Frankrijk - Drôme, 7 dagen Langs villages perchés

« Terug naar overzicht
Gezien in SNP Special
Privéreis - Wandelen

Gezinswandelvakantie vanuit chambres d’hôtes

Op zoek naar de verborgen dorpjes ten zuiden van de rivier de Drôme, les villages perchés. Door het landschap van Saou met fraaie rotspartijen en geurende lavendel. Je maakt (met of zonder ezel) dagtochten vanuit twee fraaie accommodaties; de eerste met veel speelruimte en veel dieren en de laatste met zwembad. Deze tocht vormt een ideale afwisseling van wandelingen en rust en tijd voor spelen.

Uniek aan deze reis

 • Fraaie rotskliffen bij Saou
 • Lichte wandelingen
 • Met of zonder ezel
 • Schilderachtige 'villages perchées'
 • Twee kindvriendelijke verblijfplaatsen
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Frankrijk - Drôme

Deze wandeltocht voert je door het landschap van Saou, ten zuiden van de rivier de Drôme. De typische hooggelegen dorpen van deze omgeving zijn ontstaan in de 11e en 14e eeuw, toen veel huizen rondom kastelen werden gebouwd. De kastelen die ter bescherming voor invasies aan de voet van de enorme rotswanden waren gelegen zijn echter grotendeels verdwenen, in tegenstelling tot de rots van Saou.

Naar keuze kun je een ezel huren die de kinderen mogen verzorgen en waar ze tijdens de wandelingen op mogen zitten.

Je loopt over brede, goed begaanbare paden van dorp naar dorp, steeds met uitzicht op de hoge rotspartij. Het gecultiveerde landschap daartussen geeft prachtige kleuren van april tot en met oktober. De wandelingen voeren je langs twee chambres d’hôtes met elk een geheel eigen stijl. Je verblijft steeds drie nachten in elke accommodatie, vanwaar je facultatief tochten kunt maken. Vooral voor kleine kinderen kan het gunstig zijn om het eens een dag rustiger aan te doen. Na afloop van de wandelingen kun je bij het zwembad van ’La Magerie’ nog lekker even weg ‘Drômen’.

Dag 1

Aankomst in de chambres d'hotes met biologische geitenboerderij nabij Saou.

Overnachting in

nabij Saou

Dag 2

Indien bijgeboekt, wordt jullie ezel in de ochtend gebracht. Er volgt een instructie hoe om te gaan met de ezel. Vervolgens maak je een fraaie rondwandeling in de omgeving van jullie onderkomen. De wandeling gaat grotendeels door fraaie bossen van eiken en geurende dennen, onderlangs de karakteristieke Roche Colombe van 886m hoogte. De flora onderweg is gevarieerd en kleurrijk, tussen de bomen door kijk je naar de schitterende rotsen rond Saou en de Vercors in de verte. Wandeling ca. 11 km, 250m stijgen en dalen, ca. 4 uur lopen.

Overnachting in

nabij Saou

Dag 3

vanuit de boerderij maak je een ronde om een beboste heuvel. Onderweg passeer je een leuk kerkje, een verstopte ruine en hebt uitzicht over de wijde omgeving en de toppen van de Vercors. Het tweede deel van de wandeling gaat langs weilanden en akkers, terug naar de boerderij.
Wandeling 14 km, 350m stijgen en dalen, 5 uur lopen. Eventueel kunt u de wandeling met 5 km uitbreiden naar het oude dorp Soyans, met mooi gelegen kerk en kasteelruine, maar dit vergt nog het nodige klimmen en dalen.

Overnachting in

nabij Saou

Dag 4

Vandaag maakt u de ‘de grote oversteek’ van la Repara-Auriples naar la Roche sur Grane door het glooiende landschap van de Drôme. U maakt kennis met een aantal grote landerijen, prachtige boerenhuizen, akkers, eikenbossen en het absolute hoogtepunt: het pittoreske dorpje Autichamp, een Village Perché. Dwaal er even door de straatjes, beklim de vele trapjes (ezel parkeren!), ontdek het kasteel, de kerk en de verkoelende natuurlijke bronnen met bijzondere begroeiing. Onderweg veel uitzicht, met name op de bergen van de Vercors.
Wandeling: 13,5 km, 200m stijgen en 250m dalen, 5,5 uur lopen

Overnachting in

La Roche sur Grane - La Magerie

Dag 5

De wandeling van vandaag naar de Col de Devès van 395m hoogte, van waar je een spectaculair uitzicht heb over de Drôme Provencal. Je loopt deels door schaduwrijke bossen van eiken en dennen. In het voorjaar staan de bossen vol met lelietjes van dalen, in najaar met diverse soorten paddenstoelen. Wandeling 10 km, 200m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.
En bij terugkomst wacht het zwembad...

Overnachting in

La Roche sur Grane - La Magerie

Dag 6

Je maakt een rondwandeling door een Provençaals landschap langs fraaie boerderijen en langs de mysterieuze ''Pierre Sanglante". Onderweg ook weer mooie vergezichten en op het eind zie je TGV-treinen met 300 km per uur in de tunnel verdwijnen. Wandeling: 9,5 km, 200m stijgen en dalen, 4 uur lopen.

Overnachting in

La Roche sur Grane - La Magerie

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in uitstekende en sfeervolle chambres d'hôtes. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. De overnachtingsplekken zijn landelijk gelegen en hebben een prachtig uitzicht.

De eerste overnachtingsplek niet al te ver van de fraaie rotspartijen van Saou. De vriendelijke chambres d'hotes is gecombineerd met met een biologische geitenboerderij en kaasmakerij.  Er is geen zwembad maar wel veel speelplek en natuurlijk zijn er de dieren. Op minder dan 2 km ligt het leuke dorpje Saou.  

De tweede accommodatie is La Magerie, een comfortabele plek met tuin en een heerlijk zwembad. Bij La Magerie hoort ook een rustige camping die uitkijkt op het mooi gerestaureerde dorp la Roche sur Grane en de karakteristiek Roche Colombe.

Over de maaltijden

Ontbijt, diner en lunchpakketten zijn inbegrepen en worden door de accommodatiehouders verzorgd. Doordat er onderweg geen inkoopmogelijkheden zijn hebben wij de lunches vast geregeld. De lunchpakketten zijn typisch Frans en heerlijk: zeer uitgebreid met vaak ook koude salades e.d.
Het avondeten bij de Chambres d'hôtes is voortreffelijk en op basis van Table d'hote: je eet dus me de eigenaren mee. Bij le Verdoyer zal indien mogelijk voor de kinderen iets aparts klaargemaakt worden en ook op een wat eerder tijdstip (rond 19.00 uur); normaal eten de Fransen pas om 20.00 uur. Bij La Magerie is dit helaas niet mogelijk. La Magerie kookt nooit op donderdagen; als u op deze dag bij la Magerie verblijft wordt in een nabijgelegen (6 km) table d'hôte voor jullie de maaltijd gereserveerd. Hier kun je met eigen auto naar toe.

Info kindvriendelijkheid

Bij beide accommodaties zijn babybedjes beschikbaar.

Als je een ezel huurt hebben de kinderen een levensgroot knuffeldier. Ze kunnen hem verzorgen, aaien en knuffelen. Tijdens de wandelingen kunnen de kinderen af en toe even uitrusten op de rug van dit vriendelijke dier. Ezels zijn zachtaardige dieren die het heerlijk vinden om veel aandacht te krijgen van de kinderen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in chambres d hôtes
 • 6x ontbijt en diner
 • 5x uitgebreid lunchpakket
 • bagagevervoer (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • Family Specials reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Ezelhuur (optioneel bij te boeken)

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over (on)verharde wegen en paden en zijn geschikt voor actieve kinderen vanaf 5 jaar. Je maakt vooral rondwandelingen (op een dag na), dus soms kun je ook routes inkorten.
Ter plekke krijgt u een originele wandelkaart te leen, zodat het vinden van de route geen probleem zal zijn.

Geschikt voor kinderen

We geven bij onze ezel-reizen aan dat ze geschikt zijn voor kids vanaf 6 jaar.
Dit kan uiteraard ook al vanaf bv. 5 jaar, afhankelijk van hoe avontuurlijk/sportief de kinderen zijn.

Extra dagen

Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement niet mogelijk.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Saou is ca. 1025 km. Je kunt de auto gedurende het arrangement parkeren bij de eerste accommodatie .Op de wandeldag van de eerste naar de tweede accommodatie neem je, met behulp van een transfer, ook je auto mee. Zo kun je ook de laatste dagen beschikken over je auto.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Valence laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Vanaf Valence TGV reis je per lokale bus of trein naar Crest (25km), vanwaar je verder kunt reizen per taxi (10 km). Voor de terugreis kun je ter plekke een taxi terug naar Crest reserveren en dan verder met openbaar vervoer (trein of bus) verder naar Valence TGV.

Treinschema


Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Valence TGV        08:17 - 14:40 1
Valence TGV – Amsterdam CS 12:46 - 20:42  2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Extra's

Aanvullende opties

Ezelhuur

Praktische informatie

Je kan dit arrangement beginnen tussen begin juni en eind oktober. In de zomer kan het flink warm worden, maar vanwege de relatief korte tochten en slechts 1 verplaatsing, is dit ook hoogzomer een prima wandelvakantie.

De bagage hoeft alleen vervoerd te worden op de dag dat er gewisseld wordt van accommodatie. Dit kun je met de eigen auto doen (de auto staat dan ook meteen op de juiste plaats na afloop); je wordt dan door de accommodatie teruggebracht naar de start van de wandeling. Indien je dit niet wilt of niet met de auto bent, vervoert de accommodatie de bagage.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Frankrijk - Drôme

Langs villages perchés

Gezinswandelvakantie vanuit chambres d’hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen