Frankrijk - Vercors, 8 dagen Witte plateau's en kalkkliffen

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

sneeuwwandelvakantie langs hotels en auberge

Individuele sneeuwwandeltrektocht met bagagevervoer door de noordelijke, lieflijke Vercors. Je overnacht in sfeervolle dorpshotelletjes en prachtige auberges met een smakelijk regionale keuken. Je wandelt over goed gemarkeerde wandelroutes van Meaudre via Autrans naar Lans-en-Vercors en naar de top van de Moucherotte (1901m). Je hebt mooie vergezichten op de Mont Blanc, de Chartreuse en de Beaufortain!

Uniek aan deze reis

 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Heerlijke lokale keuken
 • Mooie vergezichten
 • Prima overnachtingsplekken
 • Schitterend landschap
 • Trektocht met bagagevervoer
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Vercors

Het massief van de Vercors ligt als een massief onneembaar fort in het Franse landschap. Brede dalen worden hier omgeven door ruige beboste hoogvlaktes waarvan de kale pieken overgeleverd zijn aan de grillen van de elementen. De brede dalen en ruige hoogvlaktes van de Vercors lenen zich uitstekend voor een individuele sneeuwwandeltrektocht langs de mooiste plekjes van het noordelijke deel van het ‘Parc Regional du Vercors’. Dit is een ongrijpbaar gebied waar veel Franse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog een veilig onderkomen vonden. Duidelijke routebeschrijvingen, GPS-tracks die je kan downloaden en GPS compatible kaartmateriaal zorgen voor een mooie trektocht, waarbij je de zekerheid hebt dat je bagage tussen de verschillende accommodaties vervoerd wordt en er ’s avonds een goede maaltijd op je wacht.

Dag 1

Aankomst in Meaudre.

Overnachting in

Meaudre

Dag 2

Vandaag maak je een rustige wandeling door het Bois de Chabaud, het Bois de Servagnet en het mooie plateau rondom Meaudre.
Wandeling: 9 km, 310 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Meaudre

Dag 3

Vandaag maak je een afwisselende wandeling van Meaudre naar Autrans. Aanvankelijk wandel je over de besneeuwde velden naar Meaudre. Na het markante Croix des Albans wandel je door het donkere Bois de Claret naar de skischansen van Autrans, gebruikt tijdens de Olympische winterspelen van Grenoble in 1968. Via het dorpje Le Bouchet arriveer je in Autrans.
Wandeling: 11,5 km, 350 m stijgen en 280 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Autrans

Dag 4

Vandaag maak je een afwisselende tocht naar het Plateau de Geve. De dag begint met een lange klim naar de Grotte de la Ture. Door het Bois de la Ture wandel je naar Geve: een mooie open vlakte waar ook veel gelanglauft wordt. Via de Refuge de Geve wandel je naar de Pas de la Cle (1509). Hier heb je een prachtig uitzicht en kan je de Mont Blancs zien liggen. Na een lange afdaling kom je aan het einde van de middag teug in Autrans.
De wandeling van 22 km en met een hoogteverschil van 530 m is in te korten. Je kan ook met de bus naar Geve rijden en daar een lichtere tocht maken.

Overnachting in

Autrans

Dag 5

Nadat je met de taxi naar de telesiege de la Sure bent gereden, brengt de lift je naar 1600m hoogte. De wandeling voert je vandaag helemaal over de kam van het gebergte naar Col de la Perrin. Afwisselend loop je door de sparrenbossen en open velden. Regelmatig heb je zicht op de Chartreuse, de Beaufortain en natuurlijk op de Mont Blanc.
Wandeling: 14 km, 170 m stijgen en 550 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Col de la Perrin

Dag 6

Na het ontbijt wandel je door het Forret de Jay langzaam naar beneden en vervolgens steek je het plateau over waar Lans-en Vercors in ligt. Liefhebbers van een korte wandeling kunnen over een oude tramweg naar Lans wandelen. Het is echter zeer de moeite waard om de klim naar de Collet du Furon (1449m) te maken. Aan de voet van de Pic St. Michel is een mooie sneeuwwandelgebied.
Wandeling: 14 km, 500 m stijgen en 700 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Lans en Vercors

Dag 7

Na het ontbijt neem je de bus naar La Sierre, aan de voet van de Moucherotte. Hier begint een mooie sneeuwrijke wandeling en kan je genieten van prachtige uitzichten over de dalen van Lans-en-Vercors en Grenoble. Vanaf de top is de Mont Blanc natuurlijk weer zichtbaar. Terug voert de wandeling over de hellingen van Les Ramees.
Wandeling: 11,5 km, 480 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Lans en Vercors

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel de la Prairie is een klein dorpshotelletje in het gehucht Les Girauds. De kamers zijn eenvoudig ingericht en er is een sauna. Er is draadloos internet. Je kan je ook laten masseren. Guy en Monique, de eigenaren, zijn vriendelijk een zeer gastvrij. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar Meaudre. Het ontbijt is een eenvoudig buffet. ’s Avonds is er een driegangenmenu. Je krijgt een lunchpakket mee.
Het hotel Le Vernay in Autrans ligt in het gehucht Les Bourg de Dessous, ongeveer 10 minuten lopen vanaf het centrum van Autrans. De kamers zijn eenvoudig. Er is draadloos internet. Het restaurant en de lounges zijn sfeervol. Het ontbijt is een buffet en ’s avonds is er een driegangenkeuzemenu. Je krijgt een lunchpakket mee.
Auberge Col de la Croix Perrin, gelegen in de bossen op de Col, is een gezellige kleine auberge. ’s Morgens is er een Frans ontbijt en het diner bestaat uit een driegangenmenu. Je krijgt een lunchpakket mee. Francois steekt iedere avond de houtkachel voor je aan. De kamers zijn gezellig ingericht.
Hotel l’Arcs  ligt tegenover de kerk in Lans-en-Vercors. Het ontbijt en het driegangenmenu zijn goed verzorgd en je krijgt een lunchpakket mee. De kamers zijn eenvoudig ingericht.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een goed ontbijt klaar en ook het avondeten wordt uitstekend verzorgd. Op wandeldagen krijg je een lunchpakket mee.
Avondeten is meestal vanaf 19.30 uur, het ontbijt vanaf 8.00 uur.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Elke dag ontbijt en avondeten
 • 6 Lunchpakketten (op wandeldagen)
 • Lokale transfers op dag 5
 • Bagagevervoer
 • SNP-informatiepakket en routebeschrijvingen
 • Ingetekende topografische kaart (schaal 1:25.000)

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Huur sneeuwschoenen en stokken
 • Verzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Sneeuwschoenwandelen is wat zwaarder dan gewoon wandelen, maar je hoeft er niets voor te leren. Zeker als de sneeuw diep is, je omhoog gaat en er is nog geen spoor gemaakt, kost wandelen op sneeuwschoenen meer energie. Ga je echter naar beneden, dan is het makkelijker en leuker dan op wandelschoenen (en beter voor je knieën). Er zit aardig wat hoogteverschil in de route en een aantal keren ook een wat steiler stuk, maar de wandeling zijn niet erg lang en gaan voor een deel over gewalste paden.

Sneeuwschoenen gaan kapot op harde ondergrond, zoals asfalt. Doe ze dus af als de sneeuw ophoudt (heel voorzichtig een weggetje oversteken op sneeuwschoenen kan nog net), bv. als je door een dorp loopt. Let, zonder sneeuwschoenen, heel goed op dat je niet valt op gladde en ijzige stukken op de weg. Om dit te voorkomen is het handig zgn. 'snow spikes' mee te nemen, een soort rubberen overschoentjes met ijzeren puntjes aan de onderkant (ze kosten en wegen weinig).

Van SNP krijg je een gedetailleerde routebeschrijving. Ter plekke krijg je de 1:25.000 topografische kaart. Daarnaast raden we sterk aan om de GPS data te downloaden en een GPS ontvanger of moderne telefoon mee te nemen. Zeker met mist en/of verse sneeuw is dit onontbeerlijk voor de navigatie.

Extra dagen

Het is alleen mogelijk om losse dagen bij te boeken in de laatste accommodatie.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Méaudre is ca. 1000 km. Je kan je auto parkeren bij het eerste hotel. Aan het einde van het arrangement kan je per bus of taxi terug van Lans-en-Vercors naar Méaudre (15 km) om je auto op te halen.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Grenoble laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Doorreis naar de eerste accommodatie: Vanaf Grenoble reis je per bus (ca. 1,15 uur) via Lans-en-Vercors naar Meaudre. Voor de terugreis neem je de bus van Lans-en-Vercors naar Grenoble en vervolgens de trein naar Nederland.

Informatie bus: klik hier

Bekijk de dienstregeling (horaire) van lijn 5100 en lijn 5120, vooral ook de 'Calendrier de Circulation' bij elke vertrektijd, want niet alle bussen rijden elke dag. Stap uit bij halte Meaudre La Place.

 

Trein schema

Bestemming  Tijd    Overstap
Amsterdam CS – Grenoble   07:54 - 17:38 2
Grenoble – Amsterdam CS    12:21 - 22:06 2

Bij deze bestemming valt de prijs lager uit mits je meer dan 3 maanden voor vertrek boekt. Deze korting geldt niet indien je reist van 1 januari tot en met 7 januari. En van 17 februari tot en met 4 maart. 

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Het definitieve treinschema ontvang je een week binnen vertrek

 

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht op Grenoble. Transavia vliegt in de winter op zaterdag vanaf Rotterdam. SNP kan deze vluchten niet voor je boeken. Zie bijv.

www.transavia.nl .

Goed om te weten als je zelf een low cost vlucht boekt.

 • Je boekt en betaalt deze vluchten direct aan de "low cost airline" middels een creditcard.

   

 • Print de vluchtgegevens en geef het vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd aan ons door

   

 • Controleer regelmatig en in ieder geval daags voor de heen- en terugvlucht de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt in verband met mogelijke vluchtwijzigingen.

   

 • Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor je ticket. De annuleringskostendekking van SNP dekt namelijk niet de kosten van een zelf geboekt ticket bij annulering.

   

 • Wij raden aan deze vluchten pas te boeken nadat wij het landarrangement hebben bevestigd. De annuleringskosten voor een ticket kunnen oplopen tot 100% van de ticketprijs. 

   

Wil je liever een vlucht via SNP boeken dan kunnen wij een lijnvlucht boeken naar Lyon. Informeer naar mogelijkheden en tarieven: e-mail: 

info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vliegveld Grenoble ligt 45 km van Grenoble en 70 km van Meaudre.
Je gaat eerst met een shuttlebus naar het busstation (Gare Routière) in Grenoble. Klik hier voor informatie.

Vanaf Grenoble reis je per bus (ca. 1.15 uur) via Lans en Vercors naar Meaudre. De terugreis gaat hetzelfde.

Klik hier voor informatie.
Bekijk de dienstregeling (horaire) van lijn 5100 en lijn 5120, vooral ook de 'Calendrier de Circulation' bij elke vertrektijd, want niet alle bussen rijden elke dag. Stap uit bij halte Meaudre La Place.

Uiteraard kunnen we ook een taxi voor u regelen vanaf Grenoble Airport naar het eerste hotel. Prijsindicatie: 130 euro per rit, enkele reis.

Praktische informatie

Deze reis kan iedere dag van de week starten van begin januari tot half maart.

Een goede sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar skistokken. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn (enkelhoog, B of C categorie). Daarnaast gebruik je twee verstelbare skistokken als evenwichtssteun. Je kan het sneeuwwandelmateriaal bij ons reserveren. Soms moet je de sneeuwschoenen af doen, bv. als je door een dorp loopt. Dan is het handig om bandjes oid. bij je te hebben om ze aan je rugzak vast te maken.

Paklijst

 • EHBO, bv. sporttape, pijnstillers, pleisters
 • Dagrugzak (35 liter)
 • Hoge wandelschoenen
 • Slippers voor binnen
 • Fleecejack
 • Handschoenen
 • Muts, sjaal
 • Wind- en waterdicht jack
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie en Lippencrème met UV-filter
 • Zonnebril
 • Snacks (bijv. mueslirepen)
 • Thermos fles en waterfles
 • Lang ondergoed
 • Gamaschen
 • Rugzakbandjes

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

IMG_1362__Sjiva_Janssen.jpg

Frankrijk - Vercors

Witte plateau's en kalkkliffen

sneeuwwandelvakantie langs hotels en auberge

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen