Frankrijk - Tour de France, Cevennen, 5 dagen Over drailles en sentiers

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Het Parc National des Cevennes is een wandelstreek pur sang. In een klein dal, op 750m hoogte, ligt een wonderschoon en enorm gastvrij onderkomen waar u fantastisch kunt eten. Wandelen kan vanaf de voordeur. U verkent over oude schaapsroutes de zuidelijke hellingen van de granietberg Mont Lozère, waar de toppen haast Schots aandoen. Wat lager is het zonniger en warmer en ontdekt u lieflijke dalen met kleine stroompjes en intieme plekjes, diepe kloven met mooie beken en fraaie natuurstenen dorpjes. Deze reis kun je uitstekend combineren met andere arrangementen tot een ware ’Tour de France’.

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende landschappen
 • Bijzondere chambres d'hôtes op afgelegen plek
 • Heerlijke maaltijden (ook vegetarisch)
 • Unesco Werelderfgoed
 • Je hond mag mee
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Tour de France, Cevennen

Het prachtige en bijzonder afwisselende landschap van de Zuidfranse Cévennen is bij SNP al sinds de oprichting een favoriete wandelbestemming. Het landschap tijdens deze Frankrijk vakantie is verbluffend mooi, de dorpjes zijn authentiek. Vale gieren cirkelen in de lucht, bevers leven in het helder stromende rivierwater, in het landschap van de granietberg van de Lozère vindt u fraaie heidevelden en bijzondere rotspartijen en de ondergrondse wereld van de vermaarde ‘Avens’ is van een verbluffende schoonheid. Het gebied wordt door relatief weinig door toeristen bezocht en heeft een uitgebreid wandelpadennet.
De Cevennen en de Causses zijn opgenomen op de werelderfgoed lijst van Unesco. De accommodatie is aangesloten bij Cévennes Ecotourisme en wordt aanbevolen door het Parc National des Cevennes.

Middenin het Parc National in de Montagnes de Bouges vonden we een prachtig gelegen accommodatie in een bijzonder fraai gerestaureerde ‘Mas’. Een Nederlandse familie heeft hier van een ruwstenen bouwval een waar paradijsje gemaakt. Het is de ideale uitvalsbasis voor een individueel wandelarrangement in onze serie ‘Tour de France’, waarin dit wandelgebied bij uitstek niet kan ontbreken. U maakt vanaf de voordeur prachtige wandelingen over de uitlopers van de weidse Mont Lozère en over de bergkam van de Mont Bougès. In de omgeving zijn beekjes en riviertjes waar u in kunt zwemmen en wegmijmeren bij idyllische waterpoelen.
Met de auto kunt u ook wat verder weg naar het droge karstlandschap van de Causse Méjan. Hier ziet u talrijke erosieverschijnselen, zoals dolines en de grote rotsvazen, kenmerkend voor de causses. Bijzonder zijn ook de vale gieren die op de altijd aanwezige thermiek hun rondjes draaien.

Dag 1

Aankomst bij de accommodatie na 16 uur. Tijd om even de omgeving te verkennen; loop zeker naar boven, naar de kam voor uitgebreid uitzicht over uw wandelomgeving voor de komende dagen. Daarna met een glas wijn een rustig plekje opzoeken op de cour of op een van de terrassen.

Overnachting in

nabij Vialas - Mas nabij Vialas

Dag 2-4b Wandelen in de omgeving

Met de auto, of met gebruikmaking van een lift van de eigenaren kunt u ook de omringende bergmassieven bezoeken. Met name de granieten bergen van de Mont Lozère zijn daarbij de moeite waard. Grote rotsformaties, bekend als 'wolzakken' geven het landschap soms een surrealistische aanblik. Rond de hoogste top (ruim 1600 m) doet het landschap met haar heidevelden haast Schots aan. Wat lager stromen prachtige beken door een afwisselend landschap waarin enkele fraaie oude Romeinse bruggen bewaard gebleven zijn.
Nog wat verder weg komt u bij Florac bij het gebied van de Causses; dit is ca. 1 tot 1,5 uur rijden, maar het is de moeite waard, zeker ook omdat de autoroute zelf ook prachtig is. Causses zijn uitgestrekte kalkplateaus die doorsneden zijn door diepe kloofdalen als de Gorge du Tarn en de Gorge de la Jonte. Hier vindt u ook een grote gierenkolonie, er zijn fossiele pootafdrukken van dinosauriërs gevonden en in de Aven Armand en Grotte du Dargilan zijn er enkele van de mooiste druipsteengrotten van Frankrijk. Langs de kloven zijn diverse gemarkeerde wandelpaden te vinden, die deels leiden door 'natuurlijke ruïnesteden' als Montpellier le Vieux en Nîmes les Vieux: uit bizarre rotsformaties bestaande labyrinten die met de fantasie op de loop kunnen gaan.
In uw reispakket vindt u twee wandelroutes in dit gebied van 7-9,5 km, 200 en 500 m stijgen en dalen en 2,5 - 4 uur lopen.

Overnachting in

nabij Vialas - Mas nabij Vialas

Dag 2-4a Wandelen vanaf de voordeur

Vanaf de accommodatie vindt u aansluiting op de GR-route 'Tour de haute vallée de Luech', die een deel van de kam van de omringende bergen volgt op ca. 900-1000 meter hoogte. Prachtige uitzichten over groene dalen en verscholen dorpjes. Door groenbeboste dalen en riviertjes bieden we zo enkele fraaie rondwandelingen. Onderweg zult u weinig andere wandelaars tegenkomen terwijl u kunt genieten van prachtige vergezichten.
Met het vizier omlaag kunt u naar beneden wandelen richting het dal van Vialas, waar langs de rivier de Luech diverse idyllische zwempoelen te vinden zijn, die te bereiken zijn via al even fraaie wandelpaden. U wandelt door uitgestekte kastanjebossen. Vialas is een typisch Cevenools dorp met natuurstenen huizen en groot genoeg voor wat horeca en enkele winkeltjes. De wandelingen zijn tussen 13 en 21 km, 400 en 800 m stijgen en dalen, 4 en 7 uur lopen. 

Overnachting in

nabij Vialas - Mas nabij Vialas

Dag 5

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Behalve natuurljk als u besloten heeft om meer nachten bij te boeken; geen onverstandige keuze, want dit gebied heeft zoveel te bieden en het verblijf is zo bijzonder......

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Verscholen aan het einde van een bebost dal ligt de prachtig gerestaureerde boerenhoeve, die tijdens dit arrangement uw thuishaven is. Deze ‘Mas’ dateert uit 1684 en is gebouwd in de typische robuuste stijl van de Cevennen. De Mas is gebouwd met massieve natuurstenen muren en zware houten balken. Deze natuurlijke materialen vindt u ook terug in het interieur. Bij de entree is een ruime hal met informatiehoek, waarna u in de mooie grote eetkamer komt, met een grote haard.
De kamers zijn op de eerste verdieping en bijzonder stijlvol en ruim. Prima boxspringbedden en de ultieme rust van de plek zorgen voor een goede nachtrust. De bijzonder gastvrije Nederlandse eigenaren zorgen voor een ongedwongen stijl en maken een verblijf hier extra plezierig.

De kamers zijn ruim en fraai ingericht met natuurlijke materialen, met oa. een zithoek, houtkachel of haard, bureau, wifi en waterkoker. De badkamer is direct toegankelijk vanuit de kamer.

In de chambre d'hôte vindt u verder een uitgebreide bibliotheek van uitgaven door het Parc Nationaal, een computer (met internet) voor algemeen gebruik en een uitgebreide minibar met (non-)alcoholische dranken en snacks (hartig en zoet).

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt als het maar enigszins mogelijk is buiten op het terras geserveerd en bestaat uit diverse locale producten en heerlijk brood. Voor tijdens de wandelingen krijgt u een prima picknick mee. Water uit de kraan is goed drinkbaar en tijdens een aantal wandelingen kunt  u uw fles onderweg bijvullen uit een bron.
's Avonds kunt u aanschuiven bij de table d'hôtes (uitgezonderd de vrijdagavond). U geniet dan van een uitgebreid gezamelijk diner met traditionele en locale Franse gerechten. Ook vegetariërs kunnen hier goed terecht.
Omdat er op vrijdagavond niet gekookt wordt, zijn er 3 diners inbegrepen. Op vrijdag gaat u elders uit eten op eigen kosten. Ter plekke krijgt u hiervoor tips. Zit er in uw verblijf géén vrijdagavond, dan kunt u op een andere dag elders gaan eten. Het is ook mogelijk wél mee te eten in de accommodatie, maar dan betaalt u dit diner ter plekke. Overleg met de eigenaar.

Duurzaamheid

De accommodatie bij dit arrangement is officieel ondertekenaar van de Charte voor duurzaam toerisme in samenwerking met het Parc National des Cévennes. Dat betekent oa. led-verlichting, warmtewisselaars op de afvoer van de douches voor het voorverwarmen van het water, afvalscheiding en informatie en documentatie voor de gasten.
Voor de maaltijden wordt gebruik gemaakt van verse streekproducten, vaak biologisch geteeld.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 3x diner
 • 3x lunchpakket
 • toeristenbelasting
 • SNP-reisdocumentatie
 • gebruik originele 1:25.000 wandelkaart

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • eventuele transfers
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Naast een informatiepakket van SNP, vindt u ter plekke uitgebreide informatie over de omgeving. Er liggen beschrijvingen en kaarten van een flink aantal wandelingen in de omgeving, die u kunt lenen. In overleg met de eigenaar van de chambres d'hôtes kunt u een wandelprogramma naar eigen wens samenstellen.
Het meest voor de hand ligt om wandelingen in de directe omgeving te maken. Er is meer mogelijk dan in het dag tot dagprogramma vermeld is. Als u wat verder weg wilt kan dat ook, maar reken dan op een flinke autorit, vanwege smalle en bochtige wegen.

De Cevennen zijn een middelgebergte tot ca. 1600 meter en daardoor zijn er regelmatig enkele pittige hellingen te bedwingen. De paden zijn echter goed en ook goed gemarkeerd. Vanaf de voordeur zijn minimaal vier verschillende tochten te maken; dat u daarbij al begint op ca. 800 m. hoogte, scheelt het nodige klimwerk.
Met de auto kunt u alle mogelijke landschappen van het Parc National de Cevennes (inmiddels op de Unesco lijst van Werelderfgoed) bestrijken en wandelingen in allerlei soorten en maten liggen zo binnen uw bereik.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Zeker als u een eigen auto heeft zijn de wandelmogelijkheden schier eindeloos (binnen 30-60 minuten rijden). Er is een programma voorhanden voor ongeveer een week, maar de eigenaren van de accommodatie kunnen u talloze tips geven voor meer.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Vialas is ca. 1150 km. U kunt de auto bij de accommodatie parkeren.

Treinreis

U kunt via Parijs per trein tot in Genolhac komen. Voor de resterende 15 km van Genolhac tot de accommodatie kunt u een transfer bijboeken.

Bestemming Tijd   Overstap
Amsterdam CS – Genolhac  09:17 - 19:322
Genolhac – Amsterdam CS   10:30 - 20:422


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 302,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 465,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL) bij vroegboeking meer dan 3 mnd voor vertrek:
€ 218,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 364,50 (zitplaats, 1e klas, retour)
Voor vertrek vanaf België geldt een extra vroegboekkorting van € 10 p.p.

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Extra's

Transfers

Transfer van station Genolhac naar accommodatie

U wordt opgehaald bij het station van Genolhac en naar de accommodatie gebracht door de eigenaren.

Voorwaarden: Prijs is per rit (max. 4 personen)

Transfer van accommodatie naar station Genolhac

U wordt na afloop van het arrangement door de eigenaren van de accommodatie naar station Genolhac gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per rit (max. 4 personen)

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van begin mei tot half oktober. In de Cevennen is het vanaf april meestal al mooi weer, met zonnige, warme dagen en koele avonden. Zoals overal in het middelgebergte kan het soms plotseling bewolkt raken of regenen. De zomer is meestal droog en heet.

U betaalt ter plaatse een vergoeding van ca. € 10 per dag voor het verblijf van uw hond.
Uw hond dient tijdens wandelingen aangelijnd te blijven ivm. vee (schapen) en wild.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wijdse_uitzichten.jpg

Frankrijk - Tour de France, Cevennen

Over drailles en sentiers

wandelvakantie vanuit chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen