Frankrijk - Provence, 4 dagen Mont Ventoux, le Géant de Provence

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief vanuit één plek

Actief verblijf in rustig Provencaals hotel

Aan de voet van de Mont Ventoux begint in een lommerrijke omgeving de echte Provence. Dat het hier goed toeven is wisten de Romeinen al, getuige hun nalatenschap in Vaison la Romaine! Prachtige Provencaalse dorpen liggen tussen olijfgaarden, fruitbomen, wijngaarden, lavendelvelden en geurige maquis. Fietsend en wandelend ervaar je hier de Provence pur sang. Tijdens dit arrangement laten we je proeven van wijnen en ruiken aan de heerlijkste geuren. Als je na een actieve dag nog energie hebt kun je je nog uitleven op de tennisbaan of in het zwembad. Dan is er ook nog het kuuroord Montbruns les Bains, waarna je vol energie weer verder kunt.

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Provence

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in het typisch Provencaalse plaatsje Mollans sur Ouveze, dat door het riviertje de Ouveze doorsneden wordt. Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid. Een verkenningstocht rond en door dit dorp is de moeite waard. Er is o.a. een fraaie brug en een mooie fontein. Maar je kunt natuurlijk ook relaxen bij het zwembad of in de lommerrijke tuin van je hotel. Maar je kunt ook een potje petanque of tennis spelen.

Als je vroeg arriveert is een bezoekje aan het nabijgelegen en fraaie stadje Buis les Baronnies een tip. Middels een bijzondere speurtocht verken je het oude centrum. De omgeving kenmerkt zich door zeer veel aromatische planten, waaronder natuurlijk lavendel en cistus. Breng een bezoek aan het 'Maison des plantes aromatiques' om meer te weten te komen over waar al die heerlijke geuren voor gebruikt worden. 

LET OP:
Bij dit arrangement zit ook een wijnproeverij met wat lekkere hapjes. Bedenk wel dat de door ons geselecteerde locatie in Mollans sur Oveze alleen op dinsdag of zaterdag geopend is, dus plan deze proeverij goed!

Overnachting in

Mollans-sur-Ouvèze

Dag 2

Vandaag staat een fietstocht naar Vaison la Romaine op het programma (30 km, 350 m stijgen en dalen).
Over kleine weggetjes bereik je het oude stadje Vaison la Romaine met haar prachtige oude Middeleeuwse Bastide en Romeinse opgravingen. Hier vind je de grootste Romeinse opgravingen van Frankrijk in een parkachtige omgeving: zeker de moeite waard! Onderweg fiets je door een typisch Provencaals landschap en prachtige oude dorpjes. Op de achtergrond waakt de Mt. Ventoux over  alle schatten die dit landschap herbergt.

Overnachting in

Mollans-sur-Ouvèze

Dag 3

Onder het wakend oog van de Mont Ventoux fiets je vandaag naar het mooie Provencaalse dorpje Malaucène (31 km, 300 m stijgen en dalen). Een nog erg oorspronkelijk stukje Provence, met onderweg een zwemmogelijkheid in de heldere Toulourenc, waar je ook flinke stukken kunt 'rivierwandelen': dus dwars door het water (neem watervaste sandalen mee!). Natuurlijk moet je het mooie oude centrum van Maulaucène gaan zien; op één van de vele terrasjes daar kun je prima lunchen.

Op het eind van de dag is het een goed moment voor de wijnproeverij in Mollans sur Ouveze, mits deze dag op een van de openingsdagen van deze locatie valt.

Overnachting in

Mollans-sur-Ouvèze

Dag 4

Na het ontbijt moet je helaas je hotelkamer opruimen. Maar we hebben nog een hele dag programma voorhanden. Hiervoor hebben we het nabij gelegen kuuroord Montbrun-les-Bains uitgekozen. Onderweg kom je nog langs het chateau d'Aulan en ook kun je naar de gorges de la Nesque. Bij Montbrun is een leuke korte wandeling (5 km, 150 m stijgen en dalen) naar de citadel te maken. Je kunt je ook laten verwennen in het wellnesscentrum natuurlijk.....

En als je er nog niet aan toe gekomen bent: vergeet de wijnproeverij in Mollans niet!

NB Programma

Het dag tot dagprogramma is slechts een voorbeeld. Elke dag kun je een keuze uit het totale activiteitenaanbod maken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Het kleine familiehotel waar je blijft kenmerkt zich door een typisch Provencaalse bouwstijl, grote gastvrijheid en een misschien nog wel grotere lommerrijke tuin. In die tuin vind je o.a. een zwembad en een tennisbaan, maar natuurlijk ook diverse plekjes om even rustig tot jezelf te komen. Dat laatste lukt hier prima, want het is hier heerlijk rustig.
De kamers zijn allemaal weer anders ingericht, in de soms wat overdadige Franse stijl, maar in elk geval met gezellige decoratie. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Door de traditionele bouwstijl zijn er echter geen balkons.

Over de maaltijden

Alle maaltijden worden voor je verzorgd in het hotel. Het restaurant heeft een zekere naam en je zit hier zo heerlijk dat dit volgens ons de ideale afsluiting van een actieve dag is. Je kunt zo vanaf het terras, loom van een wijntje, naar je kamer.

Info kindvriendelijkheid

De afwisseling van activiteiten en de tuin met faciliteiten maken dit ook tot een geschikt arrangement om met kinderen te doen. Het hotel beschikt over enkele familiesuites, die we speciaal voor gezinnen kunnen reserveren.

Inbegrepen

  • verblijf in hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner)
  • 2 dagen fietshuur (dag 2 en 3)
  • 1x wijnproeverij en locale producten in Mollans sur Ouveze
  • 2 fietsroutebeschrijving (Engels, ter plekke)
  • 1 wandelroutebeschrijvingen (Engels, ter plekke)

Niet inbegrepen

  • transfers van en naar arrangement
  • lunches
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Over de activiteiten

De fietstochten en de wandeltocht zijn voor mensen met een redelijke conditie zonder meer te doen. Weliswaar zitten er redelijk wat hoogteverschillen in, maar de tochten zijn niet te lang (fietstochten ca. 30 km, wandeling 5 km).
Je fietst over kleine weggetjes, maar soms is een kort stuk over een iets drukkere D-weg niet te vermijden. De wandelingen voeren voornamelijk over kleine onverharde wandelpaden.

Geschikt voor kinderen

Vanaf ca. 10 jaar

Extra dagen

Je kunt je verblijf met elk gewenst aantal nachten verlengen. Er is genoeg te doen en te zien in de omgeving.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

Mollans sur Ouveze ligt ca. 1100 km van Utrecht.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement dagelijks starten van mei t/m oktober. In juli en augustus kan het hier heet zijn. Maar in de droge warmte van de Provence is fietsen dan nog steeds aangenaam. Om te wandelen moet je dan vroeg op pad.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ets_Mont_Ventoux_IMG_1787_1dd37.jpg

Frankrijk - Provence

Mont Ventoux, le Géant de Provence

Actief verblijf in rustig Provencaals hotel

Zwaarte
Comfort
Actief vanuit één plek
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen