Griekenland - Centraal Corfu, 8 dagen Het kindvriendelijkste pleintje van Griekenland

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief vanuit één plek

gezinsvakantie vanuit appartement

Het fameuze dorpsplein bij de taverna is voor SNP Travelkids al jarenlang het kindvriendelijke centrum van Agios Ioannis en Corfu (ofwel Korfoe, Gr. Kerkyra). Hier vind je speciaal voor families gebouwde appartementen met een veelheid aan faciliteiten voor de allerkleinsten. In de zomer ook leuk voor oudere kids & teens! Het strand is nooit ver weg op een tocht door het groenste eiland van Griekenland. Inclusief uitgebreid informatiepakket met wandelingen en fietstochten. Verzorg ezel Marley en maak een ritje met haar door en rond het dorp.

Uniek aan deze reis

 • Alles voor kids en teens
 • Nederlandse beheerders
 • Uniek dorpspleintje
 • Wandelen en fietsen
 • GPS Tracks Aanwezig
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special alle leeftijden

Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen.

Dag tot dag

Griekenland - Centraal Corfu

Het groene eiland Corfu heeft een nog rustig binnenland met pittoreske dorpjes. Een van die pittoreske dorpjes is het gastvrije Agios Ioannis, gelegen temidden van olijfboomgaarden en cipressen, niet al te ver van de bezienswaardige hoofdstad Kerkyra. De aanwezigheid van de zee en de vele strandjes op fietsafstand is een erg aantrekkelijk element van deze reis naar Corfu. De kindvriendelijke appartementen waar je verblijft zijn deels speciaal voor SNP gebouwd en compleet ingericht. Voor baby's en peuters tref je bij en in de appartementen diverse voorzieningen aan die afgestemd zijn op de leeftijd van het kind, zoals een kinderbedje, aankleedkussen etc. Met een los te reserveren terreinbuggy zijn bijna alle door ons uitgezette wandelingen te lopen. Nabij de appartementen is een klein zwembad (9 x 5 m) met stoelen/parasols en toilet speciaal voor de gasten van de appartementen. Op korte (fiets-)afstand van Agios Ioannis zijn enkele wat grotere zwembaden te vinden.

Je kunt hier uitstekende fietsen reserveren (met kinderzitjes of aanhangfiets). Handig om naar een strandje te gaan, een groter zwembad op te zoeken of een tochtje te maken. Er zijn vele fraaie kleine weggetjes en de hoogteverschillen blijven relatief gering, hoewel enkele steile klimmetjes zullen voorkomen.

Uniek op Corfu is de uitgebreide bibliotheek met kinderboeken en literatuur en de speel-o-theek. Daarnaast zijn er sterke babyfoons die het mogelijk maken om op het rustieke dorpsplein te eten, terwijl de baby of peuter slaapt. Tevens zijn er een Nederlandse contactpersoon ter plaatse, waarbij je altijd terecht kunt voor extra informatie, materialen en het boeken van excursies. Zij dragen er zorg voor dat uw verblijf zo probleemloos mogelijk verloopt.

Dag 1

Aankomst op Korfoe. Indien je een transfer geboekt hebt, wordt je opgewacht op het vliegveld en naar het appartement in Agios Ioannis gebracht. In andere gevallen regel je zelf een taxi of een huurauto (vooraf bij SNP te boeken).
Na aankomst tijd voor verkenning van het dorpje en even afkoelen in het zwembad.

Overnachting in

Agios Ioannis - Appartementen Kidonakia

Dag 2-7b Fietsen

In de omgeving zijn veel mogelijkheden om te fietsen. Wij geven hieronder een aantal suggesties:

 • Langs witte huisjes en wijnranken naar de hoofdstad Kerkyra (22,4 km).
 • Naar de dorpjes Gouvia (12,6 km) en Spiti Nikos (8 km) waar je vast wel een duik in een van de zwembaden kunt maken na een lange rit.
 • Naar Ermones, waar Odysseus gestrand zou zijn. Het is een makkelijk bereikbaar strand aan de westkust (17,6km).
 • Een pittige tocht over een heuvelrug naar het strand van Glifada (18 km) of Mirtiotissa (13,6 km).
 • Op een heuvel ligt het buitenverblijf van Keizerin Sisi: het Acchillion (25,5 km).
 • Een iets langere fietstocht naar de Ropavallei (34 km).
 • Een rondje over het zuiden van het eiland (50 km).
 • Fietstocht van 71 km naar Pantokrator, een zware rondrit; voor als papa of mama er eens alleen of met andere ouders op uit wil. Let wel het hoogteverschil dat overbrugd moet worden is groot: 1230 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Agios Ioannis - Appartementen Kidonakia

Dag 2-7 Overige activiteiten

Activiteiten Kids & Teens:

In de schoolvakanties zijn er voornamelijk kinderen van 3 -15 jaar.
Het dorpsplein is de plek waar de kinderen 's avonds veilig kunnen spelen, waarbij de muziektent of het kloostertje de favoriete 'hangplek' is. De ouders kunnen met een hapje en drankje vanaf de taverne de kinderen zien spelen. Ook zwembaden en favoriete strandjes zijn de ontmoetingsplekken voor de kinderen. Vanaf eind april is er een zwembad bij de appartementen van 9 x 5 meter. Er is de ezel Marley en die kan altijd 's morgens en 's avonds verwend worden met oud brood en fruitschillen. Kinderen zijn dol op ezels. En we maken regelmatig tochtjes.

Enkele voorbeelden van activiteiten die gezamenlijk of individueel gedaan kunnen worden

 • Een speurtocht, een kaartavondje op het dorpsplein.
 • Een bezoek aan waterpark Aqualand.
 • Een bezoek aan het Donkey Rescue Centre op Korfoe, waar oude of verwaarloosde ezels worden opgevangen: www.corfu-donkeys.com
 • Een boottocht van een hele dag langs de oostkust van Korfoe.
 • Een dagtocht naar Albanië, met het 'Blauwe Oog en Butrinti'.
 • Een bezoek aan het bijzondere eilandje 'Vidos' tegenover Korfoe Stad.
Er zijn meer activiteiten mogelijk afhankelijk van de leeftijd en aantal kinderen die aanwezig zijn; wat er mogelijk is verschilt per week. Bij sommige activiteiten zijn er entreekosten en andere onkosten. Sommige activiteiten hebben een minimaal aantal deelnemers nodig. Bij het programma verplaatsen we ons per fiets, huurauto of openbaar vervoer. Meer informatie bij aankomst ter plekke.

Overnachting in

Agios Ioannis - Appartementen Kidonakia

Dag 2-7a Wandelen

In de omgeving van Agios Ioannis zijn door ons een aantal wandelroutes uitgezet. De meeste routes laten zich verbinden zodat je heel flexibel bent in het bepalen van de lengte van de wandeling. Soms is er een auto- of busrit nodig om bij het beginpunt van de wandeling te komen. Het unieke aan de routes is, dat ze bijna allemaal te lopen zijn met een te huren terreinbuggy. Indien je per fiets naar een wandeling gaat is het uiteraard niet mogelijk een buggy mee te nemen, maar er zijn ter plekke ook rugdragers verkrijgbaar.

Een kort overzicht van de wandelsuggesties:

 • Minirondwandeling door het dorp en de omliggende landerijen: 1 km, 30 min.
 • Twee wandelvarianten van Agios Ioannis door landerijen naar Afra en terug: 4 of 5 km, 50 of 75 m stijgen en dalen, 2 uur
 • Een wandeling naar een mooi natuurgebiedje ten westen van het dorp; ideaal als ezeltochtjes: 4 km, 150 m stijgen en dalen, 2 uur.
 • Rondwandeling door fraaie olijfboomgaarden en langs decadente villa's vanuit Kokkini: 6 km, 70 m stijgen en dalen, 3 uur.
 • Via Marmaro en Giannades. Door oude olijfgaarden en sfeervolle dorpjes: 10 km, 200 m stijgen en dalen, 4 uur.
 • Twee wandelvarianten vanuit Vatos, via Ropa-vallei of het strand en klooster van Miritotissa: 6 of 7 km, 240 of 30 m stijgen en dalen, 4 of 3 uur
 • Wandeling vanuit Temploni naar het klooster van Onoufrio: 7,5 km, 60 m stijgen en dalen, 2 uur.

Overnachting in

Agios Ioannis - Appartementen Kidonakia

Dag 8

Einde van het arrangement. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht ga je terug naar Kerkyra.
Indien je de reis verlengt in Acharavi wordt je daar heen gebracht indien je een transfer daarvoor hebt bijgeboekt. Je kunt natuurlijk ook gaan fietsen (dan gebruik je de transfer voor de bagage).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Agios Ioannis is een klein dorpje met 300 inwoners waar de appartementen gelegen zijn. Het ligt zo'n 10 kilometer van de hoofdstad Kerkyra op het stille platteland. De kinderen kunnen er rustig op straat spelen want er is geen doorgaand verkeer. Vooral het pleintje voor Kosta’s taverna verandert elke avond in een speelplaats. Een kleine supermarkt is aanwezig waar vrijwel alles te koop is, inclusief luiers en babyvoeding (maar de sortering is beperkt)! Ook is er een bakker en een wasserette.

Nabij dit pleintje kunnen de Travelkids afkoelen in een lekker zwembadje (9x5 m), met terras en grasveldje; ook is er een toilet en douche. Op korte (fiets-)afstand kun je ook een groter zwembad vinden.

De vijf appartementen Kidonakia liggen op ca. 100 m van het dorpsplein. De inrichting is eenvoudig, maar gericht op een verblijf met (kleine) kinderen en daardoor is dit met recht een kindvriendelijke accommodatie.
Kidonakia 1 t/m 3 bevinden zich allemaal op de begane grond en zijn geschikt voor 4 personen en evt. een extra babybedje. Er zijn 2 aparte slaapkamers
Kidonakia 4 is een ruim benedenappartement met een afgesloten voorterras. Hier passen 5-6 personen in. Er is een aparte afgesloten kinderkamer voor 2 bedden en evt. kinderbedje.
In de living is een grote slaapbank en op de zeer ruime entresol is de ouderlijke slaapkamer
met een dubbel bed en ruimte voor extra bed en kinderbedje. 
Kidonakia 5 ligt op de eerste verdieping met een groot en veilig afgesloten voorbalkon met een mooi uitzicht naar het dorpsplein. Dit appartement is geschikt voor 4-5 personen en heeft 2 aparte ruime slaapkamers. De kinderkamer is geschikt voor 2 personen en kinderbedje. In de ouderslaapkamer staat een dubbelbed en is ruimte voor nog een kinderbedje. Je beschikt over een ruime keukenruimte met eettafel.

Wat is aanwezig?
In de Kidonakia-appartementen is in de kinderkamers airco aanwezig, die ook in staat is de rest van het appartement enigzins te koelen. Er is WiFi aanwezig, tot bij het zwembad (ontvangst kan wisselen). Voor kostbaarheden is in elk appartement een kluisje geïnstalleerd. Het keukentje is geschikt voor het bereiden van simpele maaltijden; er is een magnetron. Voor gezamenlijk gebruik is een wasmachine aanwezig.
Er is gezorgd voor bedlinnen en handdoeken.  Schoonmaak is 2x per week, waarbij ook handdoeken en bedlinnen vervangen worden. 

Indien bovengenoemde appartementen zijn volgeboekt, wordt je, in overleg, een zoveel mogelijk vergelijkbaar appartement in het dorp aangeboden. In de onmiddelijke nabijheid van het dorpsplein zijn namelijk nog een aantal voor kinderen geschikt gemaakte appartementen voorhanden.

Uitgebreidere informatie over de indeling van de appartementen leest u via de link bij het dag tot dagprogramma.

Over de maaltijden

Rond 8 uur 's avonds wordt er bij Kosta's Taverna op het dorpsplein gegeten, een hele gezellige gebeurtenis op een groot terras. Natuurlijk kun je ook zelf je maaltijd bereiden in je eigen appartement. Daar is een keukentje met volledige uitrusting, een magnetron en een kooktoestel met 2 kookplaten.
Bij het arrangement zijn geen maaltijden inbegrepen.

Info kindvriendelijkheid

Als je aankomt vind je in je appartement een welkomstpakket:
Dit bestaat uit wat etenswaren en drinken, zodat je niet gelijk naar de winkels hoeft als je moe van de heenreis arriveert. Het welkomstpakket bevat o.a.: melk, koffie/thee, bronwater, sap, crackers en snacks.

Op Korfoe is een speciaal pakket voorzieningen aanwezig, afgestemd op een verblijf met baby's en kleine peuters. Deze voorzieningen zijn inclusief de reissom en hoeven dus niet apart te worden gereserveerd. Het pakket dat je in je woning aantreft betreft die voorzieningen die van nut zijn voor de leeftijd van je kinderen. De volgende zaken zijn in Agios Ioannis aanwezig:

 • Houten kinderbedje dat ook als box gebruikt kan worden
 • Klamboe
 • Eetstoeltje
 • Kinderbad op werkhoogte
 • Commode met aankleedkussen
 • Babyzwembadje voor buiten
 • Rugdrager
 • Divers speelgoed; meer is te leen bij de speel-o-theek

Een terreinbuggy dien je apart te reserveren net als een babyfoon. Met de aanwezige walkie-talkie set, die als babyfoon bruikbaar is, haal je moeiteloos de taverna op het dorpsplein. De babyfoon dien je ter plekke te betalen, de buggy betaal je bij de boeking.
Ook zijn er prima fietsen met kindvriendelijke accessoires te huur. Voor meer informatie kijk je bij de bij te boeken services bij deze reis.

Inbegrepen

 • Appartementshuur
 • Linnengoed, handdoeken, theedoeken
 • Welkomstpakket (drinken en snacks bij aankomst)
 • Schoonmaak (2x per week)
 • Wisseling linnengoed (2x per week)
 • Babyboom pakket: bedje met klamboe, badje, stoeltje, commode met aankleedkussen, box en speelgoed
 • Travelkids-reispakket, met o.a. achtergrondinformatie en Nederlandse routebeschrijvingen
 • Nederlandse assistentie ter plaatse
 • Gevulde boekenkast

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Transfer luchthaven-appartement v.v. (optioneel bij te boeken)
 • Transfer luchthaven-appartement v.v. + vervoer naar Acharavi indien verlenging aldaar (optioneel bij te boeken)
 • Fietshuur (optioneel bij te boeken)
 • Terreinbuggy of babyfoon (optioneel bij te boeken)
 • Lokale verplaatsingen (huurauto optioneel bij te boeken)
 • Maaltijden
 • Vervoer van de fiets tussen Agios Ioannis en Acharavi , indien deze afstand niet fietsend wordt afgelegd (dit is ter plekke te regelen)

Over de activiteiten

In principe kun je natuurlijk makkelijk je eigen programma vaststellen en het net zo zwaar of licht maken als je wilt. De wandelingen en fietstochten die je in het Travelkidspakket aantreft, zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5 en variëren tot een kort rondje tot enkele kilometers, maar zijn nooit lang of moeilijk. Maar je kunt baby's in een rugdrager dragen. De meeste wandelingen zijn te maken met de terreinbuggy, die ter plaatse aanwezig is.

In de zomermaanden dien je rekening te houden met hoge dagtemperaturen en is wandelen alleen goed mogelijk in de ochtend of avond.

Korfoe is ook zeer geschikt om fietstochtjes te maken. De fiets is ook een geschikt vervoermiddel om bij een strandje, zwembad, de bakker of Korfoe stad te komen. Door de vele kleine (meestal geasfalteerde) weggetjes kunt je makkelijk een langere of kortere route plannen.

Geschikt voor kinderen

alle leeftijden

Extra dagen

Je verblijf is per dag te verlengen. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor een langer verblijf.

Hoe eerder je boekt, des te meer flexibiliteit in de lengte van je verblijf we kunnen bieden!

Heen- en terugreis

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen van Italië naar Korfoe kunt u uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Corfu.

Bij vertrek vanaf eind april tot en met september op  maandag , woensdag en zaterdag kan je kiezen voor een rechtstreekse vlucht per charter naar Corfu. In oktober gaat de charter alleen nog op zaterdag.  

Diverse low cost airlines bieden deze bestemmingen non-stop en voordelig aan. Transavia vliegt op woensdag en zaterdag vanaf Amsterdam. Ook vanaf Dusseldorf gaan er rechtstreekse vluchten. SNP kan deze vluchten niet voor je boeken. Zie bijv.

 

www.transavia.nl

Goed om te weten als je zelf een low cost vlucht boekt.

 • Je boekt en betaalt deze vluchten direct aan de "low cost airline" middels een creditcard.

   

 • Print de vluchtgegevens en geef het vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd aan ons door

   

 • Controleer regelmatig en in ieder geval daags voor de heen- en terugvlucht de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt in verband met mogelijke vluchtwijzigingen.

   

 • Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor je ticket. De annuleringskostendekking van SNP dekt namelijk niet de kosten van een zelf geboekt ticket bij annulering.

   

 • Wij raden aan deze vluchten pas te boeken nadat wij het landarrangement hebben bevestigd. De annuleringskosten voor een ticket kunnen oplopen tot 100% van de ticketprijs. 

   

Wil je liever een vlucht via SNP boeken dan kunnen wij een lijnvlucht met overstap boeken of een chartervlucht naar Corfu. Informeer naar mogelijkheden en tarieven via e-mail: 

info@snp.nl of telefoonnummer 024 3277000.

_

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Korfoe (Kerkyra) zijn er drie manieren om bij de accommodatie in Agios Ioannis te komen:

1. jullie worden opgewacht (ook bij vertragingen) en met een privé-transfer naar de accommodatie vervoerd en/of na afloop van het arrangement weer naar het vliegveld teruggebracht. Dit is de optie met het minste tijdverlies en het meeste gemak. Boek hiervoor een optionele transfer (zie 'Extra mogelijkheden' - 'aanvullende opties' - 'transfers'

2. je regelt vanaf het vliegveld zelf een taxi naar Agios Ioannis (ca. 20 min.)

3. je huurt vanaf het vliegveld een auto: kijk onder heen- en terugreis voor onze autohuurmogelijkheden. We voorzien je van een goede routebeschrijving.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

Je kunt deze reis boeken vanaf medio april t/m eind oktober met als vaste wisseldag zaterdag. Starten op andere dagen is in principe ook mogelijk, maar altijd op aanvraag.

In voor- en najaar is het de beste tijd om ook echt alle activiteiten (wandelingen, fietstochten) uit ons programma te gaan doen. Het klimaat is daar dan het meest geschikt voor. Vanaf juni kan het al aardig warm worden en is wandelen of fietsen vooral voor hittebestendige ouders en kinderen weggelegd.

In de zomer kan het met name in augustus druk zijn op Korfoe (Italianen, Grieken zelf) en ook is het in de zomermaanden soms  heet. Wandelen in de vroege ochtend of namiddag blijft echter mogelijk en meestal is fietsen (niet te lang, want in de zon) juist enigzins verfrissend. Op de warmste momenten van de dag is op Korfoe en nabij de appartementen genoeg schaduw of verfrissing (zwembad, zee) voorhanden om die tijden aangenaam door te brengen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Griekenland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Griekenland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Griekenland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW-verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA-verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP, dan is dit het geval.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Griekenland hebt u geen vaccinaties nodig.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Korfoe_juli_2011-_BvH_187_33bde.jpg

Griekenland - Centraal Corfu

Het kindvriendelijkste pleintje van Griekenland

gezinsvakantie vanuit appartement

Zwaarte
Comfort
Actief vanuit één plek
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen