SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121335 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Frankrijk - Languedoc, 8 dagen

Katharen in het land van de Zuiveren en de Ketters, groene cultuurreis vanuit stads- en kasteelhotel

Tijdens deze achtdaagse Groene cultuurreis ontdekt u de rijke culturele erfenis èn het prachtige afwisselende landschap aan de voet van de Franse Pyreneeën. In de eerste helft van de dertiende eeuw werd hier een van de zwartste bladzijden uit het Europese geschiedenisboek geschreven: de bloedige kruistocht tegen de Katharen. Op de strategische uitlopers van de Pyreneeën ligt een lint van robuuste Middeleeuwse kastelen die als toevluchtsoorden voor deze religieuze groepering dienden. Tijdens deze reis volgen we de sporen van de Katharen, onder deskundige begeleiding van Vrije Academie docent Robbie Dell’Aira en een ervaren SNP reisleider. We verblijven in een sfeervol kasteel en een goed stadshotel.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • Katharen kastelen in fraai landschap
 • unieke combinatie cultuur en lichte wandelingen
 • begeleiding door docent Vrije academie én SNP reisleider
 • verblijf in sfeervol kasteelhotel
 • bezoek historisch centrum Carcassonne en Beziers
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Tijdens deze achtdaagse Groene cultuurreis ontdekt u de rijke culturele erfenis èn het prachtige afwisselende landschap van de aan de voet van de Franse Pyreneeën. In de eerste helft van de dertiende eeuw werd hier een van de zwartste bladzijden uit het Europese geschiedenisboek geschreven. Een bloedige kruistocht, die was uitgeroepen door Paus Innocencius III en werd ondersteund door de Franse koning, maakte een einde aan de politieke aspiraties van de Graven van Toulouse. De strijd betekende echter vooral de ondergang van de Katharen, een groep gelovigen die een dualistische variant van het Christendom aanhing en het Kwaad op aarde verklaarde uit het bestaan van een Duivelse tegenhanger van de goede God. Deze dualistische doctrine ontketende in de tweede helft van de Middeleeuwen in Europa een ware revolutie. Omdat de Katharen, geleid door de zogenaamde ‘bonhommes en bonnesfemmes’, de christelijke sacramenten afzwoeren, verklaarden zij zichzelf in de ogen van de gevestigde Kerk vogelvrij. De Katharen ontleenden hun naam aan het Griekse woord ‘katharsos’, wat puur of gezuiverd betekent.

Tijdens de Albigenzer kruistocht, zoals de vervolging van de Katharen ook wordt genoemd, verbasterde de naam ‘Katharen’ tot het scheldwoord ‘ketter’. Het prachtige land van de Katharen, waar het bloed zo overvloedig vloeide, strekt zich uit aan de voet van de Franse Pyreneeën, op de grens van de Méditerrannée. Op de strategische uitlopers van de Pyreneeën ligt een lint van robuuste Middeleeuwse kastelen, die ten tijde van de kruistocht tegen de Katharen, in de 13e eeuw, als toevluchtsoorden voor deze religieuze groepering dienden. Katharen zijn er niet meer en de kastelen zijn inmiddels tot ruïnes vervallen, maar er heerst nog steeds een mysterieuze sfeer in dit bijzondere landschap van kalksteenrotsen, nauwe kloven, wijngaarden, maquis en uitgestrekte beukenbossen.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Frankrijk

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Carcassonne
Carcassonne
Programma
U vliegt naar Toulouse. Na aankomst rijden we in de middag met de bus van vliegveld Toulouse naar Carcassonne (ca. 100 km), met de befaamde dubbel ommuurde Cité. We nemen onze intrek in een comfortabel hotel op een steenworp afstand van de historische binnenstad en gaan hier ’s avonds heerlijk eten.

Overnachting in
Carcassonne

 1. Een van de stadspoorten van de oude cité van Carcassonne
Een van de stadspoorten van de oude cité van Carcassonne
Programma
In de ochtend bezoeken we de volledig gerestaureerde versterkte oude binnenstad van Carcassonne, La Cité genaamd. Deze Ville fortifiée staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse militaire stad in Europa en de grootste bewaarde vesting uit die periode.
Carcassonne ligt op een strategische plaats op een heuvel in de Audevallei, vanwaar het oude handelswegen beheerste, zoals die van Bordeaux naar Rome. Op deze plek lag al in de 6e eeuw voor Chr. een vesting, die in de 3e eeuw voor Chr. omgebouwd werd tot een oppidum van de Volcae, een Keltische stam. De Romeinen bouwden er een castellum en stichtten in de omgeving de Colonia Julia Carcaso. ’s Middags maken we vanaf La Cité een mooie rondwandeling door de wijngaarden naar een uitzichtpunt vanwaar we een prachtig zicht hebben op de ommuurde stad (7,5 km, 2-2,5 uur, 150 m stijgen en dalen)

Overnachting in
Carcassonne

 1. Monument voor de Katharen die in 1210 op brandstapel eindigden in Minerve
Monument voor de Katharen die in 1210 op brandstapel eindigden in Minerve
Programma
We stappen in de bus en rijden in 1,5 uur naar Beziers waar we een interessante stadswandeling maken in het historische centrum met fraaie kathedraal. Meest dramatische moment in de geschiedenis van deze stad is het Bloedbad van Beziers in 1209. Omdat niet precies bekend was hoeveel Katharen er in de stad woonden en wie het waren, werd het bevel 'Tuez-les tous, Dieu reconnaîtra les siens' ("Doodt hen allen, God zal de zijnen herkennen") bijna letterlijk uitgevoerd.
Na de lunch rijden we in een uur naar Minerve, aan de voet van de Haut-Languedoc. Dit plaatsje ligt schitterend op een rotspunt tussen twee kloven ingeklemd, waaronder de rivier de Cesse door een tweetal tunnels stroomt. Dit was ook gelijk het zwakke punt van ‘katharennest’ Minerve, dat in 1210 ingenomen werd nadat de kritieke drinkwatervoorziening met een blijde (soort katapult) verwoest was. Na het bezoek aan Minerve maken we een korte, maar mooie wandeling (6 km, 200m stijgen, 400m dalen, 2 uur lopen). Aan het eind van de dag rijden we 50 km terug naar Carcassonne.


Overnachting in
Carcassonne

 1. Les Chateaux de Lastours
Les Chateaux de Lastours
Programma
Noordwaarts rijdend bereiken we in 30 min Lastours, waar maar liefst 4 kasteelruïnes op ons wachten De cipressen die her en der op de heuvel staan geven het geheel een zeer fotogeniek en mediterraan karakter. Ten tijde van de katharen waren er overigens slechts drie burchten, die eerst nog wel standhielden, maar in 1211 alsnog door de Kruisridders werd ingenomen, ook weer als gevolg van watertekort. De kastelen zijn te bereiken na een korte, maar soms lastige, klim over trappenpaden en ook in en rond de 4 ruïnes moet u rekening houden met niveauverschil. Na het bezoek rijden we naar een ‘belvédère’ met spectaculair zicht op ‘les 4 châteaux de Lastours’ voordat we koers zetten naar de Pyreneeën.
Na de lunch in het bedrijvige stadje Limoux is het niet ver naar Alet-les-Bains, waar we de restanten van een imposante abdij bezoeken. Na de kruistochten tegen de Katharen werd deze plek het centrum van een nieuw bisdom. Vervolgens rijden we nog een kort stukje naar Couiza waar we onze intrek in een schitterend kasteelhotel nemen.

Overnachting in
Couiza, Château des Ducs Joyeuse

 1. Rennes le Chateau
Rennes le Chateau
Programma
Vanuit ons hotel wandelen we omhoog naar Rennes-le-Château, een dorpje op een heuveltop, dat op het eerste oog, behalve haar fraaie ligging, weinig heeft te bieden. Eind 19e eeuw woonde hier pastoor Berenger Saunière met zijn huishoudster. Zijn onverwachte rijkdom en bizarre restauratie van de dorpskerk leidden tot hevige speculaties. Had hij de Heilige Graal gevonden of de mysterieuze schat van de Katharen? In het kerkje verwondert u zich over het mysterie van dit dorp en in het Musée Bérenger Saunière worden wat tipjes van de sluier opgelicht. In het dorp zijn restaurantjes om te lunchen, daarna dalen we weer af naar Couiza. Wandeling: 10 km, 250m stijgen en dalen, 3 uur lopen.
In de middag kunt u alle indrukken laten bezinken in de tuin van het hotel
NB. De bus is vandaag niet beschikbaar; wilt u de wandeling niet maken dan kunt u eventueel met een taxi naar Rennes le Chateau gaan.

Overnachting in
Couiza

 1. Chateau Peyrepertuse
Chateau Peyrepertuse
Programma
Na een mooie rit (ca. 70 min) bereiken we Château Queribus (op 729 m hoogte), het meest robuuste van alle Katharenkastelen. Deze imposante donjon was het laatste bolwerk van de Katharen dat viel in 1255. Vanaf het kasteel heeft u een weids uitzicht over de vlakte van Roussillon, met midden daarin de stad Perpignan, en aan de horizon de blauwe Middellandse Zee. Na het kasteelbezoek wandelen we naar het fraai gelegen Occitaanse dorp Cucugnan (6 km, 1,5-2 uur, 400 m dalen, 100 m stijgen). Na de lunch gaan we met de bus naar Château Peyrepertuse, dit kasteel ligt op bijna 800 m op een ongenaakbare rotskam. Na een korte klim over asfalt en vervolgens over een bospad staan we voor de poort van het kasteel, dat langgerekt is en verschillende niveaus heeft. Voor we weer terugrijden naar het hotel brengen we nog een bezoek aan Gorges de Galamus, een diepe, grillige kloof en misschien wel het meest spectaculaire natuurverschijnsel van de Aude. Het riviertje de Agly breekt hier door de kalksteenkam die de brede vallei van de Fenouillèdes aan de noordkant begrenst. De Hermitage de St. Antoine, verscholen onder een overhangende rots, is via een makkelijk pad te bereiken. Het is nog steeds een oase van stilte, hoog boven het wilde water van de Agly.

Overnachting in
Couiza

 1. Plaatsje Montségur met gelijknamig kasteel
Plaatsje Montségur met gelijknamig kasteel
Programma
Vandaag bezoeken we weer twee bijzondere kastelen Puivert en Montsegur.  Puivert is een van de best bewaarde Katharen kastelen en ligt ook weer op een plek met fraai uitzicht. Slechts 25 km verder bereiken we het sluitstuk van onze reis door de geschiedenis van de Katharen: Montségur. Na een bezoek aan het dorp waar u kunt lunchen en het museum over de Katharen kunt bezoeken, gaan we met de bus naar de parkeerplaats onder aan de ‘Pog’, de hoge imposante rotsblok waarop het kasteel is gelegen. De berg en het kasteel kregen de naam Montségur, wat ‘Veilige Berg’ betekent. Een korte, steile klim van ongeveer 20 minuten brengt u tenslotte bij de ruïnes van het kasteel, de figuurlijke bekroning van uw tocht door het land van de Katharen. Montségur was een van de laatste bolwerken van de Katharen en viel uiteindelijk in maart 1244, na een belegering van 9 maanden. 225 Katharen stierven na de val op de brandstapel.
Na het bezoek aan Montségur maken we een mooie boswandeling over het Sentier Cathare naar Montferrier (5 km, 500 m dalen, 1-1,5 uur). Aansluitend rijden we in ruim een uur terug naar Couiza.

Overnachting in
Couiza

 1. Katharendorp Belesta
Katharendorp Belesta
Programma
We rijden naar het vliegveld van Toulouse (130 km, 2 uur rijden) en keren huiswaarts.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
De eerste 3 dagen verblijft u in Carcassonne in een modern en comfortabel hotel bij de ingang van de Citadel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben vrolijke kleuren. We kunnen gebruik maken van het zwembad van een partner hotel aan de overkant van de straat. Vanuit het hotel lopen we zo de citadel in.
Het tweede deel van de week verblijft u in een tot hotel omgebouwd kasteel bij Couiza, aan de voet van de Pyreneeen. Een mooie rustige plek met grote tuin en zwembad, waar het heerlijk toeven is. Een beschrijving van het hotel vindt u op dag 4.
Beide hotels hebben alle voorzieningen die je zou verwachten.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitstekend ontbijt klaar.
Voor de lunch kunt u meestal in een restaurantje terecht. Maar u kunt onderweg ook wat inkopen doen voor een picknick. U wordt dagelijks door de reisleider geïnformeerd over de lunchmogelijkheden en mogelijkheden om inkoppen voor een picknick te doen.
In Carcassonne gaan we 's avonds in de stad eten. In Couiza verzorgt het hotel een meer dan uitstekend diner.Inbegrepen
 • 7 overnachtingen op een kamer met eigen badkamer
 • 7 ontbijten en diners
 • transfers met touringcar conform programma
 • entrees volgens programma (oa. Lastours, Peyrepertuse, Queribus, Montsegur)
 • diensten SNP reisleider en docent Vrije Academie


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel)
 • overige maaltijden
 • eventuele overige entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)Over de activiteiten

Op deze groene cultuurreis ligt de nadruk op excursiebezoeken aan kastelen, dorpjes en steden, alsmede lichte wandelingen door het afwisselende landschap. De wandelingen duren max. 3 uur met hoogteverschillen tot 500m en gaan over (on)verharde wegen en (soms stenige) wandelpaden. Meedoen aan de wandelingen is uiteraard geheel vrijblijvend. De Katharenkastelen staan echter, zonder uitzondering, op lastig te bereiken plekken, hoog op bergkammen en rotspunten. Vaak is er vanaf de parkeerplaats nog een (steil) trappenpad omhoog naar de ingang. Stevige wandelschoenen met een goede (vibram) zool zijn daarom voor iedereen gewenst.Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider die zijn/haar grote kennis van het culturele thema van deze reis graag met je deelt. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor de inhoudelijke kant van deze reis zorgt de heer Robbie Dell’Aira, deskundig docent van de Vrije Academie. Drs. Robbie Dell'Aira is een bevlogen verteller en laat anderen graag meegenieten van zijn kunsthistorische bevindingen. Hij geeft met veel plezier colleges en lezingen, voornamelijk in het zuiden des lands. Daarnaast schrijft hij boeken waarin geschiedenis en kunst met elkaar verenigd zijn.


Minimum aantal deelnemers
10


Maximum aantal deelnemers
20


Geschikte reisperiode
De Aude, aan de voet van de Pyreneeën, heeft een mediterraan klimaat. ‘s Zomers is het hier warm tot heet, maar in voor- en najaar is de temperatuur aangenaam en het weer stabiel. Uiteraard kan er ook een bui vallen en kunnen frissere dagen met wat wind voorkomen. Een trui en een wind- en waterdicht jack mogen dus niet ontbreken.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis

Je wandelt dagelijks met een licht dagrugzakje, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee veldflessen en wat versnaperingen.

Denk verder aan:
• Max 20 kg bagage
• GELDIG paspoort
• Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
• Pinpas

 Voor de wandelingen
• Goed ingelopen wandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
• Warme en luchtige wandelkleding
• Regenkleding en klein parapluutje (handig bij stadsbezoek)
• Lichte lange wandelbroek
• Zonnebrandolie en zonnebril
• Dagrugzakje (min 25 liter)
• Waterfles
• Eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv. : rekverband, sporttape, pijnstillers, middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.Geld mee op reis
Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de lunches en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. In Carcassonne en Beziers zijn geldautomaten en in de hotels kunt u met een kaart afrekenen. Reken voor de gehele reis op ca. € 150-200,- aan persoonlijke uitgaven, afhankelijk van hoe uitgebreid u luncht.


Hoe verplaats je je ter plekke
Op het vliegveld van Toulouse staat een comfortabele touringcar om om naar het hotel te brengen. De bus brengt ons dagelijks naar de verschillende excursies en wandelingen, behalve op dag 2 en 5. Aan het eind van de reis worden we weer terug naar het vliegveld van Toulouse gebracht.


Voorbereiding op je reis
Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij u voorafgaand aan de reis een paar wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat uw schoenen goed ingelopen zijn.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je het reisgezelschap op de luchthaven van Toulouse of in het hotel in Carcassonne.Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Toulouse v.v.

Vluchtschema
KL 1311 Amsterdam-Toulouse vertrek om 14.25 aankomst 16.15 uur
KL 1304 Toulouse -Amsterdam vertrek om 14.05 aankomst 16.05 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Bagagevrijdom: bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jou bestemming.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 21 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Data en prijzen

21 april 2017 - 28 april 2017 (Garant vertrek)
€ 1995 / € 2310* eenpersoonskamer
€ 1555 / € 1870* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1535 / € 1850* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
33 67
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
18 0 36 46
status reizend (in %)
alleen samen
46 54
25 september 2017 - 2 oktober 2017
€ 1995 / € 2255* eenpersoonskamer classic
€ 2095 / € 2355* eenpersoonskamer superior
€ 1650 / € 1910* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) superior
€ 1555 / € 1815* tweepersoonskamer (gescheiden bedden) classic

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief heen- en terugreis
 • Let op: Vanaf 5 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de prijs altijd op aanvraag.
 • Bij de reis met vertrek in september kan je voor het hotel in Couiza (4 nachten)kiezen tussen een 'classic' en 'superior' eenpersoonskamer. Voor de tweepersoonskamer met tweepersoonsbed is het altijd een 'superior' kamer.

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden