Frankrijk - Camargue, 7 dagen Flamingo’s, wilde paarden en middeleeuwse dorpjes

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

De beste manier om van de Camargue te genieten is per fiets. Tijdens deze fietsvakantie over grotendeels vlakke wegen fiets je door het prachtige natuurgebied. Je hebt onderweg ruim de tijd om de gezellige middeleeuwse dorpjes te bezoeken, een duik in zee te nemen, te genieten van de Provençaalse keuken of gewoon lekker niets te doen.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek Aigues Mortes en Arles
 • Fiets door uniek natuurgebied
 • Overnacht aan zee
 • Wilde paarden en flamingo's
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Fietsen in de Camargue

Met zijn uitgestrekte waterplassen, wilde paarden en stieren, flamingo’s en zoutpannen staat de Camargue voor ongerepte natuur. Bekijk hier dit artikel.

Dag tot dag

Frankrijk - Camargue

Dit is een heerlijke fietsreis door het zuiden van Frankrijk. De Provençaalse Camargue vormt het decor van een tocht door de waterrijke Rhonedelta die plaats biedt aan flamingo's, wilde paarden en duizenden vogels. Onderweg een dag aan zee en je hebt tijd genoeg om mooie oude plaatsen als het vestingstadje Aigues Mortes te bezoeken, de Camargue in te dringen en te genieten van het onbezorgde mediterrane leven. Je fietst dagafstanden tussen de 45 en 70 km in overwegend vlak tot licht glooiend terrein. Je overnacht telkens twee nachten in een twee- of driesterrenhotel. Op de ‘rustdag’ kan je kiezen uit een rondrit of heerlijk relaxen en je eigen plan trekken. De laatste twee nachten verblijf je in het mooie stadje Arles.

Dag 1

Aankomst in St. Gilles. Als u op tijd arriveert kunt u voor het (heerlijke) diner nog even de oude stad bezichtigen. Met name de kathedraal is een bezoek waard.

Overnachting in

Saint-Gilles-du Gard

Dag 2

62,5 km rondrit vanuit St. Gilles.
Je maakt een rondrit via het prachtige middeleeuwse vestingstadje Aigues Mortes. Binnen de oude stadsmuren proef je nog de sfeer van 'vroeger'. La Tour de Constance, een prachtige toren uit 1240, steekt overal bovenuit. Beklim de toren en geniet van het uitzicht. Onderweg fiets je langs verschillende dorpjes en de 'poort van de Camargue', als je langs de meren 'Charnier' en 'Scamandre' fietst.

Overnachting in

Saint-Gilles-du-Gard

Dag 3

38 km van St. Gilles naar Saintes-Maries-de-la-Mer.
Vandaag fiets je via een prachtige route naar het kustplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer. Kleine wegen voeren door de moerasdelta van de Rhône. Het laatste stukje fiets je langs de Petit Rhône. Saintes-Maries-de-la-Mer is onder andere bekend als bedevaartsplaats van zigeuners. Verder is het een leuk dorpje met marktjes, leuke winkeltjes en fijne stranden.

Overnachting in

Saintes-Maries-de-la-Mer

Dag 4

Rustdag.
Start de dag met een rustig ontbijt en bekijk vervolgens wat je vandaag gaat doen. Een excursie de Camargue in, een korte rondrit, gewoon lekker luieren aan het strand of zwembad of voor de liefhebber een paardrijdtocht. In het natuurpark Parc Ornithologique zijn kolonies flamingo's te bewonderen of je trekt met een bootje de moerassen in.

Overnachting in

Saintes-Maries-de-la-Mer

Dag 5

54 km, van Saintes-Maries-de-la-Mer naar Arles.
Een vlakke rit brengt je via La Dique a la Mer (dijk) naar Arles. Water en land vloeien voortdurend in elkaar over en grote hoeveelheden vogels begeleiden je op je tocht. Zelfs de roze flamingo is hier regelmatig te zien. Eindpunt van vandaag is Arles, bekend door van Gogh en het stierenvechten.

Overnachting in

Arles

Dag 6

De schilder van Gogh heeft in Arles gewoond en deze schilder en de stad zijn nauw met elkaar verbonden. Er is een Van Gogh-wandeling uitgezet in het middeleeuwse centrum.
Als je wilt gaan fietsen zijn er verschillende opties: je kan op en neer naar het levendige Provençaalse dorpje Fontveille, gelegen tussen heuvels en olijfboomgaarden (ca. 25 km, met 100m stijgen). Je kan ook een stukje over de autovrije Via Rhona fietsroute fietsen langs de beroemde Pont Van Gogh, het ophaalbruggetje dat door Vincent is vereeuwigd. Voor de echte fietsers is er ook nog een rondrit van ca. 30 km door het weidse Camargue landschap uitgezet, dat eindigt bij Pont van Gogh en eventueel te combineren is met het uitstapje naar Fontveille tot een rit van ca. 50 km.

Overnachting in

Arles

Dag 7

Laatste rit van 21 km terug naar het beginpunt in Saint-Gilles.
Hier eindigt het arrangement, tenzij je nog een extra overnachting in Saint-Gilles boekt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleine, sfeervolle twee- en driesterrenhotels op kamers met douche en toilet. In Arles overnacht je in een hotel gelegen in het centrum.

Over de maaltijden

Alle ontbijten zijn inbegrepen. In Saint Gilles geniet je 's avonds tweemaal van de kookkunsten van Monsieur Peyrol in het hotel. In Saintes Marie de la Mer en Arles is het diner niet inbegrepen en laten we de keuze voor een restaurant graag aan jou over: er zijn vele mogelijkheden. Van het hotel in Saint Gilles krijg je verder een lunchpakket mee voor tijdens je fietstocht.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 2x lunchpakket
 • 2x diner
 • Bagagevervoer
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

De Camargue is grotendeels vlak, dus veel hoeft er niet geklommen te worden. Op plekken waar er geen alternatief is, zijn de wegen zijn soms wat breder en drukker dan gewenst. De warmte kan, ook rond hoogzomer, een verzwarende factor zijn (er is weinig tot geen schaduw).

Extra dagen

Je kan overal een extra dag boeken. Arles is een zeer sfeervolle stad. Als je zowel de rondrit vanuit Arles wil fietsen en voldoende tijd wil hebben voor een stadsverkenning, is een extra nacht in Arles aan te bevelen. In Arles overnacht je in een hotel in het centrum.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Fietshuur

ser2698att9.jpg

hybride fiets (vanaf € 136,- per persoon)

Uw huurfiets is een hybride, heeft 21 versnellingen en is uitgerust met bagagedrager, achtertas, slot en verlichting.

e-bike (vanaf € 245,- per persoon)

U kunt voor deze reis ook een volledig uitgeruste e-bike van goede kwaliteit huren.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - St. Gilles ca. 1170 km. Je kan je auto parkeren bij de eerste accommodatie, waar je ook weer terugkeert.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Nimes.

Vanaf het station van Nimes reis je verder per bus en/of taxi naar je eerste accommodatie in St Gilles (18 km).  Klik hier voor informatie over de bus (ligne 42) tussen Nimes en Saint-Gilles. De bus rijdt in ca. 40 min van Nimes-Parnasse (op 2,5 km van het TGV station) naar Saint-Gilles-Mistral (op ca. 10 min lopen van het hotel). In Nimes heb je dus een taxi nodig om van het treinstation naar vertrekpunt van de bus te komen en dan is het wellicht aantrekkelijker om met de taxi door te rijden naar het hotel.
Op de laatste dag staat een fietstocht op het programma die niet te combineren valt met de treinreis naar huis. Je kan het best een extra nacht in Saint-Gilles bijboeken. Het is ook mogelijk om de laatste fietstocht niet te maken en op dag 7 de trein vanuit Arles naar huis te nemen (reken wel op extra kosten omdat fietsverhuurder de fietsen in Arles moet gaan ophalen).

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.
NB. Eigen fietsen kunnen niet mee in de hogesnelheidstrein naar Frankrijk. Je kunt via SNP een huurfiets reserveren. 

Je kan dit arrangement op elke dag starten van begin april tot begin juli en van begin september tot eind oktober. We bieden deze trip in de zomermaanden niet aan omdat het erg warm kan worden in dit deel van Frankrijk. Temperaturen overdag van rond de 35 graden zijn dan geen uitzondering. Bovendien is het in de zomer erg druk in de Camargue.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Zuid-Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden jullie aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wilde_paarden_in_de_camargue.jpg

Frankrijk - Camargue

Flamingo’s, wilde paarden en middeleeuwse dorpjes

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten