Frankrijk - Provence, 5 dagen De cru's van de Dentelles de Montmirail

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit sfeervol hotelletje

Een heerlijke, culinaire wijnwandelreis in een bijzonder interessant wijngebied met een prachtige natuur. Hier liggen de zuidelijke Villages van de Côtes du Rhône en enkele cru's. Voor de kenners: de wijn uit Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise. Je verblijft in een charmant Provençaals hotelletje nabij het wijndorpje Séguret, aan de voet van de Dentelles de Montmirail. Voor de liefhebbers zijn er een aantal leuke wandelingen uitgezet.

Uniek aan deze reis

 • Ontdek de wijnen en de mooie wijndorpjes aan de voet van de Dentelles
 • Orange en Avignon zijn vlakbij
 • Te gast in sfeervol Provençaals hotelletje tussen de wijngaarden
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Provence

De Dentelles de Montmirail is een groen bergmassief tussen Rhônevlakte en Mont Ventoux. Het ligt midden in de Provence, in de Vaucluse, en het is een echt wandelgebied. De kale kalkstenen toppen doen denken aan een indrukwekkende zaag, maar ze zijn nog geen 750 m hoog. Het gebied wordt omringd door bekende wijndorpen en wijngaarden. De plaatsjes zijn middeleeuws en onbedorven: smalle, steile, met keitjes geplaveide steegjes; oude kalkstenen huizen in de kleur van de berg en schaduwrijke pleintjes. In de nabije omgeving is ook op cultureel gebied veel te zien, zoals Orange met zijn amfitheater en Vaison-la-Romaine met zijn opgravingen van een hele Romeinse stad en een prachtig museum van moderne kunst. Elke dag is er voor de liefhebbers een korte rondwandeling beschreven. Je verblijft in een charmant Provençaals hotelletje nabij het wijndorpje Séguret, aan de voet van de Dentelles de Montmirail. Séguret is zelfs "un des plus beaux villages de France". Het hotel beschikt over een kleine tuin met zwembad en een schaduwrijk terras.

Dag 1

In de namiddag word je bij je onderkomen verwacht.

Je bent geheel vrij om de komende week zelf in te vullen: wandelen, sightseeing of lekker genieten van de tuin en zwembad. Je kan rondwandelen in dit middeleeuwse dorpje en er zijn goede restaurants en gezellige terrasjes. In ieder geval bieden we je voor elke dag een wandeling aan met een bezoektip voor een leuk wijnadres. Deze beschreven wandelingen kan je zelf eventueel inkorten of verlengen.

Overnachting in

Séguret

Dag 2-4

Beschreven wandelingen:

 • Afwisselende, wat langere, rondwandeling vanuit Séguret door wijngaarden en met steeneik en donseik beboste heuvels naar het gerenommeerde wijndorp Gigondas, met korte afdaling door klein kloofje, terug via de wijngaarden van Sablet, aan de voet van de heuvels van de Dentelles. Lengte: 19 km, 500m stijgen en dalen, 6 uur.
 • Rondwandeling vanuit Séguret door het rustige noordelijke deel van de Dentelles. Grotendeels mediterraan eikenbos en wijngaarden, geen dorpjes. Lengte: 12,5 km, 480m stijgen en dalen, 4 uur.
 • Korte, rustige rondwandeling vanuit het dorpje Lafare, in het hart van de Dentelles, met geregeld mooi uitzichten, o.a. op de Mt. Ventoux. In Lafare is een prima restaurant voor de lunch. Lengte: 10,5 km, 400m stijgen en dalen, 3,5 uur.
 • Prachtige rondwandeling vanaf het kasteel en hotel Montmirail door heuvelachtig terrein, onderlangs de beroemde 'kanten' kalksteenkliffen en hellingen, deels door bos en wijngaarden. Mooiste wandeling van de week, pal onderlangs de Dentelles de Montmirail. Lengte: 13 km, 375m stijgen en dalen, 4 uur (extra 4 km mogelijk; 200 m extra stijgen en dalen).
 • Rondwandeling in de omgeving van Beaumes-de-Venise, in de vorm van een '8', met startpunt op het snijpunt van de lussen, zodat beide rondjes ook apart kunnen worden gelopen. Je begint bij het kerkje N.D. d'Aubune, met haar mooie romaanse klokkentoren. Het eerste rondje voert via een steile klim over de rotsige kam van de Crête les Courens en na een steile afdaling via het dorp Beaumes-de-Venise. De tweede lus is vrijwel vlak en voert langs het irrigatiekanaal van Carpentras en over het vruchtbare laagland tussen Beaumes en Sarrians. Eerste lus: 5 km 220m stijgen en dalen, 1,5 uur. Tweede lus: 8,5 km, 50m stijgen en dalen, 2 uur.

Overnachting in

Séguret

Dag 5

Na het uitgebreide ontbijt is het tijd om de auto in te gaan pakken - wellicht met een aantal doosjes heerlijk wijnen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op 10 minuten lopen van wijndorp Séguret, tussen lage heuvels, omgeven door gereputeerde wijngaarden: een heerlijke en rustige plek.
Normaal gesproken in La Bastide Bleue, een gastvrij en charmant Provençaals familiehotelletje. Het voormalige, monumentale boerenhuis met zeven kleine, gezellig ingerichte kamers, heeft een bijzonder fraaie binnenplaats, waar bij goed weer heerlijk buiten kan worden gegeten. De gasten staat een achter het huis gelegen zwembad ter beschikking. Je zit op enkele kilometers afstand van Gigondas, Beaumes de Venise, Châteuneuf-du-Pape, enz. 

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een lekker ontbijt klaar. Voor de lunch kan je onderweg in een eethuisje neerstrijken of iets inkopen voor een picknick. Voor het avondeten kan je in Bastide Bleue en op vele plekken in de omgeving terecht.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Je hebt de keuze uit vijf rondwandelingen. Je loopt over heuvelachtig terrein, deels over onverharde landwegen, soms over stille asfaltweggetje , dan weer over stenige bospaadjes of paadjes door het struikgewas. Één keer is er een korte bergachtige passage. Op een aantal dagen komen wat steilere klimmetjes voor. De hoogteverschillen lopen uiteen van 200 tot 500m stijgen en dalen per dag. Één wandeling bestaat uit twee lussen en is dus op te knippen in twee kortere rondjes.  Voor elke wandelaar met een goede conditie zijn deze wandelingen te doen.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement altijd extra dagen bij boeken. Er zijn genoeg wandelingen beschreven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Omdat de wandelingen niet allemaal in de omgeving van de accommodatie liggen, en omdat de accommodatie niet gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken is, adviseren we je per eigen auto te reizen. Tevens kan je dan zelf de gekochte wijnen mee naar huis nemen.
De afstand van Utrecht naar Séguret is ca. 1100 km.

Je kan dit arrangement dagelijks starten van begin april tot begin november.
De Provençaalse zomer is zinderend heet, maar het voor- en najaar zijn er heel aangenaam. Eind maart begint de lente, met zijn bloesems en bloemenpracht, de ontluikende wijnstokken, het verse groen van de bossen en, ook belangrijk: het is er heerlijk rustig.  Het najaar is zacht, in september met temperaturen rond de 25 graden, oktober ietsje frisser, met koele nachten, schitterende herfstkleuren en de grote bedrijvigheid van de druivenoogst: de vendanges. Nadeel is wel dat in het najaar de meeste wijndomeinen geen bezoekers kunnen ontvangen, omdat ze te druk zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Dentelles de Montmireille ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wijnwandelen_in_de_dentelles.jpg

Frankrijk - Provence

De cru's van de Dentelles de Montmirail

Wandelvakantie vanuit sfeervol hotelletje

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten