Frankrijk - Creuse, 8 dagen Lekker 'Outdoor' bij Moulin de Piot

« Terug naar overzicht
Privéreis - Outdoor / multi actief

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

In een ingerichte tent bij de oude watermolen van ‘Piot’, omgeven door een groot en mooi natuurterrein, is het goed toeven in de zomer. In de zomervakantie divers aanbod aan (outdoor-)activiteiten en sport en spel door Nederlandse organisatie. Mooie wandelingen en heerlijk zwemmen en dammen bouwen in het riviertje de ‘Petite Creuse’. De mooie kampeerplekken met ingerichte tent zijn ruim en 'buiten'-kids én Teens van alle leeftijden zullen zich hier helemaal thuis voelen. Door de activiteiten is dit ook een prima camping voor tieners; bovendien ligt er voor hen een klein tentje klaar, waardoor ze niet in de tent bij de ouders hoeven slapen.

Uniek aan deze reis

 • Groot natuurkampeerterrein
 • Grote tent ouders-klein tentje tieners
 • Ideale camping, ook voor tieners
 • Riviertje op camping
 • Sport&spel&outdoor
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Frankrijk - Creuse

De glooiende hellingen van de regio 'Les Trois Lacs' kennen vele verrassingen. Kabbelende beekjes zoeken hun weg langs grote eikenbomen naar 'la petite Creuse'. Hier vind je 'Moulin de Piot', een eeuwenoude watermolen en de gelijknamige camping. Over 15 hectare vind je hier zeeën van ruimte voor grote en kleine kinderen. Spelend aan de ondiepe waterkant of hangend aan een touwbrug spetteren of zwemmen in het riviertje. Er worden in de zomervakantie (juli t/m ca. eind aug.) diverse activiteiten georganiseerd, voor verschillende leeftijden. Het aanbod varieert per week maar gaat van boomklimmen en kanoën tot GPS- en foto-speurtochten. Onder andere is er een Nederlandse organisatie met outdooractiviteiten, met begeleiders die veel ervaring met jongeren hebben, dus is het hier ook leuk voor oudere kids en tieners!

Het gebied leent zich uitstekend voor korte en lange wandelingen. Over brede karrensporen, geflankeerd door eeuwenoude kastanje- en walnotenbomen, kijk je uit over een landschap van boomgaarden, hagen, boerderijen en watermolens. De comfortabel ingerichte familie-tunneltent staat op een grasveld aan de bosrand. Bijzonder is dat oudere kinderen in hun eigen tentje (wordt geleverd door SNP!) naast de tent van hun ouders kunnen gaan staan. Zo is dan het toezicht van de ouders niet ver weg, maar is er toch een eigen plekje. Is dat geen goede manier om oudere kinderen nog enthousiast mee te krijgen?

Dag 1

Aankomst bij Moulin de Piot. Onze tenten staan op zeer ruime plaatsen op een mooi afgeschermd veld, waar in het midden een vuurplaats is. Neem de tijd om het zeer grote natuurcampingterrein (15 ha)  eens op je gemak te verkennen en doe verrassende ontdekkingen.

Overnachting in

Cheniers - Moulin de Piot

Dag 2-7b Outdoor en sport activiteiten

Georganiseerde activiteiten (programma onder voorbehoud)
In de zomervakantie kan je een keuze maken uit het uitgebreide aanbod van (outdoor)activiteiten die op en vlakbij de camping worden aangeboden. De activiteiten worden georganiseerd door een inmiddels Franse organisatie met Nederlandse roots en Nederlands sprekende instructeurs. Deze organisatie heeft veel ervaringen in het begeleiden van jongeren die 'anders' zijn, en komt al meerdere jaren op de camping in de Creuse.
Het uitdagende aanbod is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 8 maar ook de oudere jongeren en de ouders komen volop aan hun trekken. Mountainbike, rotsklimmen, boog en buks en natuurlijk kanovaren zijn enkele van de aangeboden activiteiten. Voor evt. benodigde uitrusting wordt gezorgd. Er is ook aan ontspanning en spelactiviteiten gedacht.

 • Mountainbiken (dinsdag en vrijdag) - spannende routes rondom de camping, veel onverhard, leuke afdalinkjes. Dit kan op niveau worden aangepast! Prijs ca. 15 euro pp.
 • Klimmen/abseilen (donderdag/maandag en vrijdag) - op de camping zelf is een perfecte oefenrots, maar gedurende de week wordt er ook elders geklommen en abgeseild, bv. bij Jupille waar ook moeilijkere klimroutes zijn. Prijs 15-20 euro pp.
 • Kanoën (woensdag) - op het meer van Anzême (15 min. per auto). Een leuke familieactiviteit voor iedereen die kan zwemmen. Lekker in de boot met roofvogels hoog boven je en af en toe een lekkere duik. Prijs 10-20 euro pp.
 • Sport en spel (veelal gratis) - op de camping wordt altijd wel iets leuks georganiseerd; voor jong en oud. Een gezamenlijke kampvuuravond, een volleybal- of voetbaltoernooitje, een touwparcours voor de kleintjes, GPS-tochten... Het aanbod varieert per week en hangt af van de belangstelling. De campinggasten kunnen natuurlijk ook met eigen voorstellen komen.
Suggestie voor uitstapjes met uw gezin
 • In Cheniers kun je tennissen, waarvoor je op de camping een baan kunt huren.
 • Wolvenpark in Monts de Guéret: www.loups-chabrieres.com. Tel: 0555812323. Circa 3 kwartier rijden. Via centrum van Guéret houdt u richting Tulle-Bourganeuf aan.
 • Le Bourg d’Hem: zandstrand aan stuwmeer met café en verhuur van waterfietsen. Deze activiteit is goed te combineren met de beschreven SNP wandeling vanuit  Le Bourg d’Hem (3,1 km). Bourg d’Hem is circa 10 km rijden vanaf Chéniers. Het plaatsje ligt pittoresk boven het stuwmeer. De kerk is middeleeuws. Er is een restaurant met terras met een mooi uitzicht. Het stuwmeer is één van de 'trois lacs' van de Creuse.
 • Jupille: je kan hier boven het water wandelen dmv trappen en roosters onderaan de rotswand. Jupille ligt iets verder dan Bourg d’Hem (het is een afslag van de D 33 op de weg van Bourg d’Hem naar Anzême). U rijdt naar het gehucht Jupille. In het gehucht maakt de weg een scherpe bocht. Hier parkeert u de auto. Vanaf daar is het nog 700 meter lopen naar de rotsen aan het stuwmeer. Hoogteverschil wandeling 60m.  
 • Gorges de Anzême: parkeer de auto in de haarspeldbocht vóór het dorp (noorden). Hier leidt een gemarkeerde wandeling u naar de rivier. 
 • La Celle Dunoise (10 km van Chéniers) is één van de mooiste dorpen van de omgeving. De kerk stamt uit de 12e eeuw en is open voor bezoekers. Er is een terrasje aan het water (bij de brug) en verschillende mogelijkheden tot picknicken aan het water.
 • Je kunt natuurlijk ook lekker gaan zwemmen in het riviertje la Petite Creuse, op het terrein van Moulin de Piot.

Overnachting in

Cheniers - Moulin de Piot

Dag 2-7a Wandelen

In de omgeving zijn diverse wandelingen uitgezet, direct vanaf de camping, via het dorpje Cheniers, of bereikbaar met de auto. De lengte van de tochten is in het algemeen kort, zodat er voor de kinderen genoeg tijd overblijft om te spelen op de camping.

 • Er zijn verschillende rondwandelingen uitgezet vanuit Moulin de Piot (van 2 tot 7 km, max. 110 m stijgen en dalen).
 • In de rivier le Creuse kun je gaan zwemmen in één van de Trois Lacs bij Le Bourg d'hem en van hieruit kun je een rondwandeling maken (3 km, 110 m stijgen en dalen).
 • Je kunt een rondwandeling (2,5 of  7,5 km, max. 100 m stijgen en dalen) maken vanuit het mooie dorp Le Celle Dunoise, te combineren met een bezoek aan de middeleeuwse kerk en een terras aan de rivier.

Overnachting in

Cheniers - Moulin de Piot

Dag 8

Indien je geen verlenging hebt geboekt, vertrek je in de ochtend.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Moulin de Piot is gelegen in Chéniers, een klein dorpje aan het riviertje la Petite Creuse, ten noordoosten van Limoges, 60 km ten zuiden van Chateauroux. De camping omvat een terrein van ca. 15 hectare. De rivier la Petite Creuse die door het terrein van de camping stroomt, is een fijne zwem- en speelplek. Bij de rivier staat de oude watermolen (Moulin de Piot) en het oude molenaarsdorp. Deze huisjes zijn ca. 300 jaar oud. Eén van de huisjes ingericht als bistro, waar je in de zomer dagelijks van een maaltijd kunt genieten, een ander huis bevat de sanitaire voorzieningen van de vrij kampeerders. Verder is er een volleybalveld, een voetbalveldje, een jeu de boules baan, een klimrots en een speelweide en een aantal speeltoestellen.

Het terrein bestaat uit een drietal kampeervelden. De ingerichte tent staat op een intiem overzichtelijk veld waar maximaal 15 tenten komen te staan. Er is een toiletgebouw met gratis warme douches, urinoirs en wc’s en een wasmachine Voor het gebruik van de wasmachine kunt U een munt à €5 kopen bij de receptie.

Tenten
Je verblijft in een grote tunneltent met een volledige stahoogte en een grote, praktische luifel. De tenten zijn enkeldaks en van 100% katoen, waardoor er altijd een prettig klimaat heerst in de tent. De tent heeft drie onderling afgescheiden en ruime slaapcompartimenten. De inrichting van deze zespersoons tent is afgestemd op een comfortabel verblijf van 2 volwassenen en 2 kinderen. Maar met 2 extra kinderen op de aanwezige slaapmatten past het ook. NB. in de tenten zijn geen huisdieren toegestaan.

De tenten zijn, in kampeertermen, volledig ingericht. Ze beschikken onder andere over een driepits gasfornuis met alle bijbehorende potten en pannen, borden en bestek, tafel en stoelen met een grote parasol, een koelkast en nog veel meer. Er staat een tweepersoonsbed (1.90x1.40 m)en verder is er in elk van de twee zijcompartimenten één éénpersoonsbed voor de kinderen (1.85x0.85 m) en twee hoogwaardige luchtmatrassen. Er zijn 6 éénpersoons dekbedden en kussens aanwezig.
Wel moet je zelf beddengoed (kussenslopen, onderlakens, éénpersoons dekbedovertrekken) meenemen. Een volledige lijst van wat er precies aanwezig is ontvang je bij je reisdocumentatie die je voor vertrek krijgt toegestuurd.
In elke tent staat verder een speelgoedbox met daarin divers speelgoed, uiteraard toegespitst op een verblijf buiten.

Bijzettentje voor tieners
In de ruime tunneltent ligt een snel en makkelijk op te zetten kleinere tent voor de kinderen, samen met luchtbed, kussen, pomp en dekbed. Van dat tentje kun je gratis gebruik maken, maar je betaalt wel extra (ter plekke) een klein bedrag voor een aparte plek op de camping. Zelf kamperen, maar met toezicht van de ouders om de hoek, ideaal voor tieners..... 

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. In de bistro worden regelmatig (in de zomer dagelijks) maaltijden gekookt en ook wordt er af en toe een barbecue op de camping georganiseerd. Voor brood en kleine boodschappen ligt het dorp op ca. 1 km. afstand. Ook op de camping zelf is brood te verkrijgen op bestelling.

Info kindvriendelijkheid

In de schoolvakanties wordt de camping vooral bevolkt door gezinnen met kinderen van alle leeftijden, van peuters tot tieners. U kunt een pakket speciale voorzieningen voor de allerkleinsten huren; zie aanvullende opties. Er is op de camping geen zwembad, maar wel een riviertje, waarin gespeeld en (bij hoog genoeg water) achter een dammetje gezwommen kan worden. Er is een heel groot speelveld. Verder is er een volleybalveld, een voetbalveldje, een jeu de boules baan, een klimrots en een speelweide en een aantal speeltoestellen Kinderen hebben hier letterlijk alle ruimte.. Verder organiseert de camping ook animatie voor kinderen van alle leeftijden: pottenbakken, een workshop vissen, een workshop verf en mozaïek.

In het zomerseizoen zorgt een Nederlandse buitensportorganisatie voor een avontuurlijk programma op én buiten de camping, waardoor deze locatie ook voor oudere kids en teens  aantrekkelijk is.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in ingerichte tent
 • Bijzettentje voor kinderen (gratis t/m 6 personen naast de grote tent)
 • Alle campinggelden voor de ingerichte tent + evt. bijzettentje t/m 6 personen
 • Schoonmaakkosten
 • Gratis Wifi (hotspot bij receptie)
 • Toeristenbelasting
 • Family Specials reispakket met wandelroutes

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Campinggelden voor bijzettentje bij meer dan 6 personen of elders op de camping
 • Borgsom € 50,- (retour bij vertrek)
 • Ter plaatse te betalen (outdoor)activiteiten en kinderanimatie
 • Maaltijden
 • Beddengoed en handdoeken

Over de activiteiten

Je kunt zelf een keuze maken uit het aanbod van wandelingen en het daarmee zo zwaar en licht maken als je zelf wilt.
Tevens worden er op de camping activiteiten voor kinderen (en ouders) georganiseerd. Deze activiteiten zijn leuk voor kinderen vanaf een jaar of 4. In de schoolvakanties zijn er veel kinderen van deze leeftijd. Onder andere wordt er op de camping een uitgebreid outdoorprogramma georganiseerd.
Dit is bedoeld voor oudere kinderen vanaf een jaar of 8. Je kan o.a. kennismaken met rotsklimmen, kanovaren en mountainbiken. Prijzen varieren van 5 tot 20 euro per activiteit.

Extra dagen

De omgeving en Moulin de Piot zelf bieden genoeg mogelijkheden om het verblijf te verlengen. Dit kan in principe alleen per week. Buiten het hoogseizoen is het echter in bepaalde gevallen mogelijk deze reis per dag te verlengen, dit is altijd op aanvraag en dient meteen bij boeking opgegeven te worden.

Speciale verzekering

Zijn jullie van plan deze week mee te doen met het outdoorprogramma, dan dien je hiervoor een reisverzekering met bergsport-/ rafttoeslag af te sluiten. Vergewis je bij het afsluiten van de reisverzekering ervan dat deze risico’s gedekt zijn! Wanneer jullie je reisverzekering bij SNP afsluiten, vermeld dit dan bij uw boeking.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

Het is het handigst om met de eigen auto te reizen, ook om ter plekke de nodige uitstapjes te kunnen maken. De route Utrecht – Cheniers is ca. 840 km.

Extra's

Aanvullende opties

Babypakket

U kunt een pakket speciale voorzieningen voor de allerkleinsten huren; dit bestaat uit:
- kinderbedje
- kinderstoel
- opblaasbaar babybadje
- badje op standaard voor in de doucheruimte.
- kruik voor de allerkleinsten voor frisse voor- en najaarsnachten

Voorwaarden: U dient dit pakket bij boeking te bestellen

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten op zondagen van eind juni tot begin september.

Als je gaat fietsen raden wij aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht!  Helmen zijn vaak niet inbegrepen bij de verhuur, vanwege hygiëne en pasvorm. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, in ieder geval voor de kinderen. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Spelen_in_de_Petite_Creuse_-_B.van_Hecke.jpg

Frankrijk - Creuse

Lekker 'Outdoor' bij Moulin de Piot

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Zwaarte
Comfort
Outdoor / multi actief
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen