SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 500305 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Finland - Kuusamo, 8 dagen

Sneeuwwandelen in Finse nationale parken, sneeuwwandelen vanuit Oivangin Lodge

Dagwandelingen op sneeuwschoenen vanuit de sfeervolle houten Oivangin Lodge, gelegen in de besneeuwde bossen aan de oever van het bevroren Singerjärvimeer. Verken, begeleid door een deskundige lokale gids, het Oulanka Nationaal Park, Livaara, Ruka en het Nationaal Park Riisintunturi: een winters paradijs met prachtig besneeuwde bomen. Maak eventueel een sledetocht met husky’s. Wie weet zie je het noorderlicht deze week!

 
Fantastische accommodatie, prachtige natuur, liefdevolle verzorging van de lodgeeigenaren Heikki, Tuula en hun team. ...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • sfeervolle Finse lodge
 • dagwandelingen
 • optionele huskytocht
 • Noorderlicht
Op de luchthaven Kuusamo worden we opgewacht door de gids en naar de lodge gebracht. Eindeloze Finse bossen en talrijke bevroren meertjes omringen dit sfeervolle onderkomen. De hele week is de lodge ons “thuis” en de lokale gids zal er alles aan doen om het ons naar de zin te maken. Op de eerste sneeuwwandeldag maken we een verkennende tocht op onze sneeuwschoenen. Al snel trekt ieder zijn eigen spoor door de Finse poedersneeuw. De overige dagen bezoeken we de mooiste gebieden in de omgeving, zoals het natuurpark Iivaara, gelegen tegen de Russische grens. In het Nationaal Park van Riisitunturi sneeuwwandelen we in een waar winterparadijs. In het Oulanka N.P., vlak onder de Poolcirkel, trekken we over de Pieni Karhunkierros (‘kleine berentocht’): een prachtige wandeling door de taigabossen en de canyon van de Oulankajoki. Het tot honderd meter diepe stroomdal, de fraaie bevroren watervallen en het omringende oerbos en hoogveen zijn al sinds 1956 als Nationaal Park beschermd.  Op de boomloze top van de Valtavaara, met 492 meter de hoogste in de omgeving, hebben we bij helder weer een prachtig uitzicht over de Finse wildernis van bossen en meren. Een Finse wintervakantie is natuurlijk niet compleet zonder een sledetocht met husky’s. Deze sledetocht is ter plaatse optioneel te boeken. Met een beetje geluk krijgen we deze week ook het noorderlicht te zien!
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Finland

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Kuusamo airport
Kuusamo airport
Programma
Vanaf Schiphol vliegen we met een directe vlucht naar Kuusamo (3 uur vliegen). Hier staat onze gids te wachten die ons naar de lodge brengt (0,5 uur rijden).

Overnachting in
Oivangin, Oivangin Lodge

 1. terras van de lodge (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
terras van de lodge (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
Programma
Na het ontbijt maken we ons klaar voor de eerste tocht op de sneeuwschoenen in de omgeving. We dwalen door de besneeuwde naaldbossen en trekken ons spoor over de diepbevroren meren. Een rustige tocht vandaag. Na de tocht die ongeveer 4-5 uur duurt, wacht de sauna.

Overnachting in
Oivangin

 1. tussen de sneeuwsculpturen (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
tussen de sneeuwsculpturen (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
Programma
Vandaag bezoeken we een gebied ten zuidoosten van Kuusamo. Hier ligt, tegen de Russische grens aan, een mooi heuvelachtig taigagebied. De hoogste top is de Livaara (469 m). Vanaf de top kijken we met helder weer Rusland in. Op de terugweg brengen we een kort bezoek aan Kuusamo, het centrum van de regio.
Afstand: 10 km, duur: ongeveer 4-5 uur.

Overnachting in
Oivangin

 1. tussen de ijssculpturen door (Lex van den Bosch)
tussen de ijssculpturen door (Lex van den Bosch)
Programma
Vandaag maken we een sneeuwwandeltocht in het Nationaal Park Riisintunturi. De bus brengt ons naar het kleine, slaperige dorpje Tolva (45 minuten rijden). Hier begint onze tocht door een waar sprookjeslandschap. Naarmate we hoger komen, worden de besneeuwde bomen prachtige sneeuwsculpturen. Deze ontstaan doordat de vochtige lucht op hoogte tegen de bomen condenseert en in combinatie met de verse sneeuw levert dit de mooiste kunstwerken op.
Afstand: 12 km, duur: 4 - 5 uur.

Overnachting in
Oivangin

 1. bevroren hut (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
bevroren hut (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
Programma
Na het ontbijt worden we naar Ruka gebracht (20 minuten rijden). Ten noorden van Ruka, een van de grotere skigebieden van Finland, ligt de Valtavaara, met 492 meter de hoogste berg van de regio. Op de boomloze top staat een mooie hut: de oudste hut op de bekende 80 km lange wandelroute van de Bear Trail. Het uitzicht over de winterse omgeving is natuurlijk weergaloos! Na de wandeling kunnen we even een kort bezoek brengen aan Ruka, voor de liefhebbers.
Afstand: 9 km, duur: 4-5 uur.

Overnachting in
Oivangin

 1. Sledetocht met husky
Sledetocht met husky
Programma

Vandaag kunnen we kiezen uit een sneeuwwandeltocht in de omgeving van de lodge of een spectaculaire huskytocht. Op de huskyboerderij zal de hondenmenner ons alles vertellen over zijn bijzondere honden en ons leren hoe je je op een veilige manier met de slede kunt verplaatsen. Vervolgens maken we een tocht, ongeveer 20 km, door de bossen en over de bevroren meren en voelen we ons als echte Sami, op pad met de husky’s. Je hebt met twee personen een slede en een span husky’s. Na deze bijzondere en enerverende tocht rijden we terug naar Oivangin, waar weer de sauna wacht. De tocht duurt 2 uur, afhankelijk van de sneeuwomstandigheden.
De sneeuwwandelaars gaan met de gids op zoek naar diersporen en leren van alles over de dieren die ‘s winters in deze omgeving leven. Bovendien ga je ijsvissen op een van de bevroren meren.

Beide activiteiten vandaag zijn optioneel en worden ter plaatse geboekt en betaald. De Huskytocht kost €150,- en de sneeuwwandeltocht kost €40,- p.p.Overnachting in
Oivangin

 1. het Oulanka Park (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
het Oulanka Park (foto Maykel Otten & Marinka de Haan)
Programma
Vandaag maken we een tocht in het Oulanka Nationaal Park. Hier is een prachtige route uitgezet: de Pieni Karhunkierros, de kleine berentocht. De Oulankjoki slingert door de taigabossen en de vele meertjes en veenmoerassen. De stroomversnellingen en watervallen zijn prachtig bevroren en het dikke pak poedersneeuw heeft het landschap veranderd in een wit sprookjeslandschap. Tijdens de lunch bakken we de echte Finse makkara. Gelukkig houdt de Russische beer zijn winterslaap!
Afstand: 12 km, duur: 5-6 uur.


Overnachting in
Oivangin

 1. Vertrek vanaf Kuusamo (foto Lex van den Bosch)
Vertrek vanaf Kuusamo (foto Lex van den Bosch)
Programma
Na het ontbijt rijden we naar de kleine luchthaven van Kuusamo en nemen we afscheid van onze gids. We vliegen met een directe vlucht terug naar Amsterdam.


NB Programma
De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Bij extreme kou zal het programma, indien mogelijk, worden aangepast. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de lokale gids. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Tijdens deze reis verblijven we in de Oivangin Lodge. Deze traditioneel gebouwde, houten Finse blokhut ligt aan de oever van het Singerjärvimeer. We slapen op tweepersoonskamers. De douches en wc’s zijn gemeenschappelijk. Er zijn 3 wc/douche ruimtes. Er zijn handdoeken aanwezig. Natuurlijk is er ook een sauna! De lodge is zeer sfeervol ingericht. Er is een grote gemeenschappelijke verblijfsruimte met een open haard. De keuken is ruim en van alle gemakken voorzien. Er is wifi, een wasmachine en een droogkast aanwezig. Buiten onze groep zijn er geen andere gasten in de lodge.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

De maaltijden worden genuttigd in een sfeervol restaurant dat op loopafstand van de lodge ligt. De dag begint met een stevig ontbijt. Tijdens het ontbijt maken we een lunchpakket. Koffie en thee gaan natuurlijk mee in de thermosflessen. 's Avonds is er een smakelijke driegangen maaltijd.Inbegrepen

• Heen- en terugreis en luchthavenbelasting
• Transfers met minibus en taxi
• Verblijf in lodge op tweepersoonskamers
• Maaltijden op basis van volpension, vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
• Diensten lokale gids

Boekt u uw vlucht met Transavia bij ons dan is 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepenNiet inbegrepen
• Verzekeringen
• Sledetocht met husky's (€150,-  p.p.) en sneeuwwandelen met ijsvissen (€40,- p.p.) op dag 6
• Huur (€50,-) sneeuwwandeluitrusting (sneeuwschoenen en stokken)
• Persoonlijke uitgaven


Reserveringskosten
• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De sneeuwwandeltochten duren 3 tot 5 uur en variëren in lengte tussen de 7 en 15 km. De hoogteverschillen zijn gering en maximaal 100 m stijgen en dalen. De routes gaan meestal over bevroren meren en door glooiende bossen, maar in de buurt van de Oulankajoki moeten we regelmatig een klimmetje maken. Het terrein is hier namelijk wat grilliger. De lengte en de duur van de tochten is sterk afhankelijk van de sneeuwkwaliteit en de weersomstandigheden. Je wandelt met een dagrugzak met daarin de spullen voor de dagtocht.
De weersomstandigheden, zeker tijdens de eerste reizen in de winter, kunnen de wandelingen extra zwaar maken. Temperaturen tot beneden de -25 ºC zijn dan niet ongewoon. Houd hier rekening mee wat de kleding betreft.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een lokale gids. Hij kent de route en de omgeving uitstekend. Hij spreekt Engels. Hij zorgt er niet alleen voor dat alles vlekkeloos verloopt, maar kan ook veel vertellen over de gebieden die we bezoeken.


Minimum aantal deelnemers
7


Maximum aantal deelnemers
16


Geschikte reisperiode
In het midden van de winter, december en januari, zijn de dagen kort. Midden januari gaat de zon in de omgeving van Kuusamo om ongeveer 10.00 op en rond 15.00 weer onder. Door de sneeuw is het tijdens de schemering echter licht genoeg om buiten actief te zijn. Begin februari gaat de zon rond 9.00 op en om 16.00 weer onder. Eind februari, begin maart gaat de zon om ongeveer 8.00 op en rond 18.00 onder. Omdat veel loipen verlicht zijn, kan je in januari lang genoeg buiten actief zijn.
De temperaturen in de winter kunnen zakken tot wel -25 ºC . Omdat de lucht in deze omgeving echter zeer droog is, voelt dit lang niet zo koud aan. De gemiddelde temperaturen in de omgeving van Kuusamo zullen in de winter tussen de –10 ºC en de –15 ºC liggen. Een uitstekende uitrusting is daarom zeer belangrijk!


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Finland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
 
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Finland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Finland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Visum
Voor een verblijf in Finland hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Finland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Voor een verblijf in Finland zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid
De criminaliteit in Finland (ook in de steden) ligt duidelijk onder het gemiddelde in de Benelux. Eigendomsdelicten (diefstal etc.) komen beduidend minder voor.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

Materiaal & uitrusting

Voor deze reis heb je een standaard sneeuwwandeluitrusting (sneeuwschoenen en stokken) nodig. Deze is ter plaatse te huur voor €50,- per week en moet ter plaatse betaald worden.

In Finland kunnen de temperaturen ’s winters variëren van zeer koud met extreme temperaturen (-25 ºC) tot licht vriezend, mooi wintersportweer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Door de droge lucht voelt een dergelijke lage temperatuur echter niet zo extreem koud aan. Je kledinguitrusting moet van een uitstekende kwaliteit zijn. Hoe kouder het is, des te meer lagen trek je aan!

Paklijst:

• EHBO eenvoudige middelen
• EHBO sporttape
• Warme, goed geïsoleerde bergschoenen
• Dagrugzak (35 liter)
• Sandalen of (hut)slippers
• Fleecejack/-trui
• Handschoenen en warme overwanten
• Muts en haarband
• Warme sokken
• Warme kleding
• Wind- en waterdicht jack
• Zonnebril
• Bivakmuts
• Alarmfluitje
• Zaklamp
• Zakmes
• Thermos veldfles
• Lang ondergoed
• Winddichte en sneeuwafstotende broek
• GamaschenGeld mee op reis
Euro’s voor privé-uitgaven.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Momenteel zijn er geen bijzonderheden


 • per vliegtuig

Vluchtinformatie

Deze reis is alleen te boeken in combinatie met een directe chartervlucht, uitgevoerd door Transavia naar Kuusamo v.v.

Vluchtschema
Amsterdam-Kuusamo vertrek om 07.00 aankomst 11.05 uur
Kuusamo - Amsterdam vertrek om 11.45 aankomst 14.00 uur

Vluchtschema - vertrek 5 maart 2017
Amsterdam-Kuusamo vertrek om 06.10 aankomst 10.15 uur
Kuusamo - Amsterdam vertrek om 10.55 aankomst 13.10 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 21 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • maart 2017
 • Fantastische accommodatie, prachtige natuur, liefdevolle verzorging van de lodgeeigenaren Heikki, Tuula en hun team. Professionele begeleiding tijdens de prachtige wandelingen van de gids Chris. Ik heb de reis in de periode januari en maart gedaan. Ik kan niet kiezen water mooiste periode is, zo verschillend maar beide keren zo prachtig! Een reis van beleving in plaats van prestatie...
 • maart 2017
 • Geweldige reis in een sprookjesachtig mooie omgeving en een verblijf in een zeer Fins onderkomen. Avontuur bestaat nog! Afzakken in diepe sneeuw, zalm eten van het zelfgemaakte vuur, koffie drinken van gesmolten sneeuw, Genieten op de slee achter de husky's en knuffelen met huskypups, echt fantastisch allemaal!
 • maart 2017
 • Een mooie reis, sneeuwschoenwandelen erg leuk en goed te doen. Goede gids en accomodatie is top! Lekker eten! Mooi weer, noorderlicht gezien, huskytocht! Kortom een prima vakantie.
 • maart 2017
 • Een topvakantie! Een geweldig winters landschap met prachtige wandelingen. Chris en Jouko zijn goede gidsen. De verzorging door Heikki en Tuula is ook geweldig. Een erg mooie accommodatie. En dan ook nog eens drie avonden op rij het noorderlicht mogen beleven! Een topvakantie dus!
 • maart 2017
 • De sneeuwschoenwandelreis naar Kuusamo is een geldige reis en in overweldigende natuur. Je voelt je soms in een sprookjesland en andere momenten als een poolreiziger. Echt geweldig.
 • februari 2017
 • Deze reis is een aanrader voor degene die graag met sneeuwraketten wandelt. Ik heb al dikwijls met sneeuwraketten gewandeld, maar deze is zeker de top.
 • februari 2017
 • Prachtige reis, een echte aanrader. De foto's op de site hebben we ook echt in werkelijkheid gezien, inclusief het noorderlicht. En het supervriendelijke personeel en de kundige lokale reisleiders maken het tot een onvergetelijke reis!
 • januari 2017
 • Prachtige lodge met een uitstekende keuken en bijzonder gastvrij onthaal door Heikki en Tuula. Hele mooie wandelingen door prachtige landschappen van sneeuw en ijs, onder de deskundige begeleiding van Chris en Jouko. Een top vakantie!
 • januari 2017
 • Geweldige reis in een sneeuwrijk Noord-Finland. Prachtige omgeving en een verblijf in een geweldige sfeervolle lodge aan de rand van het bevroren meer. Personeel van de accomodatie om door een ringetje te halen. Lokale gidsen die met heel veel liefde voor en kennis van de natuur een zeer afwisselend programma aanbieden. En als je dan net zoals wij vijf dagen zon en echte wintertemperaturen mag ervaren dan kan de reis niet meer stuk! "Warm"aanbevolen reisbestemming.
 • januari 2017
 • Een zeer leuke reis, met deskundige gids en fantastisch onderkomen en heerlijke maaltijden. Alles is zeer goed verzorgd en georganiseerd!
 • februari 2016
 • Fantastische sprookjesachtige sneeuwervaring! Had er geen voorstelling van dat het zo uniek en indrukwekkend zou zijn.
 • februari 2016
 • Als je op je sneeuwschoenen achter gids Chris White tussen de besneeuwde boomsculpturen loopt, waan je je in een droomwereld! Daarna genieten van de heerlijke keuken van het gastvrije koppel Heikki en Tulla en dan ook nog als toetje 'snachts het noorderlicht mogen aanschouwen dan heb je een top vakantie!
 • februari 2016
 • Alleen maar superlatieven: onze geweldige gidsen Chris en Jouko, de gezellige lodge, de warme ontvangst door Heikki en Tuula in hun 5-sterrenrestaurant, de prachtige cross country wandelingen in een magisch sneeuwlandschap, onze groep, de huskysledetocht en natuurlijk het Noorderlicht!
 • februari 2016
 • Mooie off-road wandelingen door prachtige landschappen met goede humoristische gids Chris White en zijn vriend Jouko. Sfeervolle accommodatie met uitstekende zorg door Heikki en Tuula. Als bonus ook nog het noorderlicht mogen aanschouwen.
 • februari 2016
 • Een reis om nooit meer te vergeten! Veel sneeuw, noorderlicht en sprookjesachtige omgeving, heerlijke uitdagende wandelingen met goede gids en niet te vergeten gezelschap. Een reis met een 10+
 • februari 2016
 • Een fraaie reis waarin mooie Finse landschappen centraal staan. Sneeuwwandelen geeft de mogelijkheid om van de gebaande paden af te gaan en mooie vergezichten te ontdekken. Een aangenaam verblijf in een fraaie accommodatie, heerlijk eten en een warme sauna maken van deze reis een bijzondere wintersport ervaring.
 • februari 2016
 • Geweldig avontuurlijke sneeuw-wandelreis in de Finse wildernis. Bijzondere ervaring in een uniek en fotogeniek wit-winter-wonderland! Gesmeerde samenwerking tussen authentiek, zeer gastvrije Finse accommodatie-beheerder, (bus)vervoeder en sneeuw-wandelgidsen. Kortom een aanrader!
 • februari 2015
 • Een echte aanrader: overweldigend mooie natuur (sneeuwsculpturen, meren, watervallen), fijne Engelstalige gids, heerlijk onderkomen en bijzonder gastvrij Fins echtpaar als "hosts". Heerlijk gegeten en genoten van de sauna. Wandelingen soms even pittig, maar passend bij niveau 1,5
 • februari 2015
 • Super sneeuwschoenwandelvakantie, door het magische witte landschap van Finland. Bij terugkomst van een dag wandelen wordt je in de watten gelegd door Heikki en Thula!
 • februari 2015
 • Geweldige, mooie wandelingen door prachtige natuurgebieden onder leiding van een hele goede gids Chris White en zijn Finse vriend Jouko. Ik moet nog een keer terug vanwege het Noorderlicht.
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden