Griekenland - Cycladen 4, Santorini, 6 dagen Wandelen op een oude vulkaan

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Santorini, het meest bizarre en fotogenieke eiland van de eilandengroep Cycladen. Santorini, of Thira, is eigenlijk het restant van een ontplofte vulkaan; is dit wellicht Atlantis? De spierwitte huizen contrasteren sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. En vergeet de heerlijke wijn op de gezellige terrasjes niet. U overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad vlakbij de klifranden.

Uniek aan deze reis

 • Enorm fotogeniek
 • Het oude Atlantis?
 • Oude vulkaan
 • Uitstekende wijnen
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen 4, Santorini

Santorini is vooral beroemd om zijn architectuur en het overweldigende uitzicht als u het eiland ‘binnenvaart’. Santorini (Thira voor de Grieken) is niets anders dan een enorme ontplofte vulkaan, waarbij de zee bezit heeft genomen van de krater, waarbinnenin zich een nieuw baby-vulkaantje ontwikkeld. Een kleurrijke verzameling gesteentelagen en imposant uit zee rijzende rotswanden zijn het resultaat. Santorini is landschappelijk uniek. Klassiek witte dorpjes op de rand van een kleurrijke calderarand, interessante opgravingen en uitstekende wijn. Santorini leent zich uitstekend voor een combinatie van wandelen, uitstapjes, strand en relaxen. En ook nog restanten van een Minoïsche beschaving: Atlantis?

Dag 1

Aankomst op Santorini. Transfer van het vliegveld of de haven naar het hotel in Akrotiri.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 2-5

U kunt kiezen uit een vijftal wandelingen op het Eiland. Twee wandelingen die u zeker moet doen zijn:

 • Een pittige maar wandeling vanuit de voet van de Profitas Ilias naar Oud Thera: hoofdstad van Santorini in Antieke tijden. De tocht gaat via de top van de 570m hoge Profitas Ilias omlaag naar Pyrgos. Via Emporio terug naar het hotel in Akrotiri. Wandeling: 14 km, 550 m stijgen en dalen, 5,5 uur.
 • Bezoek aan het spierwitte hoofdstadje Fira. Wandeling over de Calderarand van Fira naar Oia. De uitzichten op de blauwe binnenzee, de gekleurde gesteenten en de witte dorpjes zijn onweerstaanbaar fotogeniek. Wandeling: 11 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, 3 uur.

Bij aankomst op het eiland of op het einde kunt u nog twee korte wandelingen maken.

 • Vanuit Exo Gonia naar de vestingstadjes Pyrgos en Meghalochori. Onderweg komt u ontelbare witte kerkjes tegen met gekleurde koepels. Het einde van de tocht is langs de Caldera rand waar een fraaie zonsondergang te zien is. Wandeling: 7 km, 200 m stijgen en 250 m dalen, 2 uur.
 • Rondwandeling vanuit Akrotiri naar het rode strand; mogelijkheid tot bezichtiging van de opgraving Akrotiri: het Griekse Pompeii. Wandeling: 7,5 km, 150 m stijgen en dalen, 2,5 uur.

Heeft u nog een extra dag dan adviseren we de volgende wandeling.

 • Via Emporio naar de zuidkust en over het strand terug naar Akrotiri. Veel bizar gevormde vulkanische gesteenten komt u onderweg tegen. Wandeling: 13,5 km, 250 m stijgen en 300 m dalen, 4 uur.

Bezienswaardigheden
Breng zeker een bezoek aan de opgravingen van Akrotiri, waar een complete nederzetting onder een dikke laag as ligt. Daarnaast kunt u via het hotel een bootexcursie naar een van de eilandjes in de vulkanische binnenzee boeken. O.a. een recent ontstaan vulkaaneilandje, warme bronnen, en Thirasia: Santorini in het klein, maar dan nog zonder veel toeristen. Dan zijn er nog verschillende gekleurde stranden: wit, rood, geel, zwart.

Overnachting in

Akrotiri - Hotel Kalimera

Dag 6

Met een transfer naar de haven of het vliegveld eindigt na het ontbijt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Villa Kalimera op Santorini, vlakbij het dorpje Akrotiri, heeft een prachtige ligging. Vanaf de voorzijde van het hotel kijkt u uit over de imposante, steile rotskust en de zee. Het blijkt de kraterwand van een vulkaan te zijn, bezaaid met witte huisjes. Diverse stranden (w.o. het ‘rode’ en het ‘zwarte’ strand) zijn op loopafstand van het hotel. Hotel Kalimera Villas is gebouwd volgens de traditionele eilandarchitectuur. Het heeft een ruim terras met zwembad, een eigen bar en restaurant. De kamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet, telefoon, TV, airconditioning en balkon of terras. Een prettige accommodatie die tot tevredenheid al jarenlang in ons programma opgenomen is.

Meer informatie over de accommodatie krijgt u via de link bij het dag tot dagprogramma.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht u een Grieks ontbijt. De lunch kunt u ter plekke inkopen. In het restaurant van Hotel Kalimera kunt u prima dineren, naast het zwembad. Maar ook in het dorpje zelf of beneden aan de klif zijn prima tavernes.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer tussen (lucht-)haven en hotel op Santorini
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

U maakt niet al te zware wandelingen. Soms over landweggetjes, soms loopt u ook over geplaveide trappenpaadjes of kleine geitenpaadjes. Omdat Santorini een tamelijk gecultiveerd eiland is, is ook een stukje asfalt niet altijd te vermijden. De meeste wandelingen laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Daarnaast kunt u bv. ook een excursie over de binnenzee maken en luieren aan het strand of op een terrasje.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Santorini of Athene.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charter, Transavia en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Vertrek - en aankomsttijden van charters worden ongeveer één week voor vertrek bekend. Houdt u er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes deze tijden zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Rond de mei - en herfstvakantie is een chartervlucht vaak alleen mogelijk bij verblijf van één week. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Sales afdeling.

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij aankomst in Santorini is er een transferservice naar het hotel geregeld. Indien u op Athene (ATH) vliegt, dan kunt niet op dezelfde dag per boot door naar Santorini. Alle boten vertrekken in de ochtend. Er kan een transfer door SNP voor u geregeld worden van uw hotel in Athene naar Piraeus. Comfortabeler is het om naar Santorini te vliegen.

Aan het einde van uw arrangement volgt een transfer naar de haven of het vliegveld van Santorini (JTR). U kunt vanaf Santorini terugvliegen, maar ook per boot naar Athene terugreizen. Wij kunnen ook een goede boot voor u boeken, die vertrekt halverwege de middag en laat op de avond in Piraeus is. Aansluitend wordt voor een transfer naar uw hotel in Athene gezorgd, dat u in dit geval extra moet bijboeken (NB die extra overnachting is ook nodig indien u de snelle en dure catamaran neemt, wel bent u dan vroeger in Athene).

Vanuit Athene reist u op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld voor uw terugreis naar Nederland. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Indien u met de metro gaat dient u lijn 3 te nemen, deze doet er ong. 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

Voor meer informatie over de ferrydienstregeling kunt u kijken op: www.gtp.gr

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf half oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
Kijkt u bij de landeninformatie Griekenland voor meer informatie over openingstijden van oudheden en openbaar vervoer op feestdagen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cycladen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Gedurende uw verblijf op Santorini kunt u via het hotel eenvoudig (taxi-)transfers regelen (kostenindicatie ca. € 28,- p.p.). Ook is er een regelmatige busverbinding met alle delen van het eiland.

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

cycladen_parels_van_de_egeische_zee.jpg

Griekenland - Cycladen 4, Santorini

Wandelen op een oude vulkaan

Wandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen