Frankrijk - Corsica, 8 dagen GR20 Zuid van Bavella naar Vizzavona

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Trektocht langs berghutten, herdershutten, gites d'étape en hotel

De mythische GR 20 is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je van klauteren houdt en een beetje afzien niet erg vindt, kan je genieten van de bijzondere sfeer rond de hoogste toppen van het ‘Ile de Beauté’. Je kunt kiezen uit het zuidelijk deel, het noordelijk deel of de gehele GR20. Onderweg overnacht je op bijzondere plekken, maar met basic voorzieningen, in de bergen. De laatste nacht kun je bijkomen in een comfortabel hotel en je bagage wordt naar het merendeel van de overnachtingsplekken vervoerd.

Uniek aan deze reis

 • Eindigt in comfortabel hotel
 • Gedeeltelijk bagagevervoer
 • Pittige klassieker
 • Ruig bergland
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Corsica

Gevormd door het typische eilandklimaat toont de natuur op Corsica zich met een ongekend wilde en zeer afwisselende schoonheid. Wilde varkens scharrelen in bossen van steeneik, beuk en tamme kastanje. Bergdorpen liggen verscholen tussen oude pijnbomen. Wandelend door de uitgestrekte maquis ruik je de bedwelmende geur van dit kruidachtige struikgewas dagen later nog in je kleren. De geur van vrije natuur. Klim na klim wacht de wandelaar een magnifiek uitzicht over een volledig nieuw landschap van woeste toppen, diepe kloven, meertjes en azuurblauwe zee. Met één blik verdwijnt alle moeheid.

De GR20 loopt van zuidoost naar noordwest dwars door het Parc naturel régional de Corse en bestaat uit vijftien etappes van gemiddeld tien kilometer. SNP heeft dit grote avontuur opgedeeld in twee afzonderlijke reizen van acht dagen: de GR 20 zuid en de GR 20 noord. Liefhebbers kunnen beide trajecten na elkaar boeken. De meeste reisgidsen beschrijven de tocht van noord naar zuid, wij lopen hem andersom. Dat heeft twee voordelen: het zuidelijke deel, van Conca naar Vizzavona, loopt over minder zwaar terrein door een lager deel van de bergen. Het vormt een perfecte aanloop voor het ruige, steile en hooggelegen noordelijke traject, van Vizzavona naar Asco. Daarnaast heb je bij deze wandelrichting de zon steeds in de rug.

Op het zuidelijke traject van 65 kilometer klim je over rotsen naar de top van de Monte Incudina (2134 m) voor waanzinnige uitzichten op de kustlijn van Corsica en de haarscherpe rotspunten van de Aiguilles de Bavella. Een volgend hoogtepunt is de doorsteek over het Plateau de Coscione, de grootste hoogvlakte van Corsica. Hier wandel je door een mix van maquis, zompig grasland en waterstroompjes tussen paarden en wilde varkens. In de sfeer van de open vlakte overnacht je in een herdershut aan de rand van het plateau. Daarna volgt de supermooie graatwandeling naar Refuge Usciolu en verder naar Col de Verde. De laatste etappes verlopen wat lieflijker, onderlangs de enorme Monte Renoso, om te eindigen in Vizzavona, halverweg de GR20.De eenvoudige overnachtingsplaatsen liggen op schitterende plaatsen en je eet er goed, zodat je de volgende dag weer met veel energie aan de etappe kan beginnen. In Vizzavona is een comfortabel hotelletje gepland om bij te komen van de tocht.

Dag 1

Aankomst in Ajaccio, de hoofdstad van het eiland. Je kan hier heerlijk toeven aan de boulevard, een duik nemen in de azuurblauwe zee, het Museum Fech of het geboortehuis van Napoleon bezoeken. Om 14.00 uur word je bij de veerboot haven met een busje opgehaald en naar Col de Bavella gebracht (2 uur rijden). Het Bavella massief, met zijn enorme, grillige rotswanden met mythische toppen is een bekende naam op Corsica.

Overnachting in

Col de Bavella

Dag 2

Het eerste deel van de wandeling gaat over een grillige graat, langs rotspilaren, met namen als Acellu, Ariettu en Vacca. De uitzichten vanaf het luchtige pad zijn enorm en enkele stukken van de route zijn met staalkabels beveiligd. Na verloop van tijd daal je af in een vallei waar je door bosschages en langs de rivier nog een stuk naar de hut, gelegen op 1530m hoogte stijgt. Wandelduur: 7 km, 815 m stijgen, 485 m dalen, 5,5 uur lopen. Bij slecht weer kan je ook om het rotsmassief heenlopen, met wat meer kilometers en minder hoogtemeters.
De hoofdbagage kan niet op deze plek komen.

Overnachting in

Asinau

Dag 3

De dag begint met een stevige klim naar Monte Incudine (2134m) met fraai uitzicht over de rest van de route van deze dag. Na een stuk over een smalle graat begint de afdaling naar een hangbrug die toegang geeft tot het Plateau du Cusciunu, bedekt met bossen en dooraderd met watertjes. De overnachting is in of bij een herdershut op de rand van het plateau. Wandelduur: 8 km, 660 m stijgen, 650 m dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Bergerie de Croci

Dag 4

Via het groene plateau en een dwergeikenbos bereik je de Col de l'Agnone op 1679m. Hier begint de, misschien wel mooiste, graatwandeling van Corsica. Het graniet is ruig en grillig, soms denk je dat je niet meer verder kan, maar dan is er toch een mogelijkheid achterlangs een van de gebeeldhouwde rotsen. Via de Punta en de Bocca d'Usciolu bereik je de gelijknamige hut op 1750m hoogte, een levendige verzamelplaats van wandelaars en klimmers. Wandelduur: 14 km, 590 m stijgen, 380 m dalen, 6 uur lopen. Bij slecht weer kan je de spectaculaire graat overslaan door af te dalen naar Cozzano en vandaar weer omhoog te lopen naar Usciolu.
De hoofdbagage kan niet op deze plek komen.

Overnachting in

Refuge d'Usciolu

Dag 5

De GR20 volgt de kam tussen de vallei van Fiumorbu en Taravo. Laagste punt op de kam is Col de Laparo (1525m) en het hoogste punt is Punta Capella (2041m), dus met het uitzicht zit het vandaag wel goed, soms is zelfs het Italiaanse eiland Elba te spotten. Na de Refuge de Prati begint de afdaling naar Col de Verde (1289m), gelegen aan de doorgaande weg. Wandelduur: 15,5 km, 770m stijgen, 1200m dalen, 7,5 uur lopen.

Overnachting in

Col de Verde

Dag 6

Vandaag geen spannende bergkammen met uitzicht, maar een traverse rond de Monte Renoso (2352m). Het pad slingert en glooit net boven of net onder de bosgrens naar Capanelle (1568m). De bossen bestaan veelal uit de fraaie Corsicaanse den (Pinus Nigra, subsp. laricio) met de kenmerkende horizontale takken en zilverbruine bast. Op de nattere hellingen groeien meer beuken. Wandelduur: 12 km, 580 m stijgen, 350 m dalen, 4 uur lopen.

Overnachting in

Capanelle

Dag 7

Min of meer op dezelfde hoogte wandel je redelijk relaxt verder langs een aantal restanten van dorpjes, nu vaak alleen bewoond door een herder met zijn dieren. Vanaf de Bocca Palmente (1640m) begint de beboste afdaling naar Vizzavona (920m), de bekende nederzetting halverwege de GR20, langs de hoofdweg en het spoorlijntje van Corsica. Hier kan je bijkomen in een comfortabel hotel, gelegen tegenover het treinstation van Vizzavona. Wandelduur: 16 km, 200 m stijgen, 860 m dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Vizzavona

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Indien je verder gaat met het noordelijk deel van de GR20 heb je vandaag een rustdag, waarin je bijvoorbeeld met de trein naar Corte kunt gaan (30 km). Corte is een fraai oud stadje, eens de hoofdstad van het eiland, in de even mooie Tavignano vallei.
Je kunt je reis gemakkelijk uitbreiden met een van onze andere arrangementen op Corsica. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze trektocht overnacht je in een mix van accommodaties, afhankelijk van wat er voorhanden is. Over het algemeen gaat het om zeer eenvoudige onderkomens, zoals berghutten en herdershutten, waar je in je eigen slaapzak overnacht. Zeker in het hoogseizoen zijn deze te klein om alle wandelaars te herbergen. Dan krijg je een tent (inclusief slaapmatjes), die je bij de hut kunt opzetten. Vooral in juni en september kan het 's nachts koud worden en is een 3-seizoenen slaapzak aan te raden.
Sanitaire voorzieningen zijn meestal 'basic', dwz geen douche, wel een kraantje, beek of meertje.
Een aantal keren slaap je in een gite d'étape aan de weg. Hier is meestal iets meer comfort, bv. een douche.
NB. Houd er rekening mee dat de meeste onderkomens langs de GR veel eenvoudiger zijn dan hutten in de Alpen, het is een volledig andere categorie.

Voor de laatste nacht in Vizzavona hebben we, als beloning voor al het afzien, gekozen voor een comfortabel hotel.

Over de maaltijden

Het ontbijt is eenvoudig. Het avondeten bestaat uit 3 gangen en wordt elke avond (binnen de beperkingen van de afgelegen, eenvoudige accommodaties) prima verzorgd, door de beheerder van de hut.
NB. door het ontbreken van koeling kan op enkele plaatsen geen vers voedsel (bv. vlees en eieren gebruikt worden). Het meeste vlees is dus gedroogd of gerookt. Voor vegetariërs kan de keuze beperkt zijn.
Het hotel in Vizzavona is iets heel anders, hier is een prima restaurant.

Voor onderweg krijg je een lunchpakket mee. Vaak bestaat dit uit een voedzame salade. Hiervoor dien je en tupperware bakje mee te nemen (ca. 1 liter). Verder een lepel, zakmes en waterflessen (die je kan vullen bij bronnetjes onderweg). Ook wordt aanbevolen om flink wat mueslirepen en dergelijke mee te nemen, omdat onderweg niets te koop is.
NB. in sommige hutten is het niet mogelijk voor zoveel gasten af te wassen. Hier eet je van plastic wegwerp servies. Dit vindt niemand leuk, maar er is in praktijk geen andere oplossing. Aan het eind van de zomer haalt de helikopter de rommel op. We adviseren een eigen bord, mok en bestek mee te nemen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • 6 lunchpakketten
 • bagagevervoer (1 stuks bagage p.p. van max 15 kg), behalve naar/van Asinau en Usciolu
 • transfer veerboothaven Ajaccio - Col de Bavella (dag 1)
 • SNP reisinformatie
 • Engelstalige routebeschrijving (ontvang je ter plekke)
 • A4-kopieen van wandelkaart 1:25.000, met ingetekende routes (ontvang je ter plekke)
 • originele 1:60.000 overzichtskaart van de GR20 (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen over de GR20 zijn niet lang in aantal kilometers en ook de hoogteverschillen zijn niet altijd heel groot. De zwaarte zit hem bij een aantal etappes dan ook vooral in het lastige terrein, met flinke klauterstukken, soms geholpen door staalkabels. Naast een goede conditie, dien je klauteren leuk te vinden en ieder geval geen last te hebben van hoogtevrees.
De Noordelijke variant van de GR20 is technisch lastiger dan de zuidelijke. Bij de Zuidelijke variant kan je meer last hebben van de warmte, omdat de gemiddelde hoogte waarop je wandelt lager is.
Slecht weer kan hoog in de bergen ook op Corsica voorkomen. Dit maakt de wandelingen niet gemakkelijker. In de zomermaanden kan de warmte een verzwarende factor zijn en onweer een serieus probleem. Vroeg starten is dan een vereiste.

De hoofdbagage wordt gedeeltelijk vervoerd. Hiervoor dien je een weekendtas mee te nemen (max gewicht 15 kg per persoon). Op de meeste overnachtingsplaatsen kan het bagagebusje komen. Alleen bij Asinau en Usciolu niet. Dat betekent dat je voor de wandeldagen een rugzak nodig hebt die groot genoeg is (35-40 liter) om de gewone zaken (eten, drinken, regenkleding) in te stoppen, plus een slaapzak, wat toiletspullen en schone kleren voor één nacht.

Onze lokale partner verzorgt een elk jaar gecontroleerde Engelstalige routebeschrijving, die je, samen met een kaart, ter plekke krijgt. Omdat de GR20 zo goed gemarkeerd is, is de beschrijving niet heel uitgebreid; op een groot deel van de wandelingen heb je de beschrijving niet echt nodig. In geval van slecht weer of andere problemen, kan je altijd contact zoeken met onze partner op Corsica.
Omdat er alleen in het weekend gestart wordt (dit om betaalbaar bagagevervoer mogelijk te maken) zal je met een internationaal groepje, gelijkgestemde wandelaars aan de tocht beginnen. Omdat iedereen een routebeschrijving heeft is het niet nodig als groep te wandelen. Aan het eind van de dag zal je dezelfde mensen weer tegenkomen om bij een biertje de ervaringen te delen.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement géén extra (rust)dagen boeken. Alleen aan het einde in Vizzavona kan je langer blijven (tenzij je verder gaat met de GR20 Noord).

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Kallisté (Ajaccio)

Goed stadshotel in Ajaccio, gelegen op loopafstand van trein/busstation, haven en centrum.

Transfers

Taxi van Vizzavona naar Ajaccio Airport (vanaf € 322,- per boeking)

Je neemt normaal gesproken de trein. Indien de trein niet aansluit op de vlucht is deze transfer nodig.

Voorwaarden: De kosten zijn per transfer (max. 4 personen).

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno, in Italië. De kortste autorit is naar Genua (1170 km vanaf Utrecht) of Marseille (ca 1200 km vanaf Utrecht), maar van daaraf is de bootoversteek het langst. De kortste oversteek is vanaf Livorno naar Bastia (autoroute Utrecht – Livorno ca 1350 km).

De reis begint in Ajaccio. Om 14.00 uur vertrekt van de veerhaven in Ajaccio een busje naar de eerste accommodatie op Col de Bavella.
Omdat parkeren in Ajaccio duur is (10 euro per dag in parkeergarage) kun je je auto het beste in Vizzavona zetten, waarvandaan je per trein in ca. 1 uur naar Ajaccio reist.

Klik hier voor de treintijden (Vizzavona ligt op de lijn Ajaccio-Calvi en Ajaccio-Bastia).

Trein informatie

Uiteraard kan je niet met de trein naar Corsica, maar je kan wel met de TGV naar Marseille, Toulon of Nice en daar op de nachtboot naar Corsica stappen.
Lees meer over deze optie onder het kopje Veerboot Informatie.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Marseille, Toulon of Nice

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

Veerboot informatie

Er zijn veerdiensten naar Corsica (Ajaccio, Calvi, Ile Rousse of Bastia) vanaf Marseille, Toulon en Nice in Frankrijk, of vanaf Genua, La Spezia of Livorno in Italië.  
Een leuk idee is om met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer. Je kan aan boord eten terwijl je weg vaart van het vasteland en de volgende ochtend word je wakker met zicht op het eiland…een mooi moment. Je hebt de hele dag nog voor je. De meeste nachtboten vertrekken vanuit Marseille en Toulon (1-2 uur met trein vanuit Marseille).
Maar je kan uiteraard ook met de dagboot naar Corsica, al heb je daar vaak eerst een hotelovernachting in de betreffende havenstad voor nodig.

De bekendste veerbootmaatschappijen zijn www.corsicalinea.com/eng (vanuit Marseille), https://nl.corsicaferries.com (vanuit Toulon, Nice en Italië), www.lameridionale.com (vanuit Marseille) en www.mobylines.nl (vanuit Italië).

De reis begint met transfer vanuit de haven van Ajaccio.
Vanuit Vizzavona, het eind van deze wandelreis, kan je zowel naar Ajaccio, Bastia, Calvi of Ile Rousse met de trein.
Klik hier voor treintijden op Corsica (Vizzavona ligt op de lijn Ajaccio-Bastia en ook op de lijn Ajaccio - Calvi)

Voor alle veerbootverbindingen naar Corsica kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Voordat je de wandelreis bij ons aanvraagt is het goed om alvast te kijken naar de handigste heen- en terugreis datum ivm. de vaarschema's.
SNP kan de veerboot niet voor je reserveren. Dit kun je zelf doen via een van bovengenoemde websites. 
Wij raden aan de overtocht pas te reserveren nadat je SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ajaccio.

Er zgaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Ajaccio..
Het alternatief is een vlucht met overstap in Frankrijk (meestal Parijs of Marseille).

Een leuk idee is om naar Nice, Marseille of Toulon te vliegen en met de nachtboot naar Corsica te gaan, dat maakt het bezoek aan dit eiland specialer.
Lees hierover meer onder het kopje Veerboot Informatie.

 Vanaf Charleroi bij Brussel zijn er vluchten met Air Corsica

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van het vliegveld neem je de bus of een taxi naar de stad (8 km). Om 14.00 uur vertrekt van de veerhaven in Ajaccio een busje naar de eerste accommodatie op Col de Bavella. Als je dit niet haalt met de vlucht die je op het oog hebt, kun je een nacht in Ajaccio bij boeken.

De tocht eindigt in Vizzavona, waarvandaan je per trein in ca. 1 uur naar Ajaccio reist.

Klik hier voor treintijden op Corsica (Vizzavona ligt op de lijn Ajaccio - Bastia)

Je kan dit arrangement starten op zondag van half mei t/m september. Door alleen vertrek op zondag aan te bieden kan het bagagevervoer betaalbaar blijven. Op andere dagen is vertrek niet mogelijk.
Het klimaat is vooral in het voor-en najaar aangenaam. Houd er rekening mee dat het in het vroege voorjaar en het late najaar flink fris kan zijn hoger in de bergen. In mei en begin juni kan je hier en daar nog een sneeuwveld treffen. Tijdens de zomermaanden kan het warm tot heet zijn. Het hoogseizoen op Corsica loopt van half juli tot eind augustus; de GR20 is dan zeer druk belopen en bij de overnachtingsplaatsen is het een drukte van belang.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Corsica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Vanwege de klauterstukken kan uw hond niet mee.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

lac_de_bastiani.jpg

Frankrijk - Corsica

GR20 Zuid van Bavella naar Vizzavona

Trektocht langs berghutten, herdershutten, gites d'étape en hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.