Canigou gezinsvakantie outdoor

Frankrijk - Pyreneeën - Canigou, 8 dagen Multi-actieve outdoorweek voor tieners

« Terug naar overzicht
Voldoende deelnemers
Groepsreis - Family specials

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Vlakbij de Middellandse Zee, aan de voet van de Pic du Canigou, met 2784m een van de hogere toppen van de Pyreneeën, verblijf je een week op een groene outdoor camping aan een koel riviertje in een schitterende omgeving. Samen met andere gezinnen doe je de hele week uitdagende buitensport activiteiten zoals rotsklimmen, canyoning, via ferrata en mountainbiken. Je overnacht in ruime, ingerichte tenten (en één keer onder de sterren) en het avondeten wordt op geheel eigen wijze verzorgd. Topweek voor tieners!

Uniek aan deze reis

 • Speciaal voor sportieve tieners
 • Nacht onder de sterren op bivak
 • 300 dagen zon
 • Inclusief mountainbiken, klimmen, boogschieten en abseilen
 • Optioneel: canyoning en via ferrata op verschillende niveau's
 • Meeste avondmaaltijden inclusief
 • Grote ingerichte tent op buitensportcamping
 • Nederlandse instructeurs
Zwaarte
Comfort

Video | Canigou Outdoor vakantie

Een impressie van een verblijf op de Nederlandse camping Le Canigou. SNP heeft hier een kampement met vijf volledig ingerichte familietenten. Beleef en week vol avontuurlijke activiteiten.


Family special 10 jaar en ouder

Dag tot dag

Frankrijk - Pyreneeën - Canigou

Mogelijk programma van deze week:

 • Dag 1 Aankomst op de camping bij Espira de Conflent
 • Dag 2 Verkenning van de camping en mountainbiken
 • Dag 3 Canyoning (easy, optioneel) en boogschieten
 • Dag 4 Via ferrata (medium, optioneel) en abseilen
 • Dag 5 Via ferrata (hard, optioneel), canyoning (hard, optioneel) en shoot out
 • Dag 6 Canyoning (medium, optioneel) vanaf 16 uur bivak
 • Dag 7 Rotsklimmen en 's avonds afsluitende BBQ en live muziek
 • Dag 8 Vertrek

Bovenstaand programma wordt ter plekke, in overleg, aangepast aan de omstandigheden.
Voor een uitgebreidere beschrijving kijk je bij de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst op de camping en rond 18 uur een welkomstborrel, gevolgd door een gezamenlijk diner.

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 2

Vandaag kan je energie meteen kwijt op de mountainbike in de mooie omgeving van de camping. Stukken pittig klimmen en snelle afdalingen wisselen elkaar af. De instructeurs geven je tips, zodat je steeds beter uit de voeten kan op je mountainbike. 
Er zijn mountainbike ritten op een aantal niveau's, dus je komt altijd aan je trekken. De rest van de dag heb je tijd om de camping te verkennen. Ook is dit een goed moment om optionele canyoning en/of via ferrata tochten te reserveren voor de rest van de week.
Aan het eind van de dag is de avondmaaltijd in het restaurant van de camping.

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 3

Op de camping kan je je vandaag bekwamen in het boogschieten, iets wat je later in de week van pas kan komen bij de Shoot Out. Wie is de Robin Hood van de camping?
Als je wilt kun je je inschrijven voor de canyoning voor beginners. Met de eigen auto rij je naar de Galamus Kloof, die ideaal is voor Via Ferrata en Canyoning. Na aankomst word je in een wetsuit gehesen en begint het natte avontuur. In een schitterend decor glijd, spring en klauter je langs de rivier omlaag.

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 4

Na een uurtje rijden kom je bij de plek waar het Abseilen plaatsvindt. Goed gezekerd laat je je aan een touw langs de rotsen naar beneden glijden. Hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt.
In de dezelfde rotsen kan je een (optionele) via ferrata tocht maken, waarbij je, ook weer goed gezekerd, langs een met stalen trapjes en kabels uitgezet parcours over de rotswand volgt. Vanaf grote hoogte hebt je schitterend uitzicht over de verre omgeving.

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 5

Vandaag wordt op de camping de shoot out georganiseerd, een superleuk spel waarbij je met pijl en boog de tegenstanders kunt uitschakelen. 
Daarnaast kan je je inschrijven voor een pittige via ferrata of canyoning

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 6

Als je vandaag niet kiest voor de optionele canyoning, heb je het grootste deel van de dag vrij en kan je misschien naar het strand rijden. Maar om 16 uur moet je klaarstaan voor het bivak, dus spullen inpakken die je nodig hebt om een nacht in de open lucht door te komen. Na de bivakmaaltijd vertrek je lopend (zonder ouders) naar de bivakplek, waar je in het donker aankomt.
De eenzaam achtergebleven ouders kunnen zelf ergens romantisch gaan dineren en daarna aansluiten bij de wijnproefavond op de camping.

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 7

Je loopt terug naar de camping waar je ouders blij zijn je weer heelhuids terug te zien. Hopelijk heb je een beetje geslapen op het bivak want je moet wel topfit zijn voor het rotsklimmen bij Tautavel. Het leuke van deze plek is dat je klimt boven het koele water van Le Verdouble. Als het te warm wordt op de steile kalkrotsen, neem je een koele duik.
In de middag kan je verder afkoelen aan zee of alsnog gaan shoppen in Perpignan, dat niet ver van de klimrotsen ligt.
Als je maar zorgt dat je op tijd op de camping terug bent voor de spetterende BBQ met live muziek, de afsluiting van deze geweldige outdoor week.

Overnachting in

Espira de Conflent

Dag 8

Na het ontbijt en een lichte opruimactie van de eigen familietent nemen we afscheid van elkaar en vertrekt ieder naar zijn volgende bestemming of begint aan de weg terug naar het noorden.

NB Programma

Afhankelijk van weers- en/of andere omstandigheden kan het programma veranderd worden. Bij overvloedige regenval of in geval van onweer, is dat zelfs noodzakelijk. Met name aan het begin en eind van het zomerseizoen, kan het voorkomen dat niet alle SNP tenten vol zitten. Het programma kan dan aangepast worden, om samen met andere camping gasten leuke groepen te vormen. 
De instructeurs van Canigou Outdoor nemen hierover de uiteindelijke beslissing en zullen zo nodig alternatieven aanbieden. Uiteraard geschiedt dit zoveel mogelijk in overleg met de deelnemende families.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je kampeert op Camping le Canigou, die in Nederlandse handen is en ook veel Nederlandse gasten heeft. Deze schaduwrijke outdoor camping ligt aan het riviertje de Llech, op 300m hoogte aan de zonrijke voet van de Pyreneeën en richt zich speciaal op gezinnen met tieners. De bergen en de Middellandse Zee zijn vlak bij (35 min rijden), maar ook de leuke stad Perpignan.
Naast de gebruikelijke zaken, zoals modern en schoon sanitair, vind je op de camping een goed restaurant met terras en gezellige bar. Vaak is er aan het eind van de week een avond met live muziek.
In het riviertje is achter een dam een leuk zwemmeertje ontstaan en er is een 'shoot-out' terrein.

Het SNP kampement bestaat uit 4 volledig ingerichte familietenten, en een ingerichte keuken annex loungetent. Hier vind je banken en tafels, gaspitten en koelkast, volledig servies, pannen en kookgerei, koffiezetapparaat, waterkoker, verlichting en stroomvoorziening.

De ruime tunneltenten hebben twee slaapcabines en genoeg leefruimte voor het aantal personen in je gezin. Je vindt er een kastje, tafel met stoelen, koelkast, verlichting en stroom (220V).  Om te slapen een 2 persoonsbed met matras (140x200 cm) en 2 stevige eenpersoonsbedden voor de kinderen. Lakens, handdoeken, kussens en slaapzakken of dekbedden neem je zelf mee. Als je met meer dan vier personen bent krijg je een klein tentje om naast de grote tent zetten (met extra slaapmatten). Dit kan ook bij een kleiner gezin, als een kind graag apart een tentje heeft.
NB. Voor het bivak is het handig als je een slaapzak mee hebt. Een basic ligmatje krijg je van de organisatie.

Over de maaltijden

Ontbijt en lunch regel je zelf. In de buurt kan je inkopen doen; vers brood koop je 's ochtends op de camping. In het SNP kampement staat een ingerichte keukentent, waar je koffie en thee kan zetten. Je kan gezamenlijk ontbijten of bij je eigen tent.
Het avondeten wordt op alle dagen verzorgd door de chef de cuisine, behalve op een avond, dan kan je zelf een restaurantje uitzoeken.
Het zijn echt goede en gevarieerde maaltijden, meestal in het SNP kampement en een avond in het restaurant van de camping. De laatste avond is er een grote BBQ.
NB. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met bv. vegetarische of glutenvrije wensen. Als je echt heel strikt glutenvrij moet eten, is het misschien handig even contact op te nemen om te kijken of dat in de beperkte camping keuken wel te realiseren is. Misschien is het dan beter als je zelf kookt.

Inbegrepen

 • gebruik van ingerichte familietent, incl. campinggelden en eindschoonmaak
 • 6x avondeten
 • 5 outdoor activiteiten
 • bivak (en wijnproeverij voor ouders)
 • diensten van Canigou Outdoor instructeurs
 • gebruik alle benodigde sportmaterialen en wetsuits
 • gebruik ingerichte groeps-kooktent
 • SNP reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers ter plekke (met eigen auto)
 • beddengoed, kussens en handdoeken
 • overige maaltijden
 • eventuele extra activiteiten gedurende deze week
 • toeristenbelasting
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reisverzekering

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting à €1,23 per persoon per dag

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze buitensport week is in principe bedoeld voor sportieve en avontuurlijke tieners (zonder hoogtevrees) vanaf een jaar of 12 (en hun ouders). Zijn er binnen een gezin kinderen vanaf 10 jaar, dan kunnen die ook mee, maar met het risico dat ze bepaalde activiteiten wellicht niet aankunnen. Naast de SNP gezinnen kunnen er ook andere camping gasten aan de activiteiten meedoen. Daardoor is het vaak mogelijk groepjes te maken, zodat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen. Niet alle activiteiten kunnen met de hele groep gemaakt worden. Bij canyoning is het max. aantal deelnemers per instructeur bv. 9 personen.
De outdoor organisatie heeft op de camping een basecamp, met alle materialen en uitrusting, zodat er flexibel op alle wensen kan worden ingespeeld. Je rijdt zelf, met eigen auto, naar de plek van de canyoning, de via ferrata en het rotsklimmen/abseilen (30-60 min rijden, soms vroeg vertrek nodig). De andere activiteiten zijn op en om de camping.

Een aantal activiteiten worden inclusief in de reissom voor iedereen aangeboden. Dit zijn abseilen, mountainbiken, rotsklimmen, shoot out, boogschieten en het bivak/wijnproeven.
Via ferrata en canyoning (op verschillende niveau's) kan je ter plekke reserveren en betalen. Dit is zo geregeld om te zorgen dat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. Ter indicatie: een beginnerspakket met een dagdeel canyoning en een dagdeel via ferrata komt op ca. €75 p.p. Echte cracks kunnen zich uitleven op het Extreme pakket, met 3 pittige canyoning tochten, voor ca. €200 p.p. Alles is mogelijk. 

Op een 'vrij' dagdeel kan je met je gezin, of meerdere gezinnen, er op uit trekken, bv. naar het strand.
Daarnaast worden op de camping allerlei (gratis) activiteiten georganiseerd, zoals volleybal of het bouwen van een vlot. Kortom: je hoeft je nooit te vervelen !

Uitleg bij de activiteiten
Tijdens het canyoningen volg je klauterend, springend en glijdend een beek, over en langs rotspartijen, soms ook abseilend langs een steile wand naar beneden. Bij een via ferrata maak je een tocht langs een bergwand, over metalen steuntjes, smalle paadjes en richels. Tijdens de gehele toch ben je gezekerd middels een gordel en een touw, dat bevestigd zit aan permanent verankerde staalkabels. Er zijn korte klimpassages, waarbij je geholpen wordt door trappetjes en soms kan je van de ene rots naar de andere als een soort koorddanser. Bij het rotsklimmen ben je alleen gezekerd aan een touw en klim je zonder verdere hulp op de rotsen omhoog. Als je boven bent kun je abseilend weer terug.

 

Geschikt voor kinderen

Deze actieve week is bedoeld voor gezinnen met kinderen ouder dan 12.
Als een van de kinderen 10 of 11 is, en het kan het programma aan, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Extra dagen

Deze reis is uitsluitend per week te verlengen.

Speciale verzekering

Het is raadzaam je extra te verzekeren voor canyoning, via ferrata en klimmen.
Kies je voor een reisverzekering via SNP, dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd.
Klik hier voor meer informatie over deze verzekering. 

 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Espira de Conflent is ca. 1375 km. 
Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om naar de begin- en eindpunten van de activiteiten te komen, heb je echt een (huur)auto nodig.
Dus als je met de trein naar Zuid Frankrijk wilt gaan, dien je daar een auto te huren bij het eindstation (bv. Perpignan of Toulouse).
Je ontmoet de groep op de camping bij het plaatsje Espira de Conflent.

NB1. Probeer de 'zwarte zaterdagen' op de Franse snelwegen te omzeilen

NB2. Er zijn geen laadmogelijkheden voor EV's op de camping. In de omgeving zijn wel (snel)laadstations.

Je kunt dit arrangement starten op een aantal zaterdagen in juli en augustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle benodigde bergsportmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende het arrangement. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuit en waterschoenen voor de canyoning, gordels en helmen voor het klimmen.
Zelf moet je o.a. zorgen voor geschikt schoeisel (stevige wandel/sportschoenen voor het klimmen en de Via Ferrata). 
Een dagrugzak is noodzakelijk bij het klimmen, de Via Ferrata en mountainbiken, om lunch, water en regenjasje in mee te nemen tijdens de activiteit. Tijdens de canyoning nemen we aparte waterdichte rugzakken van de organisatie mee, waarin je je spullen kan doen.  

Mee te nemen:

 • lakens, kussenslopen en dekbedden (of warme slaapzak)
 • spullen voor persoonlijke verzorging
 • handdoeken
 • stevige wandelschoenen met goede zool (Via Ferrata en klimmen)
 • sluitende zwemkleding
 • warme en luchtige kleding
 • zonnepet, zonnebril en middelen tegen zonnebrand
 • dagrugzakje (min. 25 l.) 
 • grote veldfles of plastic flessen (min 2 liter, geen glas of metaal)
 • zaklamp
 • anti-insectenmiddelen
 • EHBO materialen voor persoonlijk gebruik (kleine hulpmiddelen als pleisters, pincet, paracetamol, sporttape etc.)

Deze week wordt geleid door ervaren Canigou Outdoor instructeurs. Dit zijn Nederlandse, gediplomeerde hoofdinstructeurs in de buitensport, met ruime ervaring op het gebied van o.a. klimmen, mountainbike, via ferrata en canyoning. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens deze week en doen er alles aan je vakantieplezier zo groot mogelijk te maken.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Canigou gezinsvakantie

Frankrijk - Pyreneeën - Canigou

Multi-actieve outdoorweek voor tieners

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Zwaarte
Comfort
Family specials
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.