Griekenland - Corfu & Paxos, 8 dagen Een symfonie van groen en blauw

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Paxos en Corfu (Gr. Kerkyra, ook wel Korfoe): het beste van twee eilanden. Via de befaamde “Corfu-Trail” loopt u over oeroude ezelspaden in het weelderig groene landschap van ‘het andere’ Corfu. De diepblauwe zee is nooit ver weg. U passeert wetlands en loopt over de 900 meter hoge Pantokrator. Zwerf door Venetiaanse straatjes in Korfoe stad; UNESCO werelderfgoed. Vervolgens per boot naar Paxos, een knus eiland dat bedekt is met olijfbomen en omzoomd door azuurblauwe baaien. Imposante klifkust en de boog van Tripitos. Verblijf in kleine comfortabele hotels.

Uniek aan deze reis

 • Corfu: groen eiland met oude paden
 • De Corfu Trail
 • Goede hotels aan zee
 • Paxos: zichzelf gebleven paradijsje
 • Unesco werelderfgoed Korfoe Stad
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Corfu & Paxos

De Ionische eilanden, waaronder Corfu en Paxos, zijn bedekt met een weelderig groene vegetatie en doen in niets aan de kale en karstige eilanden in de Egeïsche Zee denken. Op deze wandelreis ontdekt u de meest bijzondere landschappen die Corfu te bieden heeft, samen met het authentieke eiland Paxos. Beide eilanden kenmerken zich door eeuwenoude olijfgaarden en vooral Korfoe ook door de vele statige cipressen. Prachtige klifkusten en gezellige dorpjes completeren dit geheel. Waar het even iets minder interessant is, zorgen we voor een transfer en waar nodig wordt uw bagage vervoerd.
U volgt de mooiste trajecten van de Corfu Trail, een uniek lange-afstandswandelpad, dat van zuid naar noord het hele eiland Korfoe doorkruist. Van de witte kliffen bij Arkoudilias naar Kaap Agia Ekaterini slingert de trail zich over het eiland. U maakt kennis met rurale dorpjes, bijzondere biotopen, stille strandjes, kloosters, Venetiaanse monumenten en prachtige oude olijfgaarden. U ontdekt het Korfoe waarvan u wellicht dacht dat het niet (meer) bestond. U loopt dan weer over een oud stenen ezelpad, dan weer over een klein landweggetje, dan weer over het strand.
Het kleine groene eiland Paxos is één van die kleine onbedorven gebleven Griekse Paradijsjes. Er komen weinig toeristen, want het is alleen via Korfoe per boot bereikbaar. Daardoor is het landschap intact gebleven en heeft het leven haar eigen oude (relaxte) tempo behouden. Hier leven tradities voort. Bovendien is het kleine eiland zeer rijk aan natuurschoon: prachtige olijfgaarden en spectaculaire kliffen bij de kust. Echt zo'n plek om even helemaal de drukke wereld te vergeten.
Op deze reis overnacht u comfortabel in met zorg uitgezochte kleinschalige familiehotels. U treft hier de typische Griekse sfeer en gastvrijheid, maar ook alle moderne gemakken.

Dag 1

Aankomst op Korfoe. Met het openbaar vervoer of per taxi reist u makkelijk naar de kustplaats Messongi. Na aankomst in het hotel is er wellicht nog tijd om even naar het leuke haventje te gaan of een ommetje in de omgeving te maken.

Overnachting in

Messongi - Hotel Rossis

Dag 2

Een taxi brengt u naar het begin van de wandeling te Issos Beach. Van hieruit wandelt u naar de indrukwekkende Korisson lagune. De lagune was ooit het decor voor de James Bond film “For Your eyes only”. In de duinen van dit natuurgebied komt u jeneverbessenstruiken en ceders tegen. In dit vlakke gebied zult u vele vogels zien, zeker in het voor- en naseizoen. Hierna wandelt u van de westkust naar de oostkust, via Chlomatiana. U loopt heuvelopwaarts langs olijfbomen en wijngaarden. In het plaatsje Chlomatiana kan een stop worden gemaakt in het restaurantje “Archontiko” vanwaaruit u een prachtig uitzicht hebt op de azuurblauwe baai. Een plezierige afdaling door olijfgaarden volgt en brengt u bij het hotel in Messongi.
Afstand: 16 km, duur: 5 uur, 150 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Messongi - Hotel Rossis

Dag 3

U wordt door een taxi naar Strongili gebracht alwaar u de wandeling van de befaamde Corfu Trail vervolgt. Een plezierig voetpad voert u naar de hellingen van de berg Agii Deka. Vanaf Ano Garouna wordt de klim pittiger en bereikt u de top van de Agii Deka (676m). Een verlaten klooster vormt een prima plek om te lunchen onder de bomen in de schaduw. U vervolgt de tocht over een oud ezelspad naar het dorp Agii Deka. U bereikt het eindpunt van vandaag bij het dorp Sinarades, waar een museum voor volkskunst is. Ook de architectuur van dit dorp is de moeite waard! Op het traditionele dorpsplein is het heerlijk uitrusten waarna u de lijnbus of een taxi neemt naar Korfoe-stad. U overnacht vlakbij de oude haven van deze historische stad. In het oude centrum zijn diverse uitstekende tavernas.
Afstand: 15 km, duur: 6 uur, hoogteverschil: 650 meter stijgen en 550 meter dalen

Overnachting in

Korfoe stad - Hotel Konstantinoupolis

Dag 4

Meestal is er in de ochtend tijd om het historisch centrum van Korfoe te verkennen. Deze oude binnenstad oogt als een openluchtmuseum en is dan ook UNESCO werelderfgoed. De stad wordt gedomineerd door de Venetiaanse citadel. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door vele smalle steegjes. U gaat per taxi naar de haven, waar de boot klaarligt om u naar het feërieke Paxos eiland te varen, meestal 's middags. De overtocht duurt ongeveer 1,5 uur. In de haven aangekomen wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. U hebt tijd om het schilderachtige, Italiaans aandoende havenstadje Gaios te verkennen of om te zwemmen in het kristalheldere water.

Overnachting in

Paxos, Gaios - Hotel Paxos Beach

Dag 5

Vandaag maakt u een wandeling vanuit uw hotel over het eiland Paxos. Door olijfgaarden wandelt u naar Gaios. Daarna gaat het heuvelopwaarts naar het verlaten dorpje Geramonachos. We passeren kleine kerkjes en genieten van de rust en stilte van Paxos. Nadat we de ruines van een windmolen zijn gepasseerd komen we bij het spectaculaire natuurverschijnsel “Tripitos Arch”; een zandstenen rotsformatie die via een smalle boog verbonden is met het eiland. We vervolgen de wandeling langs de kust via een ommuurd voetpad en hebben daarbij schitterend uitzicht op het eilandje Antipaxos. Het laatste deel voert ons langs Ozias naar Porto Ozias dat met een brug verbonden is met Mongonissi eiland. De taverne alhier is bijzonder geschikt voor een pauze. Van hieruit kunt u ofwel per bootje terug naar uw hotel, ofwel te voet.
Afstand: 10 km, duur: 3,5 uur, hoogteverschil: 200 meter stijgen en 250 meter dalen

Overnachting in

Paxos, Gaios - Hotel Paxos Beach

Dag 6

Vandaag keert u terug naar Korfoe en vervolgt de Corfu-trail. Vroeg in de ochtend wordt u naar de haven gebracht en brengt de “Flying dolphin’ u naar Korfoe stad. Hier wordt u opgewacht door een taxi en naar Rekini gebracht. Via een landweggetje en bospaden loopt u naar het afgelegen dorp Valanion. Tijdens de tocht naar het volgende dorp, Sokraki, komt u weer veel -zo kenmerkend voor Korfoe- grote oeroude olijfbomen tegen. Sokraki is beroemd om zijn gemberbier (alcoholvrij) en vormt daardoor een prima lunchplek. U wandelt langs de voet van de Pantokrator berg naar Spartyllas. In de lente kunt u hier velden vol orchideeën aantreffen. In Spartyllas aangekomen treft u diverse café’s aan. Vanaf de terrasjes hebt u zicht op de diepblauwe baaitjes en ook kunt u Albanië zien liggen. Transfer naar uw hotel te Barbati.
Afstand: 13 km, duur: 4 uur, hoogteverschil: 500 meter stijgen en 200 meter dalen

Overnachting in

Barbati

Dag 7

Vandaag is de meest pittige wandeltocht van de reis, maar dat is wel een hele fraaie! U krijgt een transfer bergopwaarts, naar Porta dat al op 350 hoogte ligt, zodat u zich in elk geval een flink deel van de klim kunt besparen. U wandelt over oude ezelpaden en landweggetjes langs de berg Pantokrator ( letterlijk:”hij die alles overziet”) naar de noordkust. Onderweg hebt u schitterend zicht op Albanië. U komt onderweg 3 bergdorpjes tegen, waarvan er een, Mengoulas, een verlaten dorpje is met een spookachtige sfeer. De parel van vandaag is het deels verlaten Byzantijnse dorp Oud-Perithia met niet minder dan 6 kerkjes. Hier kunt u van een heerlijke lunch genieten voordat
u gaat afdalen via een weelderig groene vallei richting zee. De wandeling gaat verder door bossen en olijfgaarden. U bereikt tenslotte het plaatsje Almiros aan de kust en loopt via de wetlands naar
Agios Spiridon. Dit is het eindpunt van de wandeling en tevens eindpunt van de Korfoe-trail. Transfer naar het hotel in Barbati.
Afstand: 21 of 17 km, duur: 5-6 uur, hoogteverschil: 300m stijgen en 650 meter dalen. Eventueel kunt u zich eerder laten ophalen in Almiros (scheelt 1 uur en 4km (vlak) lopen).

Overnachting in

Barbati

Dag 8

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Vanaf Barbati reist u eenvoudig per bus en/ of taxi naar het vliegveld. Indien u de reis verlengt in Korfoe-stad, reist u ook daarheen per bus.

NB Programma

De vaarschema's van de boten naar Paxos zijn altijd pas laat bekend. In voorgaande jaren ging er in de periode mei t/m september dagelijks een boot naar/ van Paxos. Naar Paxos meestal in de middag, terug naar Korfoe meestal in de ochtend (maar er zijn uitzonderingen). Buiten deze periode wordt er gevaren op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Het is aannemelijk dat er nog op meer dagen boten gaan varen en anders is varen via Igoumenitsa (vasteland) meestal mogelijk.

Meer informatie is te vinden op de website van de ferrymaatschappij: http://www.kamelialines.gr/schedule/

Het is dus, afhankelijk van de gekozen periode en startdag van het arrangement, mogelijk dat we in een enkel geval uw programma iets moeten aanpassen op basis van de uiteindelijke vaarschema's. Hierover wordt u uiteraard zo tijdig mogelijk geïnformeerd.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in met zorg gekozen niet te grote hotels. De ligging is soms aan zee, dan weer rustiek en landelijk, dan weer in een klein plaatsje of aan een oude haven. U wordt overal vriendelijk en met Griekse filoxenia (gastvrijheid) ontvangen. Maar daarnaast is gelet op modern comfort als goede bedden, goede badkamers, airco, balkon en af en toe een lekker zwembad. De uitgezochte hotels liggen allemaal aan of vlakbij het strand, het hotel in Korfoe Stad ligt ook vlakbij zee, maar daar kijkt u uit over de oude haven.

 • In Messongi overnacht u in een eenvoudig hotel direct aan zee. Het hotel ligt in het rustigste gedeelte van het dorp en meteen aan zee, zonder weg of promenade ertussen. Er is een klein privé strandje bij het hotel.
 • In Korfoe Stad overnacht u in een sfeervol oud pand (maar volledig gerenoveerd) aan de oude haven. De gunstige ligging van het hotel maakt dat u alle bezienswaardigheden in de stad te voet kunt ontdekken. Bovendien is het slechts 500m van het busstation gelegen, waar u aankomt met de bus uit Sinarades. Om de boot te nemen naar Paxos, loopt u met uw bagage 1 km naar de nieuwe haven van Corfu, vanwaar de boten naar Paxos vertrekken. Desgewenst kunt u een taxi bestellen bij de receptie.
 • Op Paxos bent u te gast in een sfeervol tussen tuinen gelegen hotel aan zee, vlakbij het eilandhoofdplaatsje Gaios. De kamers zijn smaakvol ingericht en verdeeld over diverse kleinere huisjes, zodat het kleinschalige karakter benadrukt wordt. U verblijft hier op een standaardkamer met zeezicht. Dit hotel heeft een zwembad en u vindt er gegarandeerd rust. Vanuit het hotel loopt u zo omlaag naar een fraai strandje. Eén van onze mooiste locaties in Griekenland, vinden we zelf.
 • Weer terug op Korfoe overnacht u nabij Barbati. Hier overnacht u in een iets groter hotel, dat de prettig ingerichte en ruime kamers verspreid heeft in aparte villas. Het hotel is gelegen op de groene hellingen rond Barbati. U kijkt uit over de zee in de verte. Bij het hotel hoort een restaurant en een fraai zwembad.

Nota bene: in april en soms tot begin mei, en tevens vanaf oktober zijn diverse hotels gesloten en kan het zijn dat u in een ander hotel dan voorzien zult overnachten, uiteraard wel met minimaal dezelfde kwaliteit.
Meer informatie over uw accommodaties vindt u via de link bij het dag tot dagprogramma.

Over de maaltijden

In uw accommodatie krijgt u een prima ontbijt. Het avondeten is niet inclusief; Korfoe’s keuken heeft enige reputatie en daar willen we u van laten meeproeven. En dat gaat het beste door zelf wat uit te zoeken in een van de prima tavernas die u tegenkomt. Daar is ook de prijs-kwaliteitsverhouding het beste!

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer dag 3 en dag 6
 • alle transfers conform programma
 • ferrytickets Korfoe-Paxos v.v.
 • originele kaart en wandelgidsje van Paxos (krijgt u ter plekke)
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • verplaatsingen met openbaar vervoer of taxi voor zover niet inclusief
 • lunches en avondmaaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting (afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,25 en € 2,- p.p.p.n.)

Over de activiteiten

U maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden of kleine landweggetjes. Dag 7 is een zwaardere dag, maar deze laat zich desgewenst afkorten door u eerder te laten ophalen. Bij de overige wandelingen is het niet zo eenvoudig ze af te korten, maar die zijn ook minder lang. De Corfu Trail is over het algemeen goed gemarkeerd.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We denken dat alle locaties genoeg te bieden hebben voor een of meer extra dagen, maar speciaal bevelen we een verlengd verblijf op Paxos aan.

Extra's

Verlengingshotels

hotel_cavalieri.jpg

Cavalieri Hotel (Corfu)

Vanuit dit sfeervolle hotel in Corfu heeft u enerzijds een onbelemmerd uitzicht over de zee en anderzijds een overzicht over de gehele stad. Het gebouw is in de 17e eeuw eigendom geweest van een adelijke familie van Count Flamburiari. Ook nu nog straalt het een adelijke sfeer uit.

Praktische informatie

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Korfoe kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Corfu. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van charter, Transavia en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hou er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes tijden van chartervluchten zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Korfoe (Kerkyra) reist u eenvoudig per openbaar vervoer of taxi naar uw accommodatie. Het openbaar vervoer op Korfoe is goed geregeld.

U kunt dit arrangement starten van begin mei t/m eind september. De beperking in periode komt niet zozeer door het weer, maar omdat buiten deze tijd veel accommodaties en horeca (nog) dicht is en de bootverbinding met Paxos onregelmatig is. Dat kan gelden t/m begin mei en vanaf oktober, zodat u in deze periodes wellicht in andere dan onze standaard accommodaties wordt ondergebracht.

De Ionische eilanden hebben een wat gematigder klimaat dan het vasteland. In de winterperiode valt er relatief veel neerslag; ook in april-mei en september-oktober moet u rekening houden met af en toe een bui. Daardoor is de plantengroei echter uitbundig en is het hier veel groener dan in andere delen van Griekenland. In de zomer is het warm (tot 30 graden of meer), maar daarbuiten zijn de temperaturen meestal prima om te wandelen: zo'n 20 tot 25 graden.
Reserveer uw reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar is Korfoe een groot bloementapijt, in het najaar is de zee nog heerlijk warm, zodat u nog lekker kunt zwemmen. Op zon- en feestdagen hebben veel opgravingen en musea aangepaste openingstijden, terwijl met name de kleinere meestal op maandag gesloten zijn. Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Korfoe ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Covid-19 test: indien je vanaf 1 september naar Griekenland reis is (voorlopig tenminste) geen Covid-19 PCR test meer nodig. Dit kan echter ook weer veranderen. Houd daarom de reisinformatie op het ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de ANWB reiswijzer goed in de gaten.

PLF-formulier Griekenland: vergeet daarnaast niet het verplichte PLF (Passenger Locater Form) formulier in te vullen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek! Het formulier kun je hier digitaal invullen (in het Engels).

Reizen per veerboot: 
In verband met COVD-19 geldt het volgende: de boten naar de Griekse eilanden varen volgens de standaard dienstregeling. Wel is de bezetting van de ferry's beperkt. Voor het aan boord gaan dien je altijd een gezondheidsformulier in te vullen en dit bij de ticketcontrole te tonen. Hou er rekening mee dat het inchecken hierdoor meer tijd zal kosten. Via onze lokale vertegenwoordiging krijg je die formulieren voor alle tickets die inclusief de reis zijn of die je zelf bij ons hebt bijgeboekt. De formulieren zijn bij de diverse maatschappijen ook zelf te downloaden in het Engels; hieronder de door ons meest gebruikte zijn (check de tickets die je bij aankomst ontvangt). Je kunt natuurlijk ook thuis al een aantal formulieren printen en meenemen op reis. Knip dan voor de zekerheid de naam van de maatschappij er af, zodat ze universeel bruikbaar zijn.

30-7-20: het programma van deze reis is per heden weer uitvoerbaar. Onze eerste en laatste overnachtingsplek wijkt daarbij iets af van wat er oorspronkelijk gepland is, maar voor de eerste locatie gaat het om een vergelijkbaar hotel, er direct naast. De laatste locatie is ook vergelijkbaar, maar qua accommodatie zelfs een upgrade.
Helaas serveert ons hotel in Korfoe Stad vanwege de corona-maatregelen geen ontbijt, maar daar vlak naast zijn twee goede restaurants waar je zelf kunt ontbijten. Met deze wijzigingen blijft de totaalprijs voor deze reis ongewijzigd.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

symfonie_in_groen_en_blauw.jpg

Griekenland - Corfu & Paxos

Een symfonie van groen en blauw

Wandelvakantie langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten