Frankrijk - Bretagne, 8 dagen Rond het Presqu’île de Crozon

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie langs hotelletjes

Voettocht naar de Finistère, het einde van de wereld op het prachtige Presqu’île de Crozon. U loopt langs stille stranden en de zeegrotten van Morgat, via verschillende pittoreske vissersdorpjes bij de beroemde Cap de la Chèvre naar de abdijruïnes van Landevennec en een verzameling Prehistorische Menhirs. Een heerlijke kustwandelreis.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk uitwaaien
 • Stille Bretonse kusten
 • Vissersdorpjes en abdijen
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Bretagne

De steile rotswanden van het schiereiland Crozon, ook wel het juweel van de Armorique genoemd, steken scherp af tegen het helblauwe water van de Atlantische Oceaan en beschermen de kwetsbare flora van het achterliggende land. De wandelingen voeren door woeste heidevelden, over kleine rotspaadjes en mooie stranden. De abdij van Landévennec, de megalietenvelden, de rivierdelta van de Aulne en verschillende pittoreske vissersdorpjes bij de beroemde Cap de la Chèvre zijn enkele hoogtepunten van deze prachtige wandeltocht.

Dag 1

Het arrangement begint in het havenplaatsje Le Faou (spreek uit als 'foe'), waar u na een lange reis rustig kunt bijkomen en de voorbereidingen kunt treffen voor uw eerste wandeling van morgen.

Overnachting in

Le Faou

Dag 2

De wandeling gaat door licht heuvelachtig landschap met af en toe een wat steilere klim. U volgt de meanderende loop van de Aulne door veelal bosrijk terrein. U maakt kennis met het authentieke platteland van het schiereiland Crozon en de groene oevers van de Aulne. Wandelduur: 21 km, 300m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Landevennec

Dag 3

Het eerste deel van de wandeling voert langs de noordkust van het schiereiland door eikenbossen. Daarna steekt u over veelal landelijke wegen en af en toe door een bos van het schiereiland via Argol naar Pentrez. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Musée de Cidre en de ommuurde parochie van Argol. Wandelduur: 21 km, 350 m stijgen en dalen, 6 uur lopen.
Na de wandeling wordt u naar Morgat gebracht (20 km).

Overnachting in

Morgat

Dag 4

Na een transfer terug naar Pentrez begint u aan een mooie, maar vrij lange, wandeling langs de zuidkust van het schiereiland Crozon. U kunt zich ook op een andere plek laten afzetten, zodat de wandeling korter wordt. De wandeling gaat over paden die dicht langs de kust voeren, waardoor u van de mooiste vergezichten kunt genieten. Al naar gelang het weer en uw behoefte kunt u af en toe van de route afwijken om een lekker zwemplekje op te zoeken of te picknicken. Het tweede gedeelte van de wandeling is tamelijk geaccidenteerd en rotsachtig. Als het regent moet u goed oppassen. De wandeling eindigt in Morgat. Wandelduur: 25 km, 200m stijgen en dalen, 8 uur lopen.
Eventueel laat u zich elders afzetten voor een kortere wandeling.

Overnachting in

Morgat

Dag 5

U maakt een rondwandeling naar de Cap de la Chèvre. De route voert langs vele mooie baaien en u kunt genieten van schitterende vergezichten. Het terrein langs de kust is rotsachtig met veel stijgen en dalen, vooral langs de oostkant van het schiereiland. In het binnenland landelijk en licht glooiend. Wandelduur: 21 km, 200 m stijgen en dalen, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

Morgat

Dag 6

U wandelt via verschillende schitterende uitzichtspunten over de westzijde van het schiereiland Crozon naar Camaret. Natuur wordt hierbij afgewisseld door het Megalitische erfgoed van Lagatjar. Uw wandeling eindigt in het kreeftvissersplaatsje Camaret. Wandelduur: 21 km, 350m stijgen, 175 m stijgen en dalen dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Camaret

Dag 7

Een ontspannen wandeling van Cameret naar Le Fret. De wandeling voert een stukje over de “Sentier Cotier”, gevolgd door landelijker terrein met afwisselend akkers. Vanaf het schiereiland kunt u het eilandje “île des morts” in de brede baai van Brest zien liggen evenals de bebouwing en de havens van Brest. Wandeling: 11 km, 100 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Le Fret

Dag 8

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in leuke dorpshotelletjes op kamers die voorzien zijn van douche en toilet.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Frans ontbijt voor u klaar. Op de meeste dagen wordt er ook een diner voor u geserveerd. In Landevennec krijgt u wrs. een traditionele pannekoeken maaltijd. In Morgat heeft het (standaard) hotel geen restaurant. De eerste avond is er voor u gereserveerd in een nabijgelegen restaurant. De andere avonden kunt u zelf een leuk (vis)restaurantje uitzoeken. De lunch kunt u ter plekke inkopen of in het hotel bestellen. Het is handig van huis wat mueslirepen e.d. mee te nemen, omdat er (zeker buiten het hoogseizoen) weinig eten en drinken te krijgen is tijdens de eerste wandelingen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 5 diners
 • bagagevervoer op dag 2, 3, 6 en 7
 • transfers op dag 3 en 4
 • SNP-reisdocumentatie
 • originele wandelkaart (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over goed begaanbare paden door een heuvelachtig terrein en bovenlangs kliffen, met weinig grote hoogteverschillen. De paden zijn nergens lastig of hoogtevreesgevoeilig. U loopt ook flinke stukken over het strand.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Camaret is een leuk vissersplaatsje aan het eind van het schiereiland.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Le Faou is ca. 1000 km. U kunt uw auto parkeren op het parkeerplein voor het hotel in Faou. Als u de auto op het parkeerterrein van het hotel wilt laten staan, kost dit ca. 5 euro per dag. Aan het einde van uw arrangement kunt u vanaf Le Fret per taxi (ca. 35 km) of bus naar Le Faou reizen. Er gaan meer bussen vanaf Le Fret Poteau (half uur lopen van centrum Le Fret). De laatste wandeling is vrij kort, zodat u eventueel 's middags op de voorlaatste dag uw auto al kunt ophalen.
Informatie over de bus vindt u hier (lijn 32 en 34) of hier.

Treinreis

U kiest een treinreis naar Brest. Vanaf Brest gaat u per bus of taxi (30 km) naar Le Faou. Let goed op of de bus aansluit op de trein; op zondag is er geen bus. Het is mogelijk om onderweg in Parijs te overnachten, dan bent u mooi op tijd in Brest. Ook kunt u eventueel vroeger of later vertrekken dan het hier gepresenteerde schema.

Aan het eindpunt van uw arrangement reist u per boot (30 min) terug naar Brest (zie www.azenor.fr, zoek onder Liaison presqu'île de Crozon voor dienstregeling). Vanaf de haven in Brest kunt u lopen (20 min.) of een taxi nemen naar het station.
NB. De boot van Le Fret naar Brest vaart buiten juli en augustus minder of niet meer).
Een alternatieve route naar Brest is met de bus (op schooldagen) of taxi van Le Fret naar Le Faou (35 km) en in de ochtend de bus van Le Faou naar Brest (30 km). Er gaan meer bussen vanaf Le Fret Poteau (half uur lopen van centrum Le Fret). U bent voor vroeg vertrek met de trein vanuit Brest meestal aangewezen op een taxi van Le Fret naar Brest (ca. 70 km).

Informatie over de bus vindt u hier (lijn 32 en 34) of hier.

Bestemming Tijd   Overstap
Amsterdam CS – Brest  09:17 - 18:281
Brest – Amsterdam CS   13:45 - 22:421


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 302,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 465,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL) bij vroegboeking meer dan 3 mnd voor vertrek:
€ 218,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 364,50 (zitplaats, 1e klas, retour)
Voor vertrek vanaf België geldt een extra vroegboekkorting van € 10 p.p.

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Extra's

Verlengingshotels

acc10911att88.jpg

Hotel de Cathedrale (Rouen)

Het hotel heeft een prachtige ligging in het centrum van Rouen. Het centrum is een voetgangersgebied met een hoop vakwerkhuizen en het hotel heeft een 17e-eeuwse vakwerkfaçade. De kamers zijn ruim, comfortabel en goed ingericht.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van begin maart tot eind oktober. Reserveer tijdig indien u dit arrangement in de zomermaanden wilt boeken.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_kust_bij_morgat.jpg

Frankrijk - Bretagne

Rond het Presqu’île de Crozon

wandelvakantie langs hotelletjes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen