SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 354065 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Frankrijk - Ecrins, 8 dagen

Multi-actieve outdoorweek met voor elk wat wils, actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Ontdek de speeltuin van het hooggebergte tijdens een spetterende outdoor week. Gedraag je als echte berggeit met rotsklimmen, abseilen en via ferrata. Voor de waterratten is er ‘wildwater’, waarbij je gaat raften en canyoningen. In een week zijn er 4 actiedagen (of 3 bij de Via Ferrataweek). Zo is er ook tijd om zelf wat te ondernemen, te zwemmen of gewoon lekker te niksen voor je ingerichte tent op een toffe buitensportcamping.

 
Voor jongere kinderen die geen grote durfal zijn, is het goed om vooraf wat met klimmen en touwen te oefenen in een k...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • aparte groepen 8-13 en 14-17 jaar
 • canyoning - rafting - klettersteig - abseilen
 • grote ingerichte tent op buitensportcamping
 • Nederlandse instructeurs
 • alle uitrusting inclusief
 • aparte Via Ferrata week
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
De Ecrins is een prachtig, bijna onbedorven natuurpark, gelegen in een stille uithoek van de Franse Alpen. Het Parc National des Écrins, met toppen van rond de 4000 m hoogte, is een woeste wereld van schisten, kalkgesteenten en granieten. In en rond deze parken organiseren wij onze multy-activity reizen. Vanuit ons basiskamp in het dal van Freissinières starten deze zomer 4 verschillende multi-actieve buitenprogramma’s (of: in de Via Ferrata week indien je het Via Ferrataprogramma doet: 2 actiedagen).
In ons multy actief programma ‘voor elk wat wils’ maken we iedere dag kennis met een andere bergsport, ideaal om te kijken wat je leuk vindt. Zo klauteren en zwemmen we door een avontuurlijke canyon, doen een via ferrata hoog in het dal van Fressinière en bevaren we de wilde Durance in een raft. Het verblijf gedurende deze gehele reis is op de gemoedelijke gemeentecamping 'les Allouviers' bij het plaatsje Freissinières, in een rustig en natuurlijk zijdal van de Durance vallei. Grotere plaatsen in de buurt zijn Briançon, Guillestre en Embrun.
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Frankrijk

 • extra

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • Via Ferrata week

 • NB Programma

 • kaart

 1. Aankomst op de camping
Aankomst op de camping
Programma
In de middag aankomst op camping 'Les Allouviers' bij het plaatsje Freissinières. Om 16:00 kennismaking en vooruitblik op de komende week, onder het genot van een welkomstdrankje. De camping ligt op 1100m hoogte, waardoor het, na een warme dag, 's avonds lekker fris wordt. Neem hiervoor warme kleding mee.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Bijna boven...
Bijna boven...
Programma
‘s Morgens vertrekken we naar Chambon, een rotsmassief vlakbij de camping, dat een prachtig uitzicht biedt op het dal van de Durance. Hier oefenen we uitgebreid alle technieken die we gedurende de week nodig zullen hebben: touwtechnieken, knopen leggen, het gebruik van de abseilacht, abseilen, de eerste stap over de rand. In alle rust worden de technieken voorgedaan en krijg je de kans om in je eigen tempo, stap voor stap, de technieken eigen te maken.
We leren je de beginselen van het rotsklimmen: klimmen op beenkracht, balans en evenwicht en je krijgt ruim de gelegenheid om te abseilen en te genieten van het klimmen in de natuur.
We lunchen in de schaduw of in het zonnetje.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Genieten van de omgeving
Genieten van de omgeving
Programma
Vandaag is er geen buitensportprogramma. Door de Ecrins en Queyras lopen verschillende wandelroutes, GR en varianten hierop. In ons eigen dal loopt een prachtige wandeling langs een klein dorpje, dat alleen met ezels of te voet kan worden bevoorraad; er loopt geen weg naar toe, slecht verschillende indrukwekkende wandelpaden. Voorbij langs het dorpje maak je een pittige wandeling met als beloning 2 heldere bergmeertjes. Lekker relaxen kan natuurlijk ook. In het Durance-dal zijn verschillende zwem-meertjes, en op 45 min. rijden het grote stuwmeer Lac de Serre Poncon, met zonnige strandjes.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Technieken tussen de rotsen
Technieken tussen de rotsen
Programma
's Morgens vertrekken we naar de 'Grand Falaise de Freissinières', een rotsmassief vlakbij de camping dat een prachtig uitzicht biedt op het dal waarin onze camping ligt. Deze via ferrata is de eerste via ferrata die in Frankrijk is geïnstalleerd, en sinds 1986 veelvuldig uitgeroepen tot de mooiste via ferrata van het land. De klassieke tocht leidt in 2 gedeelten door het rotsmassief. Tijdens de 3-4 uur durende tocht komen we langs een aantal grotten, rode en gele kalksteen en prachtige formaties van quartzgesteente. Lunchen doen we onderweg.
Na afloop lopen we ontspannen, in 1 uur, via een pad door de bossen terug naar de camping.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Lekker raften
Lekker raften
Programma
We varen per raft over de Durance tot aan Embrun. We starten in St Clement, 16 km. stroomopwaarts ten opzicht van ons einddoel, dat we na 3-4 uur zullen bereiken.
In het eerste traject besteden we aandacht aan vaartechnieken en veiligheidsafspraken op het water. ook oefenen we het zwemmen in stromend water. Daarna varen we door tot we aan het ‘gat van de Durance’ , een plek waar de watermassa van de Durance zich door een smalle doorgang perst en daar een gat in het water vormt waar we met raft en al induiken. Hier stappen we uit om te genieten van de capriolen van de rodeo-kanoers die met hun kleine bootjes in het ‘gat’ loops en 360°-draaien maken.
Daarna varen we het spectaculaire stuk tot Embrun met vele stroomversnellingen en hoge golven. In Embrun wacht ons, als afsluiting, een terrasje met koele drankjes.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Frankrijk - Ecrins
Programma
Vandaag is er geen buitensportprogramma. Je kan weer een mooie wandeling maken in de Ecrins of nog een extra buitensport activiteit boeken bij de instructeurs.
Wil je liever een leuke stad bezoeken, dan is Briançon niet ver. Het is de hoogstgelegen stad van Europa, met een oude binnenstad en indrukwekkende fortificaties ontworpen door de architect Vauban. Geen van zijn forten is ooit ingenomen. ook het fort Mt. Dauphin is door deze man ontworpen en tegenwoordig ingericht als museum, alsmede het fort Chateau Queyras. De historische bouwwerken van architect Vauban zijn in 2008 tot werelderfgoed van de UNESCO verklaard.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Canyoning
Canyoning
Programma
Vandaag staat een leuke canyon op het programma. Vroeg in de ochtend vertrekken we naar een uitdagende canyon waar we klauteren, springen en enkele leuke watervalletjes tegenkomen. Hier gaan we door de waterval heen abseilend naar beneden.

Waterpret van de bovenste plank in een overweldigend mooie natuur. Op een van de vele zonovergoten plekken aan de bassins lunchen en genieten we van zon en water.
Na 3-5 uur fun bereiken we het eindpunt.

Overnachting in
Freissinières, Camping les Allouviers

 1. Einde van een toffe week
Einde van een toffe week
Programma
Na het ontbijt en een lichte opruimactie van de eigen familietent nemen we afscheid van elkaar en vertrekt ieder naar zijn volgende bestemming of neemt de weg terug naar het noorden.

 1. Een week lang 'fun'
Een week lang 'fun'
Programma

Tijdens één week (zie prijsoverzicht) bieden we nast het Multi Actief programma ook Via Ferrata aan.

Via ferrata of klettersteig is een activiteit waarbij je, gezekerd met gordel, helm en via ferrata-remset aan een permanent geïnstalleerde staalkabel een tocht maakt op een berg. De route loopt door de bergwand, maar kan ook over de graat van één van de zijden van de berg lopen. De route is afgewisseld met steile paadjes en korte klimpassages. Daar waar het moeilijker dreigt te worden zijn beugels in de bergwand gemonteerd om langs omhoog te klimmen. Deze trappen heten ‘nietjes”. Tijdens deze gezekerde bergtochten kun je genieten van een waanzinnig uitzicht over de zuid Franse alpen.

In een week tijd worden 3 via ferrata dagen aangeboden. Gedurende deze dagen doen we 3 verschillende via ferrata’s. Tijdens de actiedagen ligt de nadruk op het maken van tochten, maar vinden er ook instructiemomenten plaats. Deze hebben als doel de deelnemers zo te instrueren dat de deelnemers naderhand zelfstandig via ferrata’s kunnen begaan. Er zijn extra instructiemomenten voor de ouders op het gebied van simpele begeleidings- en zekertechnieken voor jonge kinderen.NB Programma

Afhankelijk van weers- en/of andere omstandigheden kan het programma veranderd worden. Bij overvloedige regenval of in geval van onweer, is dat zelfs noodzakelijk. De instructeurs van Crux Outdoor & Education nemen hierover de uiteindelijke beslissing en zullen zonodig alternatieven aanbieden. Uiteraard geschiedt dit zoveel mogelijk in overleg met de deelnemende families.

Daar wij onze programma’s voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een programma tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

 • verzekering

Over de accommodaties

We kamperen op gemeentecamping “les Allouviers”, een eenvoudige, rustige en erg mooi gelegen camping voor bergsporters. Deze schaduwrijke camping is gelegen in het dal van Freissinières, aan het riviertje de Biyasse, en ligt relatief dicht bij de plekken waar de activiteiten plaats vinden. Het sanitair is eenvoudig, maar schoon.

In het SNP kampement heeft u met de familie de beschikking over een volledig ingerichte familietent. De ruime tunneltent heeft 3 slaapcabines en een ruime leefruimte. De inrichting bestaat uit een 2 persoonsbed met matras (140x200 cm), laken, 2 fleecedekens en kussens inclusief sloop voor de ouders, 2 stevige canvas veldbedden, met inflatable slaapmat en fleecedeken voor de kinderen.
Verder een kleine keuken met een 4-pits gasstel, koelkastje en koelbox, pannen, borden, mokken, bestek en divers keuken gerei, koffie- en theekan afwas / schoonmaak materiaal, tafel en stoelen. Er is elektriciteit en verlichting in de tent aanwezig. Een nagenoeg complete uitrusting, dus. U dient wel zelf te zorgen voor laken- en/of slaapzak en handdoeken.

NB. Er zijn extra slaapmatten en een trekkerstentje beschikbaar voor extra slapers.

Voor meereizende gezinsleden, die niet deelnemen aan het multi-activity arrangement, kunnen we op aanvraag campingplaatsen reserveren. Je betaalt hiervoor dan slechts de campingplaats. Je dient dit bij boeking door te geven.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Het kampement heeft een extra kooktent en een volledige kookuitrusting. De maaltijden kunnen hier door de groep gezamenlijk worden bereid, maar je kunt ook zelf met je gezin de maaltijd klaarmaken in je eigen tent; alle spullen zijn hiervoor aanwezig. Op de camping is een kleine winkel aanwezig, waar ook elke dag vers brood kan worden besteld. Op korte (rij) afstand ligt het dorp Argentière met voldoende boodschap-mogelijkheden.


Info kindvriendelijkheid
Ter plekke worden er 2 groepen gemaakt voor de activiteiten. De indeling wordt gemaakt op basis van de leeftijd van de kinderen, ervaring en wensen. De jongste groep zal een leeftijd hebben van ca. 8 tot 14 en de oudste groep van ca. 14 tot 17 jaar, maar dit kan per week verschillen.


Inbegrepen
 • Gebruik van volledig ingerichte familietent, incl. campinggelden
 • Diensten van Crux Outdoor & Education instructeurs
 • Gebruik alle benodigde sportmaterialen en wetsuits
 • Gebruik groeps-kooktent met kookuitrusting
 • Travelkidsreisdocumentatie
 • 4 buitensportprogrammas
 • Ongevallenverzekering met bergsportdekking voor de activiteiten tijdens het programma


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Warme slaapzakken of ander beddegoed
 • Transfers ter plekke (u rijdt met eigen auto)
 • Alle maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en bagageverzekering
 • Eventuele extra buitensportprogrammas gedurende deze week


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

Multi Activity weken
De activiteiten vinden plaats in de zonnige, zuid Franse Alpen. Dit betekent dat we geregeld op hoogte verblijven, alleen de camping ligt al op 1100 meter. Alle activiteten zijn voor mensen met een normale conditie goed te doen en worden bovendien aangepast aan het niveau van de groep.
In de canyons die we bedwingen zoeken wij ons klauterend een weg tussen enorme rotsblokken, soms gaan we abseilend langs steile wanden naar beneden. Het klimmen en de Via Ferrata gebeurt op hoogte, op steile rotswanden. Bij een Via Ferrata doe je een tocht langs een bergwand, over smalle paadjes en richels. Tijdens de gehele toch ben je gezekerd middels een gordel en een touw, dat bevestigd zit aan permanent verankerde staalkabels. Er zijn korte klimpassages, waarbij je geholpen wordt door trappetjes. Bij rotsklimmen ben je alleen gezekerd aan een touw en klim je zonder hulp op de rotsen.
Bij het raften kan het voorkomen dat je, uiteraard beschermd met helm en zwemvest, (vrijwillig) een stukje gaat zwemmen. De combinatie van de verschillende activiteiten leidt tot een programma waarbij inspanning redelijk wordt afgewisseld en steeds een ander type conditie wordt aangesproken. Het spreekt voor zich dat hoogte- en watervrees niet van pas komen.

Naast de 4 dagen met buitensport activiteiten zijn er 2 'vrije' dagen. Je kan dan gaan wandelen, zwemmen, er met de auto op uit trekken. Op elke dag, behalve zaterdag, gaan de instructeurs van Crux op pad, ook met mensen die niet op de camping staan, maar van elders komen. Je kan dus (ter plekke regelen en betalen) een extra buitensport activiteit bijboeken op de 'vrije' dagen.

Indien mogelijk worden er gescheiden groepen naar leeftijd gemaakt tijdens de activiteiten: ca. 8 t/m 13 jaar en ca. 14 t/m 17 jaar. Voor de oudere groep zorgen we voor wat meer uitdaging. Een en ander hangt af van de leeftijden en ervaring van de kinderen die aangemeld zijn voor de betreffende weken.

Via Ferrata Week
Via Ferrata is een activiteit voor mensen die uitdaging niet schuwen. Je moet niet bang zijn en hoogtevrees is uiteraard uit den boze. Alle activiteiten zijn conditioneel goed te doen, en worden bovendien aangepast aan het niveau van de groep. Via ferrata routes bevinden zich doorgaans in hoge en steile wanden. Dit betekent dat je geen last kunt hebben van hoogte vrees. Tijdens de via ferrata tochten ben je altijd volledig veilig gezekerd.

Wat we precies gaan doen zal afhangen van de leeftijdsamenstelling van de gezinnen die intekenen voor deze week. Bij genoeg deelname zullen we de groep splitsen voor wat oudere kinderen en jongere kinderen, zodat we het programma voor iedereeen leuk houden en uitdagend op je eigen niveau.

Nota bene: Tijdens de activiteiten gaan ouders en kinderen gezamenlijk op pad, met de instructeurs van Crux. Alleen bij uitzondering en in goed overleg met de leiding kunnen kinderen van 15 en ouder eventueel zelstandig mee met de activiteiten. Echter, dit blijft wel altijd ter beoordeling van de instructeurs ter plaatse.Geschikt voor kinderen
vanaf 8 jaar


Reisleiding
Al onze reizen worden geleid door ervaren Crux Outdoor & Education-instructeurs. Dit zijn Nederlandse, gediplomeerde hoofdtinstructeurs in de buitensport met ruime ervaring op het gebied van o.a. klimmen, raften, via ferrata en canyoning. Behalve hun liefde voor de natuur hebben zij ook het enthousiasme voor wandelreizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens uw reis en doen er alles aan uw vakantie plezier zo groot mogelijk te maken.


Minimum aantal deelnemers
2


Over de groepssamenstelling
U ontmoet uw medereizigers op de camping. Overdag bent u met zijn allen op pad. Buiten het programma om bent u vrij om uw eigen plan te maken.


Geschikte reisperiode

Je kunt dit arrangement starten op een aantal zaterdagen in juli en augustus.Extra dagen
Deze reis is uitsluitend per week te verlengen.


Speciale verzekering

Gedurende de buitensportactiviteiten deze week ben je aanvullend verzekerd voor risicosporten via de locale organisatie Crux Outdoor & Education. Voor de door deze organisatie uitgevoerde sportactiviteiten tijdens deze week hoeft u dus geen extra verzekering af te sluiten.
We raden u wel met klem aan een basis-reisverzekering te nemen voor uw gehele vakantieperiode. Deze verzekering kun je bij SNP afsluiten.

NB. Wilt u naast de binnen dit arrangement aangeboden activiteiten nog andere avontuurlijke activiteiten doen, dient u zich hiervoor zelf aanvullend te verzekeren. • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting

Alle benodigde bergsportmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende het arrangement. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuit voor het raften en canyoning, gordels en helmen voor het klimmen.
Zelf moet je o.a. zorgen voor geschikt schoeisel (bergwandelschoenen voor het klimmen en de Via Ferrata, en stevige sportschoenen met een goed profiel voor de wateractiviteiten). Het is van belang dat je ervoor zorgt dat je twee paar stevige schoenen hebt, één paar dat nat mag worden en één paar dat de hele week droog blijft. Een dagrugzak is noodzakelijk bij het klimmen en de Via Ferrata, om lunch, water en regenjasje in mee te nemen tijdens de activiteit. Tijdens canyoning nemen we aparte rugzakken mee, waarin je je spullen kan doen. Bij het raften hebben we eveneens aparte tassen voor proviand, water, etc. 

Mee te nemen:

 • warme slaapzak
 • keukendoeken, afwasmiddel, koffiefilters
 • spullen voor persoonlijke verzorging
 • handdoeken
 • stevige (berg)wandelschoenen met goede zool die goed zijn ingelopen
 • sportschoenen die nat mogen worden (raften en canyoning)
 • sluitende zwemkleding
 • warme en luchtige kleding
 • zonnepet, zonnebril en middelen tegen zonnebrand
 • dagrugzakje (min. 25 l.) 
 • grote veldfles of plastic flessen (min 2 liter, geen glas of metaal)
 • zaklamp
 • anti-insectenmiddelen
 • EHBO materialen voor persoonlijk gebruik (kleine hulpmiddelen als pleisters, pincet, paracetamol, sporttape etc.)


Geld mee op reis
Gezien het karakter van de reis zult u alleen uitgaven hebben voor maaltijden en drankjes en uitgaven van persoonlijke aard. In de buurt zijn voldoende mogelijkheden tot pinnen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Tijdens de tocht maken we gebruik van de aanwezige auto’s van de deelnemers om ‘s morgens naar de start van de tocht te gaan en ‘s middags weer terug te rijden.


Voorbereiding op uw reis
We raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het bergsportplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om in de maanden voorafgaand aan de reis regelmatig stevige wandelingen te maken en te fietsen. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren.


Voorwaarden hond mee op reis
Er mogen geen honden mee in de ingerichte tenten.


 • per auto

Over de route en parkeergelegenheden
Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om naar de begin- en eindpunten van de tochten te komen, is het bij deze reis alleen mogelijk om met de eigen auto of een huurauto naar uw bestemming te reizen. Je ontmoet de rest van het reisgezelschap op de camping in de Franse alpen.

Je ontmoet de groep op camping “les Allouviers” bij het plaatsje Freissinières. De afstand Utrecht – Freissinières is ca. 1200 km. directe reistijd met de auto varieert tussen de 12 en 14 uur.


 • september 2016
 • Voor jongere kinderen die geen grote durfal zijn, is het goed om vooraf wat met klimmen en touwen te oefenen in een klimhal.
 • augustus 2016
 • Volledig onbevangen begonnen we met onze 3 kinderen (15,19,22) aan ons 1ste buitenavontuur. Wat is het geweldig geweest! Jan-Willem ontving ons hartelijk. Alle instructeurs: Ties, Sjoerd, Rob, Anniek en alle anderen hebben ons een geweldige tijd gegeven. We hebben dingen gedaan die we zonder hun nooit gedurfd zouden hebben. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Ook voor (bijna volwassen) kinderen! Superbedankt! Fam Smulders!
 • juli 2016
 • Ik ga er geen lang verhaal van maken; ingerichte tenten waren super; camping prima en begeleiding van Crux helemaal top (zowel voor de kleintjes als de oudere kids en de ouders); supervakantie!
 • augustus 2015
 • De formule 'ingerichte tent' was een grote gok voor ons. Wij kamperen al ruim 20 jaar met eigen of geleende spullen en hebben dus bepaalde verwachtingen. Dit jaar waren we niet in de gelegenheid om onze eigen materialen mee te nemen, dus kozen we hiervoor. Het bleek een grote hit voor ons te zijn: de tijdwinst door het niet moeten opbouwen of afbreken en het gemak van minder bagage (en dus minder voorbereiding voor de reis) zorgde voor een stressloos vertrek en een heerlijk gemakkelijk verblijf! De nieuwe tenten en uitrusting van Crux was natuurlijk een extra bonus!
 • augustus 2015
 • Deze reis is zeker een aanrader voor wie van prachtige natuur houdt, graag actie onderneemt op een leuke en verantwoorde manier! Begeleiding is goed, betrokken met aandacht voor alle leeftijden (kinderen en volwassenen!) Outdoor enthousiasme wordt je hier bij gebracht!
 • augustus 2015
 • Deze reis is een aanrader met kinderen; oud en jong kunnen het outdoor programma aan en de begeleiding geeft veel vertrouwen en een gevoel van veiligheid.
 • augustus 2015
 • Geweldige week gehad met het gezin onder deskundige leiding van het crux team!
 • augustus 2015
 • Wij hebben een supervakantie gehad met top-instructeurs en prima sportieve sfeer. Zowel multi-actieve als via ferrata-week wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
 • augustus 2014
 • Uitermate goed georganiseerde reis met zeer deskundige / vriendelijke begeleiding ter plaatse met goeie kennis van de omgeving en daarmee in staat een goed programma te bieden voor alle deelnemers.
 • augustus 2014
 • Leuke week gehad met goede enthousiaste instructeurs. Een aanrader.
 • augustus 2014
 • De week voldeed aan al onze verwachtingen. De tent was ruim en goed uitgerust, met een mooie plek aan de rivier. De andere deelnemers en de begeleiding staan in de buurt, maar je hebt wel je privacy. De begeleiding is vriendelijk, deskundig en zorgt ervoor dat de week voor iedereen een uitdaging is, zowel voor de kleinere kinderen als de grote en natuurlijk ook de volwassenen.
 • augustus 2013
 • Een grote speeltuin, die Franse Alpen. Goede, geduldige en deskundige begeleiding bij een pittig activiteiten programma waar we met het hele gezin van hebben genoten.
 • augustus 2013
 • Geweldige begeleiding van de mensen van Crux. We hebben een top vakantie gehad.
 • augustus 2013
 • spannende reis, met name ook voor de ouders
 • juli 2013
 • Wij hebben een fantastische week gehad in de Alpen.
 • Leuke reis om met je gezin te ondernemen en uitdagend. Goede en deskundige begeleiding. Vorig jaar hebben we het Aostadal gezien, nu Ecrin en allebei de moeite waard!
 • Leuke actieve reis onder professionele en zeer deskundige begeleiding!
 • Wij hebben genoten van een heerlijke vakantie in een prachtige omgeving! Een sportief, uitdagend programma, waar je geniet van de prachtige natuur. Een aanrader!
 • De geplande aktiviteiten waren erg zorgvuldig en verantwoord begeleid. Er werd goed geluistert naar groeps en/of individuele inbreng.
 • super leuke ervaringen in een prachtige omgeving

Data en prijzen

8 juli 2017 - 15 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling (nog 2 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
62 38
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 60 40 0
15 juli 2017 - 22 juli 2017 (Vol)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
83 17
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 33 67 0
22 juli 2017 - 29 juli 2017 (Vol)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
16 84
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
17 33 50 0
29 juli 2017 - 5 augustus 2017 (Vol)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
60 40
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 43 43 14
5 augustus 2017 - 12 augustus 2017 (Vol)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
66 34
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 50 38 12
12 augustus 2017 - 19 augustus 2017 (Vol)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling 

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
46 54
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 44 33 23
19 augustus 2017 - 26 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling (nog 4 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %) Travelkids
jongen meisje
50 50
gem. leeftijd (in %) Travelkids
4-7 8-11 12-15 16-18
0 0 67 33
26 augustus 2017 - 2 september 2017 (Garant vertrek)
€ 410 volledig ingerichte tent, 2-6 personen

groepssamenstelling (nog 6 plaats(en) beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen-en terugreis
 • kinderen krijgen een korting op de reissom, zie 'kinderkortingen'
 • Voor gezinsleden die niet kunnen (leeftijd) of willen deelnemen aan het programma is een korting mogelijk
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met sales@snp.nl of bel +31(024)3277000.

 • Het aantal beschikbare plaatsen (als je op Groepssamenstelling klikt) betreft het aantal beschikbare tenten, dus niet het aantal personen. Per familie is er één tent.

 • In de week die begint op 29 juli 2017 kan je, naast het reguliere programma, ook kiezen voor een 'droge voeten' programma met 3 spannende Via Ferrata's en 1 dag klimmen. Dit aub vermelden bij boeking.

 • je kan er ook voor kiezen om niet alle activiteiten vooraf mee te boeken; je krijgt dan korting en kunt op de camping bedenken of je toch wel een dag mee wilt doen (dit betaal je dan ter plekke).

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Frankrijk - Ecrins

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Frankrijk - Mercantour & Vésubie

Code 354070 R groepsreis, 8 dagen
vanaf € 525,- per persoon
select

Frankrijk - Mercantour

Code 404012 LA individuele reis, 4 dagen
vanaf € 395,- per persoon
select

Frankrijk - Saone

Code 354200 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 290,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden