Finland - Finse taiga & Botnische Golf, 7 dagen Vogelen op de poolcirkel

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Vogels kijken

Themareis vanuit hotels

Het wilde westen van Europa ligt in het hoge noorden. Finland is dun bevolkt en rijk aan natuurschoon. In de noordelijke wildernis zijn uilen en hoenders te bewonderen, maar niet gemakkelijk te vinden. Onze lokale Finse gids kent het gebied en weet waar de soorten zich bevinden. Eerst verkennen we de vogelrijke oevers van de Botnische Golf, nabij Oulu. Tegen de Russische grens gaan we zoeken naar soorten die uitsluitend in de taiga voorkomen: de bruinkopmees, de taigagaai en de mysterieuze blauwstaart, die uitsluitend ’s nachts zingt. Begin juni wordt het niet meer echt donker. Nachtexcursies blijken bijzonder productief te zijn. Reis mee naar Finland en ga soorten zien die je zelf niet kunt vinden!

Uniek aan deze reis

  • Op stap met Nederlandse vogelaar en Finse vogelgids die alle nestplaatsen kent
  • Uitstekende logistieke verzorging
  • Zowel de hoenders en uilen van de taiga als de watervogels van de Botnische Golf
Zwaarte
Comfort

Vogellijsten en/of reisverslagen van deze reis

Van deze vogelreis zijn vogellijsten en/of reisverslagen van eerdere vertrekdata beschikbaar.

Dag tot dag

Finland - Finse taiga & Botnische Golf

De omgeving van Oulu is volgens de Finnen het beste vogelgebied van het land. De baai van Liminka is bijvoorbeeld het meest waardevolle wetland van Finland. Vanuit een hotel dat pal aan de drassige oever van de baai  ligt gaan we twee dagen op zoek naar water- en weidevogels. Hier vinden we o.a. de dwergmeeuw (200 paar) en kraanvogels.  Binnen de grote diversiteit aan steltlopers (o.a. de kemphaan, de grauwe franjepoot en de wulp) verdient de grutto speciale aandacht: een van de zeldzaamste broedvogels van Finland. Ook roofvogels komen we in dit gebied tegen met kans op o.a. twee soorten  kiekendieven en de velduil. Van de zangvogels zijn de kleine karekiet en de rietzanger de meest algemene.
Na twee dagen verplaatsen we ons naar het oosten en staat de reis in het teken van de taiga, het grootste bosgebied ter wereld. Tegen de Russische grens gaan we zoeken naar soorten die uitsluitend in de taiga voorkomen: de bruinkopmees, de taigagaai en de mysterieuze blauwstaart, die uitsluitend ’s nachts zingt. Begin juni wordt het niet meer echt donker. Nachtexcursies blijken bijzonder productief te zijn. Dit is dus geen reis waarvan je uitgerust thuiskomt. Uilen, hoenders en andere vogelsoorten zijn immers vooral ’s nachts actief. Als we ’s avond het gebied ingaan is bij elke vogelstop het bolderen van korhoenen te horen. Af en toe zien we er een paar langs de weg. Imposant is het mannetje auerhaan dat midden op de weg staat te baltsen. De dieren verliezen soms hun schuwheid gedurende het baltsseizoen. Het hazelhoen is soms wat lastiger te vinden en leeft verborgen tussen de dichte ondergroei. Behalve hoenders hebben uilen tijdens deze reis onze speciale aandacht. Onze lokale gids weet waar de vogels zich ophouden. Met wat geluk is het mogelijk om zeven soorten te observeren: de velduil, de sperweruil, de dwerguil, de ruigpootuil, de oehoe, de Laplanduil en de Oeraluil. De sperweruil dank zijn naam aan de gestreepte borst die lijkt op die van een sperwer. ‘Grote grijze uil’ is de uit het Engels vertaalde benaming van de Laplanduil. Van kruin tot staart is deze uil bijna 1 meter lang. Laplanduilen hebben een zeer karakteristieke kop met een mysterieuze oogsluier. Deze is goed te zien als we er eentje in de telescoop hebben. De dwerguil is de kleinste Europese uil, niet veel groter dan een spreeuw. Van alle noordelijke uilen is het de felste en fanatiekste jager. Dwerguilen slaan vaak prooien die groter zijn dan zijzelf.
Samen met een ervaren  SNP reisleider/vogelaar en een deskundige Finse ornitholoog heb je zo de unieke gelegenheid de Noord-Europese soorten van dichtbij te bekijken.

Dag 1

Via Helsinki vliegen we naar de stad Oulu, in het noorden, aan de oevers van de Botnische Golf. Hier komen we in de late namiddag aan en worden opgewacht door onze lokale gids. Een ritje van enkele minuten brengt ons bij ons hotel voor de eerste dagen. Voor en  na het diner kunnen we in de directe omgeving van het hotel al vogels kijken. Het hotel ligt aan de moerassige oever van de baai van Kempeleenlahti. Vanuit het hotel begint een 1,5 km lang pad door het moeras. Het pad voert ons langs twee observatietorens en langs de oevers van het moeras. In de bossen nabij het dorp kunnen we nog op zoek naar de dwerguil en de oehoe.

Overnachting in

Kempele

Dag 2-3

De omgeving van Oulu is volgens de Finnen het beste vogelgebied van het land. De baai van Liminka is bijvoorbeeld het meest waardevolle wetland van Finland. Langs de oever en in de moerassen zijn verschillende observatietorens te vinden, vanwaar we de rijke vogelwereld uitstekend kunnen bewonderen. Hier vinden we o.a. de dwergmeeuw (200 paar), wilde zwanen en kraanvogels.  Binnen de grote diversiteit aan steltlopers (o.a. de kemphaan, de grauwe franjepoot, de Kaspisch plevier, de kleine plevier, de zwarte ruiter, de groenpootruiter en de wulp) verdient de grutto speciale aandacht: een van de zeldzaamste broedvogels van Finland. Eendensoorten als de slobeend, de zmertaling en  het nonnetje zien we hier ook. Ook roofvogels komen we in dit gebied tegen met kans op o.a. de zeearend, de wespendief, de blauwe en de bruine kiekendief. Zelfs de steppenkiekendief wordt hier af en toe waargenomen. ’s Avonds klinkt de mysterieuze roep van de roerdomp. Ook is er een goede kans om in de omgeving van Oulu roodkeelduikers en kuifduikers te zien. Van de zangvogels zijn in de rietvelden de kleine karekiet en de rietzanger de algemeenste, maar ook de bosrietzanger, de struikrietzanger en de Noordse nachtegaal behoren tot de mogelijkheden. En met enig geluk horen we ook het raspende geluid van de kwartelkoning. In de bossen, tuinen en wegbermen gaan we op zoek naar de roodmus, de spotvogel, de kuifmees en de ortolaan. Mogelijk zijn echter nog niet alle zomergasten gearriveerd. 
En natuurlijk brengen we veel tijd door in de bossen rond Oulu en gaan we op zoek naar de Finse uilen. De bossen in de omgeving van Oulu zijn een van de beste regio’s voor broedende uilen zoals de oehoe, de oeraluil, de Laplanduil, de ruigpootuil, de velduil en de dwerguil. In sommige jaren vind je hier ook de ransuil en de sperweruil. In de bossen kunnen we mogelijk de korhoen, de auerhoen en de drieteenspecht te zien krijgen.

Overnachting in

Kempele

Dag 4

Vandaag rijden we oostwaarts door een landschap van taiga, moeraslanden, meren en rivieren, naar het stadje Kuusamo, niet ver van de grens met Rusland. Tijdens deze 230 km lange route houden we in biotopen stops om uiteenlopende soorten te zoeken als de taigarietgans, kraanvogels, de steenarend, de slechtvalk, smelleken, de boomvalk, de grote gele kwikstaart en de noordelijke ondersoort van de klapekster. In de taiga kunnen we korte wandelingen maken op zoek naar de haakbek en de witbandkruisbek.
‘s Avonds gaan we in de directe omgeving van Kuusamo op zoek naar de parelduiker, de roodhalsfuut en de grote zaagbek. Op eilandjes in de meren nestelen dwergmeeuwen. In de moerassen kunnen we op zoek naar soorten die in de venen rond Kuusamo vrij zeldzaam zijn, zoals de grauwe franjepoot, het bokje en de breedbekstrandloper.

Overnachting in

Kuusamo

Dag 5-6

In Kuusamo duiken we twee dagen de uitgestrekte taiga in. Soorten die hier algemeen zijn, zijn de keep en op de vennen de brilduiker en langs de oevers de bosruiter. Maar we gaan vooral voor de noordelijke soorten die in deze uitgestrekte naaldwouden leven, zoals de blauwstaart, de grauwe fitis, de kruisbek, de grote kruisbek, de witbandkruisbek en de haakbek. Bijzondere aandacht besteden we aan de hoenders en de spechten die we rondom Kuusamo kunnen vinden: de hazelhoen, de korhoen, de moerassneeuwhoen en de indrukwekkende auerhoen, die er niet voor terugdeinst de mensen uit zijn territorium te verjagen. Van de spechten zoeken we met name de zwarte specht en de drieteenspecht. De blauwborst, de bosgors en de dwerggors vinden we in de halfopen veengebieden en in de stromende beken zien we de waterspreeuw. De steenarend en de zeearend zijn vrij zeldzaam in de omgeving van Kuusamo, maar de visarend is algemener. In voedselrijke jaren maken we ook kans op de ruigpootbuizerd en de sperweruil.

Overnachting in

Kuusamo

Dag 7

Onze vogelervaring op de poolcirkel zit er op. Na het ontbijt rijden we in ca. 3 uur terug naar Kajaani, waar we op het vliegtuig stappen, dat ons via Helsinki terug naar Nederland brengt.

NB Programma

De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt in overleg met de deelnemers, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Omdat wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in twee comfortabele hotels, die midden in de vogelgebieden liggen. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer.
De eerste nachten verblijf je in Airport Hotel Vihiluoto, in Kempele, in de buurt van het vliegveld van Oulu, en pal aan de moerassige oever van de baai van Kempeleenlahti. Vanaf het hotel begint zelfs een wandelpad door het moeras, dat langs twee vogelkijktorens voert.  De kamers zijn modern en hebben een ruime badkamer. Het hotel beschikt over een goed restaurant. Je overnacht drie nachten in dit driesterrenhotel.
In het Oost-Finse stadje Kuusamo verblijf je in het moderne Sokos Hotel Kuusamo. Dit hotel heeft ruime kamers met badkamer, een goed restaurant en een gezellige bar. Ook in dit driesterrenhotel verblijf je drie nachten.

Over de maaltijden

Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals de warme en niet-alcoholische dranken tijdens de maaltijden. We dineren afwisselend in de accommodaties en in restaurants. Lunches zijn niet inbegrepen, maar er is dagelijks gelegenheid om inkopen te doen voor een picknick in het veld. Wie een thermosfles bij zich heeft kan deze 's ochtends met koffie of thee laten vullen.

Inbegrepen

• Heen- en terugreis
• Begeleiding SNP-reisleider/vogelkenner en Finse Engelstalige ornitholoog
• Alle transfers per minibus
• Overnachting in hotels op tweepersoonskamers met badkamer
• Maaltijden op basis van halfpension (ontbijt en diner) van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 7

Niet inbegrepen

• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven
• Alcoholische consumpties
• Lunches
• Transfers naar en van de plaats van je eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

Tijdens deze vogelreis maken we dagelijks een of meerdere korte wandelingen om bij de beste observatieplekken te komen. Soms zijn deze wandelingen een paar honderd meter, soms enkele kilometers. Op sommige dagen maak je wat langere wandelingen van ca. 2 uur. Het terrein is vlak tot licht glooiend. De tochten gaan over goed begaanbare, soms stenige of drassige bospaden. Waar het terrein erg kwetsbaar of nat is, wandelen we over plankieren. Tijdens de excursiedagen verlaten we af en toe het gebaande pad en zoeken we een weg door het bos- of veenterrein. De hoogteverschillen zijn klein, tot maximaal 200m stijgen en dalen op een dag. Het wandeltempo is laag en we nemen steeds ruim de tijd om de vogels te bekijken of pauze te houden.

De gebieden die je tijdens deze reis bezoekt liggen vaak ver uit elkaar en regelmatig zullen we langere afstanden met de bus moeten overbruggen. Regelmatige transfers van een uur zijn dan ook onoverkomenlijk.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de bovenstaande vluchten, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld in Oulu of in het hotel in Oulu.
 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Finnair via Helsinki naar Oulu heen en terug vanaf Kusaamo.

Vluchtschema
AY1302 Amsterdam Helsinki vertrek 11.55 aankomst 15.15 uur
AY 0441 Helsinki Oulu vertrek 16.00 aankomst 17.00 uur
AY 0490 Kuusamo Helsinki vertrek 13.50 aankomst 15.30 uur
AY 1305 Helsinki Amsterdam vertrek 16.15 aankomst 17.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Deze reis vindt plaats in juni, als de dagen in Midden-Finland nauwelijks in nacht overgaan en we dus ook ’s avonds laat en zelfs ’s nachts, als de hoenders en uilen het actiefst zijn, voldoende licht hebben om wild te spotten.
Veel mensen denken bij Finland aan een koud klimaat met veel sneeuw en korte zomers. Dat is ook logisch voor een land dat zo noordelijk ligt. Dat het zomerweer in Fins Lapland in werkelijkheid gunstiger is dan wij ons meestal voorstellen, komt door de warme Golfstroom voor de kust van Noorwegen, die via een overheersend westelijke stroming het hele jaar door relatief warme lucht over Scandinavië aanvoert. Finland wordt van de oceaan afgeschermd door de Noorse en Zweedse bergruggen en het grootste deel van de regen valt zodoende aan de Noorse kant. Daardoor heeft het klimaat in Noord-Finland een meer continentaal karakter met zachte, droge zomers en koude winters. De zomers zijn kort, maar kennen vaak lange periodes van droog en zonnig weer, waarbij de temperatuur in centraal Finland gemakkelijk kan oplopen tot ca. 25 ºC. Als de wind echter uit het noorden of oosten waait, kan het overdag koud zijn en komt de temperatuur niet boven de 15 ºC. Als het regent, is dat meestal in snel opkomende buien en zelden in langdurige regenperiodes. De nachten zijn vaak fris. In de vroege zomer wordt het nauwelijks donker en kun je desgewenst de hele nacht genieten van de ongekend mooi gekleurde hemel en je warmen aan een goed kampvuur.
Omdat Fins Lapland letterlijk van water doortrokken is, zal het je niet vreemd in de oren klinken dat er in dit gebied veel muggen voorkomen. Het piekseizoen voor de mug valt tussen half juni en half juli. Een goed muskietengaas voor om je hoofd en een goede antimuggenolie zijn dan ook zeker aan te raden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Finland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de alcoholische dranken en lunches zijn voor eigen rekening. Reken hiervoor op ca. € 100,-. Je kunt het beste een creditcard, bankpas of cash mee nemen. Op het vliegveld en in Kuusamo kun je pinnen.

In Finland verplaatsen we ons met twee minibusjes, die door de SNP reisleider en de lokale gids worden bestuurd. Zo zijn we extra flexibel en kunnen we op plekken komen waar grotere bussen niet kunnen komen.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis naar Finland te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.

Tijdens de excursies heb je regenkleding, warme kleding, een fototoestel, een verrekijker, een vogelgids, etc. in een dagrugzakje. We verzoeken je bij het inpakken van je tas of koffer aan het volgende te denken:

• Stevige wandelschoenen
• Handschoenen, warme muts, windstopper/warme kleding
• Dagrugzakje voor overdag met plastic binnenzak
• Veldfles
• Zakmes en zitmatje voor lunches
• Luchtige en warme kleding
• Goede regenkleding
• Zaklamp
• Zonnehoed of pet met klepje en zonnebrandcrème, lippencrème
•zonnebril (met brillenelastiek/touwtje)
• Fototoestel. Wil je je camera meenemen in de kano, verpak hem dan in een speciale waterdichte tas of in een waterdichte schroefdekselbus. Eventueel kan je een (wegwerp)onderwatercamera meenemen.
• Muggenolie of fijnmazig muskietennetje
• GELDIG paspoort
• Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
• Verrekijker en eventueel telescoop
• Vogelgids
• Enige EHBO-benodigdheden zoals Hansaplast, sporttape, rekverband en evt. medicijnen

26-11-2019 In het SNP-magazine "Vogels kijken" staat een verkeerde vertrekdatum. Het vertrek is op 2 juni 2020.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider die zijn/haar grote kennis van vogels graag met je deelt. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.
De reis wordt begeleid door Frank van der Mijn.  De SNP-reisleider wordt de gehele reis bijgestaan door een Engelssprekende Finse ornitholoog die de beste vogelobservatieplekken kent, de nesten van de uilen en baltsplaatsen van de hoenders kent en weet hoe deze op verantwoorde wijze te benaderen zijn.
Frank is een fervente vogelaar. Hij deed vóór zijn biologiestudie al broedvogelonderzoek in diverse natuurgebieden in Nederland, maar vogelt ook graag elders in Europa en in de tropen. Houdt ervan vogels in hun natuurlijke habitat te zien/horen, en hun aanwezigheid te begrijpen in samenhang met het landschap.

Voor een verblijf in Finland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
 
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Finland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Finland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Voor een verblijf in Finland hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Finland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Finland zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De criminaliteit in Finland (ook in de steden) ligt duidelijk onder het gemiddelde in de Benelux. Eigendomsdelicten (diefstal etc.) komen beduidend minder voor.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

strneb_8082_JariPeltomaki.jpg

Finland - Finse taiga & Botnische Golf

Vogelen op de poolcirkel

Themareis vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten