Griekenland - Cycladen 2, Amorgos, 7 dagen Afgelegen paradijsje in de Egeïsche Zee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Als u nog het echte authentieke eilandgevoel zoekt, moet u naar Amorgos, volgens kenners het mooiste en spectaculairste Cycladeneiland. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Volg eeuwenoude ezelpaden naar verlaten gehuchtjes, duizelingwekkende kliffen of oude windmolens op een bergtop. Ontdek het imposante rotsklooster Chozoviotissa, prachtige dorpjes en indrukwekkende klifkusten met uitzicht over de blauwe zee. Verblijf in twee typische eilandhotelletjes.
Verder eilandhoppen? Amorgos is te combineren met onze eilandreizen 'Naxos-Santorini' en 'Santorini'.

Uniek aan deze reis

 • 600 m hoge klifkust
 • Bijzonder eco-hotel in Langada
 • Rotsklooster Chozoviotissa
 • Ruig authentiek Amorgos
 • Zichzelf gebleven dorpen
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen 2, Amorgos

Amorgos heeft nog veel van haar authenticiteit weten te behouden. Dat is te dankzij de afgelegen lokatie als meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Dilos; volgens de Griekse mythologie het geboorte-eiland van Apollo en Artemis. Amorgos is rauw en rotsig met kliffen en oogt bijna verlaten, maar heeft onvermoede verborgen schatten die het tot het mooiste Cycladeneiland maken.

Amorgos wordt door kenners het mooiste eiland van de Cycladen genoemd. Het is avontuurlijk en afgelegen; hoge kliffen, traditionele boerendorpjes en prachtige oude paden. Als meest oostelijk gelegen Cycladen-eiland, en meest ‘vergeten’, heeft Amorgos nog niets van een toeristenoord. Stil en relatief onontdekt is het de woonplaats van slechts 1650 mensen, die behalve in de pittoreske hoofdplaats Chora ook in gehuchtjes in de bergen verscholen zitten. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Pas een paar jaar geleden is er een asfaltweg aangelegd tussen Katapola en Aegiali, maar nog altijd zijn de twee havenplaatsjes twee andere werelden. Hoge bergen met ruige toppen en honderden meters hoge kliffen aan de oostkant zorgen voor een spectaculair landschap. Aan de westkant zijn het juist de onveracht vruchtbare valleien die de aandacht trekken; hier vinden we nog echt traditionele landbouwdorpjes. Het magnifiek tegen de rotsen gebouwde klooster Chozoviotissa moét u gezien hebben!

U verblijft hier op twee lokaties: drie nachten in een hotel in het havenplaatsje Katapola en drie nachten in het boven een wijdse vallei gelegen Langada in een bijzonder gerund klein eco-hotel.

Meer eilanden
Na afloop van uw verblijf op Amorgos kunt u terugreizen naar Athene, maar ook uw eilandenreis voortzetten op Naxos of Santorini.

Dag 1

Per boot naar Amorgos. Afhankelijk van het vaarschema is er nog een korte wandeling mogelijk op Amorgos. Dit zou bijvoorbeeld de wandeling van dag 2 kunnen zijn. Meestal zul je echter laat aankomen.

Nota bene: de meeste boten van Naxos naar Amorgos vertrekken 's avonds laat en komen in het begin van de nacht aan op Amorgos.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 2

In de ochtend kunt u het rustig aandoen om bij te komen van de lange reis. Vervolgens per bus of taxi (evt. ook te voet) naar het fraaie eilandhoofdplaatsje Chora, waar het heerlijk zwerven is door de kleine steegjes en pleintjes.  Over een mooi ezelpad loopt u terug omlaag door een fraaie vallei naar het hotel in Katapola.  Wandeling 4,5 of 9 km, 300 of 0 m stijgen en 300 m dalen, 2 of 3,5 uur.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 3

Wandeling van Katapola naar het landbouwhart van Amorgos: deels over het oude pad naar een met landbouwterrasjes bedekte vallei. Eventueel op en neer naar de wilde kaap Arkesini, waar een fraaigelegen oude acropolis te bewonderen is. Na afloop nog een Griekse koffie in een ouderwets kafeneion? U kunt per taxi terug naar Katapola. Wandeling: max. 16,5 km, 600 m stijgen en 400 m dalen, 5-6 uur (de wandeling is in te korten tot 12 km). 

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 4

Te voet of per bus naar Chora, het eilandhoofdplaatsje. U loopt vanaf Chora langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Chozoviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Over een oud pad klimt u naar Langada, met uitzicht op de baai van Aegiali. Wandeling (vanaf Chora): 17,5 km, 350 m stijgen en 700 m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 5

Vandaag maakt u korte, maar pittige, wandeling naar de 8 ruïnes van de molens op de Machós-heuvel. We zijn hier 540 meter hoog en er wacht ons hier een uitzonderlijk uitzicht! Dit is een tocht voor de vroege ochtend of juist de late namiddag.
We kunnen het hele eiland overzien, met de zee aan de 2 kanten. Rondom zijn allerlei eilanden te zien: Astipálea, Anáfi en Santoríni, Ios, de kleine Cycladen, Náxos, Donoússa en bij helder weer zelfs Ikaría. Al de muren en velden aan onze voeten kunnen ons doen dromen van de landbouw van vroeger en de grote activiteit die er tot hier boven moet geweest zijn. Wandeling: 4 km, 350 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
In de middag (of ochtend, naar keuze) is er tijd om uit te rusten, het dorpje en fotogenieke omgeving te verkennen of om naar het leuke kleine strand van Aegiali te gaan.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 6

Rondwandeling vanuit Langada door de vallei van Aegiali. Er zijn meerdere alternatieven. Oude paden, steile kliffen, een klooster en een stop aan het strand behoren tot de mogelijkheden. Mooie uizichten en afwisselende en rijke vegetatie. Wandeling: Max. 18,5 km, 650 m stijgen en dalen, 6,5 uur (de wandeling is op diverse punten in te korten).

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 7

Van Amorgos terugreis per dagboot of nachtboot naar Piraeus (Athene), of vervolg van uw reis naar Naxos of Santorini (via Naxos).

NB Programma

De volgorde van de accommodaties op Amorgos wordt indien mogelijk afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van de ferries op dit eiland. De boten doen hier namelijk afwisselend Katapola en Aegiali aan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in kleine, typisch Griekse hotelletjes. Op Amorgos verblijft u in Katapola in een hotel vlakbij zee. In Langada verblijft u iets van de kust af in een heel sfeervo, gastvrij en duurzaam gerund hotelletje met fantastisch uitzicht. Per taxi of bus is het zandstrand van Aegiali dichtbij. Douche en toilet zijn altijd bij de kamer.

Meer informatie over de accommodaties krijgt u via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval wordt u ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt elke dag door de accommodatie voor u verzorgd. De lunch en diners kunt u meestal makkelijk zelf inkopen of gebruiken in een sfeervolle taverne. In Langada is bij de accommodatie een eigen taverne (met o.a. eigen produkten zoals olie en olijven) en een bakkerij (met heerlijk volkorenbrood).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfers van en naar de haven op Amorgos bij aankomst en vertrek
 • bagagevervoer tussen Katapola en Langada
 • SNP-reisdocumentatie en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis Griekenland
 • transfers en ferries naar/ van Amorgos (los bij te boeken)
 • overige maaltijden
 • transfers amorgos, buiten dag van aankomst en vertrek
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

U maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden, soms loopt u ook over geplaveide trappenpaadjes. Op het bergachtige eiland klimt en daalt u al snel een paar honderd meter, maar veel meer wordt het ook niet. De meeste wandelingen zijn laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Uitzondering is de wandeling die u maakt van Chora naar Langada (of v.v.) als u wisselt van accommodatie.

Extra's

Verlengingshotels

acc15179att88.jpg

Hotel Crystal City (Athene)

Prima stadshotel in Athene met een goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Gelegen net aan de rand van het centrum en vlakbij een metrostation. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden en ook de luchthaven snel te bereiken. Het hotel ligt in een relatief rustige zijstraat bij het Karaiskaki-plein en is modern en smaakvol ingericht. Vanaf het dakterras, met bar en loungebanken, heeft u uitzicht op de Acropolis. Er is een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van goede bedden en een degelijke en schone badkamer met wastafel, toilet en een moderne douchecabine. U beschikt over TV, Wifi, safe, minibar airco en telefoon.

entree.jpg

Hotel Cypria (Athene)

Hotel Cypria in Athene is een goed en rustig gelegen hotel van bescheiden omvang in het centrum van Athene, niet ver van het Syntagmaplein De receptie is in art-decostijl en de kamers zijn ingericht met verschillende blauwtinten en van de moderne faciliteiten voorzien.

Transfers

TransferAthene Centrum naar Piraeus (vanaf € 29,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het centrum van Athene naar de haven van Piraeus. Indien u in een bij ons geboekt hotel in Athene verblijft, wordt u daar opgehaald. Zo niet, dan dient u aan te geven waar u wilt worden opgehaald bij boeking. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 36,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

TransferAirport Athene naar Piraeus (vanaf € 74,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Athene naar de haven van Piraeus. U wordt door onze chauffeur in de aakomsthal opgewacht. Het vliegveld van Athene ligt een eindje ten oosten van de stad. Dat betekent dat u ca. 45-60 minuten onderweg bent om bij de haven van Piraeus te komen. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 74,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Aanvullende opties

Ferry Piraeus - Amorgos (vanaf € 55,- per persoon)

Boot Santorini - Amorgos CATAMARAN (vanaf € 66,- per persoon)

Ferry Amorgos - Piraeus (vanaf € 55,- per persoon)

Ferry Amorgos - Naxos (vanaf € 17,- per persoon)

Amorgos - Naxos catamaran (vanaf € 40,- per persoon)

Ferry Santorini - Naxos (vanaf € 29,- per persoon)

Ferry Naxos - Amorgos (vanaf € 17,- per persoon)

Praktische informatie

Veerboot informatie

LET OP: de veerboten naar/ van Amorgos dien je apart bij te boeken! Vaarschema’s onder voorbehoud (last minute wijzigingen altijd mogelijk)

Heenreis:
Indien u de boottickets via SNP regelt dient u ook de transfer naar de haven van Piraeus bij te boeken. Dit is noodzakelijk i.v.m. de afgifte van de boottickets. U bent dan tevens verzekerd van service bij vertragingen e.d. Voor de heenreis is Katapola op Amorgos de standaard aankomsthaven *).
Een overzicht van de mogelijkheden (nb: kijk voor de meest actuele tijden bij: www.bluestarferries.com )

 • 31-3 tot 14-6 en 10-9 tot 31-10: Vertrek Piraeus 17.30 op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Bij vertrek op zondag, dinsdag en vrijdag kom je 's nachts aan in Katapola om 2.50 uur (zo, di) of 2.00 (vrij), de volgende dag. Bij vertrek op maandag, woensdag en donderdag kom je aan in Aegiali tussen 1.10 en 2.00 uur de volgende dag.
 • 15-6 tot 9-9: op zondag, dinsdag en donderdag vertrek van Piraeus om 6.45 uur en aankomst Katapola om 15.10 uur in de middag (nb: dus aankomst + extra nacht Athene één dag eerder noodzakelijk). Op de overige weekdagen vertrek Piraeus 6.45, aankomst in Aegiali om 14.30
 • 22-6 tot 4-9: tevens een ferry op zaterdag, vertrek vanaf Piraeus 23.55 uur, aankomst Katapola 05.05 de volgende dag.

Terugreis
Op de dag van de terugreis (of het vervolg van uw reis naar een ander eiland) wordt u op Amorgos naar de haven gebracht om in te schepen. Voor de terugreis is Aegiali de standaard vertrekhaven *).

 • 31-3 tot 14-6 en 10-9 tot 31-10: Vertrek Amorgos Aegiali 06.55 op dinsdag, donderdag en vrijdag. Aankomst Piraeus 15.00 uur. Overige dagen beh. zondag vanaf Katapola (06.00 uur) en aankomst Piraeus 15.00.
 • 15-6 tot 9-9: dinsdag, donderdag en zondag vertrek Katapola 19.00 uur, overige dagen vertrek Aegiali 19.50; aankomst Piraeus 5.00 uur de volgende dag.
 • 22-6 tot 4-9: tevens een ferry op zaterdag, vertrek alleen vanaf Katapola 15.55, aankomst Piraeus 21.10.
 • *) Indien u vanwege de vaarschema's op de door u gekozen reisdagen niet aankomt of vertrekt van de standaardhavens voor ons programma, wordt door ons een transfer van/naar de juiste haven geregeld (zonder toeslag).

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

  Heenreis:
  Na aankomst in Athene (ATH) kunt u (afhankelijk van seizoen en aankomsttijd) kiezen voor een overnachting in Athene of meteen door per ferry naar Amorgos (ca. 8-9 uur afhankelijk van de vaarroute) aan het einde van de middag. Vanaf het vliegveld naar Athene of naar de haven vanaf vliegveld of stadshotel kunt u een transfer bijboeken. Als u via ons de boot geboekt heeft, dient u altijd de transfer naar de haven bij te boeken. Vanaf Piraeus vaart 6-7x per week een ferry naar Amorgos. Op bepaalde dagen komt de boot aan in Katapola, op andere dagen in Aegiali. Het arrangement start in Katapola, dus het verdient aanbeveling de heenreisdag af te stemmen op de juiste boot. Voor meer informatie en vaarschema's: zie tabblad 'per veerboot.'
  Op Amorgos wordt u bij de boot opgewacht en naar uw hotel gebracht. Gezien de lange boottocht kunt u bij vluchten die in de namiddag op Athene aankomen niet meer naar Amorgos. Een extra overnachting in Athene is dan noodzakelijk. Indien u wenst regelen wij een overnachting in een hotel op basis van logies en ontbijt. Voor de meest actuele boottijden kunt u kijken op: www.gtp.gr

  Terugreis:
  Op dag 7 wordt u op Amorgos naar de haven gebracht om in te schepen voor uw reis terug naar Piraeus/ Athene of naar een ander eiland naar keuze. Omdat er diverse keuzes zijn (u kunt bijvoorbeeld verder naar Naxos of Santorini) is dit niet inclusief het arrangement, maar moet u dit apart bijboeken. Waar u ook heen gaat, u reist altijd via Naxos en die boot vertrekt meestal tussen 6 en 7 uur 's ochtends. De meeste ferries vanaf Amorgos komen rond 15.00 uur aan in Piraeus, soms ook pas 's avonds, maar net als bij de heenreis zijn de mogelijkheden in de zomermaanden gevarieerder. Hou bij de keuze van een terugvlucht rekening met vertragingen van de veerboten! We raden om die reden aan ALTIJD nog een nacht in Athene bij te boeken. Wij kunnen voor u een transfer naar uw hotel in Athene regelen.
  Vaarschema's zijn te vinden onder tabblad 'heenreis per veerboot.'

  Voor de terugreis naar Nederland vanuit uw hotel in Athene reist u op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Indien u met de metro gaat dient u lijn 3 te nemen, deze doet er ong. 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

  Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld kunt kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

  U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
  In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende zeewind (de Meltemi) meestal goed draaglijk. De zon schijnt bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf begin oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
  Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Amargos ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

   

  Op Naxos en Amorgos reist u enkele malen (vooral op Naxos) per eilandbus (kostenindicatie ca. € 15,- p.p.) of taxi (kostenindicatie ca. € 30,- p.p.) naar de wandelingen. In het voor- en naseizoen rijden de bussen op het eiland minder frequent of niet. U dient dan gebruik te maken van taxi's.

  Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

  N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Rij- en kentekenbewijs
  Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

  Gezondheidszorg
  De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

  Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

  Malaria
  In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
  Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  typisch_cycladen_kerkje.jpg

  Griekenland - Cycladen 2, Amorgos

  Afgelegen paradijsje in de Egeïsche Zee

  Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten