Rondreis langs chateau en bijzondere hotels
Uniek aan deze reis
- D-Day invasie stranden
- Granite Rose kust van Côte d'Armor
- Oneindige stranden van Presqu'ile de Crozon
- Sfeervolle hotels en chateau
- Lekker uitwaaien aan de Atlantische kust
Nabij Bayeux ben je te gast in een 18e-eeuws landhuis in een fraai park. Eeuwenoude bomen, een boomgaard en moestuin. Daarnaast een heerlijk zwembad. Het oude landhuis, gelegen naast de kerk en bijbehorend kerkhof van een klein gehucht, is geheel gerenoveerd en uiteraard van alle moderne gemakken voorzien.
In Fréhel verblijf je in een in geheel eigen stijl opgetrokken, sfeervol hotel uit 1925. Het ligt op een steenworp van het 'gouden' strand, de Sables d'Or, en iets verder van de bekende, rotsachtige Cap Fréhel. Er is geen zwembad, zwemmen kan in zee, wel is er een sauna met jacuzzi.
In Camaret sur Mer is het hotel, al generaties in handen van dezelfde familie, wat minder bijzonder. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de ligging aan de boulevard met zicht op de natuurlijke haven.
Last but not least...In Trébeurden overnacht je in het 'Hôtel de Charme' Ti al Lannec, schitterend gelegen recht boven het strand. Vanuit het zwembad zie je 's avonds de zon in de zee zakken.
Elke ochtend staat er een heerlijk Frans ontbijt klaar.
Je kan zelf een restaurant voor het diner uitkiezen. Er is keuze genoeg, vaak ook bij het adres waar je overnacht.
Als je gaat wandelen kan je het best wat inkopen voor een picknick. Anders zijn er rond lunchtijd genoeg terrasjes te vinden. In het hoogseizoen dien je hier wel op tijd te arriveren of tevoren te reserveren, anders kan het vol zitten.
Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.
Je kan elke dag zelf bedenken wat je gaat doen. Uiteraard hebben we flink wat (kust)wandelingen beschreven. De hoogteverschillen zijn gering, maar wel regelmatig een kort klimmetje. De wandelingen zijn niet heel lang of zwaar. In en rond plaatsjes gaat het veelal over verharde weggetjes. Daarbuiten kan de ondergrond stenig en ongelijk zijn, maar er zijn ook stukken over (mul of nat) zand. Kortom, goede, stevige wandelschoenen zijn een must. Op een aantal plekken kan je ook een fiets huren.
Naast wandelen en fietsen zijn er veel leuke plaatsjes te bezoeken, vaak met musea of andere bezienswaardigheden. Genieten van het lokale eten hoort uiteraard ook tot de bezigheden. Denk aan Cidre et Calvados, Fruits de Mer en Galette Bretonne.
Je kunt op elke overnachtingsplek extra nachten bijboeken.
De afstand Utrecht - Bayeux is 675 km. Bijna elke dag heb je de auto nodig voor een korte of langere rit.
De terugweg van Trébeurden is ca. 975 km. Je kan eventueel op de terugweg nog een tussenstop met overnachting in Bayeux maken, je komt er vlak langs.
Je kan dit arrangement boeken van begin juni tot eind oktober. De Atlantische kust heeft meestal mooi weer met aangename wandeltemperaturen en veel zon. Korte periodes van nat en winderig weer zijn echter altijd mogelijk. Zorg dat je daar de goede kleding voor bij je hebt.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van de heen- en terugreis met eigen auto.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.