Foto

Frankrijk - Mercantour, 4 dagen Multi-actief rond de rode Gorges de Daluis

« Terug naar overzicht
Privéreis - Outdoor / multi actief

Avontuurlijk verblijf in eco-lodge of Mongoolse Yurt

Vier avontuurlijke dagen in de Haute Vallée du Var en het Parc National du Mercantour, het meest ongerepte deel van de zonnige Alpes Maritimes. In deze zuidelijke uitlopers van de Alpen vind je van alles: van verstilde dorpjes en diepe gorges tot een gletsjermeer ruim boven de 2000 meter. Maak de mooiste hikes van de streek, waarvan 1 met ezel, en doe een dag een outdoor activiteit naar keuze. Bijzonder aan dit arrangement is dat we samenwerken met een partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Je vindt hier prachtige diepblauwe meren, de rode kleuren van de diepe en nauwe Gorges de Daluis en een prettige klimaat. Je onderkomen is al even apart: je slaapt in een volgens ecologische principes gerunde lodge, of in een authentieke Mongoolse Yurt. In beide onderkomens wacht je een volledige verzorging met alle maaltijden, die voornamelijk uit ecologische producten bestaan. Het Parc National Mercantour is een prachtig berglandschap met kalksteentoppen tot boven de 3000 meter, door gletsjers uitgesleten dalen, grillige kalkwanden en puinhellingen. Het is een gebied met een unieke en zeer rijke flora en fauna; een combinatie van alpien en mediterraan. Je vindt hier onder andere de blauwe gentiaan, de geurige maquis, gemzen, steenbokken en mouflons.

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 8 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep: Op avontuur in de bergen; zelf fietsen met een tas achterop; of in een kano die spannende rivier af. En het liefst samen met andere kinderen. Groepsreizen zijn dan ook heel populair! Eenmaal op reis blijkt de natuur toch altijd veel leuker te zijn dan een beeldscherm (van een mobiel of tablet). Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Frankrijk - Mercantour

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in het verstilde dorpje Villeplane, ca. 90 km ten noordwesten van Nice. Hier neem je je intrek in de volgens ecologische principes gebouwde lodge of in een Mongoolse Yurt. indien je vroeg aankomt kun je nog een korte rondwandeling maken. Het programma van de komende dagen wordt met je doorgenomen en je maakt je keuze voor de outdoor activiteit op dag 3. In de avond is er een heerlijk diner met streekproducten.

Overnachting in

Villeplane

Dag 2

Vandaag is een speciale wandeldag: de ezel wordt voorzien van zadel en paktassen, zodat hij je dagbagage en picknick draagt. Zo kun je helemaal onbezorgd van de omgeving genieten. Je leert de bijzondere eigenschappen van dit dier kennen tijdens een instructie voordat je op pad gaat. Daarna zal je het gezelschap van je lang-orige metgezel zeker waarderen. Alle vooroordelen (dom, nukkig) over een ezel zal je na deze dag in de prullenbak kunnen gooien.

Je klimt naar de Collet de la Cime, vanwaar je een 360 graden uitzicht rondom hebt. Een mooie picknickplaats in een larixbos en een ‘pitstop’ bij een bergbeek maken deze dag helemaal ‘af’. Wandeling: 6 km, 300m stijgen en dalen.

Overnachting in

Villeplane

Dag 3

Vandaag is het tijd om samen met lokale gidsen een uitdagende outdoor activiteit ondernemen.
We hebben alvast een plekje voor de halfdaagse riviertrekking door de spectaculaire Gorges de Daluis gereserveerd (€35 pp. ter plekke te betalen). Je wandelt over de bedding van rolstenen door en langs de rivier in de onmetelijk diepe kloof van rode steen. Af en toe klauter je over boomstammen of een rotsblok; geen grote klimpartijen of speciale uitrusting. Wat je nodig hebt zijn warme kleren (er komt weinig zon in de kloof), een wandelstok en stevige sportschoenen die nat mogen worden.

Wil je iets anders gaan doen op deze dag, of morgen, bv.

 • Canyoning: keuze uit droge of natte canyons en diverse niveaus
 • Via Ferrata (Klettersteig): via vaste routes die gezekerd zijn met staalkabels en trappen over de rotsen klauteren

dan kan je dat tevoren aangeven aan de lokale agent. Ga je in het hoogseizoen van 14 juli tot 14 augustus, dan kan je beter al vóór vertrek een mail sturen als je graag mee wilt doen met Canyoning of Via Ferrata.

De prijzen van deze activiteiten zijn niet bij deze reis inbegrepen omdat er een flink onderscheid in prijs is, die bovendien afhangt van de grootte van de (internationale) groep waarmee je de activiteit onderneemt. Ook is het zo dat het van het weer of waterstanden afhangt of een activiteit mogelijk is. Alle activiteiten kun je voor een hele dag of een halve dag boeken. De kosten hangen af van groepsgrootte en activiteit maar zullen tussen de ca. 30 en 50 euro p.p. zijn.

Als je toch liever een wandeling maakt kan dat ook: er wordt door middel van een transfer (30 min) voor gezorgd dat je het bovenste deel van het dal waarin je verblijft kunt verkennen. Een routebeschrijving wordt gratis ter beschikking gesteld!

Overnachting in

Villeplane

Dag 4

Na het ontbijt moet je je kamer helaas weer verlaten (tenzij je besloten hebt nog een nacht bij te boeken natuurlijk).
 
We hebben nog wel 2 wandelroutes voor je, inclusief een lunchpakket. Vandaag kun je vanaf de ecolodge nog een prachtige wandeling maken naar de indrukwekkende ‘Gorges Rouges’ (9 km, 350 m stijgen en dalen).

Als je eigen vervoer hebt, kun je ook naar de Col de la Cayolle rijden en vandaar een wandeling naar het grootste zoetwatermeer van de hoge Alpen maken: het Lac d’Allos. Onderweg wordt je wellicht van veraf gade geslagen door een wolf en kun je steenbokken, gemsen of arenden spotten.

NB Programma

De te kiezen outdoor activiteit op dag 3 is bewust niet inbegrepen bij de prijs van het arrangement. Dit doen we om je een maximale keuzevrijheid te geven en omdat de keuze van de activiteit afhankelijk kan zijn van de lokale omstandigheden. Bovendien bepaalt het aantal deelnemers aan een activiteit de uiteindelijke prijs die je betaalt. Door je keuze te maken op de dag van aankomst in een goed gesprek met de eigenaren van de accommodatie, ga je altijd iets doen dat én bij je past, én verantwoord is én een goede prijs heeft.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een volledig volgens ecologische principes werkend hotel. De kamers hebben sfeervolle aardse tinten en de verwarming, het warme water en de elektriciteit komen van de zon.
Maar je kunt ook kiezen voor een van de authentieke Mongoolse Yurts, die iets verderop staan op hun eigen mooie plekje. Twee yurts delen het sanitair, dat vlak naast deze fraaie tenten te vinden is. Oók in de yurt zijn beddengoed en handdoeken aanwezig en in het sanitair van de yurt is gewoon wc-papier, dus het is luxe kamperen!
Dit is een zeer bijzondere plek om te overnachten, mede omdat je zult ervaren dat de eigenaren hart hebben voor hun locatie, programma en idealen.

Over de maaltijden

Alle maaltijden worden voor je verzorgd in het hotel. Voor overdag krijg je uitstekende lunchpakketten mee en er wordt gekookt met streekproducten en groenten uit eigen tuin. Dat is dus onbezorgd en verantwoord genieten!

Duurzaamheid

Je verblijft op een bijzondere locatie als het op duurzaamheid aankomt. Zowel op het gebied van energie als op het gebied van materialen en voedsel wordt er alles aan gedaan om de negatieve effecten op het milieu te minimaliseren. Verder hebben de eigenaren het ideaal dat ze door hun enthousiasme voor de bijzondere natuur in het NP Mercantour iedereen die hier komt een beetje dichter bij de natuur kunnen brengen. Een inspirerende plek die helemaal bij de visie van SNP Natuurreizen past.

Info kindvriendelijkheid

De afwisseling van activiteiten, het wandelen met een ezel en het op maat afstemmen van wandelingen en activiteiten maken het programma prima geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf ca. 8 jaar. Daarbij komt de mogelijkheid om met je gezin in een bijzondere Yurt te slapen; voor veel kinderen zal dit een ervaring zijn om nooit te vergeten.

Inbegrepen

 • 3 nachten verblijf in ecologisch hotel of Mongoolse Yurt
 • 3x ontbijt (dag 2,3,4), 3x lunchpakket (dag 2,3,4), 3x diner (dag 1,2,3)
 • huur ezel dag 2
 • introductiegesprek met persoonlijk programma-advies
 • Engelstalige wandelroutebeschrijvingen en kaartmateriaal (beschikbaar ter plekke)

Niet inbegrepen

 • transfers van en naar arrangement
 • outdoor activiteit op dag 3
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens het welkomstgesprek in Villeplane (ze spreken Engels) kun je met onze lokale partner en een outdoorgids de juiste keuze maken voor de activiteiten die het beste bij je passen. Zij kennen de streek en de activiteiten zeer goed.

Over de groepssamenstelling

De outdoor activiteiten worden gedaan in kleine internationale groepjes. De grootte van de samen te stellen groepjes bepaalt uiteindelijk de prijs die je betaalt. Gemiddeld is de minimale groepsgrootte 4 personen en het maximum 8 tot 12 personen, afhankelijk van de activiteit. Meer informatie daarover staat bij het dagprogramma van dag 3.

Extra dagen

Je kunt je verblijf met elk gewenst aantal nachten verlengen. Er is genoeg te doen voor zeker een week verblijf.

Speciale verzekering

Ga je op dag 3 een outdoor activiteit doen, dan heb je een speciale reisverzekering nodig met 'avontuurlijke sporten toeslag'. Je kunt deze verzekering bij SNP afsluiten. Neem voor meer informatie contact op met de reiswinkel. Denk er daarbij aan dat het ook mogelijk is dat je de activiteit op dag 2 of 4 van het programma doet!

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand tussen Utrecht en Villeplane is ca. 1260 km. U kunt uw auto bij de eerste accommodatie parkeren. Aan het eind van het arrangement wordt u om 17.00 uur terug gebracht naar de eerste accommodatie. 
Vanuit het noorden is de kortste weg naar Villeplane via Barcelonnette en de Col de la Cayolle (2337m). Dit is een bochtige bergweg die veel tijd kost, maar erg mooi is. Bij slecht weer en in voorjaar kan de Col de la Cayolle gesloten zijn. We adviseren Villeplane vanuit het zuiden te benaderen.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Nice laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

NB. Als je overdag met de TGV naar Nice reist, kan je als alles goed gaat bij de eerste accommodatie komen, maar het is krap. Wij raden dan ook aan om een extra overnachting in Nice te boeken. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

Doorreis van Nice naar Guillames

De handigste optie is om met de bus (lijn 790) van Nice naar Guillaumes te reizen (einde van de middag, zaterdag begin van de middag, ca. 2,5 uur rijden, goedkoop). Klik hier voor de tijden. Helaas vertrekt de bus niet van het treinstation in Nice, maar van Place Wilson (1,5 km lopen of taxi). Vanaf Guillaume boek je een optionele transfer van Guillaumes naar Villeplane bij (30 min rijden).

Het is ook mogelijk vanaf Nice met de lokale trein ’Train des Pignes’ naar Entrevaux te reizen (ca. 1,5 uur, zie www.trainprovence.com).  Het stationnetje voor deze smalspoorlijn ligt 750 m ten noorden van het hoofdstation Gare Nice-Ville. Vanaf Entrevaux boek je een optionele transfer van Entrevaux naar Villeplane bij (45 min rijden).

Teruggreis naar Nice

Je kan (tegen betaling) naar Guilaumes (bus 790 naar Nice in vroege ochtend) of Entrevaux (Train des Pignes naar Nice) gebracht worden. De aansluiting met de TGV naar het noorden is krap. Een overnachting in Nice wordt aanbevolen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Nice Ville    06:17 - 16:10 1
Nice Ville – Amsterdam CS 10:00 - 20:42 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Nice.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Buslijn 790 (1x per dag, einde van de middag, zaterdag begin van de middag, ca. 2,5 uur rijden, goedkoop, klik hier voor de tijden) rijdt van Place Wilson in het centrum van Nice, langs het vliegveld, de bergen in naar Guillaumes en Entraunes. Er is echter geen halte bij de aankomsthal. Wel kun je instappen bij bushalte 'Aéroport Promenade' aan de Promenade des Anglais. Dit is 10 min lopen van het vliegveld (taxi kan ook).
Voor het laatste stukje boek je bij SNP een transfer van Guillaumes naar Villeplane (30 min rijden).
NB. Sluit de vlucht niet aan op de bus, dan reis je per shuttlebus de stad in om daar rond te kijken. Lijn 790 vertrekt niet van het treinstation in Nice, maar van Place Wilson (1,5 km lopen of taxi).

Het is ook mogelijk vanaf Nice met de lokale trein ’Train des Pignes’ naar Entrevaux (ca. 2 uur, zie www.trainprovence.com). Het stationnetje voor dit smalspoorlijntje ligt 750m ten noorden van het hoofdstation Gare Nice-Ville.
Voor het laatste stukje boek je bij SNP een transfer van Etrevaux naar Villeplane (45 min rijden).

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten van begin juni tot medio september.

Bij de outdoor activiteiten kan voor transport naar en van de activiteit worden gezorgd. Een korte transfer voor een wandeling in de omgeving is met de eigenaren van de accommodatie te regelen.
Wil je echter de wandeling naar Lac d'Allos maken (zie dag 4), dan kan dat alleen als je over een (huur)auto beschikt.

Je dient zelf voor het volgende te zorgen:

 • zwemkleding, badhanddoek
 • eventueel snorkeluitrusting
 • stevige sportschoenen die nat mogen worden (geen sandalen, die beschermend de tenen niet)
 • warme kleding (voor 's avonds)
 • bescherming tegen de zon (T-shirts met lange mouwen, hoofddeksel, zonnebrandcrème en lippencrème)
 • zonnebril met koordje
 • insectenwerend middel
 • biologisch afbreekbare zeep
 • zaklamp
 • EHBO-setje

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Lac_d

Frankrijk - Mercantour

Multi-actief rond de rode Gorges de Daluis

Avontuurlijk verblijf in eco-lodge of Mongoolse Yurt

Zwaarte
Comfort
Outdoor / multi actief
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen