocumentatie en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden, soms loop je ook over geplaveide trappenpaadjes. Op de bergachtige eilanden klim en daal je al snel een paar honderd meter, maar veel meer wordt het ook niet. Er zijn soms steile stukken en hier en daar veel losse stenen, die het lopen lastig kunnen maken. Bij de lange wandelvarianten zitten meestal meerdere stijgingen en afdalingen. De meeste lange wandelingen laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Uitzondering is de wandeling die je maakt op Amorgos van Chora naar Langada (of v.v.) als je wisselt van accommodatie.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Op Andros lokt het zandstrand en een extra wandeling, vanaf Tinos kunt u een dagtocht naar Delos maken, Naxos en Amorgos bieden strand, een leuk stadje of wandelingen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Na aankomst in Athene (ATH) is de transfer naar Rafina geregeld. Hou er rekening mee dat je vlucht ca. 2,5 uur voor het vertrek van de ferry landt; dan kun je de aansluiting op de boot vanuit de haven van Rafina naar Andros nog halen.
Dagelijks gaat er een ferry van Rafina naar Gavrio rond 16:30 en soms ook nog om 18.00/ 18.30..
Op vrijdag en zondag vaak (vanaf ongeveer mei) ook een latere ferry om 19:15 uur. Tevens varen er van medio mei tot september highspeed ferries eerder in de middag.
In het weekend zijn er soms nog andere afvaarten, wisselend per seizoen.
Meer gedetailleerde tijden zijn te vinden op www.gtp.gr. Definitieve vaarschema's en boten zijn pas lopende het voorjaar bekend en kunnen regelmatig wijzigen, zodat het goed is om de tijden vlak voor vertrek (nogmaals) na te kijken.

Kun je niet in 1 dag naar Andros, dan is een overnachting nabij de haven van Rafina noodzakelijk. Indien je wenst regelen wij een overnachting in hotel Mati op basis van logies en ontbijt. De volgende dag boeken we dan de ochtendboot voor je, waarbij de transfer naar de bootterminal in Rafina is inbegrepen, waarbij je vlakbij de boot wordt gebracht.

Op Andros reis je met het openbaar vervoer in 1 uur naar Andros stad. Vanaf het busstation word je naar ons pension gebracht.

Bij een verblijf voorafgaande aan het arrangement in Athene is de transfer van de luchthaven naar uw hotel in Athene niet inbegrepen. Wel inbegrepen is de transfer van uw hotel in Athene naar de haven van Rafina op de dag van vertrek naar Andros.

Terugreis
Op de laatste dag van de reis word je op Amorgos naar de haven gebracht om in te schepen voor je terugreis. De bestemming kan Piraeus zijn, maar ook Naxos of Santorini. Deze bootreis dien je daarom apart bij te boeken. Het verdient aanbeveling om vooraf aan de terugvlucht een overnachting nabij de gekozen luchthaven te boeken, als 'vangnet' voor vertraagde boten. Uitzondering kan de nachtboot naar Piraeus zijn in combinatie met een vlucht die later op de dag vertrekt; vanaf Piraeus kun je rechtstreeks met metrolijn 3 naar het vliegveld.

Voor de terugreis naar Nederland vanuit een hotel in Athene reis je op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Indien je met de metro gaat dien je lijn 3 te nemen, deze doet er ong. 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld kunt kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

Je kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op dinsdag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

De ferries tussen de eilanden varen dagelijks, maar met name van Tinos naar Naxos kan het voorkomen dat je moet overstappen op Mykonos. Transfers van en naar de havens zijn voor je geregeld.
Op de eilanden is een aantal maal bus of taxi nodig om bij de wandelingen te komen; prijsindicatie: ca. € 30,- p.p. bij gebruik van de bus en een hoogstnoodzakelijke taxi. Neem je vaker een taxi, dan lopen de kosten uiteraard op. Vraag altijd bij de accommodatie wat een taxirit mag kosten en regel deze ook bij voorkeur daar.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

terrasje.jpg

Griekenland - Cycladen, Andros, Tinos, Naxos, Amorgos

Eilandhoppen en wandelen op de mooiste Griekse eilanden

Wandelrondreis vanuit hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten