Frankrijk - Tarn & Garonne, 7 dagen Met beesten langs bastides

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

(gezins)wandelvakantie langs chambres d’hôtes

Met of zonder ezel op ontdekking door een kleurrijk en afwisselend landschap van donkere bossen, bollende akkers, uitgestrekte causses en diepe valleien. Je wandelt in een zonnig landschap langs een lint van hooggelegen middeleeuwse ’bastides’, picknicken en badderen bij een riviertje. Laat je fantasie de vrije loop en verbaas je over de spannende verhalen uit het verleden. Overnachten in sfeervolle chambres d’hôtes, waar kinderen en ezels de ruimte hebben en waar je heerlijk kan eten.

Uniek aan deze reis

 • Historische omgeving
 • Middeleeuwse bastides
 • Sfeervolle herbergen
 • Wandelen met of zonder ezel
 • Veel zwemplekken
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent.

Dag tot dag

Frankrijk - Tarn & Garonne

Een boeiend avontuur langs helderblauwe rivieren en op bergpaden in rotsachtige streken. Waan je in de middeleeuwen toen prinsen en graven bastides (verhoogde versterkingen) bouwden. In het zuidwesten van het Massif Central zijn dergelijke juweeltjes nog overal in het landschap aanwezig. Je passeert daarbij bloemenvelden en de eeuwenoude wijngaarden van Gaillac, en trekt door de mysterieuze eikenbossen waar ridderknapen en edellieden doorheen galloppeerden.

Op deze reis wandel, je naast of op de rug van een lieve ezel, tussen twee herbergen heen en weer. Daar worden ontbijt, een typisch Frans diner en desgewenst een lunchpakket volledig voor je verzorgd. Langs de rivier en bij een zwembad onderweg kun je heerlijk uitrusten van de wandeling, terwijl de kinderen spelen en spetteren in het water. Adembenemende uitzichten en karakteristieke dorpjes zijn in overvloed aanwezig in dit groene hart van Frankrijk.

Dag 1

Ontvangst aan het eind van de middag in Bruniquel, een rustig Frans dorpje waar een kasteel bovenuit torent. 's Avonds wordt er een heerlijke maaltijd geserveerd.

Overnachting in

Bruniquel

Dag 2

Je begint met een eenvoudige wandeling in en rond Bruniquel en de rivier Aveyron. Je loopt door smalle straatjes, beboste heuvels en de tuinen van het kasteel. Wandeling: 12 km, 120 m stijgen en dalen, 4 uur.
Degenen die met een ezel op pad gaan krijgen voor de wandeling een uitgebreide kennismaking en uitleg over de verzorging van de viervoeter.

Overnachting in

Bruniquel

Dag 3

Je begint met een wandeling langs een zijrivier van de Aveyron. Het water van de Vère leent zich uitstekend om te zwemmen of pootje te baden. Daarna wordt het iets pittiger, aangezien je dwars door de bergen terugloopt. Wandeling: 11 km, 440 m stijgen en 120 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Bruniquel

Dag 4

Je wandelt vandaag over bospaden, die al gebruikt werden door de Romeinen en Galliërs in de tijd van Asterix, van Bruniquel naar het antieke dorpje Larroque. Ontvangst en diner in de sfeervolle chambres d’hôtes. Wandeling: 14,5 km, 400 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Larroque

Dag 5

Rondwandeling naar het nog weinig ontdekte Puycelsi. Dit dorp wordt door velen gezien als een van de mooiste dorpen van Frankrijk, met een schitterende bastide. Het gehucht Mespel biedt onderweg een schitterend uitkijkpunt. Wandeling: 10 km, 325 m stijgen en dalen, ca. 4 uur lopen. 

Overnachting in

Larroque

Dag 6

Met een vlotte wandeling langs de rivier de Vère keer je terug naar de Bruniquel. Uiteraard kan het leuk zijn onderweg nog wat in de rivier te badderen. Wandeling: 9,5 km, 140 m stijgen en dalen, 4 uur.
Als je vergezeld werd door een ezel, laat je die in Bruniquel achter. Met de auto keer je terug naar Larroque voor de laatste overnachting.

Overnachting in

Larroque

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Jullie verblijven deze reis in prachtig gelegen chambres d'hôtes met de typische sfeer van het Franse platteland. Elke kamer heeft een eigen badkamer, met douche en toilet. Ouders vinden er comfort en rust, kinderen speelgelegenheid.

Bruniquel
De chambres d'hôtes ligt op een rustige plek in het oude stadje. De vijf kamers hebben elk een eigen stijl en zijn comfortabel ingericht. Men gebruikt veel biologische en/of lokale ingrediënten voor de maaltijden.

Larroque
Op een paar kilometer afstand van het dorpje Larroque ligt de oude 18e eeuwse boerderij la Salette. Er zijn drie chambres d’hôtes aanwezig, alsmede een apart huisje met vier kamers. Met zowel tuin, zwembad als tuinhuis, en een fraai uitzicht op een berg, kun je hier genieten van de gastvrijheid van Larroque.

Over de maaltijden

Op de plaatsen waar je verblijft wordt gezorgd voor een lekker ontbijt en heerlijk avondeten. 5 uitgebreide lunchpakketten zijn inbegrepen. De lunchpakketten zijn typisch Frans en heerlijk: zeer uitgebreid met vaak ook koude salades e.d. Neem hiervoor wat tupperware bakjes en bestek mee.

Info kindvriendelijkheid

Een kleine week lang is de ezel het levensgrote knuffeldier van de kinderen. Ze kunnen hem verzorgen, aaien en knuffelen. Tijdens de wandelingen kunnen de kinderen af en toe even uitrusten op de rug van dit vriendelijke dier. Ezels zijn zachtaardige dieren die het heerlijk vinden om veel aandacht te krijgen van de kinderen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • 6x ontbijt en diner
 • 5x lunchpakket
 • bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • SNP-reispakket met routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Ezelhuur (optioneel bij te boeken)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Indien u met een ezel op pad gaat, raden we aan om deze reis met minimaal 2 volwassenen te doen, zodat er altijd een volwassene op de ezel en de andere op de kinderen kan letten.
De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en zijn geschikt voor actieve kinderen vanaf 5 jaar. Wanneer het kind moe is van het wandelen kan het op de rug van de ezel.

Geschikt voor kinderen

We geven bij onze ezel-reizen aan dat ze geschikt zijn voor kids vanaf 6 jaar.
Dit kan uiteraard ook al vanaf bv. 5 jaar, afhankelijk van hoe avontuurlijk/sportief de kinderen zijn.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement niet mogelijk.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bruniquel is ca. 1100 km. Je kunt de auto in overleg met de gastheer/vrouw parkeren.

Treinreis

Per dagtrein ga je naar Montauban en vandaar per taxi (ca. 30 km) naar de eerste accommodatie in Bruniquel.

NB. Tijdens het arrangement heb je een paar keer vervoer nodig. Hiervoor maken we een aanbod op maat.
De rondwandeling op dag 7 kan je niet meer maken als je dezelfde dag met de trein naar huis wilt. Met een overnachting in Parijs nog wel.

Bestemming  Tijd    Overstap
Amsterdam CS – Montauban Ville Bourbon    09:17 - 19:56 1
Montauban Ville Bourbon – Amsterdam CS    09:32 - 20:42 1


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 302,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 465,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL) bij vroegboeking meer dan 3 mnd voor vertrek:
€ 218,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 364,50 (zitplaats, 1e klas, retour)
Voor vertrek vanaf België geldt een extra vroegboekkorting van € 10 p.p.

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Toulouse.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan de vlucht tegelijkertijd met het arrangement te boeken.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Toulouse reist u per trein verder naar Montauban of Gaillac en vandaar per taxi naar de eerste accommodatie

Extra's

Aanvullende opties

ser3342att9.jpg

Ezel

Je kunt deze reis als ezeltrektocht maken. Je huurt dan voor de hele trip een ezel. Zo zullen ook kinderen graag meegaan op de wandelingen en ze mogen het dier ook mee helpen verzorgen. Als ze moe zijn kunnen ze af en toe op de rug van het dier zitten (maar niet op steile paden). De ezel draag ook de dagbagage; de 'grote' bagage wordt steeds per auto vervoerd. De ezel is er dus helemaal voor de kinderen.

Voorwaarden:

Je dient de ezel bij boeking te reserveren; dat doe je altijd voor de hele reis. Een ezel kan alleen geboekt worden indien er minimaal 2 volwassenen zijn, of 1 volwassene en een kind van 14 jaar of ouder.

Praktische informatie

Je kunt dit arrangement starten van begin juni tot eind oktober. In de zomer kan het warm worden in dit gebied, gelukkig zijn er een aantal zwemplekken.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

kasteel_van_bruniquel.jpg

Frankrijk - Tarn & Garonne

Met beesten langs bastides

(gezins)wandelvakantie langs chambres d’hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen