biertjes

Frankrijk - Corsica, 8 dagen GR20 Noord van Vizzavona naar Calvi

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Trektocht langs berghutten, herdershutten, gites d'étape en hotels

De mythische GR20 is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je van klauteren houdt en een beetje afzien niet erg vindt, kan je genieten van de bijzondere sfeer rond de hoogste toppen van het ‘Ile de Beauté’. Je kunt kiezen uit het zuidelijk deel, het noordelijk deel of de gehele GR20. Onderweg overnacht je op bijzondere plekken, maar met basic voorzieningen, in de bergen. De laatste nacht kun je bijkomen in een comfortabel hotel en je bagage wordt naar het merendeel van de overnachtingsplekken vervoerd.

Uniek aan deze reis

 • Begin en einde in comfortabel hotel
 • Gedeeltelijk bagagevervoer
 • Pittige klassieker
 • Schitterende bergmeren
 • Spectaculaire klim tot bijna op Monte Cinto
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Mooiste wandelroutes Europa

Een overzicht van de mooiste wandelroutes van Europa? Lees dit artikel met de 21 mooiste wandelroutes van Europa

Dag tot dag

Frankrijk - Corsica

Gevormd door het typische eilandklimaat toont de natuur op Corsica zich met een ongekend wilde en zeer afwisselende schoonheid. Wilde varkens scharrelen in bossen van steeneik, beuk en tamme kastanje. Bergdorpen liggen verscholen tussen oude pijnbomen. Wandelend door de uitgestrekte maquis ruik je de bedwelmende geur van dit kruidachtige struikgewas dagen later nog in je kleren. De geur van vrije natuur. Klim na klim wacht de wandelaar een magnifiek uitzicht over een volledig nieuw landschap van woeste toppen, diepe kloven, meertjes en azuurblauwe zee. Met één blik verdwijnt alle moeheid.

De GR20 loopt van zuidoost naar noordwest dwars door het Parc naturel régional de Corse en bestaat uit vijftien etappes van gemiddeld tien kilometer. SNP heeft dit grote avontuur opgedeeld in twee afzonderlijke reizen van acht dagen: de GR 20 zuid en de GR 20 noord. Liefhebbers kunnen beide trajecten na elkaar boeken. De meeste reisgidsen beschrijven de tocht van noord naar zuid, wij lopen hem andersom. Dat heeft twee voordelen: het zuidelijke deel, van Conca naar Vizzavona, loopt over minder zwaar terrein door een lager deel van de bergen. Het vormt een perfecte aanloop voor het ruige, steile en hooggelegen noordelijke traject, van Vizzavona naar Asco. Daarnaast heb je bij deze wandelrichting de zon steeds in de rug.

In het noordelijke traject (70 kilometer) geldt de etappe Vallone - Ht.Asco, met de lange klim tot bijna op de Monte Cinto, als de absolute koninginnenetappe. Langzaam stijg je door rotsen en los gruis naar de Pointe des Eboulis (2604 meter), het hoogste punt van de GR 20. Nog niet bijgekomen van de pittige klim, raak je in de ban van een bijna hallucinerend beeld: een peilloze diepte van een onbeschrijfbare grilligheid, maar ook het overweldigende uitzicht. Het eerste deel van de afdaling is pittig, om vervolgens rustig uit te bollen naar Haut Asco op 1422m, waar het terras lonkt.
De eenvoudige overnachtingsplaatsen liggen op schitterende plaatsen en je eet er goed, zodat je de volgende dag weer met veel energie aan de etappe kan beginnen. In Vizzavona is een comfortabel hotelletje gepland om uitgerust te beginnen en aan het eind in Calvi ook, om bij te komen van de tocht.

Dag 1

Aankomst in Vizzavona, een kleine nederzetting op 920m hoogte, midden in het Corsicaanse bergland, halverwege de GR20. Ter plekke vind je alle informatie over de trektocht.
Misschien kun je 's middags naar de Cascade des Anglais, een heerlijke plek bij de stroomversnellingen in de heldere Agnone rivier, wandelen.
NB. Als je de GR20 Zuid al gelopen hebt, heb je vandaag een rustdag gehad in Vizzavona (dag 8 van de GR20 Zuid is dan dag 1 van de GR20 Noord).

Overnachting in

Vizzavona

Dag 2

Vanuit Vizzavona wandel je onderlangs de Monte d'Oro, via Pont de Mulinello, naar de Manganello beek. Je volgt de beek stroomopwaarts, eerst nog door dichte bossen, maar naarmate je hoger komt steeds vaker door open terrein met zicht op de hoge toppen rondom. Een verfrissende duik in een van de waterpoeltjes van de beek, is een welkome afwisseling. Petra Piana ligt op 1842m en biedt een schitterend uitzicht. Deze route volgt niet de officiële GR20, maar is beter geschikt als inloop dag en bovendien erg mooi. Wandeling: 16 km, 1400m stijgen, 480m dalen, 7 uur lopen.

Overnachting in

Refuge Petra Piana

Dag 3

Vanuit de hut begint de spectaculaire klim door het maanlandschap onder de Punta Muzzella naar de kam die je naar de Punta alle Porta (2313m) brengt. Je snapt dat de uitzichten hier weer bijzonder zijn: recht onder je ronde gletsjermeren en in de verte het stadje Corte. Vanaf de supersteile Breche de Capitello duik je de diepte in om uit te komen op de grazige weiden van de Pianu de Campotile (1620m), waar overnacht wordt in/bij een herdershut. Wandeling: 10 km, 700m stijgen, 1000m dalen, 6,5 uur lopen.

Overnachting in

Refuge de Manganu

Dag 4

Langzaam stijg je door de bergweiden naar het Lac de Nino, een geweldige plek om even te relaxen en je waterfles te vullen bij de frisse bron. Vanaf het verfrissende meer begint een klassieke graatwandeling op een hoogte van 1800m, die weer garant staat voor het nodige uitzicht. Bij de Bocca San Pedru duikt de GR20 het bos in om op 1400m hoogte de Gite d'Etape onder de Col de Vergio, aan de doorgaande weg, te bereiken. Wandeling: 15 km, 600m stijgen, 800m dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Castellu di Vergio

Dag 5

Al snel bereik je de oude herdershutten van Radule, goed verstopt tussen de rotsen. Vandaar gaat de route langs de Golo beek verder en klimt gestaag naar een spectaculaire graat onder de 2525m hoge Paglia Orba. De schitterend gelegen Refuge Ciuttolu di Mori (1990m) is de hoogstgelegen hut op het eiland. Na een verfrissing loop je door naar de Bocca di Foggiale om aan een heerlijke, maar supersteile, afdaling te beginnen, die eindigt bij de herdershutten van Ballone (ook wel U Vallone genoemd), op 1400m in een diepe vallei. Wandeling: 13 km, 850m stijgen, 900m dalen, 6,5 uur lopen.

Overnachting in

Bergerie de Ballone

Dag 6

Nadat door een zware storm in 2015 een deel van de beroemde Cirque de Solitude is weggeschoven, is de GR20 tussen Vallone en Ht Asco omgelegd over de flanken van de Monte Cinto, met 2706m de hoogste top van Corsica. De nieuwe wandeling kent minder geklauter en is minstens zo mooi. Wel stijg en daal je 400m meer!.
Al snel na de start begint de schier oneindige klim naar de Pointe des Eboulis (2604m), net onder de top van Monte Cinto. De uitzichten hier zijn onwaarschijnlijk mooi. De afdaling aan de noordkant is pittig, steil en lang. Als je Ht.Asco, ooit een klein skigebiedje, vóór de klimaatverandering, bereikt, ben je toe aan een biertje (of twee).
Wandeling: 9 km, 1200m stijgen en dalen, ca. 9 uur lopen en klauteren. Stukken van de route zijn beveiligd met kabels.

Overnachting in

Haut Asco

Dag 7

De dag begint met een steile klim, recht omhoog naar Bocca di Stagnu (2010 m). Verder door het hooggebergte naar Lac de Muvrella, waar je kunt genieten van heerlijke uitzichten op de baai van Calvi. Een lange afdaling leid je, via de Refuge de Carrozza naar het gehucht Bonifatu, waar een busje wacht voor de laatste 20 kilometers naar het havenplaatsje Calvi. Wandeling: 10 km, 800m stijgen, 1400m dalen, 6 uur lopen. 's Middags is er tijd om het volbrengen van de tocht te vieren met een frisse duik in zee en/of een welverdiend biertje op het terras.

Overnachting in

Calvi

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Je kunt je reis gemakkelijk uitbreiden met een van onze andere arrangementen op Corsica. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze trektocht overnacht je in een mix van accommodaties, afhankelijk van wat er voorhanden is. Over het algemeen gaat het om zeer eenvoudige onderkomens, zoals berghutten en herdershutten, waar je in je eigen slaapzak overnacht. Zeker in het hoogseizoen zijn deze te klein om alle wandelaars te herbergen. Dan krijg je een tent (inclusief slaapmatjes), die je bij de hut kunt opzetten. Sanitaire voorzieningen zijn meestal 'basic', dwz geen douche, wel een kraantje, beek of meertje. Een aantal keren slaap je in een gite d'étape aan de weg. Hier is meestal iets meer comfort, bv. een douche.
NB. Houd er rekening mee dat de meeste onderkomens langs de GR veel eenvoudiger zijn dan hutten in de Alpen, het is een volledig andere categorie.

Voor de nachten in Vizzavona en Calvi hebben we, als beloning voor al het afzien, gekozen voor een comfortabel hotel. Dit ligt in Calvi op een rustige plek 2 km van het drukke centrum en 800m van het strand.

Over de maaltijden

Het ontbijt is eenvoudig. Het avondeten bestaat uit 3 gangen en wordt elke avond (binnen de beperkingen van de afgelegen, eenvoudige accommodaties) prima verzorgd, door de beheerder van de hut.
NB. door het ontbreken van koeling kan op enkele plaatsen geen vers voedsel (bv. vlees en eieren gebruikt worden). Het meeste vlees is dus gedroogd of gerookt. Voor vegetariërs kan de keuze beperkt zijn.

Het hotel in Vizzavona is iets heel anders, hier is een prima restaurant. En in Calvi, na het volbrengen van de GR20, kan je zelf een restaurant kiezen.

Voor onderweg krijg je een lunchpakket mee. Vaak bestaat dit uit een voedzame salade. Hiervoor dien je en tupperware bakje mee te nemen (ca. 1 liter). Verder een lepel, zakmes en waterflessen (die je kan vullen bij bronnetjes onderweg). Ook wordt aanbevolen om flink wat mueslirepen en dergelijke mee te nemen, omdat onderweg niets te koop is.
NB. in sommige hutten is het niet mogelijk voor zoveel gasten af te wassen. Hier eet je van plastic wegwerp servies. Dit vindt niemand leuk, maar er is in praktijk geen andere oplossing. Aan het eind van de zomer haalt de helikopter de rommel op. We adviseren een eigen bord, mok en bestek mee te nemen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 diners
 • 6 lunchpakketten
 • transfer Bonifatu - Calvi op dag 7
 • bagagevervoer (1 stuks bagage p.p. van max 15 kg), behalve naar/van Petra Piana, Campotile en Vallone
 • SNP reisinformatie
 • Engelstalige routebeschrijving (ontvang je ter plekke)
 • A4-kopieen van wandelkaart 1:25.000, met ingetekende routes (ontvang je ter plekke)
 • originele 1:60.000 overzichtskaart van de GR20 (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen over de GR20 zijn niet lang in aantal kilometers en ook de hoogteverschillen zijn niet altijd heel groot. De zwaarte zit hem bij een aantal etappes dan ook vooral in het lastige terrein, met flinke klauterstukken, soms geholpen door staalkabels. Naast een goede conditie, dien je klauteren leuk te vinden en ieder geval geen last te hebben van hoogtevrees.
De Noordelijke variant van de GR20 is technisch lastiger dan de zuidelijke. Bij de Zuidelijke variant kan je meer last hebben van de warmte, omdat de gemiddelde hoogte waarop je wandelt lager is.
Slecht weer kan hoog in de bergen ook op Corsica voorkomen. Dit maakt de wandelingen niet gemakkelijker. Heel soms is het weer zo slecht dat wordt afgeraden de wandeling naar de volgende overnachtingsplek te doen. In overleg met de lokale agent wordt er dan naar een oplossing gezocht, waarvoor mogelijk een bijdrage in de kosten wordt gevraagd.
In de zomermaanden kan de warmte een verzwarende factor zijn en onweer een serieus probleem. Vroeg starten is dan een vereiste.

De hoofdbagage wordt gedeeltelijk vervoerd. Hiervoor dien je een weekendtas mee te nemen (max gewicht 15 kg per persoon). Op 4 overnachtingsplaatsen kan het bagagebusje komen (Vizzavona, Col de Vergio, Haut Asco en Calvi). Op de andere 3 plekken niet. Dat betekent dat je voor de wandeldagen een rugzak nodig hebt die groot genoeg is om de gewone zaken (eten, drinken, regenkleding) in te stoppen, plus een slaapzak, wat toiletspullen en schone kleren voor één nacht.

Onze lokale partner verzorgt een elk jaar gecontroleerde Engelstalige routebeschrijving, die je, samen met een kaart, ter plekke krijgt. Omdat de GR20 zo goed gemarkeerd is, is de beschrijving niet heel uitgebreid; op een groot deel van de wandelingen heb je de beschrijving niet echt nodig. In geval van slecht weer of andere problemen, kan je altijd contact zoeken met onze partner op Corsica.
Omdat er alleen in het weekend gestart wordt (dit om betaalbaar bagagevervoer mogelijk te maken) zal je met een internationaal groepje, gelijkgestemde wandelaars aan de tocht beginnen. Omdat iedereen een routebeschrijving heeft is het niet nodig als groep te wandelen. Aan het eind van de dag zal je dezelfde mensen weer tegenkomen om bij een biertje de ervaringen te delen.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement géén extra (rust)dagen boeken. Alleen aan het einde in Calvi kan je langer blijven.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Kallisté (Ajaccio)

Goed stadshotel in Ajaccio, gelegen op loopafstand van trein/busstation, haven en centrum.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno, in Italië. De kortste autorit is naar Genua (1170 km vanaf Utrecht) of Marseille (ca 1200 km vanaf Utrecht), maar van daaraf is de bootoversteek het langst. De kortste oversteek is vanaf Livorno naar Bastia (autoroute Utrecht – Livorno ca 1350 km).

De reis begint in Vizzavona, hier kan de auto geparkeerd worden.
Na afloop reis je per trein of bus van Calvi in ca. 3,5 uur terug naar Vizzavona 

Klik hier voor de treintijden (Vizzavona ligt op de lijn Ajaccio-Calvi en Ajaccio-Bastia).

Trein informatie

Uiteraard kan je niet met de trein naar Corsica, maar je kan wel met de TGV naar Marseille, Toulon of Nice en daar op de nachtboot naar Corsica stappen.
Lees meer over deze optie onder het kopje Veerboot Informatie.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Marseille, Toulon of Nice

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Veerboot informatie

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi, Ile Rousse of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno in Italië.  
Een leuk idee is om met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer. Je kan aan boord eten terwijl je weg vaart van het vasteland en de volgende ochtend word je wakker met zicht op het eiland…een mooi moment. Je hebt de hele dag nog voor je. De meeste nachtboten vertrekken vanuit Marseille en Toulon (1-2 uur met trein vanuit Marseille).
Maar je kan uiteraard ook met de dagboot naar Corsica, al heb je daar vaak eerst een hotelovernachting in de betreffende havenstad voor nodig.

De bekendste veerbootmaatschappijen zijn www.corsicalinea.com/eng (vanuit Marseille), https://nl.corsicaferries.com (vanuit Toulon, Nice en Italië), www.lameridionale.com (vanuit Marseille) en www.mobylines.nl (vanuit Italië).

Om in Vizzavona, het begin van de wandelreis te komen, kan je zowel naar Ajaccio, Bastia, Calvi of Ile Rousse varen.
Vanuit deze havens ben je met het treintje snel in Vizzavona.
Klik hier voor treintijden op Corsica (Vizzavona ligt op de lijn Ajaccio-Bastia en ook op de lijn Ajaccio - Calvi)

De terugweg gaat het handigst via Calvi of Ile Rousse.

Voor alle veerbootverbindingen naar Corsica kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Voordat je de wandelreis bij ons aanvraagt is het goed om alvast te kijken naar de handigste heen- en terugreis datum ivm. de vaarschema's.
SNP kan de veerboot niet voor je reserveren. Dit kun je zelf doen via een van bovengenoemde websites. 
Wij raden aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ajaccio, Bastia of Calvi.

Transavia vliegt 2x per week vanaf Rotterdam naar Bastia. 
Het alternatief is een vlucht met overstap in Frankrijk (meestal Parijs of Marseille).

Een leuk idee is om naar Nice, Marseille of Toulon te vliegen en met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer.
Lees hierover meer onder het kopje Veerboot Informatie.

 Vanaf Charleroi bij Brussel zijn er vluchten met Air Corsica naar Ajaccio en Bastia 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van het vliegveld van Ajaccio neem je de bus of een taxi naar de stad (8 km). Hier pak je de trein naar Vizzavona (ca. 1 uur). Het hotel ligt tegenover het stationnetje van Vizzavona.
NB. je hoeft eigenlijk niet naar Ajaccio-Centrum. Je kan ook met de taxi naar het treinstationnetje Cavone (op een steenworp van het vliegveld) en daar de trein naar Vizzavona pakken. Cavone is niet meer dan een halte (je moet ook duidelijk aangeven dat je mee wilt, anders rijdt de trein door) en er is niets te beleven. Cavone is dus alleen een optie als trein aansluit op vlucht.

Na afloop reis je in ca. 4,5 uur per bus of trein van Calvi terug naar Ajaccio.

NB. Als je op Bastia of Calvi vliegt kan je ook makkelijk in Vizzavona komen met het treintje (meestal overstappen in Ponte Leccia, ca. 3 uur)). Terug van Calvi naar Bastia is ook met overstap in Ponte Leccia (ca. 3,5 uur).

Klik hier voor de treintijden
Vizzavona ligt op de lijn Ajaccio-Calvi en Ajaccio-Bastia.

Indien je op de heenweg niet op tijd aankomt om Vizzavona te halen - of op de terugweg om de terugvlucht te halen - kun je een nacht in Ajaccio of Bastia bijboeken.

Je kan dit arrangement starten op zondag van juni t/m september. Door alleen vertrek op zondag aan te bieden kan het bagagevervoer betaalbaar blijven. Op andere dagen is vertrek niet mogelijk.
Het klimaat is vooral in het voor-en najaar aangenaam. Houd er rekening mee dat het in het vroege voorjaar en het late najaar flink fris kan zijn hoger in de bergen. In juni kan je hier en daar nog een sneeuwveld treffen. Tijdens de zomermaanden kan het warm tot heet zijn. Het hoogseizoen op Corsica loopt van half juli tot eind augustus; de GR20 is dan zeer druk belopen en bij de overnachtingsplaatsen is het een drukte van belang.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Corsica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Vanwege de klauterstukken kan uw hond niet mee.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

GR20

Frankrijk - Corsica

GR20 Noord van Vizzavona naar Calvi

Trektocht langs berghutten, herdershutten, gites d'étape en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.