SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121570 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Frankrijk - Côte d'Azur, 8 dagen

Meesterwerken in mediterraan landschap, groene cultuurreis vanuit twee goede hotels

Vanuit twee in het binnenland gelegen, goede hotels, bezoeken we elke dag een museum, waar we meesterwerken van o.a. Picasso, Matisse en Chagall kunnen bewonderen. Na een heerlijke lunch op een sfeervol terras maken we in de middag een korte wandeling door de zonovergoten Côte d'Azur, bekleed met cypressen, mimosa en parasoldennen. Het mediterrane landschap dat zovele kunstenaars geïnspireerd heeft. Dit alles onder deskundige begeleiding van Vrije Academie docent Robbie Dell’Aira en een ervaren SNP reisleider.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • bezoek aan vele fraaie musea inbegrepen
 • unieke combinatie cultuur en lichte wandelingen
 • begeleiding door docent Vrije academie én SNP reisleider
 • verblijf in sfeervolle hotels
 • bezoek het mondaine Saint Tropez
 • Antibes en Nice
 • boottocht naar Ile St.Marguerite
 • wandelingen aan de kust en in het stille binnenland
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Sinds de tweede helft van de 19e eeuw ontdekten steeds meer kunstenaars het mediterrane landschap: van impressionisten als Monet tot expressionisten als Fernand Léger en Marc Chagall.
Tijdens deze achtdaagse Groene cultuurreis gaan we deze kunstenaars achterna. U bezoekt  de mooiste musea èn het prachtige landschap van de Côte d'Azur, zowel de kust als het achterland. We overnachten in twee mooi gelegen hotels en verplaatsen ons in een ruime touringcar. De begeleiding is in handen van een docent van de Vrije Academie en een SNP reisleider. Zij dragen zorg voor een leerzame en vlekkeloos georganiseerde week.
Na St.Tropez wandelen we in alle rust rond Cap Lardier, over een paadje boven de blauwe zee. In het mondaine Antibes bekijken we de werken van Picasso en varen naar het met eucalyptus en dennen begroeide Ile St Marguerite voor een fraaie kustwandeling. Na Fernand Léger in het pittoreske Biot wandelen we vanuit het rotsachtige binnenland naar Vence, waar we vier dagen zullen verblijven. We wandelen er van Chapelle du Rosaire Matisse naar Fondation Maeght, met een uitgebreide collectie kunstwerken van Georges Braque en Marc Chagall tot hedendaagse kunst van o.a. Christo. Dan wordt het tijd voor Nice met zijn geweldige musea, leuke oude stad en heerlijke boulevard. Om de week te beindigen met het Musée National Picasso en de imposante Gorges du Loup.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Frankrijk

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Mimosa
Mimosa
Programma

U vliegt naar Nice. Na aankomst rijden we in de middag met de bus van het vliegveld naar Les Adrets d’Esterel (ca. 40 km), een nederzetting in het rustige binnenland achter de Côte d'Azur. We nemen onze intrek in een comfortabel hotel, waar we 's avonds een heerlijke maaltijd krijgen voorgeschoteld.
Als we vroeg aankomen, kunnen we al een inloopwandeling in de omgeving maken.Overnachting in
Les Adrets d’Esterel

 1. Saint Tropez
Saint Tropez
Programma
We rijden naar St Tropez (75 km) waar we een bezoek brengen aan Musee L’Annonciade, gelegen aan de haven, met werken van oa. Seurat, Signac, Matisse, Marquet, van Dongen, Camoin en Derain.  Na de lunch rijden we naar La Croix-Valmer (15 km) en beginnen daar een fraaie kustwandeling rond Cap Lardier (10 km, 100m stijgen en dalen, 3,5 uur). De bus haalt ons op aan het eindpunt voor de rit terug naar het hotel.

Overnachting in
Les Adrets d’Esterel

 1. Frankrijk - Côte d'Azur
Programma
Na een ritje van 45 km bezoeken we Musée Picasso in het Chateau Grimaldi te Antibes, ook weer gelegen aan zee. In het museum uiteraard veel meesterwerken van de Spaanse grootmeester, maar ook van de schilder Nicolas de Staël, de Rus van geboorte, die in 1955 in Antibes een eind aan zijn leven maakte door uit het raam van zijn atelier te springen.
Tegen lunchtijd rijden we een kort stukje naar Juan les Pins waar we aan het water kunnen lunchen in afwachting van de boot naar Ile St Marguerite (Iles Lérins). Op dit autovrije eiland maken we in ca. 2,5 uur een nagenoeg vlakke wandeling van 7 km met heerlijke vergezichten over de kust.
Aan het eind van de middag varen we naar Cannes, waar de bus wacht om ons terug te brengen naar het hotel (35 km).

Overnachting in
Les Adrets d’Esterel

 1. Musée Fernand Léger in Biot
Musée Fernand Léger in Biot
Programma
We rijden naar Biot (40 km) en bezoeken Musée Fernand Léger. Léger was kunstschilder en beeldhouwer in de eerste helft van de 20ste eeuw en gebruikte oa. het werk van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg als inspiratiebron. Het pittoreske bergstadje Biot is ook de plek waar Pablo Picasso het vak van glasbewerking en keramiek heeft geleerd. Na de lunch rijden we naar Col de Vence (30 km) op 962m hoogte in het rotsachtige binnenland. Een heel andere wereld dan aan de kust. Via het fenomenale uitzichtpunt Bau des Blancs wandelen we naar Vence (8 km, 150m stijgen en 650m dalen, 2,5 uur), waar we overnachten in een hotel nabij het historische centrum.

Overnachting in
Vence

 1. Beeldentuin van Fondation Maeght
Beeldentuin van Fondation Maeght
Programma

Vandaag is de bus niet nodig en verkennen we Vence te voet. In de ochtend lopen we 1,5 km naar La Chapelle du Rosaire. Deze kapel is ontworpen door de schilder Henri Matisse; met name de gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog.
Na de lunch is het een wat langere wandeling (4 km enkele reis) door een mooi dal met dennenbossen en een villawijk naar Fondation Maeght in St.Paul-de-Vence. Dit bijzondere museum is opgericht door Aimé en Marguerite Maeght en bezit schilderijen en beeldhouwwerken van vele Europese kunstenaars. Je kunt ervoor kiezen om Fondation Maeght te bezoeken of een stukje door te lopen naar het historisch centrum van St.Paul de Vence en daar rond te kijken. Aan het eind van de middag wandelen we terug en gaan eten in een restaurant in Vence.Overnachting in
Vence

 1. Baai van Nice
Baai van Nice
Programma
We rijden naar Nice (20 km) en brengen in de ochtend een bezoek aan Musée Matisse in de Villa d’Arènes, en het erbij gelegen archeologische park van Cimiez. Om bij te komen van de indrukken wandelen we 2 km door rustige buitenwijken naar het Musée National Marc Chagall, waar we in het café kunnen lunchen. Van deze van oorsprong Russische schilder worden in dit Museum vele kleurrijke bijbelscènes getoond.
Na Chagall lopen we in 1,5 km naar het MAMAC (le Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain de Nice). Dit museum kun je op eigen gelegenheid bezoeken. Degenen die dit niet doen wandelen naar het park op de heuvel, met het schitterende uitzicht over de baai van Nice en dalen vandaar af naar de Vieille Ville, het middeleeuws centrum van Nice aan zee, met vele winkeltjes en terrasjes. Na ca 2,5 km wandelen, stapt iedereen aan het begin van de avond bij het MAMAC op de bus terug naar Vence.

Overnachting in
Vence

 1. Musée National Picasso in Vallauris
Musée National Picasso in Vallauris
Programma
We rijden naar Vallauris (25 km) waar het Musée National Picasso staat, ondergebracht in een Romaanse kapel uit de 12e eeuw. Het thema is 'la Guerre et la Paix'. Als er nog tijd is, kun je op eigen gelegenheid, in het naastgelegen Château de Vallauris, het Musée Magnelli, gewijd aan de Italiaanse schilder en tijdgenoot van Picasso, Alberto Magnelli, bezoeken. Hierna rijden we naar Gourdon (30 km) een dorpje schitterend gelegen, hoog boven de imposante Gorges du Loup, waar we lunchen.
Begin van de middag rijden we via een mooie weg door het lege achterland naar het gehucht Barnabé met gelijknamig kapelletje, ooit gebouwd door de Tempeliers. Vandaar wandelen we, langzaam dalend en met mooie vergezichten, naar Vence (9 km, 50m stijgen en 700m dalen).

Overnachting in
Vence

 1. Laatste blik vanaf het zonneterras van het hotel in Vence
Laatste blik vanaf het zonneterras van het hotel in Vence
Programma
We rijden naar het vliegveld van Nice (20 km) en keren huiswaarts.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
De eerste 3 dagen verblijft u in Les Adrets d’Esterel in een comfortabel familiehotel met een mooie tuin in een groene omgeving, met mooi uitzicht over de bergen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en het is er heerlijk rustig. Er is een zwembad, maar het is niet zeker of dit in april en Oktober open is, dat hangt af van het weer.
Het tweede deel van de week verblijft u nabij het oude centrum van Vence in een goed stadshotel met vanuit de eetzaal en het terras mooi uitzicht over de Cote d'Azur en de zee (in de verte). Op het zonneterras vind je ligstoelen en een jacuzzi. De kamers zijn sfeervol ingericht.
Beide hotels hebben alle voorzieningen die je zou verwachten.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitstekend ontbijt klaar.
Voor de lunch kunt u meestal in een restaurantje terecht. Maar u kunt onderweg ook wat inkopen doen voor een picknick. U wordt dagelijks door de reisleider geïnformeerd over de lunchmogelijkheden en mogelijkheden om inkopen voor een picknick te doen.
In Les Adrets d’Esterel verzorgt het hotel een meer dan uitstekend diner. In Vence dineren we in een goed restaurant op loopafstand van het hotel.Inbegrepen
 • 7 overnachtingen op een kamer met eigen badkamer
 • 7 ontbijten en diners
 • transfers met touringcar conform programma
 • boot naar Ile St. Marguerite
 • entrees voor l'Annonciade, Musée Picasso Antibes, Musée Fernand Léger, Chapelle du Rosaire, Musée Matisse en Musée National Marc Chagall in Nice, Musée National Picasso in Vallauris
 • diensten SNP reisleider en docent Vrije Academie


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel)
 • overige maaltijden
 • eventuele overige entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)Over de activiteiten

Op deze groene cultuurreis ligt de nadruk op bezoeken aan musea, dorpjes en steden, alsmede lichte wandelingen door het afwisselende landschap. De wandelingen duren max. 4 uur met realtief geringe hoogteverschillen en gaan over (on)verharde wegen en (soms stenige) wandelpaden. Stevige wandelschoenen met een goede (vibram) zool zijn voor iedereen gewenst. Meedoen aan de wandelingen is uiteraard geheel vrijblijvend.Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider die zijn/haar grote kennis van het culturele thema van deze reis graag met je deelt. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor de inhoudelijke kant van deze reis zorgt de heer Robbie Dell’Aira, deskundig docent van de Vrije Academie. Drs. Robbie Dell'Aira is een bevlogen verteller en laat anderen graag meegenieten van zijn kunsthistorische bevindingen. Hij geeft met veel plezier colleges en lezingen, voornamelijk in het zuiden des lands. Daarnaast schrijft hij boeken waarin geschiedenis en kunst met elkaar verenigd zijn.


Minimum aantal deelnemers
10


Maximum aantal deelnemers
20


Geschikte reisperiode
De Cote d'Azur heeft een mediterraan klimaat. ‘s Zomers is het hier warm tot heet, maar in voor- en najaar is de temperatuur aangenaam en het weer stabiel. Uiteraard kan er ook een bui vallen en kunnen frissere dagen met wat wind voorkomen. Een trui en een wind- en waterdicht jack mogen dus niet ontbreken.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers. • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis

Je wandelt dagelijks met een licht dagrugzakje, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee veldflessen en wat versnaperingen.

Denk verder aan:
• Max 20 kg bagage
• GELDIG paspoort
• Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
• Pinpas

 Voor de wandelingen
• Goed ingelopen wandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
• Warme en luchtige wandelkleding
• Regenkleding en klein parapluutje (handig bij stadsbezoek)
• Lichte lange wandelbroek
• Zonnebrandolie en zonnebril
• Dagrugzakje (min 25 liter)
• Waterfles
• Eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
• Enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zal hebben, zoals bijv. : rekverband, sporttape, pijnstillers, middelen tegen blaren, middelen tegen maag- en darmklachten.Geld mee op reis
Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de lunches en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. In de grotere plaatsen die we bezoeken zijn geldautomaten en in de hotels kunt u met een kaart afrekenen. Reken voor de gehele reis op ca. € 150-200,- aan persoonlijke uitgaven, afhankelijk van hoe uitgebreid u luncht.


Hoe verplaats je je ter plekke
Op het vliegveld van Nice staat een comfortabele touringcar om ons naar het hotel te brengen. De bus brengt ons dagelijks naar de verschillende excursies en wandelingen, behalve op dag 5. Aan het eind van de reis worden we weer terug naar het vliegveld van Nice gebracht.


Voorbereiding op je reis
Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij u voorafgaand aan de reis een paar wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat uw schoenen goed ingelopen zijn.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je het reisgezelschap op de luchthaven van Nice of in het eerste hotel.Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, vlieg je met KLM naar Nice v.v.

Vluchtschema
KL1263 Amsterdam - Nice vertrek om 09.35 aankomst 11.35 uur
KL1264 Nice - Amsterdam vertrek om 12.20 aankomst 14.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Bij de KLM moet je voor veel bestemmingen voor ieder stuk ruimbagage betalen. Raadpleeg voor vertrek de website van de KLM wat de bagageregels zijn voor jou bestemming.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 21 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Data en prijzen

2 april 2017 - 9 april 2017 (Garant vertrek)
€ 1625 / € 1890* eenpersoonskamer
€ 1315 / € 1580* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1295 / € 1560* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
25 75
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 38 62
status reizend (in %)
alleen samen
75 25
15 oktober 2017 - 22 oktober 2017
€ 1775 / € 2030* eenpersoonskamer
€ 1440 / € 1695* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1395 / € 1650* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief heen- en terugreis
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de prijs altijd op aanvraag.

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden