Frankrijk - Vallée du Loir, 5 dagen De verborgen kastelen van de Loir

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Lichte fietsvakantie vanuit een authentieke domaine

Aan het einde van een landweg, omsloten door de rivier de Loir, ligt Domaine de Bré. In dit 19e eeuwse landhuis, omgeven door 400 ha vogelrijke bossen met visrijke meertjes, word je gastvrij - en in het Nederlands - ontvangen door Brigitte en Eric Donon. Van hieruit is het prachtig fietsen, naar het wijngebied rond Lué, de historische stad Angers en de kastelen van Durtal, Baugé of Plessis Bourré. Het is hier, vergeleken met het dal van de Loire (met 'e'), nog erg rustig. Dit korte verblijf kan je uitstekend combineren met andere arrangementen tot een ware ’Tour de France’.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek vestingstad Angers
 • Dineer aan tafel met andere gasten
 • Geroemde gastvrijheid
 • Goed te combineren met andere korte fietstrips
 • Korte en langere fietstochten mogelijk
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Fietsen langs de Loir

De vrouw staat graag in de schijnwerpers, het mannetje juist niet. De Loire en de Loir. Bekijk hier het artikel...

Dag tot dag

Frankrijk - Vallée du Loir

Brigitte en Eric Donon hadden al een lang en soms hectisch bestaan achter de rug toen ze aankwamen op een authentiek landgoed, schitterend gelegen in een vergeten bocht van de Loir. Ze waren onmiddellijk verkocht en verpandden definitief hun hart aan het aldaar gelegen 19e-eeuwse landhuis Domaine de Bré. Brigitte zag het als een speling van het lot dat de oorspronkelijk naam ‘Bré’ een samenvoeging van hun initialen vormde. Vol overgave en met hartverwarmende energie hebben beiden zich gestort op hun nieuwe levensmissie en het landgoed haar unieke karakter gegeven. Ze hebben veel gereisd en zijn actief geweest als reisleider in met name Azië. Hun kosmopolitische inslag weerspiegelt zich in de originele inrichting van de bijzondere en ruime kamers. Geïnspireerd door verschillende culturen zijn deze kamers met zorg ingericht en ademen ze elk een geheel eigen sfeer. Brigitte en Eric zijn door hun warme, persoonlijke omgang als geen ander in staat om de gasten zich vanaf het eerst moment thuis te laten voelen. De gastvrouw weet dagelijks de heerlijkste en origineelste diners - van eigen recept en geïnspireerd door de Franse keuken – op tafel te toveren. Na een dag fietsen is het ook heerlijk ontspannen op het terras of in de bijzonder grote en fraaie tuin. De vele SNP-reizigers die hier al te gast zijn geweest, zijn altijd bijzonder enthousiast: “gastvrijheid heel bijzonder”, “heerlijk informeel”, “nog niet eerder zo’n gastvrijheid meegemaakt” zijn slechts enkele van de illustratieve reacties.

Dag 1

Aankomst. Je kan heerlijk even de benen strekken in de grote tuin rond de Domaine of lekker een boek lezen achter in de tuin onder de bomen of aan de kabbelende Loir, die het landgoed voor de helft omsluit.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir - Domaine de Bré

Dag 2

Vanuit Domaine de Bré zijn verschillende fietsroutes uitgezet. In dit dag-tot-dagprogramma vind je de door ons beschreven routes, maar je bent uiteraard vrij om je programma zelf te bepalen.
Vandaag maak je een rondrit van 31 km (220 m stijgen en dalen) door het dal van de Loir. De route 'au Coeur' brengt je kleine dorpjes en veel natuur, af en toe een chateau en prachtige watermolens. Je fietst over verharde wegen maar soms ook een stukje onverhard.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir - Domaine de Bré

Dag 3

Rondrit van 48 km (240 m stijgen en dalen) door wijnvelden, langs kastelen en door het bos van Chambiers. Onderweg kan je optioneel een bezoek brengen aan een leuk luchtvaartmuseum of wijnproeven in Lué.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir - Domaine de Bré

Dag 4

Bezoek vandaag de uit de kluiten gewassen vesting- en wijnstad Angers aan de Maine. Een must is een bezoek aan het met maar liefst 17 torens uitgeruste 13e-eeuwse kasteel van Angers, dat nog altijd een aura van onoverwinnelijkheid over zich heeft. Verder heeft de stad een gezellig centrum en is het heerlijk slenteren langs de winkeltjes.
Je kan met je eigen auto of met de trein naar Angers. De trein vertrekt vanuit Briollay; het stationnetje van Briollay ligt op 18 km van Domaine de Bré. Helemaal fietsen naar Angers kan ook. Een door ons beschreven rondrit van 66 km (230 m stijgen en dalen) voert langs de fraaie groene zomen van de Loir: domein van sappige graslanden, wetlands, verstilde lommerrijke landwegen en vele weide- en watervogels. Na een bezoek aan Angers fiets je door een heerlijk kleinschalig en landelijk gebied terug naar Domaine de Bré.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir - Domaine de Bré

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het standaard arrangement.
Als je extra dagen hebt geboekt zijn er nog een twee fietstochten te maken.
Een rondje van 41 of 60 km (max. 230 m stijgen en dalen) langs het kasteel van Durtal en/of het stadje Bazouges, met middeleeuws fort. Een tweede rondje van 41 of 63 km (max. 220 m stijgen en dalen) naar Chateau Plessis-Bourré.
Daarnaast kan je ook met de auto op onderzoek uitgaan, bv. naar het kasteel van Montgeoffroy. Dit kasteel is nog volledig ingericht, grotendeels met het originele meubilair. Of naar de beroemde kastelen van de Loire, zoals dat van Saumur, op minder dan een uur rijden. Iets heel anders is een kanotocht op de Loir, die door de accommodatiehouder georganiseerd kan worden.

Overnachting in

Seiches-sur-Loir

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een fraai, van buiten wat vervallen, landhuis in een weelderige tuin. Het geheel ligt ver van de bewoonde wereld in een bocht van de rivier de Loir. Verwacht geen luxe, maar een heel bijzondere plek, gerund door bijzonder aardige mensen. De kamers hebben een eigen toilet en douche of bad.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt klaar. 's Avonds geniet je met de andere gasten (meestal buiten) van de lekkere maaltijden. De lunch koop je zelf in, in de dorpjes waar je langs komt.

Info kindvriendelijkheid

Vooral het verblijf in Domaine de Bré is leuk voor kinderen...het enorme terrein met veel speel- en zwemmogelijkheden. Kanoen op de Loir. De beschreven fietstochten zijn misschien wat aan de lange kant voor kinderen, maar die zijn eenvoudig in te korten.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners (table d'hote)
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Je fietst door een glooiend landschap. Bij het verlaten van het dal van de Loir is de klim vaak iets steiler; dit duurt echter nooit lang, dus je kan altijd even een stukje lopen.
We hebben geprobeerd de route over smalle en rustige weggetjes te laten lopen. Hierbij zijn soms ook korte onverharde doorsteekjes of een stukje wandelpad in de route opgenomen. Dit maakt sommige routes minder geschikt voor een racefiets (al kan je makkelijk een geasfalteerde omleiding vinden). Heel af en toe kan het niet anders om kortere tijd een wat drukkere weg te volgen.

Extra dagen

Je kan dit arrangement heel goed uitbreiden met extra overnachtingen. Er zjn genoeg fietstochten beschreven voor een volle week.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Transfers

Domaine de Bré - treinstation Angers (vanaf € 39,- per persoon)

Optionele transfer van Domaine de Bré naar het treinstation in Angers.

Voorwaarden: Geef bij boeking aan dat je hiervan gebruik wilt maken.

Treinstation Angers - Domaine de Bré (vanaf € 39,- per persoon)

Optionele transfer van het treinstation in Angers naar Domaine de Bré.

Voorwaarden: Geef bij boeking aan dat je hiervan gebruik wilt maken.

Fietshuur

Hybride fiets (vanaf € 140,- per persoon)

Een hybride fiets van goede kwaliteit met voldoende versnellingen, bagagedrager met achtertas, verlichting, km-teller, stuurtas met kaartenvak.
Per gezelschap is er een slot, pomp en reparatiesetje. 
De fiets staat gereed bij de accommodatie.

E-bike (vanaf € 194,- per persoon)

Een E-bike van goede kwaliteit met Nexus 7-versnellingsnaaf, Bosch middenmotor, bereik van 60-140 km, voorvering, bagagedrager met achtertas, verlichting, km-teller, stuurtas met kaartenvak en bidonhouder. 
Per gezelschap is er een slot, pomp en reparatiesetje. De e-bikes zijn er alleen met een dames frame.
De fiets staat gereed bij de accommodatie.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Seiches-sur-Loir is ca. 850 km. Je kan je auto gratis bij de domaine parkeren.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Angers St.Laud.

Je kunt bij boeking een transfer van station Angers naar Domaine de Bré (v.v.) bijboeken. 

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kan dit arrangement starten op alle dagen van de week vanaf 1 april t/m 31 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Loir ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden jullie aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

bre-fh.jpg

Frankrijk - Vallée du Loir

De verborgen kastelen van de Loir

Lichte fietsvakantie vanuit een authentieke domaine

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)