Amorgos

Griekenland - Cycladen, Amorgos, 8 dagen Afgelegen wandelparadijsje in de Egeïsche Zee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Voor het echte eilandgevoel ga je naar Amorgos, volgens kenners het mooiste en meest spectaculaire Cycladeneiland. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Volg eeuwenoude ezelpaden naar verlaten gehuchtjes, duizelingwekkende kliffen of oude windmolens op een bergtop. Ontdek het imposante rotsklooster Chozoviotissa, prachtige dorpjes en indrukwekkende klifkusten met uitzicht over de blauwe zee. Verblijf in twee typische eilandhotelletjes.
Verder eilandhoppen? Amorgos is te combineren met onze eilandreizen 'Naxos' en 'Santorini'.

Uniek aan deze reis

 • 600 m hoge klifkust
 • Bijzonder eco-hotel in Langada
 • Rotsklooster Chozoviotissa
 • Ruig authentiek Amorgos
 • Zichzelf gebleven dorpen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen, Amorgos

Amorgos heeft nog veel van haar authenticiteit weten te behouden. Dat is te dankzij de afgelegen lokatie als meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden vormen hier een cirkel rond het onbewoonde, heilige Dilos; volgens de Griekse mythologie het geboorte-eiland van Apollo en Artemis. Amorgos is rauw en rotsig met kliffen en oogt bijna verlaten, maar heeft onvermoede verborgen schatten die het tot het mooiste Cycladeneiland maken.

Amorgos wordt door kenners het mooiste eiland van de Cycladen genoemd. Het is avontuurlijk en afgelegen; hoge kliffen, traditionele boerendorpjes en prachtige oude paden. Als meest oostelijk gelegen Cycladen-eiland, en meest ‘vergeten’, heeft Amorgos nog niets weg van een toeristenoord. Stil en relatief onontdekt is het de woonplaats van slechts 1650 mensen, die behalve in de pittoreske hoofdplaats Chora ook in gehuchtjes in de bergen verscholen zitten. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Pas een paar jaar geleden is er een asfaltweg aangelegd tussen Katapola en Aegiali, maar nog altijd zijn de twee havenplaatsjes twee andere werelden. Hoge bergen met ruige toppen en honderden meters hoge kliffen aan de oostkant zorgen voor een spectaculair landschap. Aan de westkant zijn het juist de onveracht vruchtbare valleien die de aandacht trekken; hier vinden we nog echt traditionele landbouwdorpjes. Het magnifiek tegen de rotsen gebouwde klooster Chozoviotissa moét je gezien hebben!

Je verblijft hier op twee lokaties: drie nachten in een hotel in het havenplaatsje Katapola en vier nachten in het boven een wijdse vallei gelegen Langada in een bijzonder gerund klein eco-hotel.

Meer eilanden
Na afloop van je verblijf op Amorgos kun je terugreizen naar Athene, maar ook de eilandenreis voortzetten op Santorini, in zo'n beetje alles de tegenpool van Amorgos.

Dag 1

Per boot naar Amorgos. Afhankelijk van het vaarschema is er nog een korte wandeling mogelijk op Amorgos. Dit zou bijvoorbeeld de wandeling van dag 2 kunnen zijn. Meestal zul je echter laat aankomen.

Nota bene: de meeste boten van Naxos naar Amorgos vertrekken 's avonds laat en komen in het begin van de nacht aan op Amorgos.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 2

In de ochtend kun je het rustig aandoen om bij te komen van de lange reis. Vervolgens per bus of taxi (evt. ook te voet) naar het fraaie eilandhoofdplaatsje Chora, waar het heerlijk zwerven is door de kleine steegjes en pleintjes.  Over een mooi ezelpad loop je terug omlaag door een fraaie vallei naar het hotel in Katapola.  Wandeling 4,5 of 9 km, 300 of 0 m stijgen en 300 m dalen, 2 of 3,5 uur.

Wil je meer wandelen, dan hebben we ook een langere wandelvariant, via een oude vuurtoren op een kaap, naar Chora van 10 of 14 km (tot 500 m stijgen en dalen, max 5,5 uur) beschikbaar in de SNP Routes app.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 3

Wandeling van Katapola naar het landbouwhart van Amorgos: deels over het oude pad naar een met landbouwterrasjes bedekte vallei. Eventueel op en neer naar de wilde kaap Arkesini, waar een fraaigelegen oude acropolis te bewonderen is. Na afloop nog een Griekse koffie in een ouderwets kafeneion? Je neemt een taxi terug naar Katapola. Wandeling: max. 16,5 km, 600 m stijgen en 400 m dalen, 5-6 uur (de wandeling is in te korten tot 12 km). 

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 4

Te voet of per bus naar Chora, het eilandhoofdplaatsje. Je loopt vanaf Chora langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Chozoviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Over een oud pad klim je naar Langada, met uitzicht op de baai van Aegiali. Wandeling (vanaf Chora): 17,5 km, 360 m stijgen en 670 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 5

Vandaag maak je een korte, maar pittige, wandeling naar de 8 ruïnes van de molens op de Machós-heuvel. Je bent hier 540 meter hoog en je ontvangt een uitzonderlijk uitzicht! Dit is een tocht voor de vroege ochtend of juist de late namiddag.
Je kunt hier het hele eiland overzien, met de zee aan de 2 kanten. Rondom zijn allerlei eilanden te zien: Astipálea, Anáfi en Santoríni, Ios, de kleine Cycladen, Náxos, Donoússa en bij helder weer zelfs Ikaría. Al de muren en velden aan je voeten kunnen je doen dromen van de landbouw van vroeger en de grote activiteit die er tot hier boven moet geweest zijn. Wandeling: 4 km, 330 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
In de middag (of ochtend, naar keuze) is er tijd om uit te rusten, het dorpje en fotogenieke omgeving te verkennen of om naar het leuke kleine strand van Aegiali te gaan. Je kunt ook over kalderimi's heen en weer lopen. Wandeling: 5,5 km, 220 m stijgen en dalen, 2,5 uur. 

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 6

Rondwandeling vanuit Langada door de groene en afgelegen vallei van Aegiali. Over een fraai geplaveid wandel je van Langada  naar het kerkje Panagia Epanochori. In dit deel van Amorgos komen geen auto's meer en over een ezelspad vervolg je de wandeling naar het dorp Tholaria met haar witgewassen huisjes. Daarna daal je af over een oude kalderimi door de vallei naar Aegiali, waar het strand is en een duik in zee lokt. Je kunt via de oude kalderimi naar Langada terug lopen, maar met de bus (medio mei-september) kan ook! Mooie uitzichten en afwisselende en rijke vegetatie. Wandeling: 8,5 km, 330 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 7

Vandaag loop je vanuit Langada over het meest spectaculaire en verlaten deel van het eiland. De wandeling voert je door het groene achterland van Langada. Via rotsig bergland en langs velden met olijfbomen wandel je naar het klooster Agios Theologos aan de voet van de Krikkelosberg. Over een rotsig pad stijg je naar de imposante kliffen aan de oostkust richting het kerkje Stavros. De diepblauwe zee ligt hier 600 meter onder je en door de steile kliffen is de branding niet te zien. Eenmaal bij het kerkje Stavros waan je je aan het einde van de wereld. Je loopt dezelfde weg terug. Wandeling: 11 km, 500 m stijgen en dalen, 4-5 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 8

Van Amorgos terugreis per dagboot of nachtboot naar Piraeus (Athene), of vervolg van je reis naar Santorini (via Naxos).

NB Programma

De volgorde van de accommodaties op Amorgos wordt indien mogelijk afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van de ferries op dit eiland. De boten doen hier namelijk afwisselend Katapola en Aegiali aan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleine, typisch Griekse hotelletjes. Op Amorgos verblijf je in Katapola in een hotel vlakbij zee. In Langada verblijf je iets van de kust af in een heel sfeervol, gastvrij en duurzaam gerund hotelletje met fantastisch uitzicht. Per taxi of bus is het zandstrand van Aegiali dichtbij. Douche en toilet zijn altijd bij de kamer.

Meer informatie over de accommodaties krijg je via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval word je ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt elke dag door de accommodatie voor je verzorgd. De lunch en diners kun je meestal makkelijk zelf inkopen of nuttigen in een sfeervolle taverne. In Langada is bij de accommodatie een eigen taverne (met o.a. eigen produkten zoals olie en olijven) en een bakkerij (met heerlijk volkorenbrood).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfers van en naar de haven op Amorgos bij aankomst en vertrek
 • bagagevervoer tussen Katapola en Langada
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis Griekenland
 • transfers en ferries naar/ van Amorgos (los bij te boeken)
 • overige maaltijden
 • transfers amorgos, buiten dag van aankomst en vertrek
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2, - pppn)

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden, soms loop je ook over geplaveide trappenpaadjes. Op het bergachtige eiland klim en daal je al snel een paar honderd meter, maar veel meer wordt het ook niet. De meeste wandelingen laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Uitzondering is de wandeling die je maakt van Chora naar Langada (of v.v.) als je wisselt van accommodatie.

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Transfers

TransferAthene Centrum naar Piraeus (vanaf € 32,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het centrum van Athene naar de haven van Piraeus. Indien u in een bij ons geboekt hotel in Athene verblijft, wordt u daar opgehaald. Zo niet, dan dient u aan te geven waar u wilt worden opgehaald bij boeking. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 40,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

TransferAirport Athene naar Piraeus (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Athene naar de haven van Piraeus. U wordt door onze chauffeur in de aakomsthal opgewacht. Het vliegveld van Athene ligt een eindje ten oosten van de stad. Dat betekent dat u ca. 45-60 minuten onderweg bent om bij de haven van Piraeus te komen. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Ferry Piraeus - Amorgos (vanaf € 82,- per persoon)

Vanaf Piraeus per ferry naar Amorgos. Op de boot heeft u gereserveerde en verstelbare stoelen, type 'vliegtuigstoel'. Op aanvraag kunt u (meerprijs) een hut reserveren; voor families vanaf 4 personen zijn daarvoor gereduceerde prijzen beschikbaar. U reist met een grote moderne veerboot.
Vaarschema's (onder voorbehoud) staan bij 'Heen- en terugreis'.

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Deze boot vaart dagelijks rond 17.30 en komt 's nachts op Amorgos aan. Om deze boot te halen dient u niet later dan ca. 14.30 (schematijd) met uw vlucht uit Nederland aan te komen op het vliegveld van Athene. Komt u later aan, boekt u dan een extra overnachting in Athene.

U dient tevens een transfer vanaf het vliegveld of het centrum van Athene naar de haven van Piraeus bij te boeken (voor overhandiging van uw boottickets; dit kan nog niet digitaal op dit moment)

Bootreis van Amorgos naar Santorini (vanaf € 108,- per persoon)

U kunt bij ons de bootreis van Amorgos naar Santorini boeken. Vanaf half juni t/m begin september kan dit in de meeste gevallen rechtstreeks per snelle catamaran.
Daarbuiten reist u eerst vroeg in de ochtend naar Naxos (2-3 uur overstaptijd) om daar iets na het middaguur verder te reizen per ferry naar Santorini.

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.


Ferry van Amorgos naar Piraeus (vanaf € 82,- per persoon)

U kunt bij ons de bootovertocht van Amorgos naar Piraeus boeken. Er wordt gevaren met moderne veerboten met diverse salons en (half-)open dekplaatsen. De vertrektijd is altijd vroeg in de ochtend, rond 6-7 uur. Vaartijd ca. 8 uur, afhankelijk van de te varen route (verschilt per dag). Meestal is deze verbinding dagelijks, maar in een enkel geval reist u met een overstap op Naxos.

Voorwaarden:

U betaalt voor deze service de bootticketprijs met boekingskosten op basis van zitplaatsen met gereserveerde stoel (aircraft-type seat).

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Ferry van Amorgos naar Naxos (vanaf € 18,- per persoon)

U kunt bij ons de bootovertocht van Amorgos naar Naxos boeken. Er wordt gevaren met moderne veerboten met diverse salons en (half-)open dekplaatsen. De vertrektijd is altijd vroeg in de ochtend, rond 6-7 uur. Vaartijd tussen 2,5 en 3,5 uur, afhankelijk van de te varen route (verschilt per dag). In het hoogseizoen is deze verbinding dagelijks, voor half juni en na half september mogelijk niet.

Voorwaarden:

U betaalt voor deze service de bootticketprijs met boekingskosten op basis van deck-klasse.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Praktische informatie

VEERBOOTINFORMATIE

LET OP: de veerboten naar/ van Amorgos dien je apart bij te boeken! Vaarschema’s onder voorbehoud (last minute wijzigingen altijd mogelijk)

Heenreis:
Indien je de boottickets via SNP regelt dien je ook de transfer naar de haven van Piraeus bij te boeken. Dit is noodzakelijk i.v.m. de afgifte van de boottickets. Je bent dan tevens verzekerd van service bij vertragingen e.d. Voor de heenreis is Katapola op Amorgos de standaard aankomsthaven *).
Een overzicht van de mogelijkheden (nb: kijk voor de meest actuele tijden bij: www.bluestarferries.com )

 • 31-3 tot 16-6 en 7-9 tot 31-10: Vertrek Piraeus 17.30 op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Bij vertrek op zondag, dinsdag en vrijdag kom je 's nachts aan in Katapola om 2.50 uur (di) of 2.00 (vrij of zo), de volgende dag. Bij vertrek op maandag en woensdag kom je aan in Aegiali om 1.10 en op donderdag 2.00 uur de volgende dag.
 • 18-6 tot 6-9: donderdag en vrijdag vertrek van Piraeus om 6.45 uur en aankomst Katapola om 15.10 uur in de middag (nb: dus aankomst + extra nacht Athene één dag eerder noodzakelijk). Op maandag, woensdag en vrijdag (nb: boot vaart daarna verder naar Katapola) vertrek Piraeus 6.45, aankomst in Aegiali om 14.30
 • 12-6 tot 4-9: op zaterdag: Piraeus - Aegiali 17.30-01.10 en tevens een ferry met vertrek vanaf Piraeus 23.55 uur, aankomst Katapola 05.30 de volgende dag.
 • 19-6 tot 4-9: kun je op zaterdag ook overdag varen: vertrek Piraeus 06.45, aankomst Aegiali 14.30
 • en dan vaart er dagelijks vanaf mei tot eind september ook nog een catamaran van Piraeus naar Katapola van 07.00 tot 13.30. Deze verbinding is gevoeliger voor sterke wind en is ook duurder dan de reis per ferry.

Terugreis
Voor de terugreis zijn er meerdere mogelijkheden. Lees daarom het onderstaande goed! Op Amorgos word je naar de haven gebracht om in te schepen voor de reis terug naar Piraeus/ Athene, Naxos of Santorini; vanaf die plekken kun je terugvliegen. Omdat er diverse keuzes zijn is dit niet inclusief het arrangement, maar moet je dit apart bijboeken. Ook naar Piraeus of Santorini vaar je vrijwel altijd via Naxos. Voor de terugreis is Aegiali de standaard vertrekhaven *).

1. terugvlucht vanaf Athene. Dan reis je vanaf Amorgos naar Piraeus (ca. 9 uur varen). Je kunt een transfer vanaf Piraeus naar een hotel in het centrum van Athene boeken; zo vermijd je de chaos rondom de aankomst van de veerboten. Vanaf Athene reis je per trein, bus of taxi (of een transfer) naar het vliegveld.

2. terugvlucht vanaf Santorini. Vanaf Amorgos neem je dan de boot naar Santorini. Soms via Naxos, maar in de zomer meestal rechtstreeks. Je komt meestal pas eind van de middag of vroeg in de avond aan. Santorini is een aantrekkelijke verlenging van je eilandarrangement. Het is toeristisch, maar ook een verzameling 'ansichtkaartfoto's' en de binnenvaart in de enorme vulkaankrater is uniek. Ons hotel is in Akrotiri, weg van de grote drukte. Het hotel kan transfers vanaf haven/ naar het vliegveld verzorgen.

3. terugvlucht vanaf Naxos. Dit vergt slechts een korte bootreis vanaf Amorgos. Je vliegt met een binnenlandse vlucht naar Athene en kunt daar overstappen op een internationale vlucht. Dagelijks wisselende dienstregeling en dus wisselende aansluitmogelijkheden. Informeer bij boeking naar de opties.

Tot half juni en vanaf medio september (2021:tot 18-6 en vanaf 7-9) vertrekt er 6 dagen per week een boot tussen 6 en 7 uur 's ochtends, op dinsdag, donderdag en vrijdag is dat vanaf Aegiali; op maandag, woensdag en zaterdag is dat vanaf Katapola. Je bent dan om 15.00 in Piraeus. 

In de zomermaanden (ca. half juni tot begin september; 2021: van 18-6 t/m 6-9) varen de veerboten naar Piraeus 's nachts en komen om ca. 5.00 's ochtends in Piraeus aankomen. Houd bij de keuze van een terugvlucht rekening met vertragingen van de veerboten! We raden om die reden ALTIJD aan nog een nacht nabij de luchthaven van jullie keuze te boeken, wellicht bij een zomerse avondvlucht uitgezonderd. Alleen op zaterdag van 1-7 t/m 31-8 is er vanaf Katapola op zaterdag ook een boot om 15.30, die rond 23.00 in Piraeus is.

 • Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Athene kun je kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.
 • Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kun je kijken op: http://www.gtp.gr.
 • De beschikbare boten wisselen per seizoen, met uiteraard meer mogelijkheden in het hoogseizoen (dan zijn er echter ook vaker vertragingen).

*) Indien je vanwege de vaarschema's op de door je gekozen reisdagen niet aankomt of vertrekt van de standaardhavens (Katapola, resp. Aegiali) voor ons programma, kan het zijn dat je eerst in Aegiali overnacht en dan in Katapola óf er wordt door ons een transfer van/naar de juiste haven geregeld (zonder toeslag).

 

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis vanaf Athene vliegveld:
Na aankomst in Athene (ATH) kun je(afhankelijk van seizoen en aankomsttijd) kiezen voor een overnachting in Athene of meteen door per ferry naar Amorgos (ca. 8-9 uur afhankelijk van de vaarroute) aan het einde van de middag. Vanaf het vliegveld naar Athene of naar de haven vanaf vliegveld of stadshotel kun je een transfer bijboeken. Als je via ons de boot geboekt heeft, dien je altijd de transfer naar de haven bij te boeken. Vanaf Piraeus vaart 6-7x per week een ferry naar Amorgos. Op bepaalde dagen komt de boot aan in Katapola, op andere dagen in Aegiali. Het arrangement start in Katapola, dus het verdient aanbeveling de heenreisdag af te stemmen op de juiste boot. Voor meer informatie en vaarschema's: zie 'veerbootinformatie.'
Op Amorgos word je bij de boot opgewacht en naar het hotel gebracht. Gezien de lange boottocht kun je bij vluchten die in de namiddag op Athene aankomen niet meer naar Amorgos. Een extra overnachting in Athene is dan noodzakelijk. Indien gewenst regelen wij een overnachting in een hotel op basis van logies en ontbijt. Voor de meest actuele boottijden kun je kijken op: www.gtp.gr

Terugreis naar Athene vliegveld:
Op dag 8 word je op Amorgos naar de haven gebracht om in te schepen voor je reis terug naar Piraeus/ Athene of naar een ander eiland naar keuze. Omdat er diverse keuzes zijn (je kunt bijvoorbeeld verder naar Naxos of Santorini) is dit niet inclusief het arrangement, maar moet je dit apart bijboeken. Waar je ook heen gaat, je reist altijd via Naxos. Hou bij de keuze van een terugvlucht rekening met vertragingen van de veerboten! We raden om die reden aan ALTIJD nog een nacht in Athene bij te boeken. Wij kunnen een transfer naar uw hotel in Athene regelen.
Meer informatie over vaarschema's is te vinden onder 'veerbootinformatie.'

Voor de terugreis naar Nederland vanuit je hotel in Athene reis je op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Als je met de metro gaat dan neem je  lijn 3, deze doet er ongeveer 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld kunt kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf begin oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Amargos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Op Naxos en Amorgos reis je enkele malen (vooral op Naxos) per eilandbus (kostenindicatie ca. € 15,- p.p.) of taxi (kostenindicatie ca. € 30,- p.p.) naar de wandelingen. In het voor- en naseizoen rijden de bussen op het eiland minder frequent of niet. Je dient dan gebruik te maken van taxi's.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Amorgos

Griekenland - Cycladen, Amorgos

Afgelegen wandelparadijsje in de Egeïsche Zee

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)