Frankrijk - Catalaanse Pyreneeën, 7 dagen Van hooggebergte naar Middellandse Zee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Vanaf de grens met Spanje, daalt u in een week af naar de Middellandse Zee. De Spaanse droogte maakt plaats voor het Franse groen en uitzicht op het Canigou-massief. En terwijl u de kust nadert door een landschap waar schilders als Matisse en Picasso inspiratie vandaan haalden, bereikt het eerste vleugje Middellandse Zee-lucht uw neusgaten. In Banyuls-sur-Mer eindigt de tocht.

Uniek aan deze reis

 • Laatste nacht aan zee
 • Stil berggebied
 • Van Spanje naar de Franse kust
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Catalaanse Pyreneeën

De tocht begint aan de Spaanse kant van de Pyreneeën. Deze zijde van het gebergte is droger en minder bewoond dan de Franse kant. Al tijdens de tweede wandeling steekt u de bergkam en de Franse grens over en begint door de groene uitlopers van het Catalaans gebergte langzaam af te dalen naar de Mediterranée. De koele bergbries maakt langzaam plaats voor de warme Middellandse zeelucht en ook de vegetatie verandert van de frisgroene bergplanten in geurige en stekelige maquisstruiken. U loopt door het glooiende berglandschap aan de randen van de vallei van de snelstromende rivier de Tech. Onderweg passeert u talrijke kuurdorpjes. De uitgebreide tafeltraditie en nog immer aanwezige gastvrijheid wordt ook u niet onthouden. Na zeven dagen bereikt u nog nagenietend van alle mooie vergezichten, het warme, aan zee gelegen Banyuls.

Dag 1

Aankomst bij de eerste overnachtingsplaats.

Overnachting in

Setcases

Dag 2

Deze wandeling aan de Spaanse kant van de Pyreneeën voert u  van het dorpje Setcases over een mooie bergkam naar het pittoreske Molló. U begint met een flinke klim, waarna u via een bergkam door het domein van de bergden afdaalt naar Molló. Wandeling: 13 km, 600 m stijgen, 700 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Mollo

Dag 3

U wandelt naar Frankrijk. Onderweg heeft u herhaaldelijk een mooi uitzicht op het Massif du Canigou. U komt langs de ruïne van de toren Tour du Mir, een mooie plek voor een picknick. Prats-de-Mollo is een mooi, oud vestingstadje. Zorg dat u hier tijdig aankomt, om lekker rond te kunnen slenteren en om het Fort Lagarde uit de 17e eeuw te bezichtigen. Wandeling: 16 km, 600 m stijgen, 1000 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Prats-de-Mollo

Dag 4

Na een korte transfer (ca. 30 minuten) naar Coll del Noell of St-Laurent-de-Cerdans begint u een wandeling door open terrein met maquis, waarna u een schitterend uitzicht hebt vanaf de Pilon de Belmatx (1280 m). Na een afdaling via de Coll de Paracolls door een afwisselend bos passeert/bezoekt u de Batterie en/of de Chapelle de Santa Engracia, alvorens u Amélie-les-Bains bereikt, dat nog steeds bewaakt wordt door de enorme 17e eeuwse vesting Fort les Bains van Vauban. Wandeling: 14 km, 400 m stijgen, 1100 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Amelie-Les-Bains

Dag 5

Bij Céret vindt u uitgestrekte kersenboomgaarden en vanaf de Coll de Bousseills ziet u ook de burcht liggen. Als u na de mooie wandeling door de straatjes van dit stadje slentert, ontdekt u waar bekende schilders van het kubisme, zoals Picasso en Matisse, hun inspiratie vandaan haalden. In Céret is een bekend museum voor Moderne Kunst. Wandeling: 12 km, 400 m stijgen, 450 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Céret

Dag 6

Korte transfer (ca. 35 minuten). Een wandeling beginnend op de bergkam van Albères. Bij de Pic Sailfort ontdekt u de Catalaanse rotskust van Cap Creu en Cap Bear. Uiteindelijk daalt u af naar het Middellandse Zeestrand bij Banyuls-sur-Mer, waar u al lang uitzicht op had.
NB. U kunt op verzoek ook naar Col de la Serre gebracht worden (transfer ca. 35-45 minuten) en vandaar in ca. 4 uur naar Banyuls-sur-Mer lopen. Een mooie wandeling op hoogte via de Tour de Madeloc. Het laatste stuk van deze wandeling is hetzelfde als van de lange wandeling.Uw hotel is mooi gelegen, maar wel op 1,5 km van het centrum van Banyuls. Wandeling: 23 km, 400 m stijgen, 1250 m dalen, 8 uur.

Overnachting in

Banyuls-sur-Mer

Dag 7

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in dorpshotelletjes op kamers voorzien van douche en toilet.

Over de maaltijden

Het ontbijt en diner worden voor u verzorgd. Alleen in het gezellige plaatsje Ceret kunt u zelf een leuk eethuisje uitzoeken voor het avondeten. De lunch koopt u zelf in de dorpjes waar u langs komt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 5 diners
 • bagagevervoer op dag 2,3,4,5 en 6
 • transfers op dag 4 en 6
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Middelzware tot stevige wandelingen over meestal goed begaanbare paden door heuvelachtig en bergachtig terrein. Vooral de dagen 3 en 4 en op de laatste dag moet u flink dalen en in mindere mate ook stijgen. Op een aantal dagen is de markering van de wandelroute wat minder goed en is het handig om een kompas bij u te hebben om de juiste richting te bepalen. Op dag 4 is er een korte hoogtevreesgevoelige passage, maar er is een kabel langs het pad gespannen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Prats-de-Mollo is een middeleeuws ommuurd stadje met een grote kerk en indrukwekkende vestingwerken. Het heeft een leuk centrum waar u zich niet zult vervelen. In de jaren voor de Eerste Wereldoorlog was Céret een kunstenaarsdorp, waar Picasso, Matisse, Miró en vele anderen voor kortere of langere tijd verbleven. In Céret staat het Musée d' Art moderne, zeer de moeite waard. In Banyuls kunt u lekker bijkomen op het strand of in het zwembad van het hotel..

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Setcases is ca. 1400 km. U kunt uw auto parkeren bij de accommodatie. Om aan het einde van het arrangement naar de auto terug te keren kunt u een transfer van Banyuls naar Setcases boeken.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Perpignan (terug vanaf Banyuls) laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven. Vanaf Perpignan reis je per taxi naar Setcases in Spanje. Bij boeking kunt u deze transfer reserveren.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Perpignan 09:17 - 19:08    1
Banyuls-sur-Mer – Amsterdam CS       09:43 - 20:42 2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Barcelona of Girona. Een heenvlucht naar Perpignan, met terugvlucht vanuit Barcelona of Girona, kan ook.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Barcelona/Girona reist u per trein verder door. Houdt u bij de keuze van uw vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. U kunt natuurlijk ook altijd een verlengingsnacht in Barcelona boeken vooraf of na afloop van uw reis.

Vanaf Barcelona/Girona reist u per trein en/of bus naar Olot of Ripoll (ca. 2u). Verder per bus naar Camprodon (25km) en de laatste 15 km per taxi naar Setcases. De bussen naar Camprodon gaan niet frequent. Eventueel kunt u een taxitransfer van Girona naar Setcases bijboeken.
Terugreis: vanaf het eindpunt Banyuls kunt u per trein naar Barcelona/Girona (ca. 3u) terugreizen. Er gaan meerdere treinen per dag.

Voor meer informatie over de treindienstregeling, klik hier.

Voor meer informatie over de bus: klik hier
(Deze site lijkt alleen in het Catalaans te zijn. Klik op Teisa, vervolgens op Horaris Regulars (Provincial) en vul begin en eindpunt van busrit in).

Extra's

Verlengingshotels

acc12546att88.jpg

Hotel Sant Agusti

Hotel San Agustí is een modern stadshotel dat kan bogen op een oude traditie. Het is het oudste hotel van Barcelona (1840), ondergebracht in het volledig gerenoveerde historische gebouw waar vroeger (1720) het Convent van Sint Augustinus resideerde. Het ligt op een rustige locatie aan een plein in het stadscentrum, 50 meter van de Ramblas en vlakbij het operahuis Liceu en de Boqueria markt. Sant Augusti heeft 75 kamers die van alle gemakken zijn voorzien met goed uitgeruste badkamers. Continentaal ontbijt, restaurant service, lounge en koffiebar. Vrije internet en e-mail service voor de gasten. Een vriendelijke en familiaire atmosfeer.

Transfers

Transfer van Perpignan naar Setcases

Optionele taxitransfer van het station van Perpignan naar de eerste accommodatie in Setcases. Handig indien u per trein naar Zuid-Frankrijk reist.

Voorwaarden: Prijs per boeking (max. 4 personen). Op zondag is er een toeslag.

Transfer van Girona naar Setcases

Optionele taxitransfer van het vliegveld van Girona naar het eerste hotel in Setcases.

Voorwaarden: Prijs per boeking (max. 4 personen). Op zondag is er een toeslag.

Transfer van Banyuls naar Setcases

Optionele taxitransfer van het laatste hotel in Banyuls naar het eerste hotel in Setcases (ca. 2,5 uur rijden). Handig wanneer u uw auto aan het begin van de reis heeft achtergelaten.

Voorwaarden: Prijs per boeking (max. 4 personen). Op zondag is er een toeslag.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

pyreneeen-uitzicht-kustvlakte-perpignan.jpg

Frankrijk - Catalaanse Pyreneeën

Van hooggebergte naar Middellandse Zee

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen