Frankrijk - Drôme, 7 dagen Een vleugje bergen en een vleugje Provence

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie langs chambres d'hôtes

Daar waar Rhônevallei en Provencaalse Alpen elkaar ontmoeten, ontvouwt zich de Drome, een land rijk aan contrasten, waar de landschappen veranderen op de kadans van de seizoenen. Prachtige bestemming voor een wandelvakantie. Wandelen door  zacht wiegende lavendelvelden, eeuwenoude olijfboomgaarden, drômerige dorpjes en mediterrane eikenbossen. Een vleugje bergen en een vleugje Provence. Niet te vergeten de majestueuze vergezichten en de wijnhellingen, de koelte van de platanen op het dorpspleintje en na aankomst het comfort van een sfeervolle chambres d’hôtes.

Uniek aan deze reis

 • Drômerige dorpjes
 • Heerlijk eten
 • Kleurrijk landschap
 • Lavendelvelden
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme

Vanuit de Rhônevallei trek je steeds dieper het fraaie landschap van de Drôme in. Zacht glooiende velden en bossen, met op de achtergrond grijswitte kalkkliffen. De dorpjes verschillen sterk, van verstild tot levendig, zoals Marsanne, maar altijd met karakteristieke platanen en een onmiskenbare Provencaalse sfeer. Naarmate de week vordert wordt het landschap wat ruiger, met meer en hogere bergwanden, rond de lieflijke dalen. Een afwisselende en mooie wandelvakantie.

Dag 1

Aankomst in het boven de Rhônevallei gelegen dorpje Mirmande, bekend om zijn fruitbomen. De typische dorpen in deze streek, de villages perchés, zijn ontstaan in de 11e en 14e eeuw op goed verdedigbare plekken. Als je op tijd arriveert kan je een rustige inloopwandeling in en rond Mirmande maken.  Wandeling: 9 km, 200 m stijjgen en dalen, 2,5 uur.

Overnachting in

Mirmande

Dag 2

U wandelt door het Fôret de Marsanne naar het gelijknamige plaatsje. Bij het oversteken van de beboste heuvelrug heeft u fraai uitzicht op de Ardèche aan de overzijde van het Rhone dal en de Provencaalse vooralpen aan de andere kant. Wandeling: 11 km, 400m stijgen en 300m dalen, 3,5 - 4 uur.Aangekomen in Marsanne kunt u nog een rondwandeling van 1 uur maken om de omgeving te verkennen.

Overnachting in

Marsanne

Dag 3

Vanuit het stadje Marsanne maakt u een wat langere wandeling naar uw volgende, landelijk gelegen, chambres d'hôtes. U loopt afwisselend door bos en akkerland en passeert een aantal oude dorpjes zoals Roche sur Grâne. In de verte doemt het grijswitte massief van de Vercors op. Wandeling: 23 km, 450 m stijgen en 360 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Soyans

Dag 4

Vanuit uw rustige onderkomen maakt u een fraaie rondwandeling langs het oude plaatsje Soyans, een van de vele Villages Perché in de Drôme. Er komen steeds steilere en hogere rotsen en heuvels in het zicht, het landschap wordt wat ruiger. Wandeling: 14,5 km, 360 m stijgen en dalen, 5 uur. U kunt de route inkorten tot 9,5 km, maar dan komt u niet door Soyans.

Overnachting in

Soyans

Dag 5

Andermaal verlaat u uw onderkomen om op weg te gaan naar de volgende mooie plek in het gehucht Bourdeaux aan de Roubion, een kronkelende beek. U loopt onderlangs de steile kalkrots van Saou en kunt, als het 's middags wat warmer wordt, verkoeling in de Roubion zoeken. Wandeling: 18,5 km, 400 m stijgen en 370 m dalen, 5,5 uur lopen. U kunt de eerste 5,5 km eventueel meerijden met de bagage.

Overnachting in

Bourdeaux

Dag 6

Na de wat langere wandeling van gisteren vandaag een kortere rondwandeling door de omgeving van Bourdeaux, langs afgelegen boerderijen en ruige bossen. Wandeling: 7 km, 150 m stijgen en dalen, 2,5 uur. Eventueel kunt u ook kiezen voor een langere rondwandeling (14,5 km, 470 m stijgen en dalen, 5 uur).

Overnachting in

Bourdeaux

Dag 7

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Mirmande of Montelimar. Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in met zorg geselecteerde chambres d'hôtes op kamers met privé badkamer. Alle locaties zijn schitterend gelegen, sfeervol en comfortabel en u wordt er gastvrij ontvangen. In Mirmande en Soyans kunt u na de wandeling de spieren ontspannen in het zwembad (als u tenminste in de standaard accommodatie overnacht en in zomerseizoen).

NB. Als de standaard accommodatie in Soyans geen plek heeft, kunnen we voor u een kamer reserveren in een nabijgelegen chambre d'hotes, tevens geitenboerderij. De kamers zijn prima, de andere ruimten wat 'boers'. Er geldt een korting.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht u een verzorgd ontbijt en 's avonds wordt er een goed diner geserveerd. Een lunchpakket kunt u niet altijd onderweg kopen, maar meestal wel in de accommodatie bestellen. Het is ook mogelijk vooraf een lunchpakket te reserveren voor elke wandeldag.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • korte transfer op dag 5 (optioneel)
 • bagagevervoer op dag 2, 3 en 5 (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • transfer naar beginpunt reis of treinstation op dag 7
 • SNP reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt rustige wandelingen over (soms stenige) wandelpaden, bospaadjes en (on)verharde weggetjes. De wandelingen zijn meestal niet lang maar er zitten wel de nodige hoogtemeters in.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Mirmande is ca. 1050 km. U kunt de auto de hele week bij de accommodatie laten staan. Op de laatste dag wordt u teruggebracht naar Mirmande.

Treinreis

U kiest een treinreis naar Montelimar via Valence Ville.
Van het Gare Routière (busstation bij treinstation Valence Ville) in Valence neemt u de bus naar Saulce-sur-Rhone (les Reys) (45 min, vertrek elk uur) Hier wordt u opgehaald door de accommodatiehouder voor de laatste 5 km naar Mirmande.
Klik hier voor bustijden van lijn 30, vanuit Valence naar het zuiden (doorklikken op Fiche Horaire).
Op de laatste dag wordt u naar Montelimar gebracht. Hier neemt u de trein naar huis.
NB. U kunt (als dit sneller is) via Valence TGV reizen en vandaar met de shuttlebus naar de stad Valence (ca. 12 km). Deze bus zit dan in het treinticket.

Bestemming Tijd   Overstap
Amsterdam CS – Valence Ville  06:52 - 17:282
Montelimar – Amsterdam CS   09:25 - 17:421


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 302,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 465,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL) bij vroegboeking meer dan 3 mnd voor vertrek:
€ 218,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 364,50 (zitplaats, 1e klas, retour)
Voor vertrek vanaf België geldt een extra vroegboekkorting van € 10 p.p.

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Extra's

Verlengingshotels

hotel_danieli.jpg

Hotel Danieli (Avignon)

Hotel Danieli in Avignon is een eenvoudig hotel waar veel aandacht is besteed aan decoratie. Overal vindt u bloemenpatronen en antieke meubeltjes die u terug brengen naar lang vervlogen tijden. De kamers zijn voorzien van verschillende faciliteiten en zijn bovendien allen goed geïsoleerd om eventuele drukte buiten te houden.

Aanvullende opties

Toeslag lunchpakketten

Hiermee bestelt u 5 uitgebreide lunchpakketten (voor elke wandeldag). U krijgt een koeltas mee om de spullen goed te houden. Aan het eind van de week levert u deze tas weer in.

Voorwaarden: Als lunchpakketten worden aangevraagd is dit altijd voor alle personen die boeken.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. Het is vooral in het voor-en najaar aangenaam wandelen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

omgeving_Saou.jpg

Frankrijk - Drôme

Een vleugje bergen en een vleugje Provence

wandelvakantie langs chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen