Terug naar Ecuador

Cruise met 'tourist superior class' jacht

Tijdens dit Galápagos avontuur vaar je met de Samba, een van de kleinere tourist superior klasse boten op de Galápagos eilanden. Met een 8-daagse cruise verken je de eilanden Floreana, Española, Santa Fé, Santiago en de eilandjes Bartolomé en Rábida. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het beroemde Charles Darwin Research Station op het eiland Santa Cruz. Onder begeleiding van een lokale gids verken je ’s werelds unieke biologische schatkamer: prehistorisch uitziende zeeleguanen en natuurlijk de reuzenschildpadden waaraan de archipel haar naam ontleent. Met een maximum van 14 passagiers aan boord van de Samba, staat een verblijf garant voor een intieme Galápagos ervaring.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 3.259
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265632
8 dagen

Ecuador - Galápagos * Samba

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Op het vliegveld in Baltra word je opgehaald door de Engelssprekende lokale gids van het zeiljacht Samba. We merken hierbij direct op dat zeilen tijdens deze cruise bijzaak is, er wordt meer op de motor gevaren. Een korte busrit voert je naar de haven van Baltra waar de Samba voor anker ligt. Wanneer iedereen zijn en haar cabine/hut is toegewezen en de briefing van de gids heeft gehad, vangt het Galápagos avontuur aan. We varen we naar het eiland Santa Cruz om in de haven van Puerto Ayora van boord te gaan om het vermaarde Charles Darwin Station te bezoeken. In dit wetenschappelijk onderzoeksstation wordt midels een bezoekerscentrum veel informatie verstrekt over de reuzenschildpadden (de naamgevers van de archipel), de ontstaansgeschiedenis van de eilanden, de unieke flora en fauna en het belang en de kwetsbaarheid ervan. Ook wordt er een wandeling gemaakt langs de diverse verblijven van de reuzeschildpadden.

Overnachting in

eiland Santa Cruz, haven Puerto Ayora

Dag 2

Na een ca. 4 uur durende vaartocht in zuidelijke richting kom je aan op het noordelijk gelegen Punta Cormorant op het eiland Floreana. Hier kun je lopen over de smalle landtong met aan weerszijden strand. Door de aanwezigheid van olivijn is één van deze strandjes groen van kleur. In de nabijgelegen lagune zijn regelmatig flamingo's te zien. Ook andere waadvogels komen hier om voedsel te zoeken zoals regenwulpen en steenlopers. De stranden worden soms door schilpadden gebruikt om eieren te leggen.  Met een bootje (de zogenaamde dingy) maken we een boottochtje van een klein half uur naar Champion Islet, een stukje land waar de zeldzame Floreana spotvogel wist te overleven na op 't grote eiland te zijn uitgestorven. Vanuit de dingy geniet je van het uitzicht op cactussen en terracotta gekleurde rotsformaties. Zeeleeuwen zullen je snel verleiden om met ze te gaan snorkelen. Je treft in de wateren hier veel vissen aan, roggen en haaien....

Het volgende bezoek is Post Office Bay dat net als Punta Cormorant aan de noordzijde van het eiland ligt. In deze baai lieten de eerste walvisvaarders hun post achter in een soort 'brievenbus'. De post werd door andere zeevaarders en piraten meegenomen naar de plaats van bestemming. De orginele 'brievenbus' bestaat al lang niet meer maar nog steeds kunnen er brieven worden gepost.

Overnachting in

eiland Floreana

Dag 3

Vandaag bezoeken we het eiland Española, het oudste eiland van de Galápagos. Het eiland is vooral bekend om zijn grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vogels. De Galapagos albatrossen nestelen zich op dit eiland van april tot november.

We gaan aan land bij Punta Suárez, het westelijk puntje van het eiland. Het pad loopt over gestolde lava. De grootste attractie van deze bezoekersplaats zijn de Galápagos albatrossen die alleen hier te zien zijn. Behalve de albatrossen hebben de maskergent en blauwvoetgent broedkolonies op Española. Ook de zwaluwstaartmeeuw, lavareiger, keerkringvogel, Galápagosduif, Galápagoshavik en de Amerikaanse scholekster worden regelmatig gesignaleerd. Bij Punta Suárez bevindt zich een spuitgat in de rotsen. Door de golfslag wordt het water in deze natuurlijke fontein met grote kracht omhoog gespoten. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je gaan snorkelen of kayakken bij het eilandje Gardner dat ten noordoosten van Española ligt voor de kust van het lange witte zandstrand van Gardner Bay. Ga hier lekker zitten en zie hoe de spotvogels het water uit je handen kunnen drinken.

Overnachting in

eiland Española

Dag 4

Wordt wakker door het gebalk van Galápagos zeeleeuwen. Na een droge landing op Isla Lobos - een eilandje op ongeveer een uur varen van de plaats Puerto Baquerizo - wandel je over rotsachtig terrein. Op het eiland nestelen blauwvoetgents en er leeft een kolonie zeeleeuwen. Er zijn ook verschillende andere vogels te zien zoals zandlopertjes, lavameeuwen en de Galapagos vliegenvanger. Mis niet de ervaring om te snorkelen met zeeleeuwen om hun acrobatische toeren en grappige moves onder water te zien. Nog voor de lunch varen we naar de steile geërodeerde rotswanden van Kicker Rock (Leon Dormido) waar allerlei zeevogels leven en nestelen. Een landingsplaats heeft het eilandje niet, we varen door de smalle doorgang. Nadat we rondom deze rotsformatie hebben gevaren, duiken we het water in om te snorkelen met Galápagos haaien, zeeschildpadden en roggen en rotswanden vol met kleurrijke vissen.  

We vervolgen onze vaartocht naar Punta Pitt dat aan de uiterste noordoostpunt van San Cristóbal ligt. Deze bezoekersplaats - door maar weinig cruises bezocht - is een interessant plek door de kleine broedkolonie van roodpootgenten. Deze vogels nestelen verder alleen op verafgelegen eilanden als Genovesa en lang niet alle bezoekers krijgen de roodpootgent (hoewel het de algemeenste is van de drie soorten) te zien. Daarnaast is Punta Pitt landschappelijk gezien een prachtige site met een ruig kustlandschap en fraai geërodeerde tufsteenformaties langs het strand. Na al dit moois is er niets beters dan een ontspannende duik te nemen in het water.

Overnachting in

eiland San Cristóbal

Dag 5

Santa Fé is een klein en droog eiland tussen Santa Cruz en San Cristóbal. Santa Fe is een oude uitgedoofde vulkaan die lang genoeg geïsoleerd is geweest zodat er een uniek diersoort voorkomt die nergens anders ter leeft. De Santa Fé landleguaan behoort tot een andere soort dan de landleguaan van de andere eilanden. Santa Fé is begroeid met een struikachtige vegetatie waarin grote schijfcactussen en de palo santo opvallen. Op het droge, hogere deel van Santa Fé bevinden zich bosschages van opuntia’s en palo santo. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht op de blauwe baai. In deze beschutte baai is het vaak goed snorkelen. Op het strand van Santa Fe leeft een grote kolonie zeeleeuwen. Barrington Bay is een van de meest pittoreske inhammen. Tevens zul je hier Galapagos havikken kunen aantreffen, spotvogels, vinken en de endemische rice rats. 

Na een twee uur durende tocht bezoeken we het noordelijk gelegen rotseilandje Plaza Sur. Het noordelijke eilandje is het kleinste van de twee en verboden voor bezoekers. Plaza Sur heeft echter veel te bieden en is vooral bekend vanwege de landleguanen die je van dichtbij goed kunt observeren. Plaza Sur is een laag en droog eiland met een begroeiing van schijfcactussen en de rode sesuvium- en Tiquilia-struikjes. Slechts weinig dieren kunnen hier overleven, maar de landleguanen voelen zich onder de barre omstandigheden prima thuis.

Overnachting in

Santa Fé en Plaza Sur

Dag 6

Op de oostelijke flanken van het eiland Santiago liggen in 'Sullivan's Bay' lavastromen van ruim 130 jaar oud waarop erosieve krachten nog nauwelijks invloed hebben gehad. In de stroom is het plooien en buigen van de taaie pahoehoe-lava te zien. Ook zijn op verschillende plaatsen ‘hornitos’ te zien. Deze minivulkaantjes ontstaan doordat een hete lavastroom een luchtbel of watermassa insluit. Bij het ontsnappen van de stoom of de lucht vliegen spetters van de gloeiende lava omhoog en vormt zo een vulkaantje. Verder naar achteren loopt de stroom langs een door explosief vulkanisme ontstane vulkaankegel. Bij de overgang van de twee afzettingen lijkt het erop alsof de pahoehoe-lava gisteren over het vulkanische gruis is uitgestroomd. De route gaat vervolgens achter een heuvel langs – vanwaar je prachtige uitzichten hebt op het door verschillende vormen van vulkanisme ontstane landschap – en keert dan terug naar de kust.

Vlak voor de oostkust van Santiago ligt het kleine vulkanische eilandje Bartolomé. Via een droge landing kom je op het pad naar de top voor het beroemde uitzicht op de Pinnacle Rock met Santiago en z’n vele vulkaankraters op de achtergrond. Op Bartolomé zelf zijn ook vele kleine vulkaankraters (spatovens) te zien. De andere landingsplaats is op het strand bij de Pinnacle Rock. Lavameeuwen, lavareigers en pinguïns zijn algemeen op de rotskusten en op het strandje achter de groene struiken komen van december tot april soms groene zeeschildpadden aan land om te nesten. 

Overnachting in

eilanden Santiago en Bartolomé

Dag 7

De aankomst op het rode zandstrand van Rábida te midden van vele zeeleeuwen is indrukwekkend. Achter het strand ligt een lagune waar de 'bachelors of Rábida' hun wonden likken. De mannetjes rond deze lagune hebben (net als de mannetjes zeeleeuwen op de zuidpunt van Plaza Sur) de strijd om de territoria en de vrouwtjes tijdelijk opgegeven en gebruiken de lagune om uit te rusten. Langs de oevers van de lagune zijn regelmatig de grauwe franjepoot, de drieteenstrandloper, de Amerikaanse scholekster en andere waadvogels te zien. Soms zitten er ook flamingo’s. Na het volgen van een wandelpad wordt een lavakust bereikt. In het verleden mocht hier worden gesnorkeld, maar de klifkust is sinds enkele jaren afgesloten omdat de blauwvoetgents en zeeleguanen die er leefden sterk in aantal achteruit gingen. Het rode lavapad loopt vervolgens verder door een vegetatie van hoofdzakelijk palo santo en schijfcactussen naar een uitzichtpunt over het strand en de lagune. Vanaf de top gaat het pad naar beneden waar het uitkomt bij het einde van het strand. Hier mag nog wel langs de rotsen worden gesnorkeld en heb je vaak goede kansen om de groene zeeschildpad te zien.

Na een twee uur durende vaartocht arriveer je dit keer aan de westkant van het eiland Santiago. Met een 'wetlanding' arriveren we bij Puerto Egas, ook wel James Bay genoemd, dat met z’n prachtig geërodeerde tufsteenkust zonder twijfel een van de mooiste bezoekersplaatsen van Santiago is. Rondom de baai liggen spectaculair geërodeerde tufsteenformaties. Het pad loopt over een vlakke lavaplaat met afwisselend stukken tufsteen, pahoehoe en AA-lava. Erosie door de branding heeft geleid tot fraaie patronen in het tufsteen en kleurrijke keienstrandjes met lava vol gaten gemengd met brokken tufsteen. In deze plaat liggen vele inhammen, getijdepoelen en grotten. Deze worden bevolkt door grote aantallen Sally-Lightfoot krabben, zeeleguanen en waadvogels zoals regenwulpen, Amerikaanse scholeksters, steenlopertjes, drieteenstrandlopers en lavareigers. Zeeberen voelen zich uitstekend thuis in de koele, tegen de zon beschutte, grotten. De Fur Seal Grotto is dan ook dé plaats om ze te zien. Bij de grootste grot kan ook bijna altijd de kwak worden waargenomen. Na de grotten loopt het pad meer landinwaarts terug naar het strand. Vaak kan hier na afloop van de wandeling nog worden gesnorkeld met zeeleeuwen en de rotsformaties even buiten het strand zijn rijk aan kleine soorten bontgekleurde vissen. 

 

Overnachting in

eilanden Rábida en Santiago

Dag 8

Het eilandje North Seymour, ten noorden van Baltra, wordt bezocht als een laatste ochtendexcursie op deze dag van vertrek vanaf Baltra. Het is een klein en vanaf zee gezien niet zo bijzonder eiland, maar heeft toch een opvallend rijke fauna. Naast 'vaste gasten' zoals zeeleeuwen en zeeleguanen, zijn er broedkolonies van de grote fregatvogel, de blauwvoetgent en de zwaluwstaartmeeuw. Vanaf de landingsplaats op het strand voert een cirkelvormig pad je door de struikvegetatie van het eiland naar verschillende kolonies. In tegenstelling tot de kleine fregatvogels van Genovesa bestaat bij de grote fregatvogels op North Seymour het hele jaar door de kans mannetjes met een opgeblazen keelzak te zien.

 

 

Galápagos archipel

Galápagoseilanden (letterlijk: Schildpaddeneilanden) is een provincie van Ecuador. De archipel bestaat uit dertien grote en meer dan veertig kleine eilanden die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 60.000 km2. Het gebied ligt in de Grote Oceaan op 970 kilometer van de kust van Ecuador. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en vormen nog steeds een van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. De eilanden zijn nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor is een in biologisch opzicht uniek gebied ontstaan, dat in 1959 Nationaal Park werd. In 1978 verklaarde UNESCO de eilanden, als een van de eerste natuurgebieden, tot Werelderfgoed, gevolgd in 1981 door het omliggende zeereservaat.

Samba

De Samba is een van de kleinere tourist superior klasse boten op de Galápagos archipel. Er is plaats voor maximaal 14 passagiers. Het is een zeiljacht maar zeilen is tijdens de cruises op de Samba echt bijzaak. Naast z'n kleine formaat (lengte 22 meter) wat garant staat voor een intieme Galapagos ervaring, is de route een andere belangrijke attractie van de Samba. De Samba beschikt over 7 tweepersoons hutten met airconditioning en privé gebruik van douche/toilet. Zes hutten bevinden zich op het 'lower deck' en bestaan elk uit twee eenpersoonsbedden. De kamers zijn alle kleiner dan 4,66 m2. Op het 'upper deck' ligt slechts 1 kamer (gelegen naast de kapitein's kamer) met een tweepersoonsbed. Deze kamer (nr. 7) is 7,66 m2 groot.

NB Programma

 • De gepubliceerde route op de website is de vaarroute Oceanic Forces and Enchanted Land, South, East and Central met als vaste vertrekdag de dinsdag.
 • De Samba voert ook een andere 8-daagse vaarroute uit met de naam Pristine and Born of Fire, North and West die niet op de website is vermeld. Je kunt ook voor deze vaarroute kiezen of deze combineren met de vaarroute die op de website is gepubliceerd, de beide routes van 8 dagen sluiten naadloos op elkaar aan. De combinatie van beide vaarroutes duurt 15 dagen. Belangstelling voor de andere vaarroute of de combinatie? Vraag een offerte aan.
 • De te volgen vaarroute op de Galápagos is altijd onder voorbehoud, check om die reden ook altijd of het op de website vermelde programma ook identiek is aan hetgeen dat wordt bevestigd.
 • Weersomstandigheden en eventueel opgelegde bepalingen van lokale autoriteiten kunnen aanleiding zijn voor een verandering van de vaarroute. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Deze reis wordt uitgevoerd met het jacht Samba, een jacht uit de 'tourist superior' klasse. De Samba is een bijzonder comfortabel motorzeiljacht van bijna 24 meter lengte en bijna 6 meter breed. Het jacht is voorzien van uitstekende navigatie en veiligheidsuitrusting. De Galápagos Samba biedt plaats aan 14 passagiers. Aan boord kunt u genieten van het comfort en de gezellige atmosfeer.
Alle 6 hutten aan boord van de Samba liggen op het main deck en het upper deck. Er zijn dus geen hutten op het lower deck. Alle tweepersoonshutten hebben eigen sanitair en airco. (op één hut na) Er zijn enkele hutten met stapelbed maar ook enkele hutten met tweepersoonsbedden. De gezamenlijke ruimte op het schip bestaat uit een gezellige bar, een ruime eetkamer, een zonnedeck en een vergaderruimte. De crew bestaat uit 6 personen plus een tweetalige natuurgids. Zij zullen er alles aan doen om uw verblijf zo bijzonder mogelijk te maken.

De technische kenmerken van de Samba zijn:

 • Lengte: 23,80 meter
 • Mast: 5,40 meter
 • Snelheid: 8.5 knopen
 • Capaciteit: 14 passagiers
 • Cabines: 6 tweepersoons cabines met een tweepersoonsbed onder en een eenpersoonsbed boven
 • Algemene ruimtes: eetruimte, bar, zonnedek vergaderruimte, TV, DVD
 • Bemanning: 6 personen plus een tweetalige natuurgids (Spaans en Engelssprekend; naturalist guide level II of III)
 • Bouwjaar: 1966
 • Elektriciteit: 110 / 220 volt waarmee u uw accu’s en batterijen voor uw foto - en filmapparatuur gedurende de cruise kunt opladen
 • Satelliet info: HF/UHF radio’s, GPS, Eco video/radar echo sounder, flare signals
 • Veiligheid: brandmelders, brandblussers, reddingssloepen en zwemvesten

Inbegrepen

 • Accommodatie aan boord Samba (7 nachten)
 • Maaltijden op basis van vol pension
 • Alle excursies conform programma
 • Engelsprekende Galápagos gids

Niet inbegrepen

 • vlucht Guayaquil/Quito - Galápagos v.v.
 • transfer hotel-luchthaven v.v. in Quito/Guayaquil
 • entree nationaal park (US$ 100)
 • Galápagos transit Card (a US$ 20 pp)
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. souvenirs en fooien)
 • Over de groepssamenstelling

  Internationale groep

  Heen- en terugreis

  Vluchtinformatie

  Bij de binnenlandse vlucht die je bij het maken van deze reis nodig hebt, kun je kiezen of je vanaf Quito of Guayaquil vliegt naar de Galápagos archipel. Ook bij de terugvlucht kun je weer kiezen of je naar Guayaquil of naar Quito terug vliegt. Of je nu vanaf of naar Quito of Guayaquil vliegt, voor de prijs maakt dit geen verschil. SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Praktische informatie

  De achtdaagse cruise vertrekt wekelijks op elke dinsdag.

  • EHBO eenvoudige middelen
  • Dagrugzak
  • Weekendkoffer (bij voorkeur zacht)
  • Wandelschoenen met enkelbescherming
  • Lichte wandelschoenen
  • Sandalen of (hut)slippers
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding
  • Zonnehoed of pet
  • Zwemkleding
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Zwemkleding
  • Bril voor mensen met contactlenzen
  • Anti-insektenmiddel
  • Verrekijker 
  • Lippencreme met UV-filter

  Tijdens deze reis draagt u alleen uw dagrugzak(je) met daarin uw waardevolle spullen, zonnewerende middelen, foto- en/of videocamera en wellicht een extra trui/regenjas. Aan boord van het jacht zijn handdoeken aanwezig. Bij het bezoek aan de eilanden op de Galápagos komen zogenaamde 'wet landings' voor waarmee wordt bedoeld dat uw schoenen nat worden. Het is dus raadzaam om makkelijk zittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden! U kunt natuurlijk ook slippers meenemen voor in de 'panga's (de bootjes die u van het jacht naar de eilanden vervoeren) om bij aankomst op de eilanden ander (droog) schoeisel aan te doen. Tijdens het verblijf aan boord van het jacht en de wandelingen op de eilanden raden wij makkelijke zittende soepele wandelschoenen aan. Omdat de hutten aan boord altijd kleiner zijn dan hotelkamers, raden wij u aan niet meer dan noodzakelijk mee te nemen. Het verdient aanbeveling om uw bagage in een zachte weekendkoffer in te pakken. Het meenemen van plastic zakken is altijd handig om uw foto- en filmapparatuur te beschermen tegen stof en water.

  Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

  Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

  N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

  Naar Ecuador via de Verenigde Staten
  Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

  Vliegen via de Verenigde Staten

  Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Gezondheidszorg
  In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Zika Virus
  In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

  Hoogteziekte
  Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

  Acclimatisatietips
  Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

  • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
  • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
  • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
  • Rook niet.
  • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
  • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
  • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

  Aanbevolen
  Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

  Gelekoorts
  Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

  Malaria
  In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dient u nog meer op uw tellen te passen dan op het platteland. U kunt het beste uw kostbare sieraden thuislaten en uw paspoort en geldmiddelen in een zogenaamde ‘moneybelt’ onder uw kleding dragen.

  Recent reisadvies
  Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

  Prijsinformatie

  28 augustus 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  11 september 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  25 september 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  09 oktober 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  23 oktober 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  06 november 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  20 november 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  04 december 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route Prijs op aanvraag
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route Prijs op aanvraag
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route Prijs op aanvraag

  18 december 2018
  1 persoon (eenpersoons hut) - SE route € 4.477
  1 persoon (gedeelde tweepersoons hut) SE route € 3.259
  2 personen (tweepersoons hut) - SE route € 3.259

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Toelichting
  prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

  Avontuur op Maat
  Vraag reisvoorstel aan
  Vanaf prijs