354210-n-100.jpg

Frankrijk - Drôme, 8 dagen Met de stroom mee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

(gezins)fietsvakantie langs chambres d'hôtes

Volg de Drôme stroomafwaarts (eventueel op een E-bike) over veilige, rustige weggetjes van Alpen tot Provence. Steile rotswanden maken plaats voor wijnstokken, notenbomen, verscholen dorpjes, olijfbomen en lavendel. Een vleugje bergen en een vleugje Provence komen samen in één fietstocht. Er is altijd de nabijheid van de rivier, dus onderweg kan je af en toe lekker poedelen. Na aankomst heb je het comfort van een sfeervolle chambres d’hôtes.

Uniek aan deze reis

 • Eventueel met E-bike
 • Langs rivier stroomafwaarts
 • Lavendel en Côtes du Rhône
 • Oude stad Die
 • Van Alpen naar Rhône
 • Zwempauzes bij de rivier
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme

Waar de Alpen en de Provence elkaar ontmoeten ontspringt de Drôme. Vanaf de bron tussen de steile kalkwanden van de Vercors raakt de Drôme steeds meer in mediterrane sferen. Na een kennismakingsfietstocht nabij de monding van de Drome word je stroomopwaarts vervoerd. De eerste dagen blijven de imposante witte rotsformaties van de Vercors nog steeds in het zicht, maar daarna fiets je door zacht wiegende lavendelvelden, ritselende olijboomgaarden en dromerige dorpjes met de stroom mee terug, richting Rhônevallei.
Vanaf het hoofddal maak je regelmatig uitstapjes naar de goed verborgen zijdalen waar je steeds nieuwe ontdekkingen zal doen. Omdat je steeds een rivier in de buurt hebt, zijn er regelmatig verfrissende zwempauzes mogelijk. Via de weg van de wijnstokken kom je langs het Gallo-Romeinse stadje Die, door charmante dorpjes als Chatillon en St. Roman en langs het kasteel van Vachères. De route voert over smalle landweggetjes en je doorkruist op paden het natuurreservaat ‘Ramières’. Grote wegen worden gemeden, dus is het veilig fietsen.
In de kleinschalige en sfeervolle onderkomens onderweg is alle ruimte voor jullie. Vier dagen is er een zwembad en de nodige culinaire genoegens. Of wil je liever nog even zwemmen in de stroom?

 

Dag 1

Aankomst in de vallei van de Drôme.
Jullie verblijf ligt in de zuidelijke lage heuvels temidden van een stil landschap in een verder levendige regio. Dit is een perfecte plek om aan te komen, met veel speelruimte en een lekker zwembad. Chabrillan heeft ook nog een kasteel.

Overnachting in

Chabrillan - Centre le Plaine (Chabrillan)

Dag 2

Tocht rond Chabrillan; er is een lichtere en zwaardere variant: 19 of 29 km met resp. 300 of 350 m stijgen en dalen.
De lichtere tocht start in de in de vallei van de Grenette, om daarna af te zakken naar de Drôme. Via Graine ga je weer de heuvels in, terug naar je verblijf.
De zwaardere tocht volgt de vallei van de Grenette verder stroomopwaarts en gaat langs enkele van de fraaiste dorpjes ('les villages perchees') van de streek, maar kent wat meer klimmen en dalen.

Overnachting in

Chabrillan - Centre le Plaine (Chabrillan)

Dag 3

Korte fietstocht (15 km, 50 m stijgen en 100 m dalen) naar het treinstation van Livron, waar je bagage ook heen gebracht wordt. Onderweg kom je langs la Réserve Naturelle des Ramières. Voor wie wil is er nog een korte afsteker te maken naar de hoogtes van Livron. Aan het begin van de middag ga je per taxi (inclusief fietsen en bagage) in ruim een uur naar Luc-en-Diois. Op deze manier fietsen jullie de Drôme vanaf nu stroomafwaarts.

Na aankomst in Luc-en-Diois fiets je verder over rustige wegen door de Diois. Dit is een licht heuvelachtige route (15 km, 125 m stijgen en 150 m dalen) langs o.a. notenbomen en wijngaarden richting de imposante rotskliffen van Glandasse, aan de rand van het Plateau van de Vercors. Middenin het oude dorpje Saint-Romain ligt jullie fraaie chambre d'hôte, niet ver van Châtillon-en-Diois.

Overnachting in

St. Roman - Chambre d'hôtes St. Roman

Dag 4

Je fietst vandaag over smalle weggetjes naar het mooie plaatsje Châtillon-en-Diois aan de voet van de imposante kliffen van de Vercors.  Via de ‘ Chemin des Vignes’ en het riviertje le Boidans keer je terug naar Saint-Roman. Op het laatste stuk kan je op zoek naar een kolonie bevers die hier is neergestreken! Rondtocht: 15 km, 200m stijgen en dalen.

Overnachting in

St. Roman - Chambre d'hôtes St. Roman

Dag 5

Je zet koers naar het riviertje de Bez, dat je volgt naar de Drôme. Je volgt eerst een onverhard pad en daarna een rustig weggetje aan de westelijke oever van de rivier tot aan Die, met een plek om heerlijk te zwemmen. Vlak voor Die is ook een klimtuin te vinden, voor als je even wat andere actie wil dan fietsen. In de oude Romeinse plaats Die moet je, na 13 km fietsen, beslist even tijd inruimen om door de gezellige wandelstraten van de binnenstad te lopen, met winkeltjes en terrasjes.
Daarna gaat het langs de rivier de Drôme en de volkstuintjes van Die, naar het kleine dorpje Ponet tussen de bossen en wijngaarden, met aan het eind een fijne kuitenbijter.
Fietstocht 22 km, 180 m stijgen en 250 m dalen.

Overnachting in

Ponet et Saint Auban

Dag 6

Je maakt eerst een rondje door de vallei waarin Ponet ligt. Langs wijnvelden daal je af naar de Drôme en volgt een deels onverhard weggetje naar het dorpje St.-Croix. Hier staat een klein klooster met mooie binnenplaats en je kunt er wat drinken. Je gaat min of meer dezelfde weg terug en kunt onderweg de brede grindbedding van de Drôme inlopen om verkoeling in het water te zoeken.
Fietstocht vanuit Ponet: 15 km, 230 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Ponet et St. Auban

Dag 7

Na het ontbijt worden jullie per auto naar Saillans gebracht. Zo omzeilen we een anders onvermijdelijk stuk drukke weg. Het fietsgedeelte van de dag volgt de Drôme over rustige weggetjes. Het dal is nu breder en biedt diverse mogelijkheden tot zwemmen. Onderweg passeer je het dorp Aouste. Daarna kom je bij het stadje Crest. Het is daar even wat drukker, maar het centrum is leuk met een fraaie 'Donjon', een verdedigingstoren, die je kan beklimmen. Daarna wordt het dal nog breder en kom je weer bij Chabrillan. De fietspaden zijn hier soms wat smal en stenig, maar de uitzichten zijn magnifique.
Fietstocht 27 km, 100 m stijgen en 200m dalen.

Overnachting in

Chabrillan - Centre le Plaine (Chabrillan)

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in chambres d'hôtes en auberges. Omdat de verdeling van de kamers afhangt van de gezinssamenstelling en de beschikbare kamers op het moment van boeking, kan je per accommodatie in een ander type kamer verblijven. Alle accommodaties zijn rustig gelegen en in sfeervolle oude gebouwen.

 • Op dag 1, 2 en 7 overnacht je in de schitterende auberge 'Centre la Plaine' in Chabrillan met een zwembad en een groot speelterrein voor de kinderen. Een verblijf in een landelijke provencaalse sfeer.
 • Dag 3 en 4 overnacht je in een chambre d'hôtes in het kleine dorpje St. Romain en Diois, aan de voet van het Natuurpark de Vercors, gelegen in het oude centrum en op duurzame wijze gerenoveerd. Voor de maaltijden gebruikt men ecologische producten uit de streek.
 • De accommodatie van de 5e en 6e dag, is een chambre d'hotes in Ponet. Als hier geen plek is wordt een adres in het stadje Die gezocht. 

De chambres d’hôtes hebben slechts twee tot vijf gastenkamers. Overal staat de gastvrijheid zeer hoog in het vaandel.

Over de maaltijden

Het ontbijt en een heerlijke avondmaaltijd is elke dag inbegrepen. Lunchpaketten kan je zelf onderweg kopen of vooraf bij SNP bestellen tegen een toeslag. De lunchpakketten zijn typisch Frans en heerlijk: zeer uitgebreid met vaak ook koude salade e.d. Voor de kinderen kan je de lunchpakketten tegen gereduceerde prijzen bestellen.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen, inclusief ontbijt
 • 7 avondmaaltijden 
 • Bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • Transfer Livron-Luc en Diois
 • Transfer Ponet (of Die)-Saillans (dag 5)
 • Family Specials reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunchpakketten (tenzij bijgeboekt)
 • Fietshuur

Over de activiteiten

Deze fietstocht is te doen met kleine kinderen die nog in een fietszitje willen, zo tussen 1 en 5 jaar. Willen de kinderen zelf kunnen fietsen, dan moeten ze toch wel iets in hun mars hebben. Dit kan ongeveer vanaf een jaar of 7. De hoogteverschillen zijn gematigd, maar af en toe zit er toch even een stukje stijgen of dalen bij. Omdat we het rivierdal van de Drôme volgen, ga je gedurende de route naar beneden. Dit betekent dat er relatief wat meer gedaald dan gestegen wordt.
Juli en augustus zijn vanwege de warmte minder geschikt om te fietsen met kleine kinderen jonger dan ca. 2 jaar.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement alleen mogelijk bij de eerste (en tegelijk laatste) verblijfplaats (op aanvraag).

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht – Chabrillan is ruim 1000 km. Je kan de auto gedurende het arrangement parkeren bij de eerste accommodatie. Je komt hier op de laatste dag van het arrangement weer terug.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Valence laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Vanaf Valence reis je dan nog een kort stukje per regionale trein naar Livron. Vanaf het station in Livron is het dan nog 6 km naar de accommodatie; hiervoor kan je een taxi nemen. 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Valence TGV 08:17 - 14:40 1
Valence TGV – Amsterdam CS 12:46 - 20:42 2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Extra's

Fietshuur

E-bike

U kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning, huren. Deze fiets van het gerenommeerde Duitse merk Kalkhoff is uitgerust met 9 versnellingen, bagagedrager met 2 tassen, stuurtas met kaartenvak, kilometerteller (verwerkt in display op het stuur), slot, bidonhouder, helm, pomp, reparatiesetje en verlichting.

Hybride fiets

U krijgt uitstekende fietsen mee. De fietsen voor volwassenen zijn een mix tussen mountainbike (brede banden, stevig frame) en hybride (comfort, voorzieningen) en hebben een verende voorvork. Dit is prettig omdat u deels over onverhard terrein rijdt. Uw fiets is voorzien van 21 versnellingen, licht, slot, kaarhouder, kilometerteller, bidonhouder en kleine fietstasjes achter. Een fietshelm is inclusief bij de fietshuur. U krijgt een eigen drinkfles bij de fiets en uiteraard is er ook een reparatiesetje.

Voorwaarden: U dient de fietsen bij boeking te reserveren. Vergeet vooral niet bij reservering uw lichaamslengte op te geven!

Kinderfiets

De kinderfietsen zijn te huur in frame-maten 16, 20 en 24 inch. De fietsen zijn van het type mountainbike. Er wordt gezorgd voor fietshelmpjes en veiligheidsvestjes.

Voorwaarden: U dient de fietsen bij boeking te reserveren. Vergeet vooral niet bij reservering de lichaamslengte van uw kind op te geven!

ser2885att9.jpg

Aanhangfiets

Tevens zijn er aanhangfietsen (trailers) te huur, voorzien van 6 versnellingen. Een soort derde wiel dat u aan uw eigen fiets kunt vastmaken, zodat uw kind veilig kan fietsen. Ideaal voor ca. 4 t/m 8 jaar. Er wordt gezorgd voor fietshelmpjes en veiligheidsvestjes.

Voorwaarden: U dient de aanhangfiets bij boeking te reserveren.

Huur fietszitje voor

U kunt voor kleine kinderen een fietszitje voor voorop de fiets huren. Vanwege de veiligheid is ons advies echter om alleen hele kleine kinderen voorop te laten zitten. Een fiets met voor- EN achterzitje is niet stabiel en deze combinatie raden we dan ook ten stelligste af.

Voorwaarden: U dient het fietszitje bij boeking te reserveren.

Fietszitje achter

U kunt voor kleine kinderen een veilig fietszitje voor achterop de fiets huren.

Voorwaarden: U dient het fietszitje bij boeking te reserveren.

Aanvullende opties

Reservering babybedje

Voor baby’s en kleine peuters kunt u een babybedje in de accommodaties laten reserveren. Het bedje is éen campingbedje dat qua formaat geschikt is voor kinderen t/m 2 jaar.

Voorwaarden: Een babybedje is gratis. U dient het wel bij boeking te reserveren.

Toeslag lunchpakketten

Hiermee bestelt u 6 uitgebreide lunchpakketten (voor elke fietsdag). U krijgt een koeltas mee om de spullen goed te houden. Aan het eind van de week levert u deze tas weer in.

Voorwaarden: Als lunchpakketten worden aangevraagd is dit altijd voor alle personen die boeken.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement boeken van begin april tot eind oktober. Juli en augustus zijn vanwege de warmte minder geschikt om te fietsen met kleine kinderen jonger dan ca. 2 jaar.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Drome ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Over de accommodaties 

De chambre d'hôte in St. Romain is op duurzame wijze gerenoveerd. Het oude pand is daardoor in stijl gemoderniseerd. Voor de maaltijden gebruikt men producten uit de streek en ook zoveel mogelijk ecologische producten.

We raden jullie aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

langs_de_rivier.jpg

Frankrijk - Drôme

Met de stroom mee

(gezins)fietsvakantie langs chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen